• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leyla Zana yemin edemedi!.

Osmanlı hakkında çok bilgim yok. Bildiğim Selçuklu Türk devletidir..

Seni rahatsız eden " Türk islam Devletidir " de ki islam kelimesini mi kullanmak ?
Herneyse okypete , sen " Türkiye milleti" denilse yarın İsmini de değiştirmek isterlere kadar çektin konuyu .

Oysa her zaman ki gibi asıl konuyu konuşmayıp başka konulara yöneliyoruz.

Olur ya da olmaz , meclise girmiş bir vekilin elbette sesi olacak. Ki bu istek ne ülkeyi böler ne de hainlik yaptırır.
yok türk islam diyorum zaten. benim yerime düşünme istersen. neden türk adını geçirmiyor sadece islam diyor onu konuşuyoruz sayfalardır

ha adını değiştirirlere çekerim çünkü bu yapıldı ve konuşuldu zamanında

Neyin tavizi bu arkadaşım ? Türk olmayan bir vatandaşın , Türk ' üm deme zorunluluğunu ortadan kaldırmak istemesine cevap verilirse taviz mi verilir ?
Bu bir taviz değil haktır, hakkını vermektir.

Ta ilk okul çağlarında başlıyor bu dayatma ;" Türküm doğruyum çalışkanım. Varlığım Türk milletine armağan olsun. " Bakın burası daha vahim : "Türk milletine " .

Taviz ne biliyor mıusun her yerden Türk kavamını silmeye kadar gider, sen andımızdan da rahatsız oluyormuşsun ya onu da kaldırmaya gider, Türk diye bir şey kalmaz.

Bakın ben de türk oğlu türk değilim ama hiç gocunmadım türklükten.

Türküm ya işte Türküm. Laz, gürcü, çerkes kökenli türk..

Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
Ne yaptı ki bu kadar karşı duruluyor ?
Türkiye milleti demek suç mu?
1Sen yemin ederken bence de "Türkiye milleti" denilmeli ama Leyla Zana yukarda soru işareti ile belirttigin herseyi yapmak ister aslında :-) tabi burda savundugumuz Leyla Zana değil de sadece söylemek istedim :) leyla Zana bile olsa, doğruya doğru demek lazım

1Sen yemin ederken bence de "Türkiye milleti" denilmeli ama Leyla Zana yukarda soru işareti ile belirttigin herseyi yapmak ister aslında :-) tabi burda savundugumuz Leyla Zana değil de sadece söylemek istedim :) leyla Zana bile olsa, doğruya doğru demek lazım

Zeynep bir soru sormak istiyorum kürt kökenlimisin?

Ya da 1sen sen kürt kökenlimisin?

bunun sonu,
türkiyenin adını değiştirmeye ,türk bayrağı yerine, devletin bayrağı demeye kadar gider.
konu dışı değilim. konunun tam ana noktasına değiniyorum aslında.
hillal kaplan türk bayrağı denmesin yazmıştı hatırlatayım bir zamanlar..devlet bayrağı denmeli diyordu.
. kısaca taviz vermek başka şeylere sebepolur ve isteklerin arkası kesilmez

Evet metni doğru okumamak suçtur.
Atatürk bile ne mutlu Türk'üm diyene demiştir.
Benim laz gürcü çerkez arkadaşlarım vardı okulda hiçbiri de bundan gocunmazdı her seferinde "Ne mutlu Türküm diyene" derlerdi.
Zaten Atamız bile bir çatı altında toplamış bizi, Türk milleti demek ırkçılık olsaydı Ne mutlu Türk olana derdi.

Suç olsa bile bu suç olmaktan çıkmalıdır diye düşünüyorum.
Ne mutlu Türküm diyene " değil konumuz ; Türk milleti , Türkiye milleti ifadeleri esas olan.
Çok fark var aralarında.

Ben has karadenizliyim ama..belirttiğim arkadaşlara katılıyorum..
savrukzeynep
1Sen
Türkiye geniş bir mozaik ve içinde barındırdığı lazı,, çerkezi, arabı ve göçmenleriyle,ermenisiyle yaşayan insan topluluğu Türkiye içersinde yaşayan ve vatanımız Türkiye olan insanlar topluluğuyuz..ve elbette yaşasın vatanım ve elbette yaşasın TÜRKİYEM..

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik[/QUOTE]

toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel[/QUOTE]

"]hürriyetlerden yararlanması ülküsünden[/QUOTE]
Buraya kadar harika bir yemin ve ilaveler olabilir..

]büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”[/QUOTE]

ama Büyük Türk milleti derken kast edilen nedir anlayamadım..

kimse ben Türk'üm bu vatan benim ben ne dersem o oolur demiyo zaten.
onlar da Türkiye'de yaşıyolarsa Türkiye'nin kurallarına göre hareket edicekler.
beğenmiyolarsa da defolup gidicekler..
özerklik, dil,bayrak uydurmak da neyin nesi...

ya bu kadını neden bu kadar masumlaştırıyosunuz yorumlarınızla ben onu anlamadım ....

Masumlaştırmıyorum. Bağımsız olarak bakıyorum.. Haksız bir isteği yok diyorum.
Amaçları çok başka olabilir o kısma birşey demiyorum sadece metni konuşuyorum burada. Evet ırkçılık kokuyor.

Beğenmiyorlarsa defolsunlar ifadesi her zaman her konuda karşımıza çıkan birşey.
Kimin ülkesi burası ?

Amaçları çok başka olabilir o kısma birşey demiyorum sadece metni konuşuyorum burada. Evet ırkçılık kokuyor.

Beğenmiyorlarsa defolsunlar ifadesi her zaman her konuda karşımıza çıkan birşey.
Kimin ülkesi burası ?
sen hep yazmaya devam et yazılarını keyifle okuyorum ..:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Kimin ülkesi burası ?

e öyle ama. beğenmeyen çeksin gitsin kardeşim niye huzursuz ediyo ki insanları?

bizim ülkemiz burası. bunda hemfikir miyiz peki?
ülkeyi bölmek isteyenlerin değil. :KK51:

e öyle ama. beğenmeyen çeksin gitsin kardeşim niye huzursuz ediyo ki insanları?

bizim ülkemiz burası. bunda hemfikir miyiz peki?
ülkeyi bölmek isteyenlerin değil. :KK51:

Ben beğenmiyorum mesela bende defolup gitmem gerektiğine göre hem fikir olmuyoruz bu durumda.
Türkiye milleti demek bölücülük mü?

Bakın ta seçimlerin başından beri hdp ye fikrim belli. Benim derdim hdp değil. Türk Türk diye diretmek.

Ben beğenmiyorum mesela bende defolup gitmem gerektiğine göre hem fikir olmuyoruz bu durumda.
Türkiye milleti demek bölücülük mü?

Bakın ta seçimlerin başından beri hdp ye fikrim belli. Benim derdim hdp değil. Türk Türk diye diretmek.
benim derdim de "Türk , Türk diye diretmek"
orta yol bulamayacağız.
tartışmanın manası yok.
iyi günler dilerim.

Yukarıda bu sorunun sorulmasını çok abes bulduğumu söylemiştim. Nezaketli merakın için özelden cvp. vereceğim..

Okumadım o kısmı kusura bakma ama kürt kökenli arkadaşların ekstra hassas olma sebebini bu uydurulmuş kürt meselesine bağlıyorum.

Burada başka etnik kökenliler türküm demeyi ırkçılık olarak görmüyorlar.

Gürcü meselesi diye bir mesele çıkartılıp vatandaşları galeyana getirirseler aynu şekilde gürcülerde ırkçılığı savunabilirdi.

Ama Türkiye'de sanayicilerin azımsanamayacak kısmı kürt, kürtler cumhurbaşkanı oluyor, şarkıcı oluyor ve kitleleri peşinden sürüklüyor, her yerde iş kuruyor ve kimse sen kürtsün senin işinde çalışmam senden alışveriş yapmam demiyor. Bulunduğum yerde çok kürt esnaf var ve hepimiz can ciğeriz. Hiçbir türk türk olmayana zulüm yapmıyor, üstünlük taslamıyor.

Kürde zulüm yapılıyor yalanını öyle işlediler ki insanlara herşeyden nem kapar oldular.

Trabzon ve Rize'de azımsanamayacak Rum kökenli vatandaş var ama hem türklükle sıkıntı yaşamazlar hem müslümanlıkla hatta imanları çok kuvvetlidir.

Benim bir komşum vardı inanılmaz dinine bağlı bir bayandı, faiz haram diye ev kredisi çekmedi, 10 yıl kirada oturdu ve kıtkanaat para biriktirip aldı evini öyle yani. Kendisi Rum kökenli türk olduğunu söylemişti. Çok şaşırmıştım.

Irkçılık Alman nazilerinin yaptığıdır, türküm demekle ırkçılık olmuyor. Ya da andımız okumakla köken inkarı olmuyor.

Bu kavramlar milletin birliğine vurgudur, kökenine değil. Bunu anladığımızda o zaman sorunu çözeceğiz ama zana gibiler sorun çözülsün istemeyen maşalar..

Okumadım o kısmı kusura bakma ama kürt kökenli arkadaşların ekstra hassas olma sebebini bu uydurulmuş kürt meselesine bağlıyorum.

Burada başka etnik kökenliler türküm demeyi ırkçılık olarak görmüyorlar.

Gürcü meselesi diye bir mesele çıkartılıp vatandaşları galeyana getirirseler aynu şekilde gürcülerde ırkçılığı savunabilirdi.

Ama Türkiye'de sanayicilerin azımsanamayacak kısmı kürt, kürtler cumhurbaşkanı oluyor, şarkıcı oluyor ve kitleleri peşinden sürüklüyor, her yerde iş kuruyor ve kimse sen kürtsün senin işinde çalışmam senden alışveriş yapmam demiyor. Bulunduğum yerde çok kürt esnaf var ve hepimiz can ciğeriz. Hiçbir türk türk olmayana zulüm yapmıyor, üstünlük taslamıyor.

Kürde zulüm yapılıyor yalanını öyle işlediler ki insanlara herşeyden nem kapar oldular.

Trabzon ve Rize'de azımsanamayacak Rum kökenli vatandaş var ama hem türklükle sıkıntı yaşamazlar hem müslümanlıkla hatta imanları çok kuvvetlidir.

Benim bir komşum vardı inanılmaz dinine bağlı bir bayandı, faiz haram diye ev kredisi çekmedi, 10 yıl kirada oturdu ve kıtkanaat para biriktirip aldı evini öyle yani. Kendisi Rum kökenli türk olduğunu söylemişti. Çok şaşırmıştım.

Irkçılık Alman nazilerinin yaptığıdır, türküm demekle ırkçılık olmuyor. Ya da andımız okumakla köken inkarı olmuyor.

Bu kavramlar milletin birliğine vurgudur, kökenine değil. Bunu anladığımızda o zaman sorunu çözeceğiz ama zana gibiler sorun çözülsün istemeyen maşalar..

Bunlar hikaye değil. Zamanında bu zulüm çok yapıldı.. O can ciğer olduğunuz komşular , evvelinde dilini kullanıyor diye tartaklandı . Arabada giderken Kürtçe müzik kasedi nereye saklayacaklarını şaşırıyorlardı.
Askerde şiven bozuksa ce Kurtsen farklı muamele yapılıyordu.

Ahmet kaya ya yapılan yine ırkçılıktan kaynaklanıyordu ve bir zulümdü .

V.s v.s uzun zaman alır konuşmak..

Türkiyeli kavramı bunlar yüzünden ortaya atıldı. Amerikan vatandaşı, Fransız vatandaşı kavramlarından rahatsız olan var mı? İrlanda asıllı Amerikan vatandaşı, Belçika asıllı Fransız vatandaşı dendiğinde hayır ben Fransız değilim diye çığıranı gördünüz mü? Andımız bunlar yüzünden kaldırıldı. Türk ifadesi Baykal ın açıkladığı gibi oysa, hiç bir etnik köken asimile edilmeye çalışılmadı bu ülkede. Asıl kendileri ırkçılık yapıyorlar. Bir laz çerkez neden rahatsız olmuyor?

Katılıyorum.
Türk diye bir ırk var, ama şu anda bizim topraklarımızda yaşayan hiçbir insan bu genetiği %100 taşımıyor, çoğunluk insanımız Orta Asya Türkleriyle çok çok az genetik materyal paylaşıyor. Halkımızın genetiği okuduğum araştırmalara göre Anadolu toprağının ilk sahiplerine benziyor. Türkmen göçleri başlamadan önceki Anadolu insanına yani. Genetik anlamda %99'muz Türk ırkından değil, hiçbirimiz o ırktan değiliz. Kültürümüz de pek benzemiyor, tek ortak noktamız dilimiz.

Bizi Türk yapan, bir arada tutan genetik ortaklığımız değil Anadolu ve Türkçe. Söz konusu Türkiye ise, Türk ırk adı değil millet adıdır.
Laz, Çerkes vs. asıllı insanlar Türk'üm demekten gocunmazlar zira onlar da Anadolu insanı, yani Türk.
Benim dedem de İran göçmeni bir doğulu, ama bunun bir önemi yok ben de Türk'üm tabi ki.
Bundan 100 yıl önce vatanımızı kolonicilere yedirmezken Türk milleti olarak savaştık. O zaman kimse ayh ben lazım, farsım, çerkezim savaşayım/savaşmayayım demedi, kimse de sen lazsın şusun busun sen savaşma demedi. Toprağımız, kaderimiz,kültürümüz hepimizin, bunun yanında genetik köken bir hiç. Atatürk ne mutlu Türk'üm diyene demiş, Türk olana Türk doğana dememiş. Ben bu ülkenin evladıyım diyen herkes milletimizden.

Türk milliyetçiliği ırkçılığa değil , toprağımızı ve insanımızı sevmeye dayanır.

Aynen dediğiniz gibi biz Nazi ırkçılığı kafatasçılık vs yapmıyoruz. Türk milleti demek, ülke, kültür birliğimize vurgudur asla ırkçılık değildir.

Son düzenleme:
Bunlar hikaye değil. Zamanında bu zulüm çok yapıldı.. O can ciğer olduğunuz komşular , evvelinde dilini kullanıyor diye tartaklandı . Arabada giderken Kürtçe müzik kasedi nereye saklayacaklarını şaşırıyorlardı.
Askerde şiven bozuksa ce Kurtsen farklı muamele yapılıyordu.

Ahmet kaya ya yapılan yine ırkçılıktan kaynaklanıyordu ve bir zulümdü .

V.s v.s uzun zaman alır konuşmak..

Ahmet Kaya PKK yanlısı söylemleri öncesi hiç sorun yaşamadı.

Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses ve birçok kürt kökenli sanatçı Ahmet Kaya'nın yaşadığını yaşadımı birsen?

Sorun yaşayan hep bir şekilde özgürlük adı altında yasa çiğnemeye çalışan. Ayrıca kürt olamsı da gerekmez kaç kişi yasa çiğniyor diye dövülüp hapse tıkılıyor. Bir kürtler mi yahu?

Sorun yaşayan bin tane ise yaşamayan milyonlar. Her yer şu yaşına kadar sorunsuz gelmiş okumuş iş kurmuş kürt dolu.

Bak aleviler kendini gizlemek zorunda bırakılıyor (amacım alevi tartışması değil), kimisi alevi diyince kaçıyor, iş verilirken sorun ediliyor hatta yaftalanıyor, o kısma katılırım ama kürtler de bu sıkıntı var diyemez kimse.

Bak IŞİD bi terör olayı patlattı tüm islam alemi mimlendi, bazı vatandaşta her kürdü PKKlı sanıyor ve bunu yapıyor desen anlarım ama türkler kürde zulmediyor diye bir genelleme yok. Kürde etnik kökeni ile zulmeden gürcü, laz , çerkes de aolabilir o da onun ayıbı ama türkler kürtlere ırkçılık yapıp zulmediyorun bir kanıtı yok.

Kürtler PKKyı savunduğu sürece de bu algı olacak maalesef. Çünkü PKK da kürt ırkçılığı yapıp vatandaşı öldürüyor.

Back