Lily86'nın Diyet Günlüğü

lilymmm kiyamam sanaaaaa
gecmis olsun tatlim, bende yillar önce sabah okula giderken ayagim kaymisti ve el bilegim kirilmisti
kisti o zaman resmen buzdu hertaraf
allaha sükür sen iyisi tatlim
bu arada menüyü begendim canimmm yumurta zaten cok tok tutuyor

Merhaba,
Dün akşamdan beri diyet günlüklerini inceliyorum ve yazıların dikkatimi çekti...Şimdi günlüğünü buldum ve en baştan okumaya başladım...Sadece akşamları takip edebiliyorum sizleri,günlüğünü okumam biraz zamanımı alacak ama yinede hepsini okuyacağım...Okurken Leslie Sansone Fast 5 Minute Walk ile çalıştığını okudum ve hemen indirdim...Bayağıdır takip etmediğimden 5 dakikalık videosu olduğunu bilmiyordum bende de vardı videoları ama bendekiler uzun sürüyor...Bir ara ben de Leslie ile çalışıyordum...Gerçekten faydası oluyor mu çok kısa çünkü...Paylaşımların için çok teşekkürler keyifle okuyorum ama biraz sonra istemeden okumayı sonlandırmam lazım çünkü yapmam gereken çoook şey var...:)

Sevgili Derin,
öncelikle topiğime hoşgeldin
bana ve yazdıklarıma değer verip topiğimi bulup, baştan itibaren okumaya başladığın için öncelikle çok teşekkür ediyorum
çünkü 1.5 ayda epeyce ilerledi
ben arada leslie yapıyorum, 5 milini sadece 1 kere tamamladım bir kaç kez de yarım yarım yapıp kestim sanırım ama 5 minutes walk ile başladım, ya da 500 steps (500 adım) yani... sonra 1 mil, 2 mil derken 3 milin bir kısmını 4 milin de bir kısmını yaptım ama cok hızlı tempolar beni yoruyor, nefesim yetmiyor o yüzden 5 milin temposu daha iyi geldi bana aynı 1 ve 2 mil gibi aralarda hızlandırmalar var ama istikrarlı bir tempoda 1 saat devam ediyor ki bu beni çok sıkmıyor.
leslienin 5 dksının faydası olur mu demişsin, bence sporun 1 dksı bile faydalı öenmli olan kalp ritmini arttırıp vücut ısısını yükselterek metabolizmayı çalıştırmak, bu yüzden ne yapılsa kâr bence...
arkadaşlar genelde beslenme önerilerime dikkat çekiyorlar ki 1.5 aydır diyet günlüğüne başladığımdan beri gerek topiğimde gerekse yorum yaptığım, takip ettiğim kişilerin topiğinde beslenme, diyet ve sağlık üzerine yazılar paylaşıyorum bilgim dahilinde, diyetisyenliği cok istediğimden ama maalesef olamadığımdan dolayı cok okudum, geliştirmeye çalıştım kendimi ve bu birikimin sonucunu da buraya yazarak gördüm, çok bilgili oldugumu iddia etmiyorum elbette benden daha bilgili arkadaşlar var aramızda ve bilmediklerimi öğrenmeye her zaman varım, sen de paylaşımlarda bulunabilirsin:) ama lütfen altı dolu paylaşımlar olsun nedeni, niçinini de açıklayan, bilimsel altyapısı olan... çünkü biri bişey yazıyor şu besin zayıflatır, okurken bile tebessüm ediyorum bu zayıflatmaz, sadece vücuttan su attırır diyorum bazen, bazen diyorum ki besinler tek başına zayıflatmaz öyle olsa benm 40kg olmam gerekirdi vs. şeklinde... okudukça beni daha iyi tanıyacagından eminim, ve genel olarak baktığımda beni dikkate alıp baştan okumaya karar vermen sevindirdi açıkçası, sağolsun kızlar yazılarımı beğenirler ama ilk defa boyle "yazıların dikkatimi çekti topiğini aradım buldum ilk sayfadan okumaya başladım" diyen ilk kişisingerçi çoğu kişi bni baştan beri takip ediyor ondan herhalde:)
okuman bittiğinde yorumlarını, diyet ve beslenme konusunda ya da herhangi bir konuda varsa sorularını bekliyorum
sevgiler...

herkes iyi geceler kızlar
siz şu an uykunun derinliklerindeyken ben uykusunu almış ve bir daha uyku tutmamış biri olarak şu an buradayım
bugun daha doğrusu dün süper kaçamaklar yaptım ama napayım o kaçamaklarla mutluydum ve biliyorum ki bu aralar kilo veremedim duraklamadayım o nedenle biraz morale ihtiyaç duyuyorum ve tatlılar beni mutlu ediyor napayım??? bu yarın ve bundan sonraki bir iki gün de aşure ve keşkek desteği ile devam edecek, aşure konusunda kendime sınır koyamadığımı daha önce yazmıştım bugunü iple çekiyordum açıkçası...
aslında ben de yardım edecektim ama annem bahçe evinde yapacagından ben bu sene aşure yapımında aktif rol oynamayacağım güzellerim...
bu ön açıklamadan sonra menümü yazayım şiddete :113:kesinlikle karşı olmakla birlikte her türlü yoruma açık olduğumu biliyorsunuz
işte bnm kaçamaklı menüm...

sabah - 09:00
- biraz patates salatası (haşlanmış patates+zeytinyağı+ekşi+baharat) (hesaplamadım ama çok da yemedim)
- 1 dl tahıllı ekmek (1,5-2 etimek büyüklüğünde bu arada baktım etimekler yaklaşık 9-10 g ki 2si hatta 3ü anca bir dl ekmek ediyor)
- 2-3 yeşil zeytin
- 2-3 çay kaşığı bal
- 1 kk light beyaz peynir
- domates
- 2-3 bardak çay

ara - 14:00
- kakaolu puding yaptım ondan birkaç tatlı kaşığının ucuyla yedim
- 4-5 petibeurre bisküvi

ara - 16:00
çokokrem kaşıkladım (hiç adetim değildir ama napayım cnm istedi) - 50g vardır herhalde...

akşam - 19:00
- 2 parça tavuk
- 1 etimek kadar tahıllı ekmek (karnım doymazdı yoksa)
- havuç-turp salatası
- 4 dl (kk büyüklüğünde) bisküvili pasta (kardeşim istedi o yuzden yemek bittikten 5-10 dk sonra yedik)

ara - 21:30
- 3 küçük haşhaşlı çörek
- 2 dl bisküvili pasta
- 8-10 tane gün kurusu kayısı
- 1 bardak çay

yaklaşık 1500 kaloriyi buldu sanırım yediklerim

su - günü 1,5lt ile kapattım
spor - 20-30 dk müzik eşliğinde leslie hareketleri + 100 bacak hareketi

işte böyle bnm sevgili yoldaşlarım...
sevgiler hepinize...

bende dün bi açtım yolları kapanmak bilmedi
Sporunu yapmışsın nasıl olsa olsun o kadarcık güzel lilymm benim ex yarim

Canım daha çok gençsin ve gerçekten çok bilinçlisin...aileni tebrik ediyorum senin gibi evlat yetiştirdikleri için...ben 38 yaşındayım ve muhasebeciyim...günlüğünün bir yerinde şu anda çalışmadığın için yaşadığın sıkıntıları yürekten hissettim...geçmişte bir dönem aynı sıkıntıları ben de yaşadım...üniversiteyi bitirdikten sonra hemen iş bulurum diyordum ama pek öyle olmadı her iş yeri tecrübe arıyor...emin ol bu günler geçici...şimdi ben o günleri arasamda bulamıyorum sadece pazar günleri çalışmıyorum ve yıllık iznim çok az...sadece işyerindeki kişileri görüyorum desem yeridir...bu çalışmadığın günler ilerde eline geçmeyeceği için bu günleri kendin için şans olarak değerlendir...
diğer günlüklerdeki yazıların hemen dikkatimi çekti,günlüğün olduğunu öğrenince de kesinlikle okumalıyım dedim...ben bunu paylaştım o yüzden ilk olduğumu düşünüyorsun ama bence ilk değilimdir emin ol...:) yazılarını okudukça birbirimizi daha iyi tanıyacağımızı ve seninle daha çok paylaşım yapacağımızı düşünüyorum nedense...görüşmek üzere...

dün herkese baka benim mercimekli köftelerim çok mahsum kalmış haftasonları oluyor lilycim yahuu napalım 1haftanında ödülü olsun ama seninki biraz fazla olmuş gibi akşamki 4 dilim bisküvili pasta biraz fazla olmamışmı bakalım onu yemişsin ondan sonra bidaha 2 dilim daha yemişsin neyse senin hemen hemen ilk defa böyle büyük bi kaçamağın olmuş olsun okadarda değilmi birbirimize biraz töleranslı davranıyoruz amaa inşallah bu töleranslar bize kilo aldırmaz

afiyet olsun tatlima
ne zamandan beri böyle kacamaklar yapmiyordun zaten, bugünde böyle olsun dimi
kacamaksiz olmaz zaten arada illa kacamak yapmak lazim
sporunuda yapmissin zaten
yarindan itibaren daha dikkatli olursun biliyorumm

afiyet olsun canım..
doyurmuşun göbeciği amaaaan arada lazım vallaa boşver
dünü sil tarihten bugün devam et yoluna

bende dün bi açtım yolları kapanmak bilmedi
Sporunu yapmışsın nasıl olsa olsun o kadarcık güzel lilymm benim ex yarim
aynen mideye yol bi açılıyor kapanmak bilmiyor

pazartesi yeni bir hafta yeni bir başlangıç valla tatlım çok oldu hakkaten

bu aralar kaçamakları abarttım ama bugun de aşure var inşallah yarın yeni güzel bir haftaya merhaba diyeceğim sadiyem cnm bnm...
afiyet olsun tatlima
ne zamandan beri böyle kacamaklar yapmiyordun zaten, bugünde böyle olsun dimi
kacamaksiz olmaz zaten arada illa kacamak yapmak lazim
sporunuda yapmissin zaten
yarindan itibaren daha dikkatli olursun biliyorumm

tatlım valla bugunu de batırdım artık darısı yarına...
afiyet olsun canım..
doyurmuşun göbeciği amaaaan arada lazım vallaa boşver
dünü sil tarihten bugün devam et yoluna

sorma şişirdim resmen
lilşim mucuks .
her güzeligi hak ediyorsun .
teşekkür ederimmmmm cnmmmm ablaların güzeliiiiiiiiii

canımtopiğini biraz okumaya çalıştım ama bir sorum var.düzenli ilaç kullanıyorum demişsin ne için kullanıyorsun

arada kaçamak yapmak iyidir
bende dün akşam misafirlikte incecik bir dilim pasta yedim :)

bu arada senin günlüğüne benim de okumuşluğum var tamam mı :)

hepimize kaçamaksız günler

arada kaçamak yapmak iyidir
bende dün akşam misafirlikte incecik bir dilim pasta yedim :)

bu arada senin günlüğüne benim de okumuşluğum var tamam mı :)

hepimize kaçamaksız günler
burada ne demek istedin tatlım, okumuşluğum var derken???

canımtopiğini biraz okumaya çalıştım ama bir sorum var.düzenli ilaç kullanıyorum demişsin ne için kullanıyorsun
tatlım topikte konusu geçmişti ama görmedin sanırım olabilir, ben böbrek nakilliyim o yuzden ömür boyu kullanmam gereken ilaçlarım var içlerinden biri de kortikosteroid yani kortizon içeren ilaç, bu nedenle vücudumdaki yağ doku birikimi fazla bir de kilo almaya meylediyor, iştah açıyor vs...

burada ne demek istedin tatlım, okumuşluğum var derken???

yani günlük açmadan önce bende başından itibaren okumuştum

yukarıda bi arkadaş günlüğünü başından okudum deyince sevinmişsin ya
ondan benim de okuduğumu bilirsen sevinirsin demiştim kız :)
anlatabildim mi

öncelikle bu güzel yorumlar için içten teşekkürlerimi sunuyorum...
ben yaş olarak gencim belki ama bnm hayatım 12 yasında başladı o yuzden yeri gelir bnden 21 yaş buyuk annemi bile çocuksu bulurum...
dr olma hevesiyle yola çıkmış, devamlı olarak sağlık, tıp konularını hastalıklar nedenleri belirtileri, tedavi şekilleri vs öğrenmeye çalışmış ve arada hastalıkla mücadele edip hastaneye dr olma merakı sonucu başka şekilde yolu düşmüş biri olaraktan ben kendimi daha yaşça büyük hissediyorum ztn benm sırdaşım, en yakın arkadaşım gibi olan kişi de 38 yaşındaki ruhu genç teyzemdir. onunla yaşıt gibiyizdir, aslında süslenmeyi severim ama artık hayatın yükü o kadar ağır geliyor ki saldım kendimi ve bu kilolarla başbaşa kaldım. ama hayattan hiç kopmadım, kendimi hep geliştirdim kilo aldıkça bu sağlıklı beslenme ve diyet konularına merak saldım
şimdi buraya yazıyorum ve gerçekten çok olumlu tepkiler de almaktayım aynı senin yazdıkların gibi... bu bni mutlu ediyor, bugune değin öğrendiklerimi paylaşıyorum ve paylaştıkça öğreniyorum, yurtdışıında beslenme danışmanlığı sertifika programları var aynı sizinle paylaştıklarımın ücretli hali ve insanlar para kazanıyorlar ama bizde maalesef diyetisyenliği uni.den bitirmemiş olanların pek bir adı sanı olmuyor,
iş konusuna gelince, ben de 6 gün boyunca çalıştıgım zamanlar yaşadım, ama evdeki yüküm hiç azalmadı bir de düşün ki evli değilim
eve geliyorum bulaşıkları makineye diz, misafirlere ikram yap vs... hafta sonu ütüler bende... yani bnm için şu an çalışmakla evde oturmak aynı ama çalışmayı sosyal bir hayatım ve ekonomik özgürlüğüm olsun diye istiyorum para lafı azıcık dönsün direkt kendi üzerime alınıyorum gerçi bana bişey demiyorlar ama psikolojik olarak çökertiyor bni evde oturmak ki ben 2 uni. mezunu sayılırım 1 dersi daha verirsem 2. uni de bitecek
çalışırken de zorluk yaşadım babam patronuna söyle bu kadar geç bırakmasın vs diyordu
ya ben saygısızlık olmasın diye ağzımı açmazdım hele boyle bişey hayatta diyemem...
şu an muhasebe, insan kaynakları, sekreterlik, halkala ilişkiler gibi alanlarda çalışabilirim
konuşmayı severim, şu 1 yıl içinde hitabetim de arttı yazdıklarım ztn konuşur gibi dikkat etmiştir herkes...
ben de paylaşımlarını bekliyorum inşallah bu güzel yorumlar için tekrardan çok teşekkürler
sevgiler...

ay sağolasın fıstığım ztn ben de dedim ya çoğu kişi uzun zamandır takip ediyor o yuzden ilk yorum yapan sensin diye o kişiye...
cok sevindim gerçekten,
ay ne şanslıyım ya takipçilerim de cok oh oh oh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…