Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Acaba libyada kuafor var mi ( olsa bile guvenebilecegim bir yer olacakmi

evet tatlım kuaför var..ancak jiletle kaş aldıklarına bizzat şahit olmuş birisi olarak ne kadar güvenebilirsem o kadar işte:))belki daha iyileri vardır benim çok fırsatım olmadı fazlasını görmek için diğer arkadaşlarım yardımcı olacaklardır sana..benim gördüğüm kadarıyla sonuç bu..

Tekrar merhaba arkadasim

Libyaya gitmeye az zamanimiz kaldi ve yanimizda neler goturecegimiz konusunda pek bilgimiz yok , Sence turkiyeden giderken goturmemiz gereken tavsiye ettigin bir sey varmi ? (yiyecek, giyecek, icecek, vs...)

bayan hijyen ürünü en başta gelir.burda mecburen kullandığım güya en iyilerden biri olan bir markayı hiç beğenmedim.onun içindir ki her gelişimde stok yapıyorum :)) peynir ciddi sorundu çok şükür eşim en son gelişimde Türk markaları ürünler bulmuş inanılmaz sevindim.giyecek boşa yük bence burda çok çeşit var fiyatlarda uygun Tr ile aynı gibi bazen daha ucuz.marka mağzalarda var butiklerde pazarda hatta büyük alış veriş merkezlerinde kıyafet bulmak sorun olmuyor.hem fark ettimde burda olan şey 1 yıl sonra Tr de moda oluyor :))) içecek zaten getiremiyorsunuz :))) illa getircekseniz tarhana,bitki çayı,kırmızı pulbiber ilk aklıma gelenler oldu.Türk markaları var çok sorun çekeceğinizi düşünmüyorum.canınız kebab,çorba ve pide isterse bizim restauranta gelirsiniz :))))

Acaba libyada kuafor var mi ( olsa bile guvenebilecegim bir yer olacakmi

hiç kuaför ihtiyacı duymadım kendi işini kendi görenlerdenim :))) ama araştırma yapabiliriz sorun olmaz.ihtiyaç listenize kullanılcak şeyleri ekleye bilirsiniz.burda da var ama yazılanı anlamak ve uygulamak sorun olabilir.

Arkadaslar merhaba

Tripolide rahatca yasayabilecegimiz semtler nerelerdir? Janzour'un iyi oldugunu duyduk. sizin tavsiye edebileceginiz yrler varmidir?birde palm city diye konutlar varmis orasi hakkinda bilgileriniz varmidir?

Tripoli'de merkeze yakın oturmanızı tavsiye ederim.canınız sıkılınca en azından dışarı çıkabilirsiniz.Burda yaşayan Türklerlede daha sık görüşme fırsatınız olur.ilk başta adapte olmak zor olacaktır.ama karamsarlığa sakın kapılmayın olumsuzluklara takılmayın.ilk geldiğimde bunalım takılmıştım :)) hiç sevmemiştim ama sonra ne zaman Tr'ye dönsem buraları özlemeye başladım.insan alışıyor ve seviyor.Libya halkı Türkleri sever.çok farklı şeyler görecek ve yaşayacaksınız emin olun burası bambaşka bir dünya :)))

arabanın olması çok iyi :)) görülcek yerler var gezersiniz.arapçayı zamanla çözersiniz ingilizce bilmeniz yeterli zaten.Libya halkı özelliklede 35 yaş altı iyi derecede ingilizce konuşabiliyor.bende ikiside pekyok karma bir dil kullanıyorum beni bile anlıyorlar.dili sorun etmeyin :)) eviçin ayırdığınız bütçe yüksek bile şaşırdım bu kadar parayı kiraya ayırmanıza.o paraya çok iyi evlerde (villa) oturabilirsiniz.her yerde yabancılar var yani TÜRKLER :) bizde burda yabancı olduk.apartman dairesi tavsiye etmem mümkünse müstakil yada en fazla 2 kat ev düşünün.hem Tripoli şehir merkezinde bile müstakil evler var.ev bulmak da ki en büyük sorun burda kiralık evlerde ilan olmaz.emlakçı bulmak ta sorundur.hep birinin öbürünün yardımı ile bulunur.serbest emlakçılar vardır komisyon olarak 1 aylık kira tutarı alırlar.ev sahipleride en az 3 aylık kirayı peşin alırlar.kiralar elden ödenir.sorun yaşanmaz.size tavsiye edebileceğim ilk semt Sawyat al Dahmani'dir.nette ev arayabileceğiniz bir site var.tercüme kullanarak bakabilirsiniz.ama resimlere bakıp aldanmayın illa ki gözünüzle görün.

tesekkurler arkadaslar gercekten vermis oldugunuz bilgilerle cok yardimci oldunuz bize. Biz esimle birlikte ayin 10'u gibi orada olacagiz, isbasi tarihimizden once gelecegiz ev bbulmak icin, ev bulana kadarda mecburen otelde konaklayacagiz. umarim kisa surede istedigimiz bir ev bulabiliriz, ben de sehir merkezine ve isyerine yakin bir yerde olsun istiyorum ozelliklede kendi topraklarimdan birileri yakinlarinda olursa kendimi daha guvende hissederim.
Tripoli geldigimizde tabiki dukkaniniza ugrayacagiz, Umarim seninle de tanisma firsati bulurum. Ozelden henuz msj atma yetkim yok 100 msj yuzunden. sen dukkaninizin iletisim bilgilerini verebilirmisin?

jilet olayina inanamadim , neyse kalsin ben de kendi isimi kendim gormeyi ogreneyim oralarda :))

prensesleia hoş geleceksiniz Tripoli'mize :)) çok sahiplendim buraları yaklaşık 3 yıldır buralardayım.sizi korkutmasın hayal kırıklıkları içinde acele etmeyin.zaman verin Libya'ya.geldiğinizde dikkat etmeniz gereken bir kaç şeyi belirtmek isterim.havaalanına indiğinizde karşılaşacak olduğunuz karmaşa içinde çoğunluğu takip edin:)).pasaport kontrolu erkeklerde sorunsuz yaşanırken sırf siz bayan oluğunuz hele ki yabancı olduğunuz için görevli sizi azıcık oyalayabilir.önemsemeyin dediği şeyleri anlasanızda anlamamış gibi yapın)) mühürü basacaktır.etrafa gülerek pek bakmayın kendi üstüne alınanlar olabilir.burda flörtler çok olağandır.eşiniz yanınızdayken size laf atan kur yapanlar olabilir.aynı şey eşiniz içinde geçerlidir.bayanlarda flörtte rahattır.geniş olmak gerekiyor biraz :))) önemsemeyin en iyisi.Kaddafi her ne kadar devrilmiş olsada adını anmamaya dikkat edin.kapkaç olayı çok ender olur yinede dikkatli olun.asla ama asla Libyalı biri ile tartışmayın münakaşaya girmeyin.inşALLAH diyip geçin.ocak ayı sonrasında bir çok Türk geri dönecek sosyal ortamla ilgili sorun yaşamazsınız.hele bire yaz gelsin :)) sabahlara kadar dışarda olabilirsiniz.şimdilik bu kadar :))) geldiğinizde görüşmek tanışmak nasip olur inşALLAH.sorunuz olursa ben buralarda olurum.esenlikle kalın.

tripoli selam,

Sana bir sey sormak istiyorum biz Tripoliye geldigimizde ev bulana kadar bir kac gun otelde konaklayacagiz, sence hangi otelde kalabiliriz ? ben bikac bir yerden radisson blue ' nun otelinin oldugunu duymustum orasi veya basla bir yer olabilir mi sence?

sanırım radisson en iyi seçim olur.müdür dahil bir çok Türk'ün çalıştığı seçkin bir otel.size ev araya bileceğiniz sitenin linkini atmıştım.gelmeden önce beğendiğiniz evlerin emlakçı numaralarını alın.Tripoli'ye geldiğinizde vakit kaybetmeden ev arayışına girersiniz.esenlikle kalın.

yok link atamamıştım sitenin ismini vermiştim aklınızda olsun arap sitelerine girince klavye azıcık çıldırıyor :)) harflerde sorun yaşanıyor.bu tarz sorun olunca sayfadan çıkınca yenile yapınız.

tesekkur ederim Tripoli yardimlarin icin ben hemen esimle birlikte evlere bakip numaralari alalim, bizim calisacagimiz sirket swani street gibi bir yerdeymis oralara yakin olsun istiyorum.

tesekkur ederim Tripoli yardimlarin icin ben hemen esimle birlikte evlere bakip numaralari alalim, bizim calisacagimiz sirket swani street gibi bir yerdeymis oralara yakin olsun istiyorum.

swani city olabilir mi dediğiniz yer? google'de harita incelemeyi pek bir severim.siz yazınca aradım buldum :)) tripoli merkeze 16 km uzaklıkta küçük bir yerleşim gharyan rd yolu üzerinde.ev ararken kolay gelsin.inşALLAH gönlünüze göre bulabilirsiniz.esenlikle kalın.

merhabalar çok zaman oldu buraya yazmayalı evet şuan Tripoli'deyim.bilgim dahilinde elimden geldiğince yardımcı olurum.

merhabalar tripoli3,

sanirim suan tripolidesin. sana birkac sorum olucak. benimle bilgilerini paylasirsan cok sevinirim:) libya haberlerini netten takip ediyoruz fakat hala catismalar yasandigi ve ic savas cikabilecegi yaziyor...ama dogrulugu nedir bilmiyoruz. Biz subatta gelmistik tripoliden tekrar donmeyi istiyoruz fakat haberler pek ic acici degil. orada yasayan biri olarak sen ne diyorsun hayat nasil duzene girdimi? turk sirketler ise basladimi? parlamento olmadigi icin paralarini alamadiklarini duyduk bu yuzden elemanlarini cagirmiyorlarmis henuz?? simdilik merak ettiklerim bunlar tesekkur ederim.
kendinize iyi bakin.gorusmek uzere..

merhaba bir süredir uğramadım buraya onun için geç cevap vermiş oldum kusura bakmayın.silah sesleri var ama çatışma yok.en son 3 hafta önce başka bir şehirden gelen gençlerin kalacak yer istemeleri üzerine bir çatışma oldu 3 kişi öldü ne yazık ki.sanıldığı yada başka yerlerde anlatıldığı kadar vahim durumlar söz konusu değil.eşim her gün işine problemsiz gidip gelebiliyor çok şükür.ben yalnız olduğum için dışarı çıkamıyorum.bir kere arkadaşımla çıktım millet alış verişte gezmekte tozmakta.vitrinler şıkır şıkır anlayacağınız burda hayat devam etmekte.silahın olduğu her yerde problem olacaktır bu kaçınılmaz bir gerçek.ama ben kendi adıma korkmuyorum.bu tarz olaylar herde olabilir ki olmakta.
bankalarda para sıkıntısı var onun için ödemelerde sorun yaşanabiliyor.western union açıldı ama sabah çok erken sıraya girmek gerekiyor.Türk şirketleri henüz aktif değil ne yazık ki.ama bazı firmalar bir kaç elemanlarını göndermiş durumda.şuan burda çoluk çocuk gelen Türk aileri var.geri dönüşler başladı ve devam edecek.başka bir sorunuz olursa bilim dahilinde yardımcı olmak isterim.esenlikle kalın.

yeniden herkese merhaba.cok uzun zaman oldu.2011 mayis ayindan beri bakudeyim.bu zaman zarfinda firsat buldukca (malum yurt disinda sadece mesai kavrami cook) burayi gezme firsatim oldu.ama cok bunaldim artik.sosyal hayatim cok kisitli.sanirim bi iki aya kadar tr ye donecegim.umarim her birinizin hayati yolunda gidiyordur.mutlu gunler ...

sonradan farkettim.daha once yazmisim meger katara gittim.cok da begendim.katarla ilgili forumda sanirim bir topic acilmamis.orada is dolayasi ile bulunan arkadaslar varsa lutfen bilgi verebilirler mi?gezmek icin guzeldi ama is anlaminda doha nasil?maas odemeleri,ikamet,sosyal yasam?bilen yasayan,deneyen varsa dusunce ve onerilerinizi bekliyorum.mutlu gunler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…