canım minikkim ve tüm bana bu konuda yazan arkadaşlarım....
hepinize çok teşekkür ediyorum duyarlılığınız için
ben aslında bunu dile getirmeyi pek istemiyordum sonucta hastalığımla ön plana çıkmak gereksiz geliyor bana
ama bir yönüm de iyi ki yazmışım belki biraz duyarlılığı arttırmada vesile olabilirim diye düşündüm ama görüyorum ki bnm arkadaşlarım ztn cok duyarlıymış
bizim ailecek kan gruplarımız aynı oldugu için ztn annemin uyum sağlayacagı test yapılmadan da tahmin ediliyordu ve tüm gerekli tahlilleri yapılmıştı ki DNA sonucları geldi ve babamın annemden daha uyumlu oldugu ortaya çıktı gerçekten bu Allahın büyük bir lütfu, çok şanslıydım ama annemin tahlilleri tamamlandıgı için ve babam da çalıştıgından dolayı annemden nakil yapıldı
çok şükür ikimiz de çok iyiyiz bir sorun yok bu kontroller de rutin olması gereken kontroller yani sağlık ocagında bile hepimizin yaptırabileceği değerlere bakılıyor ama tabii alanında uzman dr.lar tarafından gözetim altındayız yoksa tahliller cok basit
ztn sağlıklı bir insan bile yılda bir kere check up yaptırması gerekir ki bnm ki 3 ayda bir, yani o da bnm durumumda cok normal
sevgili minikk, ben de organ kartı için henuz basvurmadım bilmiyorum bnm organlarım işe yara mı ki bn düzenli ilaç kullanan biriyim ama düşünmüyor değilim hep aklımda sadece işi resmiyete dökmedim o kadar ama şimdi konu açılmışken sorayım dr.a ve eger tabii işe yarar derse ben de başvurumu yapacagım, duyarsızlığımdan değil yanlış anlaşılmasın ben ztn hastayım düşüncesiyle yapmadım başvuru yoksa ben işin içindeyim insanlara bu durumu bir yaşayan olarak anlatma ve teşvik konusunda bir temsilci pozisyonundayım
senin durumuna gelince organlarını bağışlamış olman çok hoşuma gitti gerçekten arkadasımın güzel bir yönünü daha ögrenmiş olmak beni sevindirdi
ama şu da bir gerçek ki senin organ bağış kartının olması öldüğünde organlarının alınabileceği anlamına maalesef gelmiyor bu konuda ailene bilgi vermen gerekir ki Allah korusun böyle bir durumda ailenin izniyle alabiliyorlar organlarını senin bağışlamış olman geçersiz oluyor illa ki aile onayı gerekli ki Poyraz, evlenince senin en yakın ailen olacak, onu ikna etmen önemli
ona nedenlerini açıklaman gerekir ve onun neden buna karşı çıktığı da çok önemli bir detay çünkü büyük ihtimalle bu konudaki yanlış kanılar mevcut kafasında ve bu ön yargıların yıkılması için ona tatmin edici bir açıklama yapılması gerekir
selam sevgili günlüğüm ve benim güzel, can yoldaşım olan sevgili arkadaşlarım
dün maalesef akşam rapor yazmaya gelemedim
tv de pc de işgal altındaydı
dün akşam erken uyuyakaldım
bu ay bnm regl beni uykucu yaptı nedense
sabah geç kalkıp akşam erken yatmak pek bnm tarzım değildir ama dün öyle oldu maalesef
gelelim dün yediklerime....
sabah - 11:30 - 2 bardak su
kahvaltı - 13:00 (11de kalktım ama anca bu saatte kahvaltı edebildim)
- 3 light peynirli tam tahıllı tost (3 dl ekmek yani...)
- 1 domates
- 3 yeşil zeytin (yağsız-tuzsuz)
ara - 17:00
- 1 kuru kayısı
- 8-10 yaban mersini
akşam - 18:45
- 6-7 yk zeytin yağlı yer elması (az tuzlu)
- 1 dl tahıllı ekmek (etimekten biraz küçüktü)
- 1-2 çatalın ucuyla humus
- 1-2 yk kadar yogurtlu havuç salatası
20:00 - 2 bardak çay
20:30 - 1 orta boy muz
su - 1,5 lt (erken yattığım için 2ltye tamamlayamadım)
spor - leslie yok sadece 100 bacak hareketi, bir de arada gün içinde leslie hareketlerinin bir kısmını yaptım + 1-2 saat pazar gezmesi
sabah kalkamadım dun, 7de alarm çaldı duydum ama üzerimde ağırlık vardı kardeşime bile kalkamadım
saat 11:00-11:30 gibi kalktım
ev işlerini yaptım, ondan sonra ancak saat öğlen bire doğru oturabildim
akşam aslında ekmek yemeyecektim ama humus ve havuçla ekmek güzel gidiyor ondan küçük bir parça yedim bir de annem cok aç kalıyorsun bişey yemiyorsun ztn demişti gündüz pazardan dönerken
gerçi ne pazarda ne de mağazada istediğim şeyi bulamadım daha doğrusu bana olmadıdedim ki mağazadaki kadına 3 ay sonra gelip alacagım o da baktı neden 3 ay o zaman istediğim formda olacagım dedim inşallah beklerim dedi
ve... akşam 10-11 gibi de yattım
evet cnm 5 mil leslie yaptım, seninle yarışmak haddimiz değil elbet ama yakında yaklaşırız inşallahkız süper harekettler yapmışsın ne oo 5 mil leslie emi süperrrrr
canım sen reglde değilmisin eger kilon ondan aynı duruyordur maden geçen hafta 76 yazdın bu hafta 75.5 felandır reglden dolayı öyle çıkmıştır regl bitince tartıl bence
tatlım küsme nolurrrrrr1000-1200 kalori gayet güzel,tamda diyetisyenlerin istediği gibi.
bu hesap işini nası yapıyonuz?
bu arada dünden beri bana uğramamışsın,
küscem sana
tatlım üzülme maalesef ben de bu aralar biraz ihmal ettim sizleri birine bakıyorum diğerine bakamıyorum tabii arada yorumlar devam edince yetişemiyorum maalesef öyle olunca, bir de bilgisayara giremeyince kötü oluyor iyice zorlanıyorum yakalamakta....valla canım sizi çok ihmal ediyorum bu ara. ama işlerim çok yoğun.
kartta ölümümden sonra sorulacak kişi kısmında babamın adı-teli var. babam bu konuda zaten arkamda. bitek poyraz kalıyor. onuda ikna edicem artık. yani umarım. sonuçta son arzum oluyo baktığın zaman :) umarım bir işe yararlar. aksi halde çürüyecek yani
tatlım 3 ay sonraki hedefim 60lı rakamlarda olmak 3 ayda 10 kg mantığıyla gidersem 65-66kiloda olurum büyük ihtimalle (inşalllllllllahhhhlilycimmm özlettin kendini
menün her zamanki gibi süper tatlim
magazadaki kadina iyi demissin valla
3 ay sonra gelip alacagim
3 ay sonra bakalim ne kadar kilo vermis olacaz, yarilamis olacaz insallahhhh
estağfirullahlılıy sen bu ısı bılıyorsunnn heheh cok guldum kadına 3 ay sonra gelıp bunu alıcam ddgınde cok hosuma gıttı sende kı bu azım ıstek super ya
estağfirullah
ama yıllardır okuyorum tatlım ilkokuldan beri dr olcam diye düşünürdüm ve hep okurdum sağlık-tıpla ilgili şeyleri, hala da okurum elimden geldiğince
sonraları diyetisyen olmaya daha çok meylettiğimi gördüm ve olursam ilk "danışanım" (malum diyetisyenler hasta demezler)
kendim olacaktım!!!!
diyetisyen olamadık ama gıda teknikeri oldum ve yine de ilk zayıflatacagım kişi yine benim!!!!!
tabii sizin desteğiniz yadsınamaz...
tatlım bana özelden bilgilerini yaz ben oluşturup sana göndereyim olur mu???tatlim yaa su ticker'i yapamadim bi türlü, yani yaptim ama ulasmak istedigim kiloya 60 yazdim tickerda 40 yaziyordu hep degistiremedim
ben de herşeyin inşallah çok güzel olacagına inanıyorum tatlım zaten umut olmadan mutlu olunmuyor, yaşamanın tadı olmuyorher sey cok güzel olcak sana inanıorum :)
hep birlikte birbirimizin desteği ile zayıflıyoruz asucum... güzel yorumların için de teşekkür ederimkendını zayflatrken bızıde zayıflatıosun lılıyyıkna edıcı bı yanın var ve tabı gaza getırıcı heheh
bir paket cikolatayı götürdn yaniselam kızlar dünakşam giremedim yine
tvde uzun zamandır izleyemediğim dizim vardı ona takıldım sonra uyuyakalmışım
neler yaptım hemen yazıyorum...
saat 10:00 - 22dk - 1 mil leslie (4 milin 1. milini yaptım) + 2-3 dk karın hareketi (8dklık videonun ancak 2-3 dksını yapabildim zorlandım) + 100 bacak hareketi (öğleden sonra yaptım)
kahvaltı - 11:00
- bol yeşillikli lorlu salata
- 1 dl tahıllı ekmek
- 2 bardak çay
ara - 14:50
- 2-3 kuru kayısı
akşam - 18:30
- 3 parça tavuk (salçalı soslu)
- 1 tabak salata (az yağlı)
- 1 bardak ayran
saat 22:00 - 80g bitter çikolata
aslında yemeyecektim kendimi çok frenledim ama sonunda dayanamayıp yedim aslında hepsini yemesem olacaktı ama gözümde olacağına karnımda olsun dedim ztn bu zamana kadar yememem yeterince anormal bir durumdu:18:
gün içinde fazla bişey yememiş olmam, birazcık durumu kurtardı sanırım biliyorum size kötü örnek oldum, hepinizden özür diliyorumama önce kendime, sonra da size söz!!!!!!!!! 70 olmadan bi daha çikolata yok bana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ztn her yediğimi yazıyorum buraya yani kaçış yok
su - anca 1,5lt içebildim erken uyumasaydım 2ye tamamlayacaktım olmadı
ya aslında dediğin doğru yasak koyunca insanın o yasağı daha çok çiğneyesi geliyor maalesefbir paket cikolatayı götürdn yanikendni cok kastıgn icn yemicem yemcem dedgn icn yapıosun aslında bunu cok canın istedgnde ye mutlaka yoksa daha fazlası bile seni doyurmuo mesela 70 olana kadar yemcem deme sınır yasak koyma kendne her seyn bilincidesn ööle yap yasak deil sdc yemek istemiosun hepsi bu bu arada annem asure yapıo
ya aslında dediğin doğru yasak koyunca insanın o yasağı daha çok çiğneyesi geliyor maalesefama işte dediğin gibi kendimi çok sınırlıyorum herhalde o yuzden de birden patlıyorum ama kendime söz verince tutuyorum hele ki başkasına söz verdiysem daha çok tutmaya çalışırım
bu arada ben aşure hastasıyım ocak kapanır kapanmaz böyle çok sıcakken yiyince daha lezzetli gelir bana
ztn haftaya ya da 10 gun sonra falan ben de yiyeceğim buyuk ihtimalle o gun tum günüm aşure ile geçirip karnımı onunla doyururum şimdiden söylemesi
bence ye bnm yerime de yeeeeeeay bende bi tabak yesem mi die düsünüom kokmaya basladı valla
bence ye bnm yerime de yeeeeeeafiyet olsun
ben olsam bugun felekten bi gün çalardım sonra da yoluma devam ederdim ama aşureyi bugunle sınırlı tutardım doyana kadar yerdim
ay şimdi senin aklına da kötü kötü fikirler sokuyorum yaaaa
sağol yağmurummmmm düşünmen yeter, afiyet olsunnnnbende senden güc almaya nası meraklıyım baksana ye desin de yiim diebi kase yicem canmm canın cektimi kız getirim valla
sağol yağmurummmmm düşünmen yeter, afiyet olsunnnn
tatlım ben kahvaltıyı geç ettim 12detskr ettm tatlım :) sen ne yiosun bakalım öglen menün de ne var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?