Leyla Zana yemin edemedi!.

Hahhhh bak ne guzel anlatmissin
ZeyMurEl anlatmisya aynen o hesap canm anlatmak istedigim kiz gayet net aciklamis .
İyi olduda kadın tekrar yemin etmeye gelmedi geçersiz sayılmalı yemini..
Baykal gecerli olmadigini soyledi metni bakis aciniza gore degistiremezsiniz gibi bisey dedi
Yalniz 7 haziran yemjnleri de de ayni sekilde yemin etmis ama bu kadat dikkat edilmemis.

Pkk yı destekleyen hiç bir kimse vatan haini değilim diyemez.

Asimile olmuşsan , savunmuyorsan " ben Kürt kökenliyim demek elbette sorun olmaz. O saydığın sanatçılar asla böyle soylemlerde bulunmadı.
Ahmet kaya barış dediği için çatal fırlatılan bir adam ve çok gereksiz bir şekilde orada ortaç denilen adamın kalkıp halkı ayaklandırması nazarımda tartışılamaz bile.
Kendi dahi bunun farkına varıp özür dilemiştir.

Bu arada Kürt kökenli insanlarımızın ezildiğine ben de katılıyorum.

Üniversitedeyken Kürt bir arkadaşım bana, Kürtsen karakolda dayağı sen yersin, işkenceye bile uğrarsın demişti. Halkımız da Kürtleri aşağılıyor. Bunu yadsıyamayız. Kendi doğu anadolulu olan annem dahi yan yana yıllarca yaşadığı insanlar hakkında kürtleri sevmiyorum, cahiller eğitimsizler vs diyebiliyor.

Ben Kürtlerin haklarını savunmalarından yanayım, mecliste temsil edilmelerinden de yanayım ama HDP ile değil. Ama bu şekilde değil, seçtikleri yol çok yanlış. Terör örgütünü destekleyerek mazlum ve haklı taraftan, canavar ve zalim tarafa döndüler.

İşte dedim ya PKKı tüm kürtlere mal edemeyeceğimiz gibi, Serdar Ortaç gibileri de tüm halka mal edemeyiz.

Ama Ahmet Kaya yerildiği kadar savunulmuştur ki Ahmet Kayan'nın PKKya destek verdiği söylemlerde vardır. Buna rağmen çok uzun yıllar kaset yapıp konserler vermiştir. Kasetleri yüzbinlerce satmıştır ve kürt olmayanlar da onun şarkılarını söylemiştir.

bende aslen makedonyalıyım ama burda doğdum büyüdüm Türk olmaktanda gurur duyuyorum.

aslında bunu yapmalıydımda dayanamadım artık bu kadarına. ama sen haklısın. bunlara prim vermemek lazım
Ilber Ortayliya soyleseler de gobegini hoplata hoplata gulse

Anlıyorum seni ben de aylar once bunu iddia eden biriyle epey yazismistim. Hayir Türkiye'yi gectim Osmanli Devletinin Türklüğü bile dokunuyor. Cok ilginc

ya hangimiz safkan türküz gerçekten.
benim baba tarafımda rus var dağıstanlı var.
anne tarafımda bulgar göçmenliği. çok çok eskiden gelip istanbula yerleşmişler.
zaten türkler anadoluya geldiklerinde orası boşmuydu. değildi. orada hittitlilerden friglerden,truvalılardan vs kalan halklar vardı. onlarlada karıştık. saf olsan hepimiz çekik gözlü oluduk zaten. bakın aynaya çoğunuz çekik gözlümüsünüz. evet karıştık. ama yinede türküz diyoruz..

Ilber Ortayliya soyleseler de gobegini hoplata hoplata gulse

Anlıyorum seni ben de aylar once bunu iddia eden biriyle epey yazismistim. Hayir Türkiye'yi gectim Osmanli Devletinin Türklüğü bile dokunuyor. Cok ilginc
neden dokunuyor bilsem. bunu birde ben türküm diyen biri yazıyor. selçukluda türk değil dedi geçtiğimiz sayfalarda. neden osmanlının yada selcuklunun türk olmasından bu kadar gocunurlar anlamam. islam devletiymiş türk değilmiş. türk islam devleti demek neden bu kadar zorlarına gider bilmem

Annem Erzincan'lı babam Bursa'lı, babamında kökenine inersek onunda dedesinin dedesi Doğu'dan göç etmiş, ben İstanbul doğumluyum, eşimin babası Türk boylarından, kayınvalidem Makedonya'lı, kızım hangi Irk? Bir yengem İç Anadolu'lu, biri Karadeniz'li, diğeri Macir, Eniştelerimden biri Trakya'lı bizim sülale hangi Irk?

Leyla Zana herzamanki gibi yapmış yapacağını, he gerçi bence yemin etmese de olur ama ağırıma giden yemini kabul olmadığı, bu memleketi yok saydığı halde yine de vekil maaşı alacak.
Bence yemin etmesin ama onu o mecliste tutmamalıydılar, vekilliği düşmeliydi lakin o da yapılmıyor.

Leyla Zana, ortalığı germekten başka birşey yapmamış.
Örneğin, İtalya'da doğuğ büyüseydi, tarif etmek adına şöyle denirdi : İtalyan vatandağı, Kürt Leyla Zana.
E şimdi bu kadın Türk vatandaşı, Türkiye yaşıyor ve Millvetvekili. Nerenin, Türkiye cumhuriyetinin.
O zaman adam gibi "Türk Halkı..." cümlesini yemininde kullanması gerekir.

İşte bu onların genel zihniyetinin de göstergesi.
Ne yapmak istedikleri ortada, bunları da destekleyenlerin emekleri boşa gidiyor.
Vekil olsun, hakkımı savunsun dedikleri milletvekili, Zana, eğer doğru yemin etmezse, hiç bir oylamada söz hakkı olmayacak.
Bedavadan maaşını alıp yaşayacak işte. Ne ala, ne güzel :)

Tekrar geri dönüp yeminini etseydi,onuda yapmadı.
Yapmış olsaydı bile provakatör tutumlarını yine sürdürecek bu şahıs..
Boşa giden alacağı paraya acıyorum sadece..

Tekrar geri dönüp yeminini etseydi,onuda yapmadı.
Yapmış olsaydı bile provakatör tutumlarını yine sürdürecek bu şahıs..
Boşa giden alacağı paraya acıyorum sadece..

Geri dönüp o yemini etmezdi Hanım.
Valla benim için önemli değil yemin etmesi etmemesi, etmiyorsa etmesin ama yemin etmeyen birine mükafat gibi Maaş verilecek halkın vergileriyle, işte bu bana ciddi ciddi dokunuyor.
Yıllardır dilimde tüy bitti vekillerin dokunulmazlığı kalksın demekten lakin meclisimiz sağolsun dokunulmazlıklara dokunmuyor, parti kapatmayı da zorlaştırdılar hatta imkansız artık.

Bu yüzden orda yemin etmedi diye tepki Gösteren diğer vekiller varsa da samimi bulamıyorum tepkilerini.

Daha önceki yemin töreninde düzeltmişti gerçi..Bu sefer özellikle yaptı sanki,istese yapardı ama..
Şimdi haksız yere maaş alacak bu kişi,buda insanın kanına dokunuyor elbette oturduğu yerden haksız para alacak.
Dokunulmazlık olayını destekliyorum,anında kalkması lazım,herkes onun arkasına sığınıyor artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…