selam kızlar dünakşam giremedim yine
tvde uzun zamandır izleyemediğim dizim vardı ona takıldım sonra uyuyakalmışım
neler yaptım hemen yazıyorum...
saat 10:00 - 22dk - 1 mil leslie (4 milin 1. milini yaptım) + 2-3 dk karın hareketi (8dklık videonun ancak 2-3 dksını yapabildim zorlandım) + 100 bacak hareketi (öğleden sonra yaptım)
kahvaltı - 11:00
- bol yeşillikli lorlu salata
- 1 dl tahıllı ekmek
- 2 bardak çay
ara - 14:50
- 2-3 kuru kayısı
akşam - 18:30
- 3 parça tavuk (salçalı soslu)
- 1 tabak salata (az yağlı)
- 1 bardak ayran
saat 22:00 - 80g bitter çikolata
aslında yemeyecektim kendimi çok frenledim ama sonunda dayanamayıp yedim aslında hepsini yemesem olacaktı ama gözümde olacağına karnımda olsun dedim ztn bu zamana kadar yememem yeterince anormal bir durumdu:18:
gün içinde fazla bişey yememiş olmam, birazcık durumu kurtardı sanırım biliyorum size kötü örnek oldum, hepinizden özür diliyorumama önce kendime, sonra da size söz!!!!!!!!! 70 olmadan bi daha çikolata yok bana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ztn her yediğimi yazıyorum buraya yani kaçış yok
su - anca 1,5lt içebildim erken uyumasaydım 2ye tamamlayacaktım olmadı
toplamda 750-1000kalori arası bişey oldu işte....
sağolasın tatlım yaaaaaatatlim menüyü begendimm, cikoyu bosver zaten cok az yemissin
bu arada, sabah kahvaltidan önce spor yaptigin süper tatlimmmm
sabahlari ac karna spor yapmak daha cok yag yakiyor (bi alman saglik sitesinden okumustum)
bende yapmak istiyorum ama ac karna dayanamam herhalde:26::26:
dünki günün süper gecmis o yüzden tatlim bravooo
ya aslında dediğin doğru yasak koyunca insanın o yasağı daha çok çiğneyesi geliyor maalesefama işte dediğin gibi kendimi çok sınırlıyorum herhalde o yuzden de birden patlıyorum ama kendime söz verince tutuyorum hele ki başkasına söz verdiysem daha çok tutmaya çalışırım
bu arada ben aşure hastasıyım ocak kapanır kapanmaz böyle çok sıcakken yiyince daha lezzetli gelir bana
ztn haftaya ya da 10 gun sonra falan ben de yiyeceğim buyuk ihtimalle o gun tum günüm aşure ile geçirip karnımı onunla doyururum şimdiden söylemesi
lılıyyy bence gayet guzel lısten o kadarcık kacamak olur ama keske 22 de degılde ogle saatlerınde kacsaymıs o bıtter mıdeye :)) ah o cıkolatalar oyle cekıcıler kı
lılıyyy bence gayet guzel lısten o kadarcık kacamak olur ama keske 22 de degılde ogle saatlerınde kacsaymıs o bıtter mıdeye :)) ah o cıkolatalar oyle cekıcıler kı
ahhhh biri aşuremi dedi hemde sıcak sıcak ensevdiğim şeklii
bencede çok çekici beyazı sütlüsü bitteri gofretlisi hertürlüsü
lily canm 80 gr çikolata birazcık fazla olmuş canım 2 -3 kare kırıp yesen sık sık yesen bile birşey olmaz canım sende patlama olmuş anlaşılan uzun süre yemeyince
selam herkese...
dünün raporunu veriyorum...
10:00da kalktım
kahvaltı 12:00yi buldu kardeşlerimi bekleyince...
kahvaltı - 12:00
- 1 simit (bu bildiğiniz geniş simitlerden değil ama çok ince yapıda ve kıtır kıtır yani çok doyurucu değil maalesef)
- 1,5 kk kadar beyaz peynir (normal ama light değil)
- 5-6 yeşil zeytin
- 1 kk kadar tahin helvası
- 2-3 bardak çay
ara - 16:30
- çeyrek simit
- 7-8 tane yaban mersini
ara - 18:00
- meyve marmelatı (şekersiz monti diyeti için yaptığım)
- marul atıştırdım
- 1 yeşil zeytin
(yemek hazırlarken atıştırdıklarım işte...)
akşam - 19:00
- 1 tabak karışık salata (zeytinyağı - nar ekşisi - limon - elma sirkesi ile sos yaptım her zamanki gibi yağsız değil ama tuzsuz)
- 2 lor peynirli + 1 minicik sade poğaça (yani sırf hamur ama sütlü hamur)
- 2 bardak çay
akşam yemek yoktu annem poğaça yapıp getirmiş maalesef böyle idare ettik
ara - 21:30
- 2 avuç yer fıstığı
- 4-5 kestane
spor - leslie yoksadece 100 bacak hareketi yapabildim
su - 1,5 lt su - az oldu artık arttırma zamanı geldi....
yediklerim yaklaşık 1200-1300 kalori civarında
dün tam bir karbonhidrat günüydü
eee malum hafta sonu da olunca tüm aile toplanmışken felekten bir gün oldu bnm için kestaneyi çok severim akşam ailecek yedik artık yer fıstığı ile mideyi biraz doldurmuş oldum
selam
hep raporumu akşam yazacagım diyorum kalıyor en iyisi şimdiden yazmak
bugun montiye başlayacaktım ama maalesef yalan oldu ama yine de dikkat ediyorum
sabah - 08:30
- 1 küçük sade poğaça (sütlü hamur) (etimek büyüklüğünde)
- 1 dl tahıllı ekmek (etimek büyüklüğünde)
- 1 kk beyaz peynir (tam yağlı)
- 4-5 yeşil zeytin
- meyve marmeladı
- 1 kupa nane-limonlu yeşil çay (tarçınlı)
yani toplamda 2 dl ekmek yemiş oldum
meyve marmeladına gelince, bunu da monticilerden öğrendim meyve püresinin pişmiş hali de denebilir, içinde şeker yok
2 büyük elmayı küp küp doğrayıp içine 7 kuru kayısıyı da küp şeklinde doğrayarak ekleyip yarım çay bardağı su ilavesiyle kayısılar yumuşayana kadar pişirdim
ocağı kapattıktan sonra içine sıktığım 2 küçük mandalinanın suyunu, biraz da limon rendesi ekleyip tencereye ilave ettim
bir de içine 7-8 parça ceviz (yaklaşık 2 tam ceviz) ve 3-4 küçük rendelenmiş cennet elmasını da katıp güzelce robottan geçirdim
soğuduktan sonra da plastik kaba koydum. tadı harika şeker ilavesi yok tamamıyla doğal meyvelerden yapılmış çok tatlı bir marmelat oldu.
bu marmelat monti diyeti yaparken sabahları ekmeğe sürülüp yenebiliyor ben çay kaşığı ile tattığımda dün, çok tatlı geldi şekerli gibi
denemenizi tavsiye ederim
selam
ben bir sağlık, beslenme, diyet konuları ilgilisi olarak sabahları Doktorum programı ile Dr. Gürkan Kubilay'ın programını elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum
ikisi de aynı saatlerde yayında oluyor ve her ikisinde güzel konular oldugunda takipte zorlansam da ikisini de reklam aralarında falan değiştirerekten izliyorum
bugun Dr. Gürkanın programında bel ve boyun fıtığı kısmını kaçırdım ama Doktorum'da da Diyet ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit vardı
bu iki programdan almış olduğum notlarımı siz değerli sağlıklı beslenme yolundaki arkadaşlarım, destekçilerimle paylaşmak istiyorum.
Diyetisyen Berrin Yiğit'in anlattıklarından notlarım:
bugun iki konu anlattı.
1) Baharatlar 2)Glisemik indeks ve beslenmedeki rolü
Baharatlardan başlıyorum....
Ben bir baharat aşığı olarak izlerken pür dikkat televizyona kilitlendim resmen. Kimyon hakkında bir şey öğrendim ki o da kimyon insan kişiliği üzerinde etkisi olan bir baharatmış yani çok katılırsa eğer o yemeği yapan kişi hakkında hırslı yorumu yapılırmış, işte her konusa özellikle zenginlik konusunda hırslı denilirmiş, eğer ki kararında konulursa hmm aşçı tam kıvamında koymuş bu kişi gayet mütevazı denirmiş. Aslında ben de baharatı çok kullanan bir insanım mesela rahmetli babaannem de annem de kimyonun kokusunu pek sevmez ben bayılırım eeee hıslıyımdır da öyle herşeyi boşvermiş anı yaşayıp yarın Allah kerim demem planlı programlı olmayı severim demek ki etkisi var
- Pulbiber - Acıdır, iştah açıcıdır aynı zamanda vücut ısısını yükseltir ve daha çok enerji harcatır - pulbiber ve karabiber, vucut ısısını arttırır ve enerji yakımını %25 arttırır, kan şekerini dengelemede yardımcıdır, günde 1 çay kaşığı kullanın pul biberi kekik ve nane ile kullanabilirsiniz
- Mercanköşk - Kekiğe benzeyen bir bitkidir (bu bnm ilavem gerçekten kokusu kekiğe çok benzer ama yaprakları biraz farklıdır). Anne sütünü arttırıcı ve gaz giderici özelliği bulunmaktadır. Enerji düşüklüğü ve uykusuzluğa iyi gelir. Mercanköşkü, salatalarda, çorbalarda kullanabilirsiniz.
- Yeşilçaydan konu açıldı, yeşilçayın uyarıcı etkisinden dolayı akşam tüketilmemesinin gerektiğini, onun yerine daha sakinleştirici özellikte olan ıhlamur, papatya, melisa çaylarının içilmesinin daha iyi olacağını söyledi (Akşam için içilebilecek 5li tarif verdi ama yetişemedim yazamadım bu yüzden özürlerimi sunuyorum sizlere
) - Kimyon - alerjik reaksiyonlara karşı iyi gelir, gaz giderici etkisi vardır, mide yanma ve ekşimesine karşı iyi gelmektedir. aynı zamanda kas gevşetici özelliğe de sahiptir bu nedenle hamilelerin fazla tüketmemesi gerekmektedir. Mide için zencefille beraber tüketilmesi önerilir.
- Zencefil - Mide bulantısına, el ve ayak üşümesine iyi gelir, sindirime yardımcıdır, dolaşımı hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir bu nedenle kansere karşı da iyidir. Kök hali çaya serçe parmağı kalınlığında kesilip konulabilir, sulu köfte ve et yemeklerinde kullanılabilir. Çorbalara, salepe falan da toz halinde katılabilir, tadı keskin ve biraz acımsıdır (bu son cümle bnm yorumum)
- Zerdeçal - safrana benzeyen sarı renkte bir baharattır - kök hali de vardır, balla beraber kullanılırsa öksürüğe iyi gelir. Karaciğer dostudur, bağışıklığı güçlendirir, inflamatuvar yani vücudun içten sahip oldugu iltihapları giderici etkiye sahiptir, eklem ağrılarına iyi gelir. lahanayla tüketilmesi erkeklerde prostata iyi gelir- vanilya+pul biber ile kullanıldığında HDL hariç tüm kolesterollere iyi gelir. Pul biber+kişniş+karabiber+zerdeçal, vücutta ısınma yapar çorbalarda bu karışım iyi olur
Zerdeçalın da adını ben zerdeye kondugu için biliyordum ama körilerde de özellikle bulunan bir bitkiymiş ki ben köri hastasıyımdır her yemeğe eklerim mümkünse, hatta bunu geçenlerde başka biyerde okuyup öğrenmiştim hatta anneme dedim ki biz baharatları ayrı ayrı alıp kendi baharat karışımımızı kendimiz yapalım diye.
neyse kızlar daha yazacak çok şey var mesela glisemik indekse dair aldığım çok not var, eee Dr. Gürkan Kubilay'ın son günlerde çıkan kolesterola dair de anlattıkları var ama bnm çıkmam lazım onları da sonra yazacagım
hepinize sevgiler
oooo kimleri görüyorum????lilicim nasılsın canım ya o süper listelerinle devam ediyorsun ee ben bebeği tuturdum hehehehe rabbim kucağıma almayıda nasip etsin
hamiş diyetimle geri döncem aranıza mucx simdilik
cnm eğer ki kafaya koyduysan ve kilo verme konusunda kararlıysan, diyetisyenin verdiği liste ile başla derim çünkü gerçekten ilk zamanlarda kısmak daha yavaş kilo vermeye neden oluyor bence elindeki listeyi uygula 1-2 haftaCanım nasıl gidiyo şimdi ne kadar verebildin, verdiysen darısı başıma :)) bana doktorun verdiği diyette günlük 7 dilim ekmek vardı ben onu şimdi kendi hazırladığım listeyle 4 e düşürdüm bakalım inşl işe yarar
kız kaçakkkk.... ben genelde buralardayım sen nerdesin bakiyim????liliyciğiiimm bitaneeemmm nerdesinnn?hadi geelll
tatlım öncelikle bnm karşılaştığım diyetisyenler hiç 1400ün altında vermedi 1400 kalorilik veren de kilom 60lı rakamlardayken vermiştigene herzamanki gibi çogumuzun pazarı kaçamakla geçmiş
canım aslında 1200 1300 kalori çokda fazla değil bazı diyetisyenler günlük 1200 kalori diyeti veriyoo yani seninde normalmiş spor yapsaydın daha iyi olurmuş ama oda olmamış neyse artık bu pazarda böyle geçsin
çok lezzetli olmuştur eminim bende deniyeceğim canımız sabah reçel bal felan istiyor en azından bu mermalattan yeriz yada öğleden sonraki aramızda tatlı niyetine yeriz değilmii verdiğin tarif için teşekkür tatlımm
bu programı bende izledim bugün ama diyet aşure tarifini izleyemedim
ben acılı bol baharatlı yemekleri daha çok severim (zaten bizim butaraflar yağlı bolbiber salçalı bol baharatlı yaparlar yemekleri) pul biberide çok kullanırım hayatımdada hiç köri ve zerdeçalı hiç tatmadım
ara - 12:00 (buraya notları geçirirken)selam
hep raporumu akşam yazacagım diyorum kalıyor en iyisi şimdiden yazmak
bugun montiye başlayacaktım ama maalesef yalan oldu ama yine de dikkat ediyorum
sabah - 08:30
- 1 küçük sade poğaça (sütlü hamur) (etimek büyüklüğünde)
- 1 dl tahıllı ekmek (etimek büyüklüğünde)
- 1 kk beyaz peynir (tam yağlı)
- 4-5 yeşil zeytin
- meyve marmeladı
- 1 kupa nane-limonlu yeşil çay (tarçınlı)
yani toplamda 2 dl ekmek yemiş oldum
meyve marmeladına gelince, bunu da monticilerden öğrendim meyve püresinin pişmiş hali de denebilir, içinde şeker yok
2 büyük elmayı küp küp doğrayıp içine 7 kuru kayısıyı da küp şeklinde doğrayarak ekleyip yarım çay bardağı su ilavesiyle kayısılar yumuşayana kadar pişirdim
ocağı kapattıktan sonra içine sıktığım 2 küçük mandalinanın suyunu, biraz da limon rendesi ekleyip tencereye ilave ettim
bir de içine 7-8 parça ceviz (yaklaşık 2 tam ceviz) ve 3-4 küçük rendelenmiş cennet elmasını da katıp güzelce robottan geçirdim
soğuduktan sonra da plastik kaba koydum. tadı harika şeker ilavesi yok tamamıyla doğal meyvelerden yapılmış çok tatlı bir marmelat oldu.
bu marmelat monti diyeti yaparken sabahları ekmeğe sürülüp yenebiliyor ben çay kaşığı ile tattığımda dün, çok tatlı geldi şekerli gibi
denemenizi tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?