• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leyla Zana yemin edemedi!.

Daha önceki yemin töreninde düzeltmişti gerçi..Bu sefer özellikle yaptı sanki,istese yapardı ama..
Şimdi haksız yere maaş alacak bu kişi,buda insanın kanına dokunuyor elbette oturduğu yerden haksız para alacak.
Dokunulmazlık olayını destekliyorum,anında kalkması lazım,herkes onun arkasına sığınıyor artık..
Meclis Şeffaf olmalı, madem bizim oylarımızla seçiliyorlar, madem millet iradesi deniyor, ben milletim ve vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyorum.
Dokunulmazlıklara dokunsunlar, vekillikleri düşsün ve yargılansınlar aynı halk gibi.
Onlar halktan üstün değiller, halk için ordalar.
Ama dokunulmazlıklara dokunulursa çok davalar olacak biliyorlar, o yüzden benim bu talebim havada kalır.

Meclis Şeffaf olmalı, madem bizim oylarımızla seçiliyorlar, madem millet iradesi deniyor, ben milletim ve vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ediyorum.
Dokunulmazlıklara dokunsunlar, vekillikleri düşsün ve yargılansınlar aynı halk gibi.
Onlar halktan üstün değiller, halk için ordalar.
Ama dokunulmazlıklara dokunulursa çok davalar olacak biliyorlar, o yüzden benim bu talebim havada kalır.

Müdürüm biz sadece kendimizi yoruyoruz konuşarak,biliyoruz kibu dokunulmazlık hayatta kalkmaz..
Dediğin gibi vatandaş nasıl yargılanıp ceza alıyorsa aynısını bunlarda yaşasın diyeceğimde oda olmuyor işte örneklerini gördük mesela.

Müdürüm biz sadece kendimizi yoruyoruz konuşarak,biliyoruz kibu dokunulmazlık hayatta kalkmaz..
Dediğin gibi vatandaş nasıl yargılanıp ceza alıyorsa aynısını bunlarda yaşasın diyeceğimde oda olmuyor işte örneklerini gördük mesela.
O zaman millet iradesi demesinler:( seçene kadar mı millet iradesi?
Bu kişi yemin etmedi, bile isteye hemde, buna rağmen vekilliği düşmeyecek ve Maaş almaya devam edecek, işte bu milletin iradesi dışındadır.

O zaman millet iradesi demesinler:KK43: seçene kadar mı millet iradesi?
Bu kişi yemin etmedi, bile isteye hemde, buna rağmen vekilliği düşmeyecek ve Maaş almaya devam edecek, işte bu milletin iradesi dışındadır.

Onun adına öyle diyorlar ama,oy veriyorlar yemin etmesi için etmiyor çekip gidiyor.
Sonrada gelsin hak edlmeyen maaşlar,imkanlar..

O zaman millet iradesi demesinler:KK43: seçene kadar mı millet iradesi?
tam olarak öyle denemez abla, o vekili oraya taşıyanlar, tamda o vekil gibi düşünüyor, en azından çoğu diyelim.

Onun adına öyle diyorlar ama,oy veriyorlar yemin etmesi için etmiyor çekip gidiyor.
Sonrada gelsin hak edlmeyen maaşlar,imkanlar..

Bunu büyüttüğümüzü düşünebilirler, mevzunun özü Irk falan değil bence, o mecliste tek Kürt Leyla Zana değildi.
CHP, MHP, AKP'de de Kürt var, belki Ermeni var, Laz var, Çerkes var. 500 vekilin hepsi de safkan Türk mü? Imkanı yok değiller, safkan Türk kalmadı zaten, hepimizin ırkı birbirine karıştı evlilik bağlarıyla.

Burada yapılmak istenilen başka birşey ve ohhh ne ala Maaş alınmaya devam edilecek, mecliste olmanın imtiyazları sonuna kadar kullanılacak.

Bu kadar dokunuyorsa yeminde Türk milleti demek o zaman yemini edersin öneri verirsin meclise, oylamaya sunulur ama yok amaç başka.
Ki Kürtçe başlamış yemine değil mi? Kürtçe başlamasına tepki gösterilmiş mi hayır, algı oluşturmaya çalışma çabaları bunlar.

tam olarak öyle denemez abla, o vekili oraya taşıyanlar, tamda o vekil gibi düşünüyor, en azından çoğu diyelim.
O vekili oraya taşıyanlar oy verenlerin %10'u Sare, ülkenin değil, oy verenlerin ablacım, mecliste geriye kalan temsilcilerin toplamı %90
Yani hala oy verenleri temsil eden %90'lık bir çoğunluk varken tamda öyle oluyor.

Vekilliğini düşürebilirler yani.

Bunu büyüttüğümüzü düşünebilirler, mevzunun özü Irk falan değil bence, o mecliste tek Kürt Leyla Zana değildi.
CHP, MHP, AKP'de de Kürt var, belki Ermeni var, Laz var, Çerkes var. 500 vekilin hepsi de safkan Türk mü? Imkanı yok değiller, safkan Türk kalmadı zaten, hepimizin ırkı birbirine karıştı evlilik bağlarıyla.

Burada yapılmak istenilen başka birşey ve ohhh ne ala Maaş alınmaya devam edilecek, mecliste olmanın imtiyazları sonuna kadar kullanılacak.

Bu kadar dokunuyorsa yeminde Türk milleti demek o zaman yemini edersin öneri verirsin meclise, oylamaya sunulur ama yok amaç başka.
Ki Kürtçe başlamış yemine değil mi? Kürtçe başlamasına tepki gösterilmiş mi hayır, algı oluşturmaya çalışma çabaları bunlar.

Her partiden herırktan insanlar var,dediğin gibi hepimizin ırkı karıştı..
Olay çok farklı aslında,yeminimi düzgün etmem ama maaşımı alırım mantığı var.,CDevletin sunduğu her imkanıda sonuna kadar kullanacak nasılsa..
Vatandaş ne yapsın peki,üç kuruşla karnını doyurmaya çalışanlar var..
Buda hazıra konuyor..

Her partiden herırktan insanlar var,dediğin gibi hepimizin ırkı karıştı..
Olay çok farklı aslında,yeminimi düzgün etmem ama maaşımı alırım mantığı var.,CDevletin sunduğu her imkanıda sonuna kadar kullanacak nasılsa..
Vatandaş ne yapsın peki,üç kuruşla karnını doyurmaya çalışanlar var..
Buda hazıra konuyor..
Evet, aynende öyle, yoksa gerçekten konu Irk değil, ki daha ilk yorumumda yazdım, bende safkan Türk değilim, kızım desen o da safkan Türk değil, her Köken var bizde.
Ki ben bir Kürd'ün, Laz'ın, Çerkes'in etnik Kökenini korkmadan söylemesini de isteyenlerdenim, yeter ki kendi içimizde ayrışmayalım.
Mecliste her kökenden insan yemin ederken Zana'nın etmemesinin altında çok şeyler ararım.

Evet, aynende öyle, yoksa gerçekten konu Irk değil, ki daha ilk yorumumda yazdım, bende safkan Türk değilim, kızım desen o da safkan Türk değil, her Köken var bizde.
Ki ben bir Kürd'ün, Laz'ın, Çerkes'in etnik Kökenini korkmadan söylemesini de isteyenlerdenim, yeter ki kendi içimizde ayrışmayalım.
Mecliste her kökenden insan yemin ederken Zana'nın etmemesinin altında çok şeyler ararım.

Ama insanlar artık kökenlerini söylemeye bile korkuyor sanki..
Kadının huyu bence,bunu yaparak kendince birüstünlük tasladığını düşünüyor bence.
Sıkıntısı var ama bunuda meclise önerge olarak versin,araştırılsın tartışılsın bencebu konu..

Nasıl yani saf Türk yoktur. Yani Türk ırkı yok mudur ? Samimi soruyorum.
Türk ırkı var ve geçmişi çok eskilere dayanır ama bugün itibariyle kimse %100 Türk değil, evlilik bağlarıyla soylar soylara ırklar ırklara karışmıştır.

Daha yeni yazabiliyorum, siteye giremedim; Türküm ben. Yörük Türklerden, Torosların Yörüklerinden. Ama önemli olan benim kökenim olmamalı, senin bu soruyu sormam bile yanlış bence.

Ben açıklama yaptım, hassasiyetinizin sebebi kürt kökenli oluşunuz mu diye merak ettim, kürtlerin ekstra hassasiyeti işte bu uydurma kürt meselesidir dedim.

Sen Türksün ve türküm demenin ırkçılık olduğunu söylüyorsun benim atalarım gürcü ama türküm demenin ırkçılık değil bu toprakta yaşayan her insanın bir olduğunu betimleyen bir sözcük olduğunu söylüyorum. Bizi birleştiren soyumuz, sopumuz, kökenimiz değil vatanımız ve Türk olmak...

Ayrıca ABD gibi çok uluslu milletler de vatan sevgisi, milliyetçi birlik beraberlik çok görülmez. Örnek olarak ABD verildiği için dedim, iyi bir örnek değil yani.

saf türk ırkı orta asyada kaldı. onlarbile tam türk diyemeyiz.
uygurlar saf türk olabilir ama çinlerle yüzyıllardır içiçeler.
kısaca yüzde yüz saf türkü anadoluda bulamazsın. orta asyaya bakman lazım. onda bile tekrarlıyorum zor

Bu arada Türk Irkı meselesine ilaveler yapayım, Atatürk sağlığında Türk ırkının fiziki özellikleri, kültürü ve tarihçesi üzerine araştırma yaptırmıştır.
Türk'lerin fiziki özelliği Çoğunluğu beyaz veya buğday tenli, badem gözlü, yeşil, kahverengi ve mavi gözlüdür, 1945 yılından sonra Balkan Türklerininde ülkemize gelmesiyle Sarışın uzun boylu renkli gözlü Türk'lerin oranı artmıştır.

Fiziki ve kültürel özelliklerimiz itibariyle hepimiz Türk'üz, bugün ırkları sorguluyorsunuz, Türk demek istemiyorsunuz belki ama Türk vurgusu yapılmasının aslında birlik olmak ve kenetlenmek, güçlü durmak ve dışardan gelebilecek düşmanlıklara karşı bizi beraber tutmak adına da yapılmıştır.
Zira biz çok ağır savaşlar ve zorluklardan geçmiş bir milletiz.

Ben açıklama yaptım, hassasiyetinizin sebebi kürt kökenli oluşunuz mu diye merak ettim, kürtlerin ekstra hassasiyeti işte bu uydurma kürt meselesidir dedim.

Sen Türksün ve türküm demenin ırkçılık olduğunu söylüyorsun benim atalarım gürcü ama türküm demenin ırkçılık değil bu toprakta yaşayan her insanın bir olduğunu betimleyen bir sözcük olduğunu söylüyorum. Bizi birleştiren soyumuz, sopumuz, kökenimiz değil vatanımız ve Türk olmak...

Ayrıca ABD gibi çok uluslu milletler de vatan sevgisi, milliyetçi birlik beraberlik çok görülmez. Örnek olarak ABD verildiği için dedim, iyi bir örnek değil yani.
Anladım. Özel konuşmalarda ırkını ifade etmek ırkçılık değil ama bi meclis yemininde ırkçılık bence. 'Irk' gibi doğuştan secemedigimiz birseydense, islamiyet bizim ortak noktamız diye düşünüyorum ben. Vatanimizin birleştirici unsuru, ortak noktamız, islamiyet... osmanlı da olduğu gibi... neyse; burda fark kavramlardan ne çıkardığımız. Her bir kavram hepimizin beyninde farklı kodlanmış. Şimdi bu yorumum da çok tepki alabilir. Ama arkadaşlar söylediğim şeylerin hepsi benim fikrim sadece. İslamiyet birleştirici unsur dedim ya, ona çok tepki olabilir. Evet %100 müslüman değil ülkemiz ama bence islamiyet ırk tan daha birleştirici bişey.

Anladım. Özel konuşmalarda ırkını ifade etmek ırkçılık değil ama bi meclis yemininde ırkçılık bence. 'Irk' gibi doğuştan secemedigimiz birseydense, islamiyet bizim ortak noktamız diye düşünüyorum ben. Vatanimizin birleştirici unsuru, ortak noktamız, islamiyet... osmanlı da olduğu gibi... neyse; burda fark kavramlardan ne çıkardığımız. Her bir kavram hepimizin beyninde farklı kodlanmış. Şimdi bu yorumum da çok tepki alabilir. Ama arkadaşlar söylediğim şeylerin hepsi benim fikrim sadece. İslamiyet birleştirici unsur dedim ya, ona çok tepki olabilir. Evet %100 müslüman değil ülkemiz ama bence islamiyet ırk tan daha birleştirici bişey.[/QUOTE]
.

işte senin olayın bu.. sen ümmetçisin. o yüzden millet düşüncesi sende yok. olay bu

Back