Lily86'nın Diyet Günlüğü

tatlim menüyü begendimm, cikoyu bosver zaten cok az yemissin
bu arada, sabah kahvaltidan önce spor yaptigin süper tatlimmmm
sabahlari ac karna spor yapmak daha cok yag yakiyor (bi alman saglik sitesinden okumustum)
bende yapmak istiyorum ama ac karna dayanamam herhalde:26::26:
dünki günün süper gecmis o yüzden tatlim bravooo

sağolasın tatlım yaaaaaa
ben de okudum sabah sporu metabolizmayı daha iyi çalıştırıyor diye ama kimi aç karna iyi dio kimi değil diyor o yuzden kafam karıştı
normalde aç karnına ben de yapamam başım dönüyor tansiyonum düşük oluyor ama dün iyiydim dedim annemleri beklerken boş durmayım

lılıyyy bence gayet guzel lısten o kadarcık kacamak olur ama keske 22 de degılde ogle saatlerınde kacsaymıs o bıtter mıdeye :)) ah o cıkolatalar oyle cekıcıler kı

ahhhh biri aşuremi dedi hemde sıcak sıcak ensevdiğim şeklii

lılıyyy bence gayet guzel lısten o kadarcık kacamak olur ama keske 22 de degılde ogle saatlerınde kacsaymıs o bıtter mıdeye :)) ah o cıkolatalar oyle cekıcıler kı

bencede çok çekici beyazı sütlüsü bitteri gofretlisi hertürlüsü

lily canm 80 gr çikolata birazcık fazla olmuş canım 2 -3 kare kırıp yesen sık sık yesen bile birşey olmaz canım sende patlama olmuş anlaşılan uzun süre yemeyince

ahhhh biri aşuremi dedi hemde sıcak sıcak ensevdiğim şeklii

bencede çok çekici beyazı sütlüsü bitteri gofretlisi hertürlüsü
lily canm 80 gr çikolata birazcık fazla olmuş canım 2 -3 kare kırıp yesen sık sık yesen bile birşey olmaz canım sende patlama olmuş anlaşılan uzun süre yemeyince

asucum dediğin gibi aslında öğlen daha iyi olurdu ama ztn gece de cok düşündüm hayır yemeyeceğim bu beni yıldıramaz diye yarım saat her aklıma geldiğinde telkin ettim ama sonrası malum
sadiyem aynen ben de sıcacık aşureye hayır diyemeyenlerdenim maalesef
çikolatanın da her türlüsü güzel ama beni kesmez en etkilisi bitter o bile tatlı geliyor aslında, %70 kakao kitleli olanı en sevdiğim lezzet
özeleğitim, dediğin dogru fazla oldugunun da farkındayım ztn ilk düşündüğümde yemeyeyim kızlara kötü örnek olmayım dedim aklımdan ilk geçen buydu sonra duydugum pişmanlık da yemekten değil, yanlış yönlendirmeye neden olabilirim düşüncesindendi
yoksa aralarda çikolataya kesinlikle karşıyım çünkü ben yersem her gün yerim o da zamanla doyumsuz yapıyor insanı, ve kilo vermeyi zorlaştırıyor.

selam herkese...
dünün raporunu veriyorum...

10:00da kalktım
kahvaltı 12:00yi buldu kardeşlerimi bekleyince...

kahvaltı - 12:00
- 1 simit (bu bildiğiniz geniş simitlerden değil ama çok ince yapıda ve kıtır kıtır yani çok doyurucu değil maalesef)
- 1,5 kk kadar beyaz peynir (normal ama light değil)
- 5-6 yeşil zeytin
- 1 kk kadar tahin helvası
- 2-3 bardak çay

ara - 16:30
- çeyrek simit
- 7-8 tane yaban mersini

ara - 18:00
- meyve marmelatı (şekersiz monti diyeti için yaptığım)
- marul atıştırdım
- 1 yeşil zeytin
(yemek hazırlarken atıştırdıklarım işte...)

akşam - 19:00
- 1 tabak karışık salata (zeytinyağı - nar ekşisi - limon - elma sirkesi ile sos yaptım her zamanki gibi yağsız değil ama tuzsuz)
- 2 lor peynirli + 1 minicik sade poğaça (yani sırf hamur ama sütlü hamur)
- 2 bardak çay

akşam yemek yoktu annem poğaça yapıp getirmiş maalesef böyle idare ettik

ara - 21:30
- 2 avuç yer fıstığı
- 4-5 kestane

spor - leslie yok sadece 100 bacak hareketi yapabildim
su - 1,5 lt su - az oldu artık arttırma zamanı geldi....

yediklerim yaklaşık 1200-1300 kalori civarında
dün tam bir karbonhidrat günüydü
eee malum hafta sonu da olunca tüm aile toplanmışken felekten bir gün oldu bnm için kestaneyi çok severim akşam ailecek yedik artık yer fıstığı ile mideyi biraz doldurmuş oldum

selam
hep raporumu akşam yazacagım diyorum kalıyor en iyisi şimdiden yazmak
bugun montiye başlayacaktım ama maalesef yalan oldu ama yine de dikkat ediyorum

sabah - 08:30
- 1 küçük sade poğaça (sütlü hamur) (etimek büyüklüğünde)
- 1 dl tahıllı ekmek (etimek büyüklüğünde)
- 1 kk beyaz peynir (tam yağlı)
- 4-5 yeşil zeytin
- meyve marmeladı
- 1 kupa nane-limonlu yeşil çay (tarçınlı)

yani toplamda 2 dl ekmek yemiş oldum
meyve marmeladına gelince, bunu da monticilerden öğrendim meyve püresinin pişmiş hali de denebilir, içinde şeker yok
2 büyük elmayı küp küp doğrayıp içine 7 kuru kayısıyı da küp şeklinde doğrayarak ekleyip yarım çay bardağı su ilavesiyle kayısılar yumuşayana kadar pişirdim
ocağı kapattıktan sonra içine sıktığım 2 küçük mandalinanın suyunu, biraz da limon rendesi ekleyip tencereye ilave ettim
bir de içine 7-8 parça ceviz (yaklaşık 2 tam ceviz) ve 3-4 küçük rendelenmiş cennet elmasını da katıp güzelce robottan geçirdim
soğuduktan sonra da plastik kaba koydum. tadı harika şeker ilavesi yok tamamıyla doğal meyvelerden yapılmış çok tatlı bir marmelat oldu.
bu marmelat monti diyeti yaparken sabahları ekmeğe sürülüp yenebiliyor ben çay kaşığı ile tattığımda dün, çok tatlı geldi şekerli gibi
denemenizi tavsiye ederim

selam
ben bir sağlık, beslenme, diyet konuları ilgilisi olarak sabahları Doktorum programı ile Dr. Gürkan Kubilay'ın programını elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum
ikisi de aynı saatlerde yayında oluyor ve her ikisinde güzel konular oldugunda takipte zorlansam da ikisini de reklam aralarında falan değiştirerekten izliyorum
bugun Dr. Gürkanın programında bel ve boyun fıtığı kısmını kaçırdım ama Doktorum'da da Diyet ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit vardı
bu iki programdan almış olduğum notlarımı siz değerli sağlıklı beslenme yolundaki arkadaşlarım, destekçilerimle paylaşmak istiyorum.

Diyetisyen Berrin Yiğit'in anlattıklarından notlarım:
bugun iki konu anlattı.
1) Baharatlar 2)Glisemik indeks ve beslenmedeki rolü

Baharatlardan başlıyorum....

• Pulbiber - Acıdır, iştah açıcıdır aynı zamanda vücut ısısını yükseltir ve daha çok enerji harcatır - pulbiber ve karabiber, vucut ısısını arttırır ve enerji yakımını %25 arttırır, kan şekerini dengelemede yardımcıdır, günde 1 çay kaşığı kullanın pul biberi kekik ve nane ile kullanabilirsiniz
  • Mercanköşk - Kekiğe benzeyen bir bitkidir (bu bnm ilavem gerçekten kokusu kekiğe çok benzer ama yaprakları biraz farklıdır). Anne sütünü arttırıcı ve gaz giderici özelliği bulunmaktadır. Enerji düşüklüğü ve uykusuzluğa iyi gelir. Mercanköşkü, salatalarda, çorbalarda kullanabilirsiniz.
  • Yeşilçaydan konu açıldı, yeşilçayın uyarıcı etkisinden dolayı akşam tüketilmemesinin gerektiğini, onun yerine daha sakinleştirici özellikte olan ıhlamur, papatya, melisa çaylarının içilmesinin daha iyi olacağını söyledi (Akşam için içilebilecek 5li tarif verdi ama yetişemedim yazamadım bu yüzden özürlerimi sunuyorum sizlere)
  • Kimyon - alerjik reaksiyonlara karşı iyi gelir, gaz giderici etkisi vardır, mide yanma ve ekşimesine karşı iyi gelmektedir. aynı zamanda kas gevşetici özelliğe de sahiptir bu nedenle hamilelerin fazla tüketmemesi gerekmektedir. Mide için zencefille beraber tüketilmesi önerilir.
  • Zencefil - Mide bulantısına, el ve ayak üşümesine iyi gelir, sindirime yardımcıdır, dolaşımı hızlandırır, bağışıklık sistemini güçlendirir bu nedenle kansere karşı da iyidir. Kök hali çaya serçe parmağı kalınlığında kesilip konulabilir, sulu köfte ve et yemeklerinde kullanılabilir. Çorbalara, salepe falan da toz halinde katılabilir, tadı keskin ve biraz acımsıdır (bu son cümle bnm yorumum)
  • Zerdeçal - safrana benzeyen sarı renkte bir baharattır - kök hali de vardır, balla beraber kullanılırsa öksürüğe iyi gelir. Karaciğer dostudur, bağışıklığı güçlendirir, inflamatuvar yani vücudun içten sahip oldugu iltihapları giderici etkiye sahiptir, eklem ağrılarına iyi gelir. lahanayla tüketilmesi erkeklerde prostata iyi gelir- vanilya+pul biber ile kullanıldığında HDL hariç tüm kolesterollere iyi gelir. Pul biber+kişniş+karabiber+zerdeçal, vücutta ısınma yapar çorbalarda bu karışım iyi olur
Ben bir baharat aşığı olarak izlerken pür dikkat televizyona kilitlendim resmen. Kimyon hakkında bir şey öğrendim ki o da kimyon insan kişiliği üzerinde etkisi olan bir baharatmış yani çok katılırsa eğer o yemeği yapan kişi hakkında hırslı yorumu yapılırmış, işte her konusa özellikle zenginlik konusunda hırslı denilirmiş, eğer ki kararında konulursa hmm aşçı tam kıvamında koymuş bu kişi gayet mütevazı denirmiş. Aslında ben de baharatı çok kullanan bir insanım mesela rahmetli babaannem de annem de kimyonun kokusunu pek sevmez ben bayılırım eeee hıslıyımdır da öyle herşeyi boşvermiş anı yaşayıp yarın Allah kerim demem planlı programlı olmayı severim demek ki etkisi var
Zerdeçalın da adını ben zerdeye kondugu için biliyordum ama körilerde de özellikle bulunan bir bitkiymiş ki ben köri hastasıyımdır her yemeğe eklerim mümkünse, hatta bunu geçenlerde başka biyerde okuyup öğrenmiştim hatta anneme dedim ki biz baharatları ayrı ayrı alıp kendi baharat karışımımızı kendimiz yapalım diye.
neyse kızlar daha yazacak çok şey var mesela glisemik indekse dair aldığım çok not var, eee Dr. Gürkan Kubilay'ın son günlerde çıkan kolesterola dair de anlattıkları var ama bnm çıkmam lazım onları da sonra yazacagım
hepinize sevgiler

lilicim nasılsın canım ya o süper listelerinle devam ediyorsun ee ben bebeği tuturdum hehehehe rabbim kucağıma almayıda nasip etsin

hamiş diyetimle geri döncem aranıza mucx simdilik

Canım nasıl gidiyo şimdi ne kadar verebildin, verdiysen darısı başıma :)) bana doktorun verdiği diyette günlük 7 dilim ekmek vardı ben onu şimdi kendi hazırladığım listeyle 4 e düşürdüm bakalım inşl işe yarar

gene herzamanki gibi çogumuzun pazarı kaçamakla geçmiş
canım aslında 1200 1300 kalori çokda fazla değil bazı diyetisyenler günlük 1200 kalori diyeti veriyoo yani seninde normalmiş spor yapsaydın daha iyi olurmuş ama oda olmamış neyse artık bu pazarda böyle geçsin

çok lezzetli olmuştur eminim bende deniyeceğim canımız sabah reçel bal felan istiyor en azından bu mermalattan yeriz yada öğleden sonraki aramızda tatlı niyetine yeriz değilmii verdiğin tarif için teşekkür tatlımm

bu programı bende izledim bugün ama diyet aşure tarifini izleyemedim
ben acılı bol baharatlı yemekleri daha çok severim (zaten bizim butaraflar yağlı bolbiber salçalı bol baharatlı yaparlar yemekleri) pul biberide çok kullanırım hayatımdada hiç köri ve zerdeçalı hiç tatmadım

lilicim nasılsın canım ya o süper listelerinle devam ediyorsun ee ben bebeği tuturdum hehehehe rabbim kucağıma almayıda nasip etsin

hamiş diyetimle geri döncem aranıza mucx simdilik
oooo kimleri görüyorum????
maşallah ay çok heyecanlandım teyze oluyorum oleyyyy
Rabbim hayırlısıyla kucagına almayı nasip eder inşallah
kız sen evli miydin? valla kusura bakma o kadar aradan sonra unutmuşum:44:

şey, tüp bebek mi denedin, hani tutturdum demişsin de???
cnm eğer ki kafaya koyduysan ve kilo verme konusunda kararlıysan, diyetisyenin verdiği liste ile başla derim çünkü gerçekten ilk zamanlarda kısmak daha yavaş kilo vermeye neden oluyor bence elindeki listeyi uygula 1-2 hafta
ben kendim uyguladım ama önce diyetisyenlerin uygulama şekillerini öğrendim ve yıllardır da bu konularda okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum

aslında buraya yazdıkça yıllar içinde öğrendiklerimin farkına vardım ve kendime çeki düzen verdim bir anda olacak bişey değil kendine ilk günden çok yüklenme derim ben...
liliyciğiiimm bitaneeemmm nerdesinnn?hadi geelll
kız kaçakkkk.... ben genelde buralardayım sen nerdesin bakiyim????

tatlım öncelikle bnm karşılaştığım diyetisyenler hiç 1400ün altında vermedi 1400 kalorilik veren de kilom 60lı rakamlardayken vermişti
aslında onun benzerini uyguluyorum sonucta mantık aynı
ama hiçbir diyetisyen 60lı hatta 50li rakamlarda değilsen 1500 kalorinin altında liste vermez
beni son gittiğim yani buraya yazmaya başlamadan önce bıraktığım diyetisyen görse valla topa tutar
aslında var ya onun verdiği 1600kalorilik diyeti uygulamayı da düşünmüyor değilim :44:sonucta bana özel verdi yani kalıp liste değil

marmelat da, monticilerin tarifiydi ama limon kabugu ve mandalina suyunu ben ekledim:) evdeki nimetlerden faydalanayım değil mi???
ben de son reklamdan sonra açtığımda bitmişti program ben de görmedim ama herhalde tarifi yazıp geçtiler çünkü hemen bitti
Doktorum sitesine bak orda vardır

ara - 12:00 (buraya notları geçirirken)
1 kakaolu gofret - kardeşim yiyordu hiç düşünmedim aslında bana da versene dedim

öğle - 13:00
- 1 küçük parça tavuk (40-50g vardır) salçalı soslu
- yemeğin patatesleri 5-6 tane
- 1 küçük domates
- 1 bardak ayran

saat - 15:00 (misafirlikteydim)
- 1 bardak çay
- 1 lokum

saat 16:30 (evdeydim ama kaçırdım bugun)
- 6-7 kakaolu gofret - muz yeseydim daha iyiydi işte yaptım bir hata hatta büyük bir hata:18:

akşam - 19:00
- 2 kepçe tarhana çorbası
- 5-6 yk tavuklu kabak yemeği
- 3 yk yogurt
- salata (tuzsuz- yağı vardı ama çok aşırı koymadım)

saat - 20:00
1 bardak çay

su - 10 bardak su içtim (yaklaşık 2-2,250lt)
spor - 1 mil leslie+100 bacak hareketi - az ama hiç yoktan iyidir
hesaplarıma göre 1200-1300 kalori

selam
kızlar ben yarın 3 günlüğüne şehir dışına çıkıyorum
bugun de yazmaya çalışacagım ama sonu gelir mi bilmiyorum...
biliyorum ki sizleri çok ihmal ettim ama takdir edersiniz ki takipleri yapabilmem için 2-3 saat zaman harcıyordum ve şimdi günler kısaldı malum, ev işleri yetişecek, bir de kpss derslerine çalışmaya başladım ona da vakit ayırmam gerekiyor
eeee bi de sobalı ev olunca akşamları da salondayız ailecek
hatta soru çözümlerini bile orada yapıyorum boş oturmamak için...
o yüzden beni hafta sonuna kadar mazur görün olur mu???
tabii raporlarımı defterime yazacagım ve imkan bulup girdiğimde sizlerle paylaşacagım ama sizleri ne kadar takip edebilirim o tartışılır sonucta internet kafelerde en fazla 1-2 saat durabilirim öyle değil mi??? kuzenlerin interneti var ama orda da en fazla raporumu paylaşabilirim sonucta ziyarete gidiyorum zaman kısıtlı
bu arada ben defterime uzun zamandır yazmamışım ve diyet sürecimde kopukluklar var o yuzden bir ara topiğimi okuyup defterime gerekli rapor özetlerini geçirip kilo verme sürecimde ne kadar zamanda kaç kilo verdim, ölçülerimde ne gibi değişiklikler oldu bunları da ekleyeceğim raporlarıma tartı günlerimde ki, size daha somut şekilde göstermek istiyorum çünkü sorular alıyorum ne kadar zamanda kaç kilo verdin diye, en azından bunları bir liste halinde toplarsam ilk sayfada düzenleme yaparım ve isteyen oradan görür.
bu arada dünkü bilgi paylaşımına ara vermek durumundayım dönünce, Allah nasip ederse haftasonu, bu bilgileri sizlerle paylaşacagım aklımda unutmadım yani, arada kaynamasın:)
bugun yine Dr. Gürkan Kubilay'ın programında dr bey, 5 kalça hareketi gösterdi ki aslında bildiğimiz şeyler ama pek uygulamıyoruz maalesef. ben bu 5 hareketi elimden geldiğince uygulamaya çalışacagım ayrıca leslie imkanım yok o yuzden müzik eşliğinde leslie hareketlerinden kendi kafama göre yapacagım bunu da belirtirim ztn döndükten sonraki raporlarımda...
bu 5 hareket 12 kere (yani 1 set=12 defa) 3 set halinde yapılırsa hem eklemler için iyiymiş hem de kalçayı sıkılaştırıyormuş
her gün 100 bacak hareketine bir de bu 5 hareketi ekliyorum bugunden itibaren inşallah
1 set de yapsam daha fazla da yapsam yaptığım kâr diye düşünüyorum
bu arada benm tartı günüm Cuma normalde ama ben Perşembe günü hastanedeki vücut analizi yapan makinede tartılacagım belki bana yağ-kas-su oranlarını da verir (diyetisyen ölçtüğü halde vermemişti ama ben rapor hazırlarken onu da arayıp soracagım ki kendime ait kilo verme süreci konusunda kendim hakkında bilgim olsun)
çok yazdım ama size açıklama yapmadan aranızdan ayrılmak istemedim
gelince takibe devam edeceğim kuşkunuz olmasın
hepinize sevgiler...

selam kızlar
bugun montiye geri döndüm...
kiminiz diyebilir ki lilycim senin beslenme düzenin güzel neden monti gibi diyetler yapıyorsun?
ki boyle diyen arkadaşlar olmuştu geçen sefer montideyken...
bunun nedeni beni daha düzenli ve ölçülü yemeye sevkediyor ve fazladan bişey yememek için otokontrolu sağlamaya yardımcı oluyor
aynı zamanda belli yasakları olmasına rağmen, bu yasak yiyecekler, gerçekten bnm zayıflama sürecimi etkiliyor ve bu yiyecekleri kestiğimde zayıflamada kolaylık yaşıyorum
yani bnm bedenime iyi geliyor ve sağlıksız gıdalardan uzak durup daha sağlıklı beslenme yolunda beni yönlendirebiliyor o yüzden montiye başladım tekrardan
gelelim yediklerime...

sabah - 08:30
- 1 dl tam tahıllı ekmek (yaklaşık 2 etimek büyüklüğünde)
- 1 kk light beyaz peynir
- 3 yeşil zeytin
- domates-salatalık
- 2 bardak çay

öğle - 12:30 (birazdan yiyeceğim)
- 6-7 yk tavuklu kabak yemeği
- 2-3 yk yogurt
- 1 domates

ara yapabilirim bilmiyorum akşamdan da emin değilim ama salata+yogurt kesin olacak inşallah

Son düzenleme:
lilycim tebrik ederim 4 kilo vermissin... Insallah devami da gelir. Cok guzel besleniyosun tabii ki arada kacamaklar olur, olmazsa bi sure sonra patlarsin zaten.... Sehirdisinda da insallah kilo verip gelirsin :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…