- 11 Mart 2013
- 9.618
- 13.001
- 498
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Hahhhh bak ne guzel anlatmissinTürkiye'de geçek türk kaç tane var ki?
Laz gürcü neden türküm demekten alınmıyor?
Kaçımız saf kan türk soyuyuz?
Hepimiz Asyadan geldik, Türklük kavramı Türkiye'de yaşamak demek işte. Türkiye'de mantar gibi biten yok, herkes ordan burdan gelme.
Yapmayın yahu, Türkiye'de yaşayana türk denir, kanı atası önemli değil. Fransada yaşayana da Fransız, isterse İsveç kökenli olsun.
Türküm demek türke özgü olsa, kaç tane türk kalır geriye?
Türküz işte türk olalım ne var yani? Irkçılık olan Türkiye'de türküm demekten gocunmaktır...
Ama "Türk" bir ırk adı. Oysaki Türkiye ülkemizin adı. Nasıl ki ABD'de yaşayan İspanyol, Asya kökenli, siyahi, Avrupalı... hepsi "amerkaliyim" diyorsa; bizim vatandaşımızın da hepsi "Türkiyeliyim" demeli. Ama kimseye "Türk" dayatması yapılamaz. (Bu arada ben Türküm)
Baykal gecerli olmadigini soyledi metni bakis aciniza gore degistiremezsiniz gibi bisey dediİyi olduda kadın tekrar yemin etmeye gelmedi geçersiz sayılmalı yemini..
Ahmet Kaya PKK yanlısı söylemleri öncesi hiç sorun yaşamadı.
Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses ve birçok kürt kökenli sanatçı Ahmet Kaya'nın yaşadığını yaşadımı birsen?
Sorun yaşayan hep bir şekilde özgürlük adı altında yasa çiğnemeye çalışan. Ayrıca kürt olamsı da gerekmez kaç kişi yasa çiğniyor diye dövülüp hapse tıkılıyor. Bir kürtler mi yahu?
Sorun yaşayan bin tane ise yaşamayan milyonlar. Her yer şu yaşına kadar sorunsuz gelmiş okumuş iş kurmuş kürt dolu.
Bak aleviler kendini gizlemek zorunda bırakılıyor (amacım alevi tartışması değil), kimisi alevi diyince kaçıyor, iş verilirken sorun ediliyor hatta yaftalanıyor, o kısma katılırım ama kürtler de bu sıkıntı var diyemez kimse.
Bak IŞİD bi terör olayı patlattı tüm islam alemi mimlendi, bazı vatandaşta her kürdü PKKlı sanıyor ve bunu yapıyor desen anlarım ama türkler kürde zulmediyor diye bir genelleme yok. Kürde etnik kökeni ile zulmeden gürcü, laz , çerkes de aolabilir o da onun ayıbı ama türkler kürtlere ırkçılık yapıp zulmediyorun bir kanıtı yok.
Kürtler PKKyı savunduğu sürece de bu algı olacak maalesef. Çünkü PKK da kürt ırkçılığı yapıp vatandaşı öldürüyor.
Pkk yı destekleyen hiç bir kimse vatan haini değilim diyemez.
Asimile olmuşsan , savunmuyorsan " ben Kürt kökenliyim demek elbette sorun olmaz. O saydığın sanatçılar asla böyle soylemlerde bulunmadı.
Ahmet kaya barış dediği için çatal fırlatılan bir adam ve çok gereksiz bir şekilde orada ortaç denilen adamın kalkıp halkı ayaklandırması nazarımda tartışılamaz bile.
Kendi dahi bunun farkına varıp özür dilemiştir.
Osmanli Devletine Turk Devleti degildir diyenlerle tartismayin bile. Gormezden gelin gorulecek bir fikirleri yok zira.
kürtçe benim için ordan burdan uydurulmuş bir dildir.
bayrak diye dalgalandırmaya kalktıkları çaput da çaputtur...
ben sizin düşüncenize saygı duyarım bu da benim düşüncem.
Ülkenin adını değiştirmeye kalkan da zaten kendileridir.
diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamanız da çok manidar olmuş.
zira bu ülke için o kadar kan döküldü.
tek dil tek bayrak uğruna ne canlar yandı.
ben fransanın tarihinde böyle bir şey olduğunu bilmiyorum..
Türk diye diretmek ırkçlık ama onların kürtüm de kürtüm demesi ırkçılık değil öyle mi ?
ben bozkurt kaldırdım ben ırkçıyım ama o benim şerefli bayrağımı indirmeye kalktı o çok barışçıl. ooo bu ne güzel dünya..
ne düşündüğünüzü tam olarak anlayamadım.
yanlış anlamayın sizi de suçlamıyorum.
kendi fikirlerimi söylüyorum merak ettim dediğiniz için.
Evet metni doğru okumamak suçtur.
Atatürk bile ne mutlu Türk'üm diyene demiştir.
Benim laz gürcü çerkez arkadaşlarım vardı okulda hiçbiri de bundan gocunmazdı her seferinde "Ne mutlu Türküm diyene" derlerdi.
Zaten Atamız bile bir çatı altında toplamış bizi, Türk milleti demek ırkçılık olsaydı Ne mutlu Türk olana derdi.
Ilber Ortayliya soyleseler de gobegini hoplata hoplata gulseaslında bunu yapmalıydımda dayanamadım artık bu kadarına. ama sen haklısın. bunlara prim vermemek lazım
neden dokunuyor bilsem. bunu birde ben türküm diyen biri yazıyor. selçukluda türk değil dedi geçtiğimiz sayfalarda. neden osmanlının yada selcuklunun türk olmasından bu kadar gocunurlar anlamam. islam devletiymiş türk değilmiş. türk islam devleti demek neden bu kadar zorlarına gider bilmemIlber Ortayliya soyleseler de gobegini hoplata hoplata gulse
Anlıyorum seni ben de aylar once bunu iddia eden biriyle epey yazismistim. Hayir Türkiye'yi gectim Osmanli Devletinin Türklüğü bile dokunuyor. Cok ilginc
ilk mesajda fark ettiyseniz , yazmasaydınız madem...Bunu ilk mesajınızda fark ettim zaten , bunun üzerine yazdım. Barış ve kardeşlik günlerine.
Osmanli Devletine Turk Devleti degildir diyenlerle tartismayin bile. Gormezden gelin gorulecek bir fikirleri yok zira.
Türkiye'de geçek türk kaç tane var ki?
Laz gürcü neden türküm demekten alınmıyor?
Kaçımız saf kan türk soyuyuz?
Hepimiz Asyadan geldik, Türklük kavramı Türkiye'de yaşamak demek işte. Türkiye'de mantar gibi biten yok, herkes ordan burdan gelme.
Yapmayın yahu, Türkiye'de yaşayana türk denir, kanı atası önemli değil. Fransada yaşayana da Fransız, isterse İsveç kökenli olsun.
Türküm demek türke özgü olsa, kaç tane türk kalır geriye?
Türküz işte türk olalım ne var yani? Irkçılık olan Türkiye'de türküm demekten gocunmaktır...
Annem Erzincan'lı babam Bursa'lı, babamında kökenine inersek onunda dedesinin dedesi Doğu'dan göç etmiş, ben İstanbul doğumluyum, eşimin babası Türk boylarından, kayınvalidem Makedonya'lı, kızım hangi Irk? Bir yengem İç Anadolu'lu, biri Karadeniz'li, diğeri Macir, Eniştelerimden biri Trakya'lı bizim sülale hangi Irk?
Leyla Zana herzamanki gibi yapmış yapacağını, he gerçi bence yemin etmese de olur ama ağırıma giden yemini kabul olmadığı, bu memleketi yok saydığı halde yine de vekil maaşı alacak.
Bence yemin etmesin ama onu o mecliste tutmamalıydılar, vekilliği düşmeliydi lakin o da yapılmıyor.
Tekrar geri dönüp yeminini etseydi,onuda yapmadı.
Yapmış olsaydı bile provakatör tutumlarını yine sürdürecek bu şahıs..
Boşa giden alacağı paraya acıyorum sadece..
Geri dönüp o yemini etmezdi Hanım.
Valla benim için önemli değil yemin etmesi etmemesi, etmiyorsa etmesin ama yemin etmeyen birine mükafat gibi Maaş verilecek halkın vergileriyle, işte bu bana ciddi ciddi dokunuyor.
Yıllardır dilimde tüy bitti vekillerin dokunulmazlığı kalksın demekten lakin meclisimiz sağolsun dokunulmazlıklara dokunmuyor, parti kapatmayı da zorlaştırdılar hatta imkansız artık.
Bu yüzden orda yemin etmedi diye tepki Gösteren diğer vekiller varsa da samimi bulamıyorum tepkilerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?