- 12 Temmuz 2006
- 56.665
- 217.527
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
-
Meclis Şeffaf olmalı, madem bizim oylarımızla seçiliyorlar, madem millet iradesi deniyor, ben milletim ve vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyorum.Daha önceki yemin töreninde düzeltmişti gerçi..Bu sefer özellikle yaptı sanki,istese yapardı ama..
Şimdi haksız yere maaş alacak bu kişi,buda insanın kanına dokunuyor elbette oturduğu yerden haksız para alacak.
Dokunulmazlık olayını destekliyorum,anında kalkması lazım,herkes onun arkasına sığınıyor artık..
Meclis Şeffaf olmalı, madem bizim oylarımızla seçiliyorlar, madem millet iradesi deniyor, ben milletim ve vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyorum.
Dokunulmazlıklara dokunsunlar, vekillikleri düşsün ve yargılansınlar aynı halk gibi.
Onlar halktan üstün değiller, halk için ordalar.
Ama dokunulmazlıklara dokunulursa çok davalar olacak biliyorlar, o yüzden benim bu talebim havada kalır.
O zaman millet iradesi demesinlerMüdürüm biz sadece kendimizi yoruyoruz konuşarak,biliyoruz kibu dokunulmazlık hayatta kalkmaz..
Dediğin gibi vatandaş nasıl yargılanıp ceza alıyorsa aynısını bunlarda yaşasın diyeceğimde oda olmuyor işte örneklerini gördük mesela.
O zaman millet iradesi demesinlerseçene kadar mı millet iradesi?
Bu kişi yemin etmedi, bile isteye hemde, buna rağmen vekilliği düşmeyecek ve Maaş almaya devam edecek, işte bu milletin iradesi dışındadır.
tam olarak öyle denemez abla, o vekili oraya taşıyanlar, tamda o vekil gibi düşünüyor, en azından çoğu diyelim.O zaman millet iradesi demesinlerseçene kadar mı millet iradesi?
Bu kişi yemin etmedi, bile isteye hemde, buna rağmen vekilliği düşmeyecek ve Maaş almaya devam edecek, işte bu milletin iradesi dışındadır.
Onun adına öyle diyorlar ama,oy veriyorlar yemin etmesi için etmiyor çekip gidiyor.
Sonrada gelsin hak edlmeyen maaşlar,imkanlar..
O vekili oraya taşıyanlar oy verenlerin %10'u Sare, ülkenin değil, oy verenlerin ablacım, mecliste geriye kalan temsilcilerin toplamı %90tam olarak öyle denemez abla, o vekili oraya taşıyanlar, tamda o vekil gibi düşünüyor, en azından çoğu diyelim.
Bunu büyüttüğümüzü düşünebilirler, mevzunun özü Irk falan değil bence, o mecliste tek Kürt Leyla Zana değildi.
CHP, MHP, AKP'de de Kürt var, belki Ermeni var, Laz var, Çerkes var. 500 vekilin hepsi de safkan Türk mü? Imkanı yok değiller, safkan Türk kalmadı zaten, hepimizin ırkı birbirine karıştı evlilik bağlarıyla.
Burada yapılmak istenilen başka birşey ve ohhh ne ala Maaş alınmaya devam edilecek, mecliste olmanın imtiyazları sonuna kadar kullanılacak.
Bu kadar dokunuyorsa yeminde Türk milleti demek o zaman yemini edersin öneri verirsin meclise, oylamaya sunulur ama yok amaç başka.
Ki Kürtçe başlamış yemine değil mi? Kürtçe başlamasına tepki gösterilmiş mi hayır, algı oluşturmaya çalışma çabaları bunlar.
Evet, aynende öyle, yoksa gerçekten konu Irk değil, ki daha ilk yorumumda yazdım, bende safkan Türk değilim, kızım desen o da safkan Türk değil, her Köken var bizde.Her partiden herırktan insanlar var,dediğin gibi hepimizin ırkı karıştı..
Olay çok farklı aslında,yeminimi düzgün etmem ama maaşımı alırım mantığı var.,CDevletin sunduğu her imkanıda sonuna kadar kullanacak nasılsa..
Vatandaş ne yapsın peki,üç kuruşla karnını doyurmaya çalışanlar var..
Buda hazıra konuyor..
Evet, aynende öyle, yoksa gerçekten konu Irk değil, ki daha ilk yorumumda yazdım, bende safkan Türk değilim, kızım desen o da safkan Türk değil, her Köken var bizde.
Ki ben bir Kürd'ün, Laz'ın, Çerkes'in etnik Kökenini korkmadan söylemesini de isteyenlerdenim, yeter ki kendi içimizde ayrışmayalım.
Mecliste her kökenden insan yemin ederken Zana'nın etmemesinin altında çok şeyler ararım.
Daha yeni yazabiliyorum, siteye giremedim; Türküm ben. Yörük Türklerden, Torosların Yörüklerinden. Ama önemli olan benim kökenim olmamalı, senin bu soruyu sormam bile yanlış bence.Zeynep bir soru sormak istiyorum kürt kökenlimisin?
Ya da 1sen sen kürt kökenlimisin?
Türk ırkı var ve geçmişi çok eskilere dayanır ama bugün itibariyle kimse %100 Türk değil, evlilik bağlarıyla soylar soylara ırklar ırklara karışmıştır.Nasıl yani saf Türk yoktur. Yani Türk ırkı yok mudur ? Samimi soruyorum.
Daha yeni yazabiliyorum, siteye giremedim; Türküm ben. Yörük Türklerden, Torosların Yörüklerinden. Ama önemli olan benim kökenim olmamalı, senin bu soruyu sormam bile yanlış bence.
Anladım. Özel konuşmalarda ırkını ifade etmek ırkçılık değil ama bi meclis yemininde ırkçılık bence. 'Irk' gibi doğuştan secemedigimiz birseydense, islamiyet bizim ortak noktamız diye düşünüyorum ben. Vatanimizin birleştirici unsuru, ortak noktamız, islamiyet... osmanlı da olduğu gibi... neyse; burda fark kavramlardan ne çıkardığımız. Her bir kavram hepimizin beyninde farklı kodlanmış. Şimdi bu yorumum da çok tepki alabilir. Ama arkadaşlar söylediğim şeylerin hepsi benim fikrim sadece. İslamiyet birleştirici unsur dedim ya, ona çok tepki olabilir. Evet %100 müslüman değil ülkemiz ama bence islamiyet ırk tan daha birleştirici bişey.Ben açıklama yaptım, hassasiyetinizin sebebi kürt kökenli oluşunuz mu diye merak ettim, kürtlerin ekstra hassasiyeti işte bu uydurma kürt meselesidir dedim.
Sen Türksün ve türküm demenin ırkçılık olduğunu söylüyorsun benim atalarım gürcü ama türküm demenin ırkçılık değil bu toprakta yaşayan her insanın bir olduğunu betimleyen bir sözcük olduğunu söylüyorum. Bizi birleştiren soyumuz, sopumuz, kökenimiz değil vatanımız ve Türk olmak...
Ayrıca ABD gibi çok uluslu milletler de vatan sevgisi, milliyetçi birlik beraberlik çok görülmez. Örnek olarak ABD verildiği için dedim, iyi bir örnek değil yani.
Anladım. Özel konuşmalarda ırkını ifade etmek ırkçılık değil ama bi meclis yemininde ırkçılık bence. 'Irk' gibi doğuştan secemedigimiz birseydense, islamiyet bizim ortak noktamız diye düşünüyorum ben. Vatanimizin birleştirici unsuru, ortak noktamız, islamiyet... osmanlı da olduğu gibi... neyse; burda fark kavramlardan ne çıkardığımız. Her bir kavram hepimizin beyninde farklı kodlanmış. Şimdi bu yorumum da çok tepki alabilir. Ama arkadaşlar söylediğim şeylerin hepsi benim fikrim sadece. İslamiyet birleştirici unsur dedim ya, ona çok tepki olabilir. Evet %100 müslüman değil ülkemiz ama bence islamiyet ırk tan daha birleştirici bişey.[/QUOTE]
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?