- 13 Kasım 2011
- 121
- 0
Acaba libyada kuafor var mi( olsa bile guvenebilecegim bir yer olacakmi
Merhaba Tripoli35. Libya'damisin ?
Tekrar merhaba arkadasim
Libyaya gitmeye az zamanimiz kaldi ve yanimizda neler goturecegimiz konusunda pek bilgimiz yok , Sence turkiyeden giderken goturmemiz gereken tavsiye ettigin bir sey varmi ? (yiyecek, giyecek, icecek, vs...)
Acaba libyada kuafor var mi( olsa bile guvenebilecegim bir yer olacakmi
Arkadaslar merhaba
Tripolide rahatca yasayabilecegimiz semtler nerelerdir? Janzour'un iyi oldugunu duyduk. sizin tavsiye edebileceginiz yrler varmidir?birde palm city diye konutlar varmis orasi hakkinda bilgileriniz varmidir?
cok tesekkur ederim arkadasim yardimci olmaya calistigin icin. Araba olacak ,
Biz Istabulda yasiyoruz. libyaya is icin gidecegiz bir amerikan firmasinda calisacagiz. esimle benim arapcam yok sadece ingilizcemiz var. bu yuzden yabancilarin bulunacagi yerlerde yasamayi dusunuyoruz fakat hic bir bilgimiz yok bunun icin. ev icin yaklasik 2500 dolar kadar butcemiz var. sence Tripoli sehir merkezindeki bir apartman dairesinde mi yoksa janzour gibi bir yerde villadami kalmak iyi olur?
Tripoli'de merkeze yakın oturmanızı tavsiye ederim.canınız sıkılınca en azından dışarı çıkabilirsiniz.Burda yaşayan Türklerlede daha sık görüşme fırsatınız olur.ilk başta adapte olmak zor olacaktır.ama karamsarlığa sakın kapılmayın olumsuzluklara takılmayın.ilk geldiğimde bunalım takılmıştım :)) hiç sevmemiştim ama sonra ne zaman Tr'ye dönsem buraları özlemeye başladım.insan alışıyor ve seviyor.Libya halkı Türkleri sever.çok farklı şeyler görecek ve yaşayacaksınız emin olun burası bambaşka bir dünya :)))
arabanın olması çok iyi :)) görülcek yerler var gezersiniz.arapçayı zamanla çözersiniz ingilizce bilmeniz yeterli zaten.Libya halkı özelliklede 35 yaş altı iyi derecede ingilizce konuşabiliyor.bende ikiside pekyok karma bir dil kullanıyorum beni bile anlıyorlar.dili sorun etmeyin :)) eviçin ayırdığınız bütçe yüksek bile şaşırdım bu kadar parayı kiraya ayırmanıza.o paraya çok iyi evlerde (villa) oturabilirsiniz.her yerde yabancılar var yani TÜRKLER :) bizde burda yabancı olduk.apartman dairesi tavsiye etmem mümkünse müstakil yada en fazla 2 kat ev düşünün.hem Tripoli şehir merkezinde bile müstakil evler var.ev bulmak da ki en büyük sorun burda kiralık evlerde ilan olmaz.emlakçı bulmak ta sorundur.hep birinin öbürünün yardımı ile bulunur.serbest emlakçılar vardır komisyon olarak 1 aylık kira tutarı alırlar.ev sahipleride en az 3 aylık kirayı peşin alırlar.kiralar elden ödenir.sorun yaşanmaz.size tavsiye edebileceğim ilk semt Sawyat al Dahmani'dir.nette ev arayabileceğiniz bir site var.tercüme kullanarak bakabilirsiniz.ama resimlere bakıp aldanmayın illa ki gözünüzle görün.
evet tatlım kuaför var..ancak jiletle kaş aldıklarına bizzat şahit olmuş birisi olarak ne kadar güvenebilirsem o kadar işte:))belki daha iyileri vardır benim çok fırsatım olmadı fazlasını görmek için diğer arkadaşlarım yardımcı olacaklardır sana..benim gördüğüm kadarıyla sonuç bu..
prensesleia hoş geleceksiniz Tripoli'mize :)) çok sahiplendim buraları yaklaşık 3 yıldır buralardayım.sizi korkutmasın hayal kırıklıkları içinde acele etmeyin.zaman verin Libya'ya.geldiğinizde dikkat etmeniz gereken bir kaç şeyi belirtmek isterim.havaalanına indiğinizde karşılaşacak olduğunuz karmaşa içinde çoğunluğu takip edin:)).pasaport kontrolu erkeklerde sorunsuz yaşanırken sırf siz bayan oluğunuz hele ki yabancı olduğunuz için görevli sizi azıcık oyalayabilir.önemsemeyin dediği şeyleri anlasanızda anlamamış gibi yapın)) mühürü basacaktır.etrafa gülerek pek bakmayın kendi üstüne alınanlar olabilir.burda flörtler çok olağandır.eşiniz yanınızdayken size laf atan kur yapanlar olabilir.aynı şey eşiniz içinde geçerlidir.bayanlarda flörtte rahattır.geniş olmak gerekiyor biraz :))) önemsemeyin en iyisi.Kaddafi her ne kadar devrilmiş olsada adını anmamaya dikkat edin.kapkaç olayı çok ender olur yinede dikkatli olun.asla ama asla Libyalı biri ile tartışmayın münakaşaya girmeyin.inşALLAH diyip geçin.ocak ayı sonrasında bir çok Türk geri dönecek sosyal ortamla ilgili sorun yaşamazsınız.hele bire yaz gelsin :)) sabahlara kadar dışarda olabilirsiniz.şimdilik bu kadar :))) geldiğinizde görüşmek tanışmak nasip olur inşALLAH.sorunuz olursa ben buralarda olurum.esenlikle kalın.
tripoli selam,
Sana bir sey sormak istiyorum biz Tripoliye geldigimizde ev bulana kadar bir kac gun otelde konaklayacagiz, sence hangi otelde kalabiliriz ? ben bikac bir yerden radisson blue ' nun otelinin oldugunu duymustum orasi veya basla bir yer olabilir mi sence?
yok link atamamıştım sitenin ismini vermiştim aklınızda olsun arap sitelerine girince klavye azıcık çıldırıyor :)) harflerde sorun yaşanıyor.bu tarz sorun olunca sayfadan çıkınca yenile yapınız.
tesekkur ederim Tripoli yardimlarin icin ben hemen esimle birlikte evlere bakip numaralari alalim, bizim calisacagimiz sirket swani street gibi bir yerdeymis oralara yakin olsun istiyorum.
merhabalar çok zaman oldu buraya yazmayalı evet şuan Tripoli'deyim.bilgim dahilinde elimden geldiğince yardımcı olurum.
merhabalar tripoli3,
sanirim suan tripolidesin. sana birkac sorum olucak. benimle bilgilerini paylasirsan cok sevinirim:) libya haberlerini netten takip ediyoruz fakat hala catismalar yasandigi ve ic savas cikabilecegi yaziyor...ama dogrulugu nedir bilmiyoruz. Biz subatta gelmistik tripoliden tekrar donmeyi istiyoruz fakat haberler pek ic acici degil. orada yasayan biri olarak sen ne diyorsun hayat nasil duzene girdimi? turk sirketler ise basladimi? parlamento olmadigi icin paralarini alamadiklarini duyduk bu yuzden elemanlarini cagirmiyorlarmis henuz?? simdilik merak ettiklerim bunlar tesekkur ederim.
kendinize iyi bakin.gorusmek uzere..