Libya Paylasim Alani(Tanisma)

trablustan son durum.eşim bugün yine elçiliğe gitmiş.elçilikte herkes farklı bir şey söylüyor.biri hava alanına bugün 7 uçak inecek demiş tahliye için hava alanına gidebilrisiniz gibi birşeyler.diğer görevli hava alanı çok kalabalık gitmeyin bir kaç güne feribot gelicek demiş yani herkes ayrı bir şey söylüyor beklemekten başka çare yok.neyseki aç ve susuz değiliz.6 kişi bizim evde bekliyoruz.tunus'a geçmek söz konusu değil tunus yolu boyunca polis çok sık durduruyor.polisin sorun çıkarmıyca garantisi yok biliyorsunuz ki eşim ve yanındakileri içeri almışlardı.aynı şeyin olmasından korkuyoruz.halk yeşil meydan diye bilinen trablus meydanına toplanmaya başlamış.

herkesin elinde dinarlar.dövize çevircek yer yok.döviz kara borsada 4000 dinar karşılığı 1000 dinar.bilmiyenler için yazayım bu olaylardan önce 1000 dinar 800 dolar falan dı.

sıkıntılar bitmiyor.eltim cezayir vadandaşı.o nu nasıl götürcez.konsolosluk elimizde ki nikah kağıdının yeterli olduğunu söyledi.nikah cüzdanları yok.sadece libya da evlendiklerine dair elimizde belge var belgenin tükçe tercümeside var.konsolosluk sorun olmaz o belge yeterli demişti ama öz önce elçilik olmaz dedi.ne olacak herkes farklı şeyler söylemeye devam ediyor.bu konuda bilgisi olan var mı kızın pasaportu var.kimliği yanında kaynımla evli olduğuna dair belge var.ne yazık ki nerden sağlıklı bilgi alabiliriz bilmiyoruz.yeterli konturumuz yok acil durumlar için ayırdık.netten resmi kurumlara ulaşamıyorum.

şuan haberleri izliyoruz hepimiz isyandayız.nasıl bir düşüncesizlik bu.türk vatandaşlarının çektiği görüntüler deniliyor.bizi burda zan altında bırakıyorlar.ne istiyorlar cep telefonlarımıza tüm kayıt yapa bilen cihazlarımıza el mi konsun.tunus sınırında zaten tüm hafıza içeren kartlar kırlıyor ve laptoplara el konuluyor.şimdi bu haberlerden sonra ne olacak.türkler kayıt yapıyor br nevi ajanlık.ne olur sağ duyulu olunsun.tv lerde sadece olumsuz konuşan canımızı zor kurtardık diyenleri yayınlıyorlar.ailelerin içlerine ateş atmaktan başka hiç bir şey değil.

sıkıntılar bitmiyor.eltim cezayir vadandaşı.o nu nasıl götürcez.konsolosluk elimizde ki nikah kağıdının yeterli olduğunu söyledi.nikah cüzdanları yok.sadece libya da evlendiklerine dair elimizde belge var belgenin tükçe tercümeside var.konsolosluk sorun olmaz o belge yeterli demişti ama öz önce elçilik olmaz dedi.ne olacak herkes farklı şeyler söylemeye devam ediyor.bu konuda bilgisi olan var mı kızın pasaportu var.kimliği yanında kaynımla evli olduğuna dair belge var.ne yazık ki nerden sağlıklı bilgi alabiliriz bilmiyoruz.yeterli konturumuz yok acil durumlar için ayırdık.netten resmi kurumlara ulaşamıyorum.

4849144940740
1371511652051
6377415191742
7442411919112
4509404433243
9087973456997
5712014922105
6489307133320
canım bunlar almadar kontörleri eşim gelirken getirmiş inş sizinkiler almadardır işinize yarar ...

off online dın ben yazarken ama bitirene kadar çıkmışsın umarım işine yarar, özelden mesaj atamıyorum ben o yüzden burdan yazdım :/

tripoli, mutlaka gelir cnm umarım işlerine yarar kntrler ama bugun bir turk anlatıyordu pasaportunu gösteren gecmiş umarım sorun olmaz ya

madambonus cok sevindim canım babanın döndugune hissediyordum sana ucaktadır demiştim pınarın eşinde sıra oda sag salim gelsin inş

off online dın ben yazarken ama bitirene kadar çıkmışsın umarım işine yarar, özelden mesaj atamıyorum ben o yüzden burdan yazdım :/

sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.RABBİM senden razı olsun ne istediğin ne dilediğin varsa o olsun.öyel mutluyum ki anlatılmaz.hızır gibi yetiştin.Allah bebeğini kucağına sağ salim almanı nasip etsin.insanlık işte bu.seni alkışlamak senin için slogan atmak istiyorum.eşine çok selamlar.

sana nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.RABBİM senden razı olsun ne istediğin ne dilediğin varsa o olsun.öyel mutluyum ki anlatılmaz.hızır gibi yetiştin.Allah bebeğini kucağına sağ salim almanı nasip etsin.insanlık işte bu.seni alkışlamak senin için slogan atmak istiyorum.eşine çok selamlar.

aminnnn canım cümlemizden razı olsun ... inşallah tez zamanda gelirsiniz...
facebooka girebiliyo musun? bikaç bilgi vericem sana ama özelden vermem gerek, burdan özel mesaj atamıyorum henüz :/

son durum.yarın cuma namazından sonra büyük yürüyüş var.o saat kadar elçiliğe gitmeyi planlıyoruz.ama elçilik sahip çıkmıyor bize büyük ihtimal hava alanına gidin denilcek.hava alanında durum çok kötü mahşer yeri gibiymiş.olaylar oluyor.feribotun geleceği kesin değil.elçilik bize en son yok dedi.ama takip ettiğim sayfaların birinde feribot geliyor yazılmış.takip ettiğim yer googleye libya kriz masası yazınca skytürk sayfasında benim de yorumlarım var.ne olucak belli değil.

son durum.yarın cuma namazından sonra büyük yürüyüş var.o saat kadar elçiliğe gitmeyi planlıyoruz.ama elçilik sahip çıkmıyor bize büyük ihtimal hava alanına gidin denilcek.hava alanında durum çok kötü mahşer yeri gibiymiş.olaylar oluyor.feribotun geleceği kesin değil.elçilik bize en son yok dedi.ama takip ettiğim sayfaların birinde feribot geliyor yazılmış.takip ettiğim yer googleye libya kriz masası yazınca skytürk sayfasında benim de yorumlarım var.ne olucak belli değil.

kaniye yada bana mail adresini at özelden oraya yazıyım ...

tüm Türkler burdan gidinceye kadar yağmur yağsın diye dua ediyorum.buranın halkı yağmurda dışarı çıkmaz.o zaman olayda olmaz.

madambonus cok sevindim canım babanın döndugune hissediyordum sana ucaktadır demiştim pınarın eşinde sıra oda sag salim gelsin inş

allah razı olsun birtanem..çok sağol..inşallah bugün bilet bulabilirse gelecekler..bulamazsa yarın için biletleri var..hayırlısı inşallah..

tripoli çok korkuyorum..ama rabbim büyük..hayırlısıyla burada olacaksınız pek yakında..

Hepinizin gözü aydın çok sevindim canım ya,sanki kendi ailemden biri geliyormuş gibi mutlu oldum.Darısı Pınarİpekçi arkadaşımıza,İnşallah o da eşine kavuşur..

madambonus gözün aydın canım tripoli canım sizlerde en kısa zamanda gelirsiniz inş. pınaripekçi sizleri de Allah sağ salim kavuştursun inşallah dualarımız sizinle ...
askeri tahliye gemisi bugün 13.10 da bingazi limanına yanaşmış fırkateynlerle beraber...

allah bin kere razı olsun kardeşlerim..yüreği tanımadığı yüreğe de yanan kardeşlerim..rabbim eksikliğinizi göstermesin..cümlemiz hayırlısıyla uyanalım bu kabustan dilerim..

Tripoli gelişme var mı? Madambonus'un babası gelmiş çok sevindim. pınaripekçi senni de eşine kavuşmana çok az kaldı. Dün hem annem hem babam ağır gripti, e tabi bebeğim de var; hiç giremedim.Tripoli acaba havaalanına gitseniz de orada bekleseniz daha mı iyi olur? Sık sık uçak var. Dün inen uçak sayısı 7. Tabi çok yeterli değil ama azımsanmaz o kargaşa ortamında.
Bir de ilk feribotlar Türkiye'den acil çıktığı için hazırlıksızdı, yolda yiyecek sıkıntısı olmuş. Bir de tabi bu gemiler normalde 2-3 saatlik yollar için dizayn edildiği için zor bir yolculuk olmuş, yani kamara değil koltuk sistemi olduğu için dağıtılan uyku tulumları ve battaniyelerle uyumuş yolcular. Deniz yoluyla gelecekseniz buna göre hazırlıklı olun.
Evet çok yeterli değil ama emin olun herkes elinden geleni yapıyor. O kadar karışık bir ülkeden bir haftadan daha kısa sürede 7000 insan çıkarıldı. Kimsenin burnu bile kanamadan. Koşulları düşününce bu büyük başarı.
Herkes sağa salim oradan çıkarılır umarım.
Herkese kolaylıklar dilerim.

şuan tripoli durgun.hava alanında yoğunluk hat saffada.bir kaç gündür orda ayakta aç susuz bekleyenler var.hava alanına gidip beklemek çok mantıklı değil.uçak var mı ne zaman var çoğu kişi bilmiyor.eşim yine elçiliğe gitti.yarın feribot geliyor diye bir haber var.yağmur dualarım kabul olmadı bugün hava açık ve güneşli.cuma namazından sonra bakalım ne olacak.tr kanallarını ve arap kanallarını takip ediyoruz.hep aynı haberler dönüp duruyor.türk kanalları inandırıcılığı kaybetti bizim için.face açılmıyor ama msn ye gelen bildirimlerden ''libya son dakika'' yı takip ediyorum.nette dün açılan ''Libya'da son durum''u takip ediyorum.

X