Türkiyeli kavramı bunlar yüzünden ortaya atıldı. Amerikan vatandaşı, Fransız vatandaşı kavramlarından rahatsız olan var mı? İrlanda asıllı Amerikan vatandaşı, Belçika asıllı Fransız vatandaşı dendiğinde hayır ben Fransız değilim diye çığıranı gördünüz mü? Andımız bunlar yüzünden kaldırıldı. Türk ifadesi Baykal ın açıkladığı gibi oysa, hiç bir etnik köken asimile edilmeye çalışılmadı bu ülkede. Asıl kendileri ırkçılık yapıyorlar. Bir laz çerkez neden rahatsız olmuyor?
Katılıyorum.
Türk diye bir ırk var, ama şu anda bizim topraklarımızda yaşayan hiçbir insan bu genetiği %100 taşımıyor, çoğunluk insanımız Orta Asya Türkleriyle çok çok az genetik materyal paylaşıyor. Halkımızın genetiği okuduğum araştırmalara göre Anadolu toprağının ilk sahiplerine benziyor. Türkmen göçleri başlamadan önceki Anadolu insanına yani. Genetik anlamda %99'muz Türk ırkından değil, hiçbirimiz o ırktan değiliz. Kültürümüz de pek benzemiyor, tek ortak noktamız dilimiz.
Bizi Türk yapan, bir arada tutan genetik ortaklığımız değil Anadolu ve Türkçe. Söz konusu Türkiye ise, Türk ırk adı değil millet adıdır.
Laz, Çerkes vs. asıllı insanlar Türk'üm demekten gocunmazlar zira onlar da Anadolu insanı, yani Türk.
Benim dedem de İran göçmeni bir doğulu, ama bunun bir önemi yok ben de Türk'üm tabi ki.
Bundan 100 yıl önce vatanımızı kolonicilere yedirmezken Türk milleti olarak savaştık. O zaman kimse ayh ben lazım, farsım, çerkezim savaşayım/savaşmayayım demedi, kimse de sen lazsın şusun busun sen savaşma demedi. Toprağımız, kaderimiz,kültürümüz hepimizin, bunun yanında genetik köken bir hiç. Atatürk ne mutlu Türk'üm diyene demiş, Türk olana Türk doğana dememiş. Ben bu ülkenin evladıyım diyen herkes milletimizden.
Türk milliyetçiliği ırkçılığa değil , toprağımızı ve insanımızı sevmeye dayanır.
Aynen dediğiniz gibi biz Nazi ırkçılığı kafatasçılık vs yapmıyoruz. Türk milleti demek, ülke, kültür birliğimize vurgudur asla ırkçılık değildir.