Lily86'nın Diyet Günlüğü

maşallah çok güzel spor yapmışsın ve çok güzel kilo vermişsin tatlım nasıl özlemişim yazmayı yaaaaa
artık burdayım allaha çok şükür yaaa ben şu brokoliyi bir türlü sevemedim çok kötü kokuyor çokta faydalı zar zorda olsa oğluma yediriyorum oda çok az
şimdilik hoşçakal

08.02.2012
sabah - 11:00
- 1 dl tam buğday ekmeği
- 1
kk peynir - light değil...
- 5 yeşil zeytin
- domates
- çay

öğle - 14:30
- 1 parça ızgara tavuk göğsü - el ayası kadar
- 1 küçük domates
- 1 bardak ayran
- 2 yk Amerikan salatası

komşu bir tabak getirmişti bir gün öncesi akşam - içinde pilav, köfte, tavuk, pancar turşusu ve Amerikan salatası vardı (kimi rus salatası da diyor)
etler ya ızgara ya da mangaldı ama yağlı değildi kendi yağında belki pişmiştir ama birazcık tuzlu geldi
Amerikan salatasını da 1.5 yıl falan oldu aslında çok severim ama mayonezli diye yemiyordum hatta gecen sene ev arkadaşlarımla yarı mayonez,yarı yogurtla yapardık daha hafif olsun diye... özlemişim beni epey idare eder bu, bi 1.5 yıl daha götürür

akşam - 17:45
- 3 kepçe tavuk suyuna şehriye çorbası
- 1 bardak ayran
- 4-5yk brokoli salatası

ara - 2217: annemler anca o saatte yapıyorlar yaaaa
- 6 küçük kestane
- küçük bir dl armut

su - 1,4lt
spor...
- 2 mil leslie (25dk)
- 7dk slim in6
- 10 pilates hareketi (5+5 - 2 farklı hareketten 5er tane)
- 30 yana bacak hareketi (her iki bacak toplam 60)
- 20 kalça hareketi (toplamda40)

bu sabah 09:42de kalktım telde şu görüntü vardı: 09.02.2012 saat 09:42 ay görüntüsü bile hoşuma gitti
elimi yüzümü yıkayıp tartıyı çıkardım kutusundan çıktım üstüne 2 defa 75,0 gösterdi sonra baktım yere tam temas etmemiş sallanıyor biraz kaydırdım tam oturdugundan emin olunca bi daha çıktım 2 kere bu sefer 2 seferde de 75,2 gösterdi
ay bi sevindim anlatamam, hassas tartı bile böyle gösteriyorsa ben veriyorum demektir

neyse mutfaga gittim dedim bugun ben hazırlayım kahvaltıyı bi de ne göreyim mutfak darmadağın...
annecim dün toplamamış hemen toplamaya koyuldum, makineye attım falan...
sonra kahvaltıyı hazırladım derken saat 11e geldiama bugun de dikkat ettim

- 1 dl tam buğday ekmeği
- bol yeşillikli lor salatası (salatada zeytinyağı gezdirdiğim için zeytin yemedim)
- domates
- 1 çay kaşığı bal
- 3 bardak çay

- 2 kepçe kremalı mantar çorbası (ev yapımı-krema yerine süt var)
- 2 yk brokoli salatası
- 1 bardak ayran

ara - 16:00
- 1 kase kadar iğde

akşam - 19:00
- 3,5 kepçe şehriye çorbası
- 2 yk kadar nohut - tattım
- 1 minik etli dolma
- 2 yk yogurt

spor - +2dk slim in6 (7dkyı demin yaptım 2 dk da fatmagulun reklam arasında)+25dk leslie (5milin 2mili)
su - 1,5lt+150ml nane-limonlu yeşilçay

kızlar öğlen aslında doymadım o yuzden sonrasında iğde yedim aslında bu en son bulduğum yoldu, çünkü yemek bakayım dedim nohut var, dolma var yok almayım dedim, annem buzluktan poğaça ile haşhaşlı çörek çıkardı yok kaçamak yapmıcam dedim dolapta biskrem vardı onu da görmezden geldim fıstık yiyeyim birazcık bari dedim kalmamış leblebi vardı yiyesim gelmedi ondan iğdeyle idare ettim
akşam da yemeği ısıtırken nohuttan tattım lezzetli geldi 1 kaşık daha yedim
dolmayı da yemicektim aslında çorba çoktu çünkü ama 2 gündür çorba yemekten sıkıldım annem de dedi dolma yer misin??? yok dedim birazcık ısrar edince geri çeviremedim o nedenle akşam menüm biraz karbonhidrat yoğun oldu ama dediğim gibi evde hep bu tarz şeyler olunca insan etkileniyor
ha bi de annem dün fındık ezmesi almış hani krem renkli oluyor ya, sabah ondan yedi herkes gözümün önünde hatta annem yer misin diye uzattı yok ondan şeker var dedim ondan bal yiyerek nefsimi körelttim
kızlar sanırım nefsimi terbiye etmeye başladım ha ne dersiniz???

Son düzenleme:
bugun kek yaptım, alt komşumuzun tabağı vardı, kızı da uni.de okuyor gidecek yarın okuluna, tabağını dolu gönderelim diye kek yaptım, onlar hep yapıp bize de bir tabak getirirler sağolsunlar
birini borcamda yaptım ama biraz hamur gibi olmuş üstüne krem şanti döktüm, muzla süsledim ondan kk kadar yedim bi de minik muffinlerden yaptım hep yapardık da annem yeni silikon kalıp almış aynı pastanelerdeki gibi... ondan da 4 tane yedim ama sonuncuyu yerken doydugumu hissettim ve hamur yediğimin farkına vardım ıyyyy dedim bu hamurrrrrr, tiksinti geldi, nimetin kötüsü olmaz Rabbim olmayanlara versin de iyi ki çok yiyip de kekin bir hamur oldugunu ve çok da iyi bişey olmadığını ağzım bile hissetti... ama bunu yapcagımı bildiğimden sabah bal,reçel falan yemedim neyse menümü yazayım yorumları arada da yaparım

sabah erken kalktım 9a geliyordu tartıldım baktım herkes uyuyor ben de vurdum kafayı biraz daha yattım
sonra kahvaltı için kalktım

- 1,5dl tam buğday ekmeği
- 1 kk peynir - light değil
- 5 yeşil zeytin
- domates
- 3 bardak çay

öğle - yok, kek yapıyordum ondan acıktım sadece geçen gün komşunun getirdiği Amerikan salatasının kalanını yedim 1 tatlı kaşığı ancaydı, bi de kekin pişmemiş hamurunu sıyırdım kaptan, aslında çiğ yumurtalı diye dikkat ederdm ama hamuru krema gibi olana kadar çırptım

- 1 otlu sac böreği
- 4 küçük üzümlü muffin
çok açtım hepsini bi çırpıda götürdüm maalesef

akşam - 19:40
- yumurtalı ıspanak (1 yumurta+5-6yk ıspanak)
- 2 yk yogurt
- 1 kk kadar krem şantili kek

su - 1,25lt şimdiye kadar 1-2 bardak daha içsem en az 1.5lt ile kapatırım günü
spor - henüz yok ama klasikleşmeye başlayan 2mil leslie+5-7dk slim in6+belki kalça kaldırma vs hareketleri olabilir

biliyorum bugun cozuttum iyice ama bugunu kaçamak günü ilan ettim ve artık midem öyle olmadık zamanlarda olmadık şeyleri istemiyor 4 gündür, bugun de açtım ondan saldırdım ama farkına vardığımda aslında eskisi kadar bana haz vermediğini hissettim
ayrıca sabah bal da yememiştim üstelik önemde duran fındık kreması ve çilek reçelini cnm hiç istemedi annem tahin helvası vardı yer misin dedi yok yemem içinde şeker var dedim, balı da kek yapacagımı bildiğimden ekstra k.hisrat patlaması yaşamamak için yemedim
işte hanımlar bugunum bu şekilde ama pişmanlık duyup da psikolojimi bozmak yerine bugunu kaçamak günü ilan edip önüme temiz bir sayfa açarak bakmayı düşünüyorum
hepinize sevgiler...

su - 1,5lt oldu
spor - maalesef yapamadımçünkü internet sayfası dondu yine, masaüstüne bile dönmedi, ben de pcyi düğmesine basarak kapatabildim, o bile 5 dk sonra zor algılayıp kapandı ama inanın o kadar kötü bir his oluştu ki bende, yatağıma girdiğimde bile büyük pişmanlıklar içindeydimmmmmmm
bi de o kadar kaçamağı eritmem lazımdı...

Son düzenleme:
sabah - 10:30
- 1 kk light beyaz peynir
- 1 küçük domates
- 1.5dl tam buğday ekmeği
- 4-5 yeşil zeytin

öğle - 14:45
- 1 tabak tavuklu şehriye çorbası (2-3kepçe vardır sanırım-evde kalanı ısıttım)
- 1 yk kadar dövülmüş ceviz (o da torbanın dibinde kalan kırıntılardı)

- 1 yeşil elma

akşam - 18:45
- 6 yk tavuklu bamya yemeği
- 3-4 yk yogurt
- havuç-turp salatası

ara - 21:00
- 3 avuç yer fıstığı

su - 1,5lt
spor - yok

dün öğlen kalan çorbayı ısıtıp yedim kesmedi ne yesem dedim üstüne krem şanti döktüğüm kekten yaptığım pasta vardı dolapta, baktım torbanın dibinde kırıntı da olsa ceviz var onu yedim kardeşim cips almış hem de bnm sevdiğim ketçaplı, geldi abla yer misin dedi tam da çorba yetmedi yiyecek bişeyler ararken, yok yemicem dedim, pastaya da hayır dedim, fırının içinde duran küçük keklere de... akşamki bamya yemeğine toplamda 1 tahta kaşıkla yağ koydum yemek piştikten sonra üzerine gezdirdim, o da yaklaşık 2-3 yk ediyor ztn... susuz kısmından yedim ztn... ama 9 gibi acıktım annem de fıstığı kavurmuş ondan yedim 2 avuç yetmedi 1 avuç daha yedim çok oldu ama napayım o kadarcık olsun artık
sporumu da yapamadım kardeşim 23:30da zorla kapattı ben de uyukluyordum ondan yapamadım, gün içinde de ancak akşam 5-6 gibi müsaittim ama sonra yaparsın deyip izin vermedi sonra yemek telaşı derken kaynadı...
ama dengeli olduguna inanıyorum

Son düzenleme:
- 1 kk peynir - light değil
- 1 dl tam buğday ekmeği
- 5 yeşil zeytin
- domates
- 2 bardak çay

öğle - 14:15
- 6 yk tavuklu bamya
- 2-3 yk yogurt

ara - 16:15
- 2 bardak muzlu smoothie (300ml ancadır) - yarım cezve y.yağlı süt+1 minik anamur muzuyla yaptım

akşam - 19:00
- 3 kepçe tavuk suyuna tarhana çorbası
- 3-4 lokma domates
- brokoli salatası

21:30 - 1 yeşil elma

su - 1650ml
spor - 14dk zumba+12dk leslie (1 mil)+7,5dk slim in6 ve 25er yana bacak hareketi
işte yaklaşık 40dk falan oldu
günü elmadan sanırım mide kısmım taş gibi spor yaparken de zorladı

diğerlerine gelince... cnm kaçamak yapmak isteyince çare aradım, baktım pasta var, kek var hatta bir iki halka muzdan doğramıştım dedim muzun kalanını da ya muzlu yogurt ya da süt yapayım, bizim bi cezve var yarım lt su alıyor, onun yarısına kadar yarım yağlı süt koydum muzu da 3 parçaya böldüm robottan geçirdim köpüklü bir muzlu süt yani smoothie oldu tatlıydı da aslında... ama muzlar hamdı biraz ona rağmen tatlı geldi, şeker de koymadım aslında biraz bal koysam mı dedim sonra yok muz k.hidrat ztn bi de balla fazlalaştırmayım dedim
çorbaya da 1 yk yağ koydum bi de tavuğun yağı da vardır suyunda... salatayı da sirke, limon ve zeytinyağıyla yaptım

Son düzenleme:
sabah - 10:45
- 1 dl tam buğday ekmeği
- bol maydanozlu lor salatası
- domates
- çay

öğle - 14:15
- 6-7 yk güveç (küp küp et+patates+havuç)
- 1 bardak ayran
- haşlanmış brokoli

ara - 16:15
- 2 avuç yer fıstığı
- 1 fincan meyve çayı (300ml)

akşam - 18:30
- 3 kepçe tarhana çorbası
- 1 tabak salata

ara - 21:30
- 7-8 tane küçük kestane
- yarım kivi

su - 1200ml maalesef
spor - yok

sabahki lor salatasına zeytinyağı gezdirdiğimiz için zeytin yemedim
öğlen de güveç yedim biliyorum patates-havuç var içinde ama akşam sıcakken reddettim yarın yerim dedim anneme hem sonuçta sebze ve her gün patates yemiyoruz değil mi??? brokoliyi de salata niyetine yağsız yedim
arada fıstık yedim annem meyve çayı yapmış yanına kek getirdi ben de fıstıkla idare ettim hem aramı da kaçırmayım dedim
demin de sobada kestane yapmışlar gece aram da o oldu ben dengelemeye çalıştım ama öğlen patates-gece kestane biraz k.hidrat oldu

- salçalı yumurta
- 2 lokma lor salatası (2 çay kaşığı yoktur bile...)
- 1 dl tam buğday ekmeği
- çay

- 1 kase tarhana çorbası (yağsız)
- 1 sac böreği (ne olduysa bunun yüzünden oldu)

- 3 minik üzümlü muffin (cuma yaptıklarım)
- 3-4 biskrem
- 2-3 çay kaşığı fındık kreması

akşam - 18:30
- 5-6 yk tavuklu kabak yemeği (az yağlı-pirinçsiz)
- 4 yk yogurt

ara - 21:00
- 2 avuç yer fıstığı (bu sefer kendimi sınırladım)

su - 1,6l
spor - yok

bugun de kaçamağım var maalesef dünkü gibi... dün, öğlen yağsız tarhana çorbası yaptım içine salça yerine yazdan yaptığımız konserve domatesten koydum unideyken de yağsız yapardım ztn... annem dedi ki azıcık börekten de ye, aç kalma bir lokma iki lokma derken dayamadım hepsini yedim, ama çorbayı birkaç lokma sonra içmiştim yani sac böreğinin kalanını çorbadan sonra yuttum sonra hiç ağzım boş durmadı battı balık yan gider hesabı.. gerisi malum...
hadi böreği yedim de diğerleri için çok pişmanım gerçekten... hepsi size yazamamanın sonucları, buraya yazcagımı bilmek frenliyor da dün giremedim ya biliyorum ondan oldu...
bugunu de spordan sonra yazcam
sıkıldım ztn leslieden de.. yeni videolar arıyorum netten... beyazbulut bi ara nivea body yapıyordu onu da denicem bi süre...sıkılana kadar yani... lesliede artık dkları sayıyorum bitsin de kurtulayım diye...

diyet listelerin oldukça iyi, takibe alayım arada banada menüde fikir verir. diyetinde başarılar :)

sabah erken kalktım 7de... sobayı yaktım kardeşime kahvaltı hazırladım, ama gece de uyuyamadım maalesef... o yuzden sersem gibiydim kardeşim sofraya oturunca 8gibi vurdum kafayı yattım
saat 10:30 falandı kalktım kahvaltı hazırladım...dünden kalma bi hantallık var, bugun de kendimi tutamadım yaaaaaaa noldu bana....

- 1 kk light peynir
- kahvaltılık sos (azıcık salça+yazdan yaptığımız domates+nane+sarımsak+1 tatlı kaşığı zeytinyağı+köri)
- 1.5 dl tam buğday ekmeği
- 2-3 çay kaşığı fıstık ezmesi+reçel - cnm tatlı çekti de...
- 1 küçük muffin - aslında reçel+fıstık ezmesini onu keki yememek için yemiştim ama dayanamadım
- 300 ml yeşil çay

öğle - 15:00
- 1 tabak dolusu brokoli salatası
- 5 yk kabak yemeği
- 1 küçük dl tam buğday ekmeği
- 4 yk yogurt

- 1 küçük muffin+üstüne 2 çay kaşığı fındık ezmesi yedim

akşam - 18:15
- 5 yk bakla+enginar püresi (karışınca püre gibi olmuş)
- 3-4 yk yogurt

su - 1,5lt
spor - 10 dk nivea body+12dk pilates (ebru şallı video)

yediklerimi yakamadım sanırım ama pilates epey yordu...
bi de akşam yapasım gelmiyor artık leslie sıkıyor beni
bu arada muffinler bitti sonunda bnmkisi duygusal sanırım neyse yarın başa dönüyorum olmuyor böyle...

diyet listelerin oldukça iyi, takibe alayım arada banada menüde fikir verir. diyetinde başarılar :)
al cnm al... bi zmnlar daha iyiydim de... ama menü planlama hakkında yardımcı olurum hamişsin galiba???
bak dikkat et beslenmene tamam mı cnm???

al cnm al... bi zmnlar daha iyiydim de... ama menü planlama hakkında yardımcı olurum hamişsin galiba???
bak dikkat et beslenmene tamam mı cnm???

teşekkür ederim canım hamişim hızlı kilo alınca bebeye yönelik yemeye başladım. diyetisyenimle doktorum kilo almamı istemiyor, bende günlük oluşturdum ama bazen menü oluşturmak zor oluyor. hep aynı şeyleri yemektense fikir almak için günlükleri geziyorum. hem bebişte farklı şeyler yemiş oluyor. bazen aklıma bile gelmeyen yemekleri bulup yiyorum

sabah - 10:00
- bol maydonozlu lor salatası
- 1 dl t.b.ekmeği
- 2 çay kaşığı bal
- çay

öğle - 14:00
- 1 tahta kaşık pirinç pilavı
- 1 tahta kaşık kuru fasulye
- 3 yk yogurt

- 2-3 avuç yer fıstığı

akşam - 18:00
- 3 kepçe mercimek çorbası
- bol salata

ara - 21:15
- 7 küçük kestane

su - 1,5 lt
spor - yok

dün dikkat ederseniz genel olarak karbonhidratlı yiyecekler...
ama yapabileceğim en güzel kombinasyonu yaptım, evdeki yemekleri yazayım siz yorum yapın lütfen...
kuru fasulye, pirinç pilavı, mercimek çorbası, tarhana çorbası (yağsız - bnm yaptığım), bakla-enginar yemeği (püresi daha doğru olur!), pirinçli kabak yemeği... ev resmen k.hidrat fıçısı gibiydi... kestane de tuz biber oldu buna... yani durum bu maalesef

sabah - 10:30
- yeşillikli lor salatası
- 1,5 dl ekmek
- domates
- çay

öğle - 15:00
- 1 kase yağsız tarhana çorbası
- çorbaya 1 tatlı kaşığı buğday özünden bi de bir incecik dl, boyutu kk gibi ama ince, kaşar peyniri koydum protein niyetine
ama doymadım
- 2-3 avuç da fıstık yedim

akşam - 18:00
- 3 köfte - az yağda kızardı (ben yağsız istedim ama annem yaptı)
- 1 tabak salata
- 4 lahana sarma - etsiz
- 1 lokma ekmek (annem ekmekle ye dedi köfteyi bi lokma aldım yok yiyemicem dedim ama sonra sarmaya hayır diyemedim)
- 1 bardak ayran

su - 1,8l
spor - yok

ben daha az yiyorum ama kilo alıyorum. sanırım hem bebek, hemde kabızlık yüzünden. kendi halime acır oldum yavhuu. nazar değmesin sen ver doğumdan sonra bende sen gibi tüm kiloları vericem inşallah

ben daha az yiyorum ama kilo alıyorum. sanırım hem bebek, hemde kabızlık yüzünden. kendi halime acır oldum yavhuu. nazar değmesin sen ver doğumdan sonra bende sen gibi tüm kiloları vericem inşallah
ayyy cnm bnm bak kilo alman yediklerini azaltmanla doğru orantılı,
ne kadar az yersen vücut kıtlık sinyali verir ve yediğini depolar böylece kilo alman kolaylaşır
sen sağlıklı aralarını atlama, yemeklerini vakitli ye, bol suyunu iç, meyveni vs eksik etme, kilo vermesen bile daha yavaş ve sağlıklı kilo alırsın o da bebeğine gider doğumdan sonra da daha çabuk zayıflarsın

lilişim canım nasılsın ne güzel vermişssin 5 kilo :):): ben saldım çayıra modundayım yakında banada doktor zorla diyet vericek gelirim buralara nerdeyse 6 kilo aldım daha 4 ayda

lilişim canım nasılsın ne güzel vermişssin 5 kilo :):): ben saldım çayıra modundayım yakında banada doktor zorla diyet vericek gelirim buralara nerdeyse 6 kilo aldım daha 4 ayda
cnm hoşgelmişsin
tatlım hamilelik nasıl gidiyor cinsiyeti belli mi yeğenimizin
bak eğer kilo aldım diye korkuyorsan dr.una danış cnm o daha doğru bilgilendirir seni
arada gel yine olur mu, ben bu ara pek giremedim günlüğüme de...:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…