- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 14.070
Çeşitli web sayfalarında gezinirken lgbt nin psikolojik rahatsızlık kabul edilirken, neden, nasıl, neye, kime göre normal kabul edildiğini düşünürdüm ve geçen gün Kinsey ismine denk geldim.
Lgbt nin hormonal bir durum olduğunu düşünürken, bunu yaptığı araştırmalarla (araştıran biyolog ve zoolog olması, denekleri ondan da ilginç, bebek ve çocukları kullandığı iddiası iğrenç ve dehşet verici) normal kabul eden Kinsey raporlarının neden tek gerçek ve doğru olarak baz alındığına ikna olmadım
Bebek ve çocuklara dair orgazm tablosu verileri nasıl elde edilmiş onunla ilgili bilgi yok.
Suç artışları konusundaki tablo kesin doğrudur diye iddia edemem.
Çünkü yine birkaç yazıda denk geldiğim Freud'un hastalarında şahit olduğu baba tacizi konusunda verileri yalanlamasaydı, belki de cinsel suç raporlarında daha farklı değerlerle karşılaşacaktık. Freud'un karşılaştığı engel ne kadar güçlüydü ki bildiğini inkar ettirdi.
Kinsey de benzer tepkiler aldığında birileri onu kollamış olmalı ki o tabloya rağmen dünyada yer yerinden oynamadı.
Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim, beni bağlar. Dileyen kendi araştırır, okur, kanaat sahibi olur.
.
Grill sorun ne biliyor musun, bilmedigin seyler hakkinda sagdan soldan okudugun , gercege en uzak seylere inanman, ve bunu dogruymus gibi lanse edip, bunu yaymaya calisman.
Mesela ben seni merak etsem gidip senin nasil biri oldugunu mesela esinin ailesine, arkadaslarina ve ya baska insanlara sorsam " grill nasil biridir, sabahlari kalkinca neler yapar dersem" ve onlar bana " grill uyuzun tekidir, yumurtadan nefret eder vs vs saysa" , senin hakkinda bir yargiya varip ve herkese grill boyle biridir dersem ama kaynak olarak seninle konusmami ve ya senin herhangi bir yazini degil de, milletin kendi laflarini kullansam ne dersin? Sence senin hkkinda sadece baskalarinin anlatimiyla gerekli yargiya ulasir miyim, bu yeterli olur mu? YOksa sen seninle konusmami tercih mi edersin. kendni kendin mi anlatmak istersin?
Olmaz degil mi grill, peki sen " bebekler uzerinde deney yapmis" derken neye dayanrak diyorsun? Raporu okudun, metodolojisini arastirdin mi, ben sana soleyeyim hayir arastirmadin. Internette ortaya sacilan asiri dindar hiristiyan ve mulusmanlarin yazdigi bir ton garip , bilimsellikten uzak ve dini kaygilarla ortaya attiklari bilgilerden ogrendin. Onlarda " escinsellik kotudur ee daha ne kadar kotulebiliriz escinselleri odiye dusunup buldukalri dahiyane fikie:, onu pedofiliye esitleyerek umut ediyorlar ki toplumun genelii de LGBT olmayi kotucul gorsun" diye yillardir ugrasiyorlar sagoslunlar!
Kinsey metadolojisinde bir suru hata var, bir suru problem var ama " kinsey cocuklar ve bebkler uzerinde deney yapti " demek biraz absurd. Adam universite ogrencileri, hapishane suclulari, fahiseler vs ile yuzyuze goruserek bir rapor hazilriyor. DENEY yapmiyor! Kimseyi bir odaya bir bebekler koyup, bebegi istismar ettirmiyor. Aksine yuzyue gorustukleri deneklerden bazilari pedofili, yazilan bir cok sey onlarin agzindan yailiyor. Bilim boyle yapilir, sen anlatirsin, arastirmaci dinler, dogru yanlis demez, yorum katmaz! Ha tecavu suctur , Kinsey'i neden bu kisileri raport etmedin diye suclamak ayri, laboratuara bebek cocuk koyup onlari istismar ettirdin demek ayri.
Freud ve Kinsey hakkinda soyledigin seyleri neye dayandirarak soyeldigini bilmiyorum ama oldukca ilgincler
Merak edip okumak isteyenler için birkaç detay paylaşayım;
Doğuştan mı değil mi, karar okuyanlara ait.
2010’da İsveç’te 7,600’den fazla ikiz üstünde yapılan bir araştırmada eşcinsel davranış hem genetik faktörlerle hem de kişiye özgü çevresel faktörlerle (örneğin doğum öncesi ortam, hastalık ve travma, akran grupları ve cinsel deneyimler) açıklanabileceğini bulmuştur.
Araştırma aynı zamanda ailesel çevre, toplumun tutumu gibi paylaşılmış çevresel faktörlerinde zayıf ama yine de kayda değer derecede etki ettiğini bulmuştur.
Bugüne kadar yapılan araştırmaların sonucuna bakılırsa;
Eşcinsellikte en etkili faktörler şöyle sıralanıyor:
1. Bireysel tecrübeler
2. Genetik (doğuştan gelen özellik)
3. Aile ve toplum
Bence 4. Madde olarak gıdalar ve beslenme de bu araştırmalara dahil edilmeli.
Paketli ürünlerde o kadar çok katkı maddesi var ki, insan vücudu normalin dışına çıkıyor.
Ör; msg tok olduğumuz halde, açlık hissi yaşamamıza neden oluyor.
Tavuğu fazla tüketmenin, hormonlar ve eklemler üzerinde olumsuz etkileri olduğu söyleniyor.
Eşcinsellik hormonal mi, doğuştan mı, psikolojik mi bence net bir şeyler söylemek mümkün değil.
İnsan psikolojisi önce reddeder, sonra alışır, sonra benzer davranışlar sergiler. Toplumun genelinin reddettiği veya kabul ettiği şeyler için, kesin doğrudur veya yanlıştır denilemez çünkü herkesin hayat görüşü, tarzı, inancına göre şekilleniyor ahlak, iyi, kötü, doğru, yanlış.
Başka bir araştırmaya göre;
Bearman ve Brückner, 289 tek yumurta ikizi ve 495 çift yumurta ikizi üstünde yaptığı araştırmada tek yumurta erkek ikizlerinde sadece %7.7, tek yumurta kız ikizlerinde ise sadece %5.3 oranında eşcinsellik bakımından uyum bulmuştur.
Yani eşcinsellik doğuştandır iddiası için, bu değerler çok az değil mi?
Bu iki araştırmacı, bulgular neticesinde sosyal çevreden bağımsız bir genetik etkiden söz edilemeyeceği öne sürmüştür. Yani çevresel faktörlerin etkisi sanıldığından fazla olabilir.
Birçok tek yumurta ikizinin cinsel yönelimlerinde farklılıklar görülmesi yüzünden cinsel yönelimin tamamen genetik olamayacağı sonucuna ulaşmak mümkündür.
Çünkü son araştırmalara göre;
cinsel yönelimin tamamen genetik olduğunu açıklayabilmek için ek olarak başka genlerinde var olmak zorunda olduğunu göstermektedir.
Yine araştırmacılar bu konuya dair akrabalar üzerinde de araştırmalar yapmışlardır. Her etkenin farklı sonuçlara ulaştırdığı görülmüştür.
(Ör: kromozomlar, antikorlar, nöronlar bazında yapılan araştırmalar)
Kimi doğuştan derken, kimi çevresel faktörler etkindir sonucuna ulaşmıştır.
Çevresel faktörlerde kastedilen; anneden bebeğe geçen kromozomlar, antikorlar, oksijen miktarı, beslenmesi, hormonlar, kullanılan ilaçlar, stres vb.
Özetle; eşcinsellik doğuştan gelen bir durum mudur?
Yoksa anne karnına düştüğü anda oluşan çevresel faktörler yüzünden mi açığa çıkar?
Net bir şey söylemek mümkün görünmüyor.
Benim fikrim; anne karnından itibaren ortaya çıkan, çevresel faktörler olarak adlandırılan durum, bence çok mühim bir konu.
Gebelikte yediğimiz, içtiğimiz, yaşadığımız duygu durumları, hormonlar, sağlığımız vs çocuklarımızın hem bedenini hem ruhunu etkiliyor demektir.
Bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor.
Ayrıca kişilerin geçmişte yaşadığı travmatik olaylar, psikolojik sorunlar, baskı, şiddet, cinsel sorunlar, özendirici yayınlar, arkadaş/çevre etkisinde kalmak vb pekçok faktör de etken olarak kabul edilmektedir.
Ayrica ikinci yazinda yazdigin seyleri e kaynak belirterek yaz, bunlar senin fikirlerin degil, internette copy paste yapinca nereden aldigin ortaya cikiyor, lutfen yazarken buna ozen goster
Aldigin yerlerden biri http://www.academia.edu/11967910/Homoseksüellik-ve-Genetik-Bağlantısı ya da burasi https://tr.wikipedia.org/wiki/Biyoloji_ve_cinsel_yönelim
Ama bu iki ksiimda da Isvicre' de bir arastirma diyor. eee arastirma nerede? Hani kaynak hangi arastirmaymis,. ben yazarin soyeldigine inanmak zorunda miyim, neye dayandirarak o rakamlari veriyor, methodojisine baktik mi, nerede kaynak?
boyle nette her yazilana inanmak mi lazim?
Lutfen internet okur yazarligi ile ilgili daha temkinli ol!