LGBT ve pedofili

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seri katillerin neden katil olduğunu anlamakla, insan sevişen hayvandır diyerek bebeklikten itibaren orgazm olduklarını ispatlamak için onları denek yapmak aynı şeyler mi?

Kinsey'nin bu raporunu yalanlayan herhangi bir yazıya denk gelmedim henüz.

Adını hatırlayamadığım İngiltere'deki eşcinsel bir siyasetçi pedofilin suç olmaması gerektiğini savunuyordu. Bu haberi geçen sene okumuştum. Adını bir hatırlasam, o haberi de buraya ekleyeceğim.

Eşcinsel bir siyasetçi neden pedofili dernekleri için çalışır sizce?

Ayrıca lgbt ler pedofil değildir diye kesin bir ayrım veya cevap yok.

Çünkü yine Kinsey' e göre sevişmek yemek-içmek gibi sıradan bir eylem olduğu için, kadın-kadına, erkek-erkeğe, hem kadın hem erkekle, çocukla veya hayvanla sex yapmanın normal olduğunu, insanın doğasının bu olduğunu savunuyor.

O yüzden raporlarında bu ilişkileri de denekler üzerinde test edip onaylamış.
Ancak tezine uymayan verileri temizleyerek, kendi savını destekleyen sonuçları raporlamış sadece.

Yani bu raporlar diğer bilimsel kaynaklar gibi "nesnel" değil gayet "öznel, taraflı".

O siyasetçinin eğer pedofiliyi doğruluyorsa bile, nereden çikariyorsun bunu eşcinsel olduğundan dolayi yaptiğini? Bir müslüman siyasetçi yolsuzluk yaptiğinda bunu müslüman olduğundan dolayimi yapiyor, yoksa değer yargilari yalnişmi diye yapiyor? Ayni şey işte o eşcinsel siyasetçi içinde geçerli.

Ayrica iddia senin diye soruyorum

1) Kinsey pedofilinin doğru olduğunu nerede savundu?

2) Bu benim için en önemlisi, LGBT ile pedofillerin beraber çaliştiği dernekler ve örnekler verebilirmisin?

Benim LGBT arkadaşlarim var. Onlarin çocuklara yan göz ile baktiklarini söylemen inan çok kirici. Sanirim senin hiç öyle arkadaşlarin yok. Hiç bu konuda gay birinin çocuğa tecavüz ettiğini duydunmu?

Batida ise kiliselerde oldu, Türkiyede ise ensar gibi yerlerde. Doğuda çok kolay 14 yaşindaki kizlar 'evlendiriliyor'. Yani konuşmak istemiyorum fakat pedofili çok başka şeyler ile bağli.

Üstelik cezadan çıkarıldıktan sonra da bu suclarda inanilmaz bir artış olduğu da verilerde mevcut.
Pedofiliyi suç olmaktan çıkaracak bir düzen,mantik olacağına inanmak istemiyorum umarım olmaz.

Gerçi bu durum gizliden gizliye yapılmadığı gerçeğini de değiştirmez,ülkemizde bile ciddi bir Pedofili üstelik çoğuda ensest maalesef,daha bu sabah bir haberde okudum 18 yaşındaki kız ilk okul ikinci sınıftan beri,babası,eniştesi,kuzeni tarafından defalarca istismara uğramış :KK43: bunun adı cinsel özgürlük mü

Ya da bir hayvana yapılan istismar cinsel özgürlük mü?
Maalesef psikoloji çevreleri pedofiliyi yeniden tartışıyor.

Lgbt nin normal sayılmasını sağlayan argümanlar şimdi pedofili için kullanılmaya başlandı.

Ör: pedofil bir dernek bir APA raporuna dayanarak; “erişkinlerin çocuklarla seks yapmasından kaynaklanan potansiyel olumsuzluğun “abartıldığını” ve yetişkin birçok kadın ve erkeğin çocukluklarında yaşadıkları cinsel istismardan dolayı olumsuz bir cinsel etki yaşamadıklarını belirttiklerini “iddia etmiştir.

Yani çocuklukta cinsel saldırıya uğrayanların ancak % 1 i olumsuz etkilenir, diğerleri kabullenir diyorlar.
Neye göre diyorlar meçhul.

Pedofilinin de lgbt gibi "doğal cinsel yönelim" olduğunu savunuyorlar. Alternatif cinsel özgürlüğün kısıtlanmasının insan haklarına aykırı olduğunu iddia ediyorlar da acaba kafalarındaki yaş sınırı ne?

Daha poposundaki kakayı temizleyemeyen çocuklar yetişkinlerle sevişmek için can atıyor demek ki.

Üstelik cezadan çıkarıldıktan sonra da bu suclarda inanilmaz bir artış olduğu da verilerde mevcut.
Pedofiliyi suç olmaktan çıkaracak bir düzen,mantik olacağına inanmak istemiyorum umarım olmaz.

Gerçi bu durum gizliden gizliye yapılmadığı gerçeğini de değiştirmez,ülkemizde bile ciddi bir Pedofili üstelik çoğuda ensest maalesef,daha bu sabah bir haberde okudum 18 yaşındaki kız ilk okul ikinci sınıftan beri,babası,eniştesi,kuzeni tarafından defalarca istismara uğramış :KK43: bunun adı cinsel özgürlük mü

Ya da bir hayvana yapılan istismar cinsel özgürlük mü?
Kinsey'e göre evet yasalara göre şimdilik suç.

Kinsey'e göre evet yasalara göre şimdilik suç.
Kinsey sanirim zoolog ve hayvanlarla çok içli dişli olunca onların dünyasına girmiş tamamen,gerçi hayvanlarda da eşcinsel ilişki pek karşılaşılan bir durum değil nadir olan bir durum sanırim.

Kendi alanı olmayan bir konuda rapor yazıp kitap çıkarması ve otoritelerin de bunu kabul edip bazı suçlarda düzenlemeye gitmeleri de ayri bir ironi

O siyasetçinin eğer pedofiliyi doğruluyorsa bile, nereden çikariyorsun bunu eşcinsel olduğundan dolayi yaptiğini? Bir müslüman siyasetçi yolsuzluk yaptiğinda bunu müslüman olduğundan dolayimi yapiyor, yoksa değer yargilari yalnişmi diye yapiyor? Ayni şey işte o eşcinsel siyasetçi içinde geçerli.

Ayrica iddia senin diye soruyorum

1) Kinsey pedofilinin doğru olduğunu nerede savundu?

2) Bu benim için en önemlisi, LGBT ile pedofillerin beraber çaliştiği dernekler ve örnekler verebilirmisin?

Benim LGBT arkadaşlarim var. Onlarin çocuklara yan göz ile baktiklarini söylemen inan çok kirici. Sanirim senin hiç öyle arkadaşlarin yok. Hiç bu konuda gay birinin çocuğa tecavüz ettiğini duydunmu?

Batida ise kiliselerde oldu, Türkiyede ise ensar gibi yerlerde. Doğuda çok kolay 14 yaşindaki kizlar 'evlendiriliyor'. Yani konuşmak istemiyorum fakat pedofili çok başka şeyler ile bağli.
Eğer okuduysanız Kinsey araştırmaları öncesi ve sonrası suç oranlarında müthiş artış var.
En yüksek suç oranı çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda.

Google da kısa bir araştırma yaparsanız Avrupa'da yasal olarak faaliyet gösteren, dergiler yayınlayan pekçok pedofili dernekleri mevcut.
Bazı büyük derneklerin üyeleri çocuk istismarına karıştığı için kapatıldı ve suç oranları dudak uçuklatıcı.

Sizin çevrenizdekiler hazdan çok ahlaka uygun yaşıyor olabilir.
Ancak gerek Kinsey raporları gerekse suçlarla alakalı veriler pedofil ve lgbt işbirliğini, bebek çocuk istismarının sanılandan çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Geçen ay Almanya' da pedofili vakasında işlenen suç sayısı yıllık 40 bin olarak açıklandı. Yine Avrupa'da 10 bin civarında mülteci çocuğun kayıp olduğu açıklandı. Dehşet verici değil mi?

Baştan söylediğim gibi mesele din, ülke meselesi değil dünya meselesi.

Kinsey'den bu araştırmayı isteyenler kim, maddi destek veren kim, suçlularla ve çocuklarla çalışma yapmasına izin veren kim?
Bu araştırmadan kazançlı çıkanlar kim?

Kinsey sanirim zoolog ve hayvanlarla çok içli dişli olunca onların dünyasına girmiş tamamen,gerçi hayvanlarda da eşcinsel ilişki pek karşılaşılan bir durum değil nadir olan bir durum sanırim.

Kendi alanı olmayan bir konuda rapor yazıp kitap çıkarması ve otoritelerin de bunu kabul edip bazı suçlarda düzenlemeye gitmeleri de ayri bir ironi
Evet.
Bir zoolog nasıl insan psikolojisi ve cinsel yönelimlerle ilgili doğru yargılara varabilir?

Kinsey raporlarına dayanarak lgbt yi bir anda normalleştirmek olağan bir şeyse, hayvanlara hallenmeyi de doğal olarak kabullenmemiz gerekir.

Eğer okuduysanız Kinsey araştırmaları öncesi ve sonrası suç oranlarında müthiş artış var.
En yüksek suç oranı çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda.

Google da kısa bir araştırma yaparsanız Avrupa'da yasal olarak faaliyet gösteren, dergiler yayınlayan pekçok pedofili dernekleri mevcut.
Bazı büyük derneklerin üyeleri çocuk istismarına karıştığı için kapatıldı ve suç oranları dudak uçuklatıcı.

Sizin çevrenizdekiler hazdan çok ahlaka uygun yaşıyor olabilir.
Ancak gerek Kinsey raporları gerekse suçlarla alakalı veriler pedofil ve lgbt işbirliğini, bebek çocuk istismarının sanılandan çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Geçen ay Almanya' da pedofili vakasında işlenen suç sayısı yıllık 40 bin olarak açıklandı. Yine Avrupa'da 10 bin civarında mülteci çocuğun kayıp olduğu açıklandı. Dehşet verici değil mi?

Baştan söylediğim gibi mesele din, ülke meselesi değil dünya meselesi.

Kinsey'den bu araştırmayı isteyenler kim, maddi destek veren kim, suçlularla ve çocuklarla çalışma yapmasına izin veren kim?
Bu araştırmadan kazançlı çıkanlar kim?

Şu an iş yerindeyim. Akşam cevabi yazarim. Umarim iyi ve normal bir şekilde tartişmaya devam edebiliriz.

Konuyu kimse görmedi galiba ben konuyu okuyunca cok saşirdim keske her üyeye msj gitseydi de okuyabilselerdi.
Kazen duyuracaktı ama unuttu galiba.

Bence de herkesin okuması lazım.

Çünkü lgbt psikolojik üstünlüğü elde ederse, maalesef yakın gelecekte her birey lgbt olduğunu zannedecek ve aslında öyle olmadığını anladığında hayatını ziyan etmiş olacak.

Belçika'da cinsellik yaşı 16'dan 14'e indirildi.
18 yaşında ancak reşit kabul edilen ve çocuk olarak muamele gören ergenler için bu tehlikeli değil midir?

Yakın gelecekte bu çocuklar kendi rızasıyla 25 yaş ve üstüyle cinsellik yaşamak isterse, bunu cinsel özgürlük sebebine dayandırarak yaş sınırının kaldırılmasını sağlayacaklardır muhtemelen.
Ondan sonra pedofili çaktırmadan yasallaşmış olur.

"Bu nedenle, 14 yaşından itibaren gönüllü cinsel ilişki ceza kapsamından çıkarıldı. Ancak yaş sınırıyla ilgili bazı koruyucu hükümler getirildi. Yeni düzenlemeye göre, 14 yaşındaki birinin cinsel ilişkiye girdiği kişiyle arasındaki yaş farkı 5'ten fazla olmayacak. Bu sınırı aşanlar, tecavüz suçuyla yargılanacak"
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-44915562

Haberin linki nerde B Began ?

Ben sana linkini vereyim. Yaziyi yazan "Islamianaliz" adli bir sitede yaziyor, yazi da orada yazilmis. http://islamianaliz.com/yazi/cinsel-istismar-ve-hukukun-manipulasyonu-amerika-3581

Icinde bin bir turlu manipulasyon, gercek disi itham var, hele LGBT ve pedofili hakkindaki iliski!!! Isin komedisi bilimsel arastirmalarda uygulanan " gozlem" ile " deney" arasindaki farki bilmeden corba yapilip yazilmasi ve bunun ayirdini bilmeyen insanlarin bu yaziya inanmasi....

Hic bir iddianin baska dayanagi ve kaynagi var mi? Kaynak yok ama birilerinin ortaya attigi bir iddia var, ama o iddalar icin kaynak dahi sunulmuyor ama bu iddialar nedense mutlak gercek gibi anlatiliyor!!

Ben sana linkini vereyim. Yaziyi yazan "Islamianaliz" adli bir sitede yaziyor, yazi da orada yazilmis. http://islamianaliz.com/yazi/cinsel-istismar-ve-hukukun-manipulasyonu-amerika-3581

Icinde bin bir turlu manipulasyon, gercek disi itham var, hele LGBT ve pedofili hakkindaki iliski!!! Isin komedisi bilimsel arastirmalarda uygulanan " gozlem" ile " deney" arasindaki farki bilmeden corba yapilip yazilmasi ve bunun ayirdini bilmeyen insanlarin bu yaziya inanmasi....

Hic bir iddianin baska dayanagi ve kaynagi var mi? Kaynak yok ama birilerinin ortaya attigi bir iddia var, ama o iddalar icin kaynak dahi sunulmuyor ama bu iddialar nedense mutlak gercek gibi anlatiliyor!!
Kinsey raporlarını ve o raporla ilgili yazıları okuyabilirsiniz.
Sonuçta tek site o değil.

Kinsey'e göre nasıl hissedersen öyle yaşarsın, hepsi normal.

Ör; bir erkek 18 yaşında kadınlara ilgi duyarken, 20 yaşında erkeklere ilgi duyabilir. Ya da hem erkekle hem kadınlarla sex yaşayabilir.
Ya da ileride hayvanlarla sex yapmak isteyebilir.
Hepsi insan doğasının gereği diyor. O yüzden cinsiyet değiştirmek gereksiz çünkü ileride bu hisler tamamen değişebilir diyor.

Bebek ya da çocuklarla cinsellik yaşamak onları olumsuz etkilemez çünkü onlar da orgazm olur, haz alır diyor sapık herif.

Son yazıda iyi küfür yedi benden gerizekalı herif...
Şeytanlaşmak bu olsa gerek cehenneme nasıl girerim diye yol arıyorlar beyinsizler...

Kinsey raporlarını ve o raporla ilgili yazıları okuyabilirsiniz.
Sonuçta tek site o değil.

Okuyorum grill peki sen de okudun mu? Baska site neymis, bana makale oner sen okuduguna gore bilirsin, eminim ki bu yazidan baska da kaynak okumussundur ve burada yazilanlarin dogrulugunu falan tespit etmissindir degil mi grill, eger oyleyse bana lutfen kaynak oner!

Ayrica Kinsey arastirmalarini , orta sinif amerikan beyaz irkinin seksuel davranislari uzerine yapar. Genellemez ve iddia eder ki" iddia ettiginizin aksine bu toplumun bu kesimi acikca soylemeseler de, boyle boyle cinsel yonelimler icinde" ve bu cikarimini da binlerce insan ile yaptigi yuzyuze gorusmelere ve onlarin aktarimlarina dayandiriyor... bir sey iddia etmiyor, varolan birseyleri gozlemliyor ve aktrariyor... bu bilimsel bir yaklasimdir onu da belirteyim ki kendisi biyoloji uzerine okur ve ayni zaman da zooloji uzerine arastirmalar yapar, ek olarak hayvanlar ve insanlarin iliskisi uzerine de calisir vs vs... calismasinin sebebi de "evlilik " uzerine Indiana Universitesi'nde verdigi dersler sirasinda ogrencilerinin sorudugu sorulari yanitlayamamasi, ve literature donup baktiginda yapilan aratismalarin kucuk capta olmasi ve yapilan aratismalarin " geleneksel ve dinsel" kaygilarla yapilan arastirmalar oldugu, ama bilimsel bakis acisiyla yapilan yayinlarin azligi. Literaturde varolan eksiklik onu bir suredir ilgi duydugu insanin cinsel yonelimleri ve seksuel aktivitelerine dair aratistirmaya iter...

Boyle bir sey var yazi da

"Bu soruya cevap vermeden önce, araştırma öncesi Amerika'daki ceza sisteminin neleri suç saydığına bakalım:

*Rıza yaşı; 16-21 idi...

*Reşit olmayan bir kızla cinsel ilişkide bulunma, 16 eyalette ölümle cezalandırılıyordu.

*Tecavüz, 18 eyalette ölümle cezalandırılıyordu.

*Ayartma, yoldan çıkarma, baştan çıkarma suçlarına hapis ya da para cezası veriliyordu.

*Eşini aldatma suçuna, hapis ya da para cezası veriliyordu.

*Kürtaj yapmak yasaktı

Peki sen bunlarin arastirmasini yaptin mi, mesela LGBT olmak ile tecavuzun ne alakasi var? Riza yasi 16-21 idi diyor, peki simdi ceza yasi nedir? Hani kaynak?

18 Yasindan kucukle cinseol iliskide bulunma olumle cezalandiriliyordu diyor, peki simdi durum nedir, neredeymis bu 16 eyalette olan durum icin verdigi kaynak. Insan estetik operasyon fotograflarina bakarken bile doktorun iyi is cikarip cikarmadigina "oncesi-sonrasi" fotosuna bakarak karar veriyor, peki bu iddialarin kaynagi nerede , hani yazida anayasi ile ilgili aldigi kaynak?
Amerika'da 30 eyalette rizaya dayali cinsel iliski icin yas siniri 16, 7 isinde 17 ve diger 13 eyalette ise 18. Bu yasi 16 olanlarda bile "kucugun rizasi ile cinsel" iliskiye girenin yasi en fazla 3 yas olarak anlatiliyor cogunda, yani biri 16 iken digeri maksimum 19 olabilir! Ve kucugun rizasi ve "kucuk tanimi" modern kavram ile bugunku halini aldi, bunlar 1800lerde ve oncesinde yoktu. Yani iddia edildigi gibi " amerika' da hersey mukemmeldi, Kinsey geldi ahlaksizlik" geldi diye sallamanin alemi yok!
https://www.washingtonpost.com/news...the-u-s/?noredirect=on&utm_term=.081669899048
https://www.thesurvivoralliance.com/forallies/legal-age-consent-50-states/
http://www.solresearch.org/report/US_Federal_Age_of_Sexual_Consent

"*Ayartma, yoldan çıkarma, baştan çıkarma suçlarına hapis ya da para cezası veriliyordu." gercekten mi, nasilmis cezasi? Kim kimi ayartmis , kim kimi yoldan cikartmis bunu nasil anliyorlarmis grill?

"*Eşini aldatma suçuna, hapis ya da para cezası veriliyordu.

*Kürtaj yapmak yasaktı

Bunlar nenir gercekten? Biri birini aldatti diye hapise atmak mi normal? Mesela kurtaj neden yasak olsun grill ki, bazi amerikan eyaletlerinde hala yasaktir!Kurtajin olmasi toplumu nasil bir ahlaksizliga surukler mesela?

Tecavuz edenleri amerika ne yapiyormus grill, saliyorlarmiymis" Rizasi mi varmis diyorlarmis, iyi hal indirimi mi yapiyorlarmis, yoksa bagirmadi mi diyorlarmis? Hangisini yapiyor nu Kinsey raporlari ile ahlasizlasan dunyaya kotulugu yayanlar?

Ben sana soyleyeyim hic birini.. Cinsel saldiri suclarini en agir sekilde cezalandiriyor ABD. Oyle lafta da degil ciddi ciddi ceza aliyor herkes. Adamlar "tecavuzun" tanimini bile degistirdiler artik herhangi birinin vucuduna sadece cinsel organ ile degil, baska obje ile de istismarda bulunursan tecavuz diye geciyor, oral olarak da yapsan tecavuz, sana izin veremeyecek kadar sarhossa da tecavuz vs vs... Ama tabi cinsel saldiiri scularini bu kadar agir cezalandiran abd' de sorun var. Adamlar tecavuzclerin fotografini ve sucunu bile internete polis sitesine koyuyor ki ev tutarken, yan komsun tecavuzcu mu, katil mi goresin, hele kucuk cocugun varsa!

https://www.law.cornell.edu/uscode/text/10/920

https://www.justice.gov/archives/opa/blog/updated-definition-rape

Öncelikle ben araştırmacı değilim.
Eskiden dergilerden, gazetelerden, ansiklopedilerden bir şeyler okur öğrenirdik, şimdi internetten.

Çeşitli web sayfalarında gezinirken lgbt nin psikolojik rahatsızlık kabul edilirken, neden, nasıl, neye, kime göre normal kabul edildiğini düşünürdüm ve geçen gün Kinsey ismine denk geldim.
Lgbt nin hormonal bir durum olduğunu düşünürken, bunu yaptığı araştırmalarla (araştıran biyolog ve zoolog olması, denekleri ondan da ilginç, bebek ve çocukları kullandığı iddiası iğrenç ve dehşet verici) normal kabul eden Kinsey raporlarının neden tek gerçek ve doğru olarak baz alındığına ikna olmadım.

Bebek ve çocuklara dair orgazm tablosu verileri nasıl elde edilmiş onunla ilgili bilgi yok.

Suç artışları konusundaki tablo kesin doğrudur diye iddia edemem.
Çünkü yine birkaç yazıda denk geldiğim Freud'un hastalarında şahit olduğu baba tacizi konusunda verileri yalanlamasaydı, belki de cinsel suç raporlarında daha farklı değerlerle karşılaşacaktık. Freud'un karşılaştığı engel ne kadar güçlüydü ki bildiğini inkar ettirdi.
Kinsey de benzer tepkiler aldığında birileri onu kollamış olmalı ki o tabloya rağmen dünyada yer yerinden oynamadı.

Tabi bunlar benim şahsi görüşlerim, beni bağlar. Dileyen kendi araştırır, okur, kanaat sahibi olur.

Belçika'da cinsellik yaşının 14'e indirilmesini de bu konuya bağladım çünkü bu yasa kimseyi korkutmadı.
Şimdilik 5 yaş sınırı olsa da yakında "benim bedenim, benim kararım, kimle istersem sevişirim" diyerek cinsel özgürlükte sınır olmamasını isteyecekler.
Sonuçta aşkın yaşı olmaz diye kılıf uydurulacak ve 14 yaşındaki çocuk 24, 34, 44 yaşındaki yetişkinle beraber olacak. Dolaylı yoldan pedofilinin ilk evresi yasayla serbest olacak.

Uçuk mu? Bence gayet mümkün.

Bence cinsel suçların cezası idam olmalı ama işe yarar mı, meçhul.
Örnek verdiğin ABD'de idam uygulanıyor ama suçu önlemede hiç etkisi yok gibi.

Son düzenleme:
Ya sabır çekerek başlıyorum yazmaya.

Hangi cehaleti giderebilirim bilmiyorum gerçi. Bir ara mesajlarınızın arasına engin eğitim bilgilerinizi de yazar mısınız? Gelelim konuya...

LGBT bireylerine bu kadar içten karşı olup, bir ihtimal kin duymanıza sebep büyük ihtimalle dini eğitim. Ancak eş cinsellik sapkınlık, yönelim, tercih değildir; doğuştan gelmektedir. Hatta iyi insan, kötü insan da doğuştan gelmektedir.

1. söylediğime kanıt olarak kabul edilen David Reimer isimli zavallı çocuktur, araştırabilirsiniz. Üşenenler için özet geçeyim: İkiz erkek kardeşler, sünnet sırasında birinde problem çıkıyor ve penisi işlevsiz hale geliyor. Bu sebeple nasıl olsa bebek, erkek gibi yaşayamayacak bari kadın olarak yaşasın deniyor. Penisi kesiliyor, hormon almaya başlatılıyor... vs vs. Ancak çocuk ergenlikle beraber aşk meşk durumlarında kızlardan hoşlanıyor. Sonuçta erkek olarak doğmuştu ve aksilik olmasaydı kız arkadaşı olacaktı. Sonradan kız yapılan bu çocuk kızlardan hoşlanıyor.

İsteyenler ayrıntılı araştırabilir, bu ikizlerin vakası cinsel yönelimin doğuştan gelir tezini destekleyen ilk kanıt olarak kabul edilmektedir.

İşin ironik tarafı bu çocukların doktoru da konu sahibi gibi farklı cinsel tercihlerin yetiştirme, çevre etkisinden olduğunu savunmaktadır, sonra da ağzının payını almıştır.

2. İyi, kötü insan doğuştan gelir yazdım, onun da araştırması, belgeseli vardı, adını unuttum. Google ile araştırabilir dileyenler, bebeklerle ve çocuklarla yapılan bir deneydi.

Kısacası kişisel nefretlerinizi insanların üzerine hunharca püskürtmeyin, hele ki bilginiz kısıtlı ise.
Bunu dinin arkasına saklanarak ya da dini arkanıza alarak hiiiç yapmayın çünkü herkes sizin kadar inanmak, sizinle aynı dine inanmak ya da bir dine bağlı olmak zorunda değil.

Önyargılı, dikte edici yorumları muhatap almıyorum.

Herkes dilediğini araştırır, öğrenir, bir sonuca varır, yaşam felsefesine göre kabul veya red eder.

Bu kadar basit. Ucuz cümleler kurmak, tepeden bakar -boş- tavırlar sergilemek kişiyi de fikrini de küçültür.

Merak edip okumak isteyenler için birkaç detay paylaşayım;

Doğuştan mı değil mi, karar okuyanlara ait.

2010’da İsveç’te 7,600’den fazla ikiz üstünde yapılan bir araştırmada eşcinsel davranış hem genetik faktörlerle hem de kişiye özgü çevresel faktörlerle (örneğin doğum öncesi ortam, hastalık ve travma, akran grupları ve cinsel deneyimler) açıklanabileceğini bulmuştur.

Araştırma aynı zamanda ailesel çevre, toplumun tutumu gibi paylaşılmış çevresel faktörlerinde zayıf ama yine de kayda değer derecede etki ettiğini bulmuştur.

Bugüne kadar yapılan araştırmaların sonucuna bakılırsa;
Eşcinsellikte en etkili faktörler şöyle sıralanıyor:
1. Bireysel tecrübeler
2. Genetik (doğuştan gelen özellik)
3. Aile ve toplum

Bence 4. Madde olarak gıdalar ve beslenme de bu araştırmalara dahil edilmeli.

Paketli ürünlerde o kadar çok katkı maddesi var ki, insan vücudu normalin dışına çıkıyor.
Ör; msg tok olduğumuz halde, açlık hissi yaşamamıza neden oluyor.
Tavuğu fazla tüketmenin, hormonlar ve eklemler üzerinde olumsuz etkileri olduğu söyleniyor.

Eşcinsellik hormonal mi, doğuştan mı, psikolojik mi bence net bir şeyler söylemek mümkün değil.

İnsan psikolojisi önce reddeder, sonra alışır, sonra benzer davranışlar sergiler. Toplumun genelinin reddettiği veya kabul ettiği şeyler için, kesin doğrudur veya yanlıştır denilemez çünkü herkesin hayat görüşü, tarzı, inancına göre şekilleniyor ahlak, iyi, kötü, doğru, yanlış.

Başka bir araştırmaya göre;
Bearman ve Brückner, 289 tek yumurta ikizi ve 495 çift yumurta ikizi üstünde yaptığı araştırmada tek yumurta erkek ikizlerinde sadece %7.7, tek yumurta kız ikizlerinde ise sadece %5.3 oranında eşcinsellik bakımından uyum bulmuştur.

Yani eşcinsellik doğuştandır iddiası için, bu değerler çok az değil mi?

Bu iki araştırmacı, bulgular neticesinde sosyal çevreden bağımsız bir genetik etkiden söz edilemeyeceği öne sürmüştür. Yani çevresel faktörlerin etkisi sanıldığından fazla olabilir.

Birçok tek yumurta ikizinin cinsel yönelimlerinde farklılıklar görülmesi yüzünden cinsel yönelimin tamamen genetik olamayacağı sonucuna ulaşmak mümkündür.
Çünkü son araştırmalara göre;
cinsel yönelimin tamamen genetik olduğunu açıklayabilmek için ek olarak başka genlerinde var olmak zorunda olduğunu göstermektedir.

Yine araştırmacılar bu konuya dair akrabalar üzerinde de araştırmalar yapmışlardır. Her etkenin farklı sonuçlara ulaştırdığı görülmüştür.
(Ör: kromozomlar, antikorlar, nöronlar bazında yapılan araştırmalar)

Kimi doğuştan derken, kimi çevresel faktörler etkindir sonucuna ulaşmıştır.
Çevresel faktörlerde kastedilen; anneden bebeğe geçen kromozomlar, antikorlar, oksijen miktarı, beslenmesi, hormonlar, kullanılan ilaçlar, stres vb.

Özetle; eşcinsellik doğuştan gelen bir durum mudur?
Yoksa anne karnına düştüğü anda oluşan çevresel faktörler yüzünden mi açığa çıkar?

Net bir şey söylemek mümkün görünmüyor.

Benim fikrim; anne karnından itibaren ortaya çıkan, çevresel faktörler olarak adlandırılan durum, bence çok mühim bir konu.
Gebelikte yediğimiz, içtiğimiz, yaşadığımız duygu durumları, hormonlar, sağlığımız vs çocuklarımızın hem bedenini hem ruhunu etkiliyor demektir.
Bu yüzden çok dikkat etmek gerekiyor.

Ayrıca kişilerin geçmişte yaşadığı travmatik olaylar, psikolojik sorunlar, baskı, şiddet, cinsel sorunlar, özendirici yayınlar, arkadaş/çevre etkisinde kalmak vb pekçok faktör de etken olarak kabul edilmektedir.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X