Libya Paylasim Alani(Tanisma)

bu başlıkta paylaştığım tüm arkadaşlarıma sevgiler ve de çok teşekkürler herşey için.
biz artık Bakü'deyiz.
dilerim herkesin hayatında herşey yolunda gidiyordur, sevgiler çok.

bu başlıkta paylaştığım tüm arkadaşlarıma sevgiler ve de çok teşekkürler herşey için.
biz artık Bakü'deyiz.
dilerim herkesin hayatında herşey yolunda gidiyordur, sevgiler çok.

misketim..hakkında hayırlısı olsun birtanem..eşim ırakta şimdi bizim ne olacağımız henüz meçhulrabbim cümlemize hayırlı yazılar yazmış olsun inşallah..sevgiyle kucaklıyorum dostum..yine haberlerini bekleriz:)

yazinizi bir hayli gec gordum.gerci katar dusunurken rotamiz bakuye dondu ama olsun.bakuyu de gormus olduk bu sayede.bir sene buradayim simdilik.katara ksimetse gezmeye gidecegim o yuzden verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.yine de bilgimiz olsun.ilerde kimbilr lazim olur:0)mutlu gunler dilerim...

tesadüfe bakın ki ben de bir hafta öncesine kadar eşimin yanında, Bakü'deydim. ben artık şantiyelerde çalışmayı bıraktım ancak eşimle geziyorum :)) eşim de 1 yıl kadar Bakü'de kalacak sanırım, ben de sürekli olmasa da arada yanına gidip geleceğim.
nerede olursanız olun hayatınızda mutluluklar dilerim :)

çok zamandır yazmıyorum.sessizleşmiş buralar..libya yine Türk şirketlerine açıldı.geri dönüşler ve yeni gidişler başlar.yine yeniden libya hakkında bilgiler istenecek.elimizden geldiğince yardım edeceğiz.zor günlerimde burda ki arkadaşlarla güçlendim.herşeyin daha güzel olduğu günlerde görüşürüz inşALLAH.

herkese merhaba,
merak ediyorum, suan da Tripolide olan arkadaslar ya da esleri var mi ?
son durum nedir? hersey yolundami ? yoksa savastan sonra ne gibi degisiklikler oldu?

allah hepimiz hakkında hayırlısını versin inşallah.

amin arkadaşım benim, inşallah

herkese merhaba,
merak ediyorum, suan da Tripolide olan arkadaslar ya da esleri var mi ?
son durum nedir? hersey yolundami ? yoksa savastan sonra ne gibi degisiklikler oldu?

henüz dönen arkadaşım yok ama şirketlerin yılbaşından sonra dönmeye başlayacağını biliyorum.

herkese merhaba,

bizim yurtdışı maceramız şimdilik noktalandı. evlendiğimizden beri ve hata öncesinde de çalışmak için çeşitli ülkelerde bulunduk eşim ve ben.
ancak evliliğimizin 3. yılında, bizi 3 kişi yapacak minik aile ferdimizin de artık bizimle olduğunu öğrendiğimizden beri, yeni bir düzen kurma telaşındaydık. şimdiden sonra evimizdeyiz, Türkiye'deyiz bakalım. herkesin gönlünden geçen hayatı yakalaması dileğiyle, sevgiler çok :)

Libya, Ürdün, Katar hakkında soruları olanlara her zaman elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
bizden şimdilik bu kadar, herkese sevgiler :)

Arkadaslar merhaba

Tripolide rahatca yasayabilecegimiz semtler nerelerdir? Janzour'un iyi oldugunu duyduk. sizin tavsiye edebileceginiz yrler varmidir?birde palm city diye konutlar varmis orasi hakkinda bilgileriniz varmidir?

Tesekkurler Misket,
Gecmis olsun diyorum. Umarim artik hersey daha iyi olur.
Medyada cikan haberler tedirgin ediyor biraz.
Bebeginiz de saglikla buyusun, omurlu olsun
Guzel gunlerde gorusmek uzere
Saglikli ve Mutlu kalin

Son düzenleme:
Arkadaslar merhaba

Tripolide rahatca yasayabilecegimiz semtler nerelerdir? Janzour'un iyi oldugunu duyduk. sizin tavsiye edebileceginiz yrler varmidir?birde palm city diye konutlar varmis orasi hakkinda bilgileriniz varmidir?

Janzour, tripoli merkezden uzaktadir,yaklasik 20-30 km. eger arabaniz varsa gidip gelme kolay, merkezdeki en iyi ve luks mahallelerde villalar bulunmakta, ayrica sahilde site icerisinde kiralanan villa ve rezidans daireler var. Girgarij mahallesi hem evler hem alisveris dukkanlari acisindan en luks bolge. ucretleri konusunda bilgim yok maalesef.
palm city olarak duymadim ama eger merkezdeyse mutlaka gormusumdur, animsayamadim.
eger arac problemi olmayacaksa mesafeyi dusunmeyin, yollar genis ve rahat. sadece libyali gencler cok hizli, serit ihlalli ve kurallara uymadan kullaniyorlar, aman dikkat.
Yabancilara farkli fiyat politikasi oldugunu da ogrendim .
eger tripoliye daha once hic gitmediyseniz, tamamen yerlesmeden once bir gidin gorun derim, tr de hangi sehirde yasiyorsunuz, eger soylerseniz en azindan ne gibi farklar var bahsedebilirim.
kolay gelsin

Son düzenleme:

cok tesekkur ederim arkadasim yardimci olmaya calistigin icin. Araba olacak ,
Biz Istabulda yasiyoruz. libyaya is icin gidecegiz bir amerikan firmasinda calisacagiz. esimle benim arapcam yok sadece ingilizcemiz var. bu yuzden yabancilarin bulunacagi yerlerde yasamayi dusunuyoruz fakat hic bir bilgimiz yok bunun icin. ev icin yaklasik 2500 dolar kadar butcemiz var. sence Tripoli sehir merkezindeki bir apartman dairesinde mi yoksa janzour gibi bir yerde villadami kalmak iyi olur?

Oncelikle Hayirlisi olsun diyorum,
daha once hic Tripoli ye yada baska bir libya kentine gitmediniz sanirim, istanbuldan cok farkli oldugunu soylemek isterim.
Tamam istanbul da Turkiye nin bir cok kentine oranla cok farklidir, ancak Tripoli, ulkenin baskenti olmasina ragmen o kadar buyuk ve gelismis degil. Sehrin merkezinde asfaltlanmamis yollari gordugumde cok sasirmistim, bu kadar zengin bir ulkeye de yakismiyor dogrusu.
Merkezde eski apartmanlari asla tavsiye etmem. Ancak yeni binalari Turk firmalarinin yaptigini biliyorum en azindan daha uygun.
Daha once de bahsettigim gibi merkez de kiralik villa - rezidanslar, site icerisinde hem de sahilde mevcut, guzel gorunuyorlardi. Savastan sonra ne oldu bilmiyorum acikcasi. Girgarij denilen mahallede de kiralik villa bulunabilir. Oldukca nezih hem de merkeze cok yakin. Esinizin nerede calisacagida onemli, siz evde kalacaksaniz merkeze yakin tercih edin derim, etrafi bombos bir yerde moraliniz bozulmasin. janzour tabiki merkezden daha kucuk, inanin gidip gorunce daha kolay karar verebileceksiniz.
Libyalilar Turkleri sever :)
yardimci olabilecegim baska sorunuz varsa, cekinmeyin lutfen
kolay gelsin

Cok tesekkur ederim Arkadasim :)

Tekrar merhaba arkadasim

Libyaya gitmeye az zamanimiz kaldi ve yanimizda neler goturecegimiz konusunda pek bilgimiz yok , Sence turkiyeden giderken goturmemiz gereken tavsiye ettigin bir sey varmi ? (yiyecek, giyecek, icecek, vs...)

Tekrar merhaba arkadasim

Libyaya gitmeye az zamanimiz kaldi ve yanimizda neler goturecegimiz konusunda pek bilgimiz yok , Sence turkiyeden giderken goturmemiz gereken tavsiye ettigin bir sey varmi ? (yiyecek, giyecek, icecek, vs...)

selamlar,
savas sonrasi tam olarak ne durumda oldugunu bilemiyorum, ama tuccarlar haldir haldir eksikleri gideriyorlar.
uretim olmayan bir ulke oldugu icin, sut, peynir dahil, Turkiye nin de icinde bulundugu akliniza gelmeyecek ulkelerden urunler var.
bizim beyaz peynir, tulum peyniri, kasar yok, onun yerine , eritme, surme paket peynirler vardi.
ben gida konusunda zor olacagini dusunmuyorum, sonucta bogazlarina en az bizim kadar duskunler, ve yemek kulturumuz cok benzer.
aradiginiz herseyi bulacaginiza inaniyorum, belki ilk etapta ne nereden alinir konusunda zorlanirsiniz , ancak korkulacak bir sey yok.
Ben yaniniza kitap, dergi alin derim, insan bazen internet disinda bir seyler okumak istiyor.
istanbuldan daha soguk olmuyor, hatta kis mevsimi daha kisa ve iliman. cok yagmur yagmaz, soyle bir atistirir gecer, en fazla 2 gundur yagsa sonra bicak gibi keser, arada firtina cikar, colden gelir tozu dumana katar, gokyuzu kirmizi bir renk alir gece karanliginda, ertesi gun hersey sakin..giyeceklerinizi yaninizda goturun tabiki,Tr deki 15 tl lik esya orada 50 den asagi degildi. dunyaca unlu markalarda oldukca pahaliydi or. Diesel, Thimberland...ic giyim de TR den daha pahali.
ben yanimda, urfa pul biberi, ev tarhanasi goturmustum
ne olur ne olmaz, agri kesici, ates dusurucu ilaclarinizi da tedarikli gidin derim, insanin yillardir bildigi kullandigi ilac daha guven veriyor gibi ?

Son düzenleme:

supersin ....BU bilgiler gercekten benim icin cok cok onemliydi. gercekten tesekkur ederim sana amavoce.Aklima takilan bir sey olursa yine rahatsiz edecegim seni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…