canım minikkim ve tüm bana bu konuda yazan arkadaşlarım....
hepinize çok teşekkür ediyorum duyarlılığınız için
ben aslında bunu dile getirmeyi pek istemiyordum sonucta hastalığımla ön plana çıkmak gereksiz geliyor bana
ama bir yönüm de iyi ki yazmışım belki biraz duyarlılığı arttırmada vesile olabilirim diye düşündüm ama görüyorum ki bnm arkadaşlarım ztn cok duyarlıymış
bizim ailecek kan gruplarımız aynı oldugu için ztn annemin uyum sağlayacagı test yapılmadan da tahmin ediliyordu ve tüm gerekli tahlilleri yapılmıştı ki DNA sonucları geldi ve babamın annemden daha uyumlu oldugu ortaya çıktı gerçekten bu Allahın büyük bir lütfu, çok şanslıydım ama annemin tahlilleri tamamlandıgı için ve babam da çalıştıgından dolayı annemden nakil yapıldı
çok şükür ikimiz de çok iyiyiz bir sorun yok bu kontroller de rutin olması gereken kontroller yani sağlık ocagında bile hepimizin yaptırabileceği değerlere bakılıyor ama tabii alanında uzman dr.lar tarafından gözetim altındayız yoksa tahliller cok basit
ztn sağlıklı bir insan bile yılda bir kere check up yaptırması gerekir ki bnm ki 3 ayda bir, yani o da bnm durumumda cok normal
sevgili minikk, ben de organ kartı için henuz basvurmadım bilmiyorum bnm organlarım işe yara mı ki bn düzenli ilaç kullanan biriyim ama düşünmüyor değilim hep aklımda sadece işi resmiyete dökmedim o kadar ama şimdi konu açılmışken sorayım dr.a ve eger tabii işe yarar derse ben de başvurumu yapacagım, duyarsızlığımdan değil yanlış anlaşılmasın ben ztn hastayım düşüncesiyle yapmadım başvuru yoksa ben işin içindeyim insanlara bu durumu bir yaşayan olarak anlatma ve teşvik konusunda bir temsilci pozisyonundayım
senin durumuna gelince organlarını bağışlamış olman çok hoşuma gitti gerçekten arkadasımın güzel bir yönünü daha ögrenmiş olmak beni sevindirdi
ama şu da bir gerçek ki senin organ bağış kartının olması öldüğünde organlarının alınabileceği anlamına maalesef gelmiyor bu konuda ailene bilgi vermen gerekir ki Allah korusun böyle bir durumda ailenin izniyle alabiliyorlar organlarını senin bağışlamış olman geçersiz oluyor illa ki aile onayı gerekli ki Poyraz, evlenince senin en yakın ailen olacak, onu ikna etmen önemli
ona nedenlerini açıklaman gerekir ve onun neden buna karşı çıktığı da çok önemli bir detay çünkü büyük ihtimalle bu konudaki yanlış kanılar mevcut kafasında ve bu ön yargıların yıkılması için ona tatmin edici bir açıklama yapılması gerekir
valla canım sizi çok ihmal ediyorum bu ara. ama işlerim çok yoğun.
kartta ölümümden sonra sorulacak kişi kısmında babamın adı-teli var. babam bu konuda zaten arkamda. bitek poyraz kalıyor. onuda ikna edicem artık. yani umarım. sonuçta son arzum oluyo baktığın zaman :) umarım bir işe yararlar. aksi halde çürüyecek yani