lilyymmmmmm canım benim ahh kader ortağım dayanamadın dmi pastaya eheheh ama bende olsam dayanamazdım cok güzel oluo namussuz:)bide bizim evde şöyle bi durum var ablamda annemde zayıf öle abur cubur pasta yemek hiç araları yok bende ziyan olmasın günah falan die birazda sevdigimden yiyip yiyip şişiodum:) şimdi öle şeyler aldırmıyorum yaptırmıyorum aileninde sana destek olup öyle şeyler yapmaması önemliii.Gözden ırak olan gönüldende ırak olurmuş işte gözümüze sokarlarsa bizde yeriz dimi tatlım eheheh:) bende bgn kaçamak yaptm 4 kurupasta yedim ama dier öğünlerim hafif bişey olurmuki yaaaa öğretmeniiiiiiiiiiim:) bak bgn bişiyler öğrendimm senlede paylaşıyım normalde nefes alırken bile insan kalori yakıomuş.Ben kendiminkini hesapladım yattığım yerden 1900 küsür kalori yakıomuşum eğerki günlerimi 900 kaloriyle kaparsam yaktığım kaloriyide 1000 den hesap edersek 8günde 1kilo verirmişim.
buaarada 1 kilo 8000 kaloriymiş umarım karıştırmadan anlatabilmişimdir:)
valla dayanamadım kuzum yaaa bi de midem kötüydü ya bişey yiyemedim ondan oldu hatta ilk parçayı alsam mı almasam mı diye cok düşündüm ama alır almaz 2 dilimi yedim
kız ben evde o bir tepsiyle baş başa kaldım butun gun dün, hem ben kendi ellerimle yaptım işin garip kısmı o
ya bnm kardeşlerim seviyor annem de kıyamıyor arada yapıver de yesinler diyo ondan bn de kıyamıyorum kuzucuklarıma
aynen bn de sen gibiyim haaa
bayramda tatlılar bitmek bilmedi sebebi de bnm!!!!! ben olsaydım 3 gunde biterdi
anneme de dedim de oburiks senmişsin demek dedi heeee bnm dedim
yazdıklarını okudum da iyi de anladım
1 kg=7500-8000kalori gibi bişey
bunu yıllar önce gazeteden öğrenmiştim küpürleri deftere yapışık duruyor arşivimde
hatta okulda sınıfa bile ben soylemiştim de oyle ogrenmişlerdi
öbür dediğin de bazal metabolizma hızı yani tüm gün yatsan hiç hareket etmesen bile vucudunun harcayabileceği enerji miktarını ifade ediyor
umarım bnm yazdıklarım da karışık olmamıştır