selam kızlar........
yazmak için geç kaldım ama bugun erken kalktık ailecek:)
saat 7'de kalktım
1 bardak su ve mide koruyucumu içtim
7:15 gibi kahvaltımı ettim
- 2 kaşarlı tost (etimek buyuklugunde)
- 1 yeşil zeytin (yagın içindeydi ama)
- domates-salatalık
- 2-3 bardak açık çay
biraz önce işte 10:50 gibi yarım muz yedim
şimdilik harika geçiyor aç da hissetmiyorum, hem daha zindeyim annem bile ne guzel kızım iyi yapıyorsun dedi
sizleri anlattım hadi bakalım hayırlısı dedi...
bu arada haftaya memlekette bayramda olacagım, tartı işi biraz uzayabilir ama diyete tam gaz devam Allahın izniyle...
kızlar 2 kaşarlı tost ama etimek buyuklugunde yani içindeki kaşar azdı hem de diyetisyenin verdiği ölcüden bile az yani normal tost ekmeğinden yapılanın yarısı kadar toplam yediğim...
ki ztn bnm peynir hakkım bu ölçüden fazla bile sayılır...
ztn bugun ipin ucu kactı, bilgisayar cöktü aslında tam da ogle yemeğimi yazacaktım...
sonra ev işleri ve pc olmayınca dogal olarak tv ile idare ettim ve evde ne varsa mideye indirdim bugun yaaaaaa hiç normalde yemediğim şeyleri yedim yaaaa....
cubuk kraker, biraz tuzlu kraker (ki tuzsuz beslenen biriyim), 3 browni ama kakaosu-sosu azdı, kalan 2 baklava, birkaç kucuk parca hem bitter hem sütlü çikolata.... kısacası kafadan 500 kalori belki daha fazla aldım hem de saglıksız..... ztn evdeyim kimse yok diye 2 gundur cnm sıkılıyor.... hiç bu kadar abur cuburu bi arada yemem normalde... yani fiziksel değil ruhsal aclık tamamen... biliyorum bu bahane değil ama gecen bayram da diyetteyim diye tatlı yemedim birkaç bayram şekeri haricinde... diyetteyim diye dogum gunumde bir kaşık puding bile yemedim bnm yerime aileme yedirdim.... yani aslında cok iradeliyimdir ama su iki gundur berbatım...
bunlar haricinde öğünlerim iyi ama...
öğleyle başlayayım:
- 1 etimek büyüklüğünde tam tahıllı ekmek
- 6 yemek kaşığı zeytinyaglı yer elması yemeği (az yaglı)
- 1 bardak ayran
- 1 tabak kırmızı lahana salatası (elma sirkeli-yagsız)
akşam:
- fırında tavuk-birkaç dilim patates
- 1-2 yemek kaşığı yer elması
ekmek yok
o kadar abur cuburdan sonra midem de dolmuş olacak ki cnm ekmek istemedi
işte rezalet tablom...
spor olarak da sadece tvden muzik kanallarını açtım bir yandan bağıra çağıra şarkı soyledim bir yandan tepindim dans ettim, yanaklarım al al oldu, resmen terledim hava serin oldugu halde ustumdeki hırkayı cıkarıp kısa kolluyla kaldım yine de sıcak bastı... bu yani...
kız naptın sen batırmışın kendini
yarın seni düzelmiş görcem heeee....
kontrole gelcem ne var ne yok die.
biraz gayret canım yaaaa.....
uvv canım sıkma canını bazen öyle oluyor ama bi dahasını yapma benceee:) acaba canının çektiği bişeyler mi var ki birden saldın kendini böyle. istersen hafif bi kaçamak yapmak istediğini söyle di,yetisyenine??
selam yemek günlüğüm ve bnm sevgili diyet arkadaslarım!!!!!!!!!!!
bugun yemek düzenim sabah haricinde harikaydı diyebilirim
dün gece yatmadan önce leslie fast 5 minutes walk yaptım iyi oldu ama...
hatta bilgisyar çöktüğü için açılmadı program yuklenmediği için bn de internetten bulup yaptım.
gece 3te yattım sabah kardeşime kahvaltı hazırlamak için 7:30da kalktım sonra tekrar yattım ve 12 gibi kalktım. kardeşim ögle arasına geldi o gittikten sonra diğer kardeşimle kahvaltımızı yaptık tabii saat öglen 1 oldu!!!! kahvaltı da brunch oldu dogal olarak...
ne yediğime gelince...
- 1.5 dilim ekmek (toplamda 3 etimek buyuklugunde dilimle biraz buyuk de ben dilim olarak etimeği ölçü olarak kullanıyorum)
- 3 tatlı kaşıgı ile hazırlanmış salçalı tavada yumurta (yarısı kadarını yedim...)
- 2 çay kaşığı kadar belki daha az fıstık ezmesi ve üstüne birkaç parça çilek reçeli
- 3-4 bardak açık çay
biliyorum cok gibi ama hem sabah hem ögleyi birleştirdim aksam yemegine kadar boyle buyuk bir öğün yapmadım
saat 15:45 - yarım muz (orta boy)
saat 17:15 - 1 bardak tuzsuz ayran
saat: 19:30 akşam yemeği
- 1 kepçe tavuk suyuna tarhana çorbası
- 4 yemek kaşığı yer elması (tuzsuz-az yaglı-pirinçsiz)
- 3 yemek kaşığı yogurt
ekmek yok...
kalori hesabına gelince...
kahvaltı :
yumurta yaklaşık toplamda 150-160 kalori civarı
reçel 50-60 kalori (15-20g)
fıstık ezmesi 90 kalori (15g)
ekmek - 150 kalori
sabah kahvaltısı 450 kaloriyi buldu...
akşam toplam 200 kalori falan oldu(hedef aslında 250-300dü diyetisyeninkinde)
ara öğünler de toplam 150 kalori desek
toplam 800 kalori oldu saat 22:00 gibi de bir meyve yerim
eger 12-1 gibi yatmazsam bir bardk da ayran yapabilirim dun gece akşamdan sonra bişey yemedim midem kazındı gece...
işte böyle gecti kızlar bugunum ama listem fena değil daha da guzel olcak inşallah desteğinizle ve sağlam irademle
bu arada bir ayrıntıyı atlamışım şimdi aklıma geldi
sabah kalktıgımda biraz karnım şiş hissediyordum ama tartıya çıktım buna ragmen ve 79-80 kg arası gösteriyordu indim bi daha cıktım cunku dijital değil ya bazen kafasına göre takılıyor ondan en az 2-3 defa tartılmak gerekiyor 2.sinde yine aynı... cok sevindim yaa inşallah bayramdan sonra da vermiş olarak döncem aranıza cunku yesem yesem en fazla birkaç parça çikolata yerim tatlı yemicem söz verdim kendime...
annem tatlısını bahçe evinde yapmış getirdi yer misiniz dedi ama bana değil kardeşlerime (biliyor tatlı sevdiğim halde diyete oldugumu ondan demiyor bişey daha yicek olsam sen diyette değil misin deyip uyarıyor sağolsun:))) )
ya bugun cok iş yaptım yarım saatte ter bastı beni hatta demin hem kasıklarım hem de belim agrıyordu dedim anne zamanı olsa hasta olcam dicem ama bi haftam var... meğer regl olmuşum normalde cok duzenlidir 30-31 gunde bir gelir bu sefer erken geldi... hem de 1 hafta... bel agrısına alışığım malum osteopeni mevcut havaların soguklugundan agrıyor sandım karnımı ama değilmiş...
kızlar regl iken diyette ne gibi değişiklik ya da eklemeler yapıyorsunuz? ya da yapıyor musunuz? merak ettim de...
neyse uzun yazdım baya...
iyi geceler...
sevgiler...
tatlım arada geliyorlar bana boyle... tamamen duygusal açlık fiziksel değil yanii... diyetisyeni bırakalı 1 ay oldu kendim devam ediyorum yola cunku o liste veriyor bunları ye diyor ama ben belli kalıplara uyamıyorum sıkılıyorum sağolsun sabit liste vermiyor tek tek yazıyor ama bnm sorunum az yemekti artık düzenli ve yeteri kadar yemeği öğrendim gerisi tamamen bnm irademe kalmış...
yok cnm yapmıcam ztn kendime sözüm var yoksa bn dirayetliyimdir 12 yasından beri yasaklarla yaşıyorum alışığım yani...
bana da geliyorlar ama tutuyorum canım kendimi. ama kendime göre bazı kolaylıklar da geliştirmedim değil. mesela kokoreçe bayılırım ve mutlaka gece yemeliyim. o zaman iç malzemesini ekmeğin 4te 1 lik kısmına topluyorum öyle yiyorum falan:) ya da pidenin kenarlarını yemiyorum falan:)
benim sevdiğim ne varsa yiyosun haksızlık ya.....
turşuuuuuuuuuuu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?