• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leyla Zana yemin edemedi!.

Saygılı konuş! Şurda farklı fikirler ifade ederek tartışıyoruz, ama sen sürekli saygısızca yazıyorsun, benim sana 1 tane saygısız ifademi bulamazsın. "Sacmaliyor, bişey bilmiyor, hehe zaten sen Türk değilsin kesin..." biliyor musun; alıntı yapıp cevap vermeye degmezsin...
saygı ha. sen bana komik olma derken bu yazımdan önce pek saygılıydın değilmi

kürtçe benim için ordan burdan uydurulmuş bir dildir.
bayrak diye dalgalandırmaya kalktıkları çaput da çaputtur...
ben sizin düşüncenize saygı duyarım bu da benim düşüncem.

Ülkenin adını değiştirmeye kalkan da zaten kendileridir.
diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamanız da çok manidar olmuş.
zira bu ülke için o kadar kan döküldü.
tek dil tek bayrak uğruna ne canlar yandı.
ben fransanın tarihinde böyle bir şey olduğunu bilmiyorum..

Türk diye diretmek ırkçlık ama onların kürtüm de kürtüm demesi ırkçılık değil öyle mi ?
ben bozkurt kaldırdım ben ırkçıyım ama o benim şerefli bayrağımı indirmeye kalktı o çok barışçıl. ooo bu ne güzel dünya..

ne düşündüğünüzü tam olarak anlayamadım.
yanlış anlamayın sizi de suçlamıyorum.
kendi fikirlerimi söylüyorum merak ettim dediğiniz için.

Burada Türkiye ismi değiştirilecek diye soylenmiyor ki , Türk halkıyla " , Türkiye halkı arasındaki fark ne ve neden bu şekilde diretiliyor bunu merak ediyorum.
Hdp üzerinden konuşmuyorum.. Hdp ye karşı çok objektif olamıyorum.

Bağımsız düşünürsek bu bir dayatma değil mi diye soruyorum ?

Türküm demek ırkçılık değil , "Türküm, bu vatan benim , ben ne dersem o olur . Kürtçe diye bir dil yok ben kabul etmiyorum demek ırkçılıktır.
Kürtçe diye bir dil var bunu kabul bile etmeyenler varken burada " Türkiye milleti" ifadesini tartışıyor olmamız çok yol olduğunu gösterir.

Bu arada konu biraz değişik boyuta geçmiş.
Ben de bildiğimi yazayım şuracığa .
Osmanlı devleti Türk oğlu Türktür.
Tarihtede Türk İslam Devleti olarak geçer.

Evet , Osmanlı devlet erkanın evlilikleri yabancılar ile olmuştur .Yani bunu dayandırdığınız kaynak bu ise ;
Müslümanlıkta soy babadan oğula geçer .
Doğal olarak Türk babanın Türk evlatları ile Osmanlı Tarihi ilerler.

İçinde çok çeşitli tebalar barındırıyor olması , o devleti Türk yapmaktan men etmez.

O okypete , işte tamda bundan söz ediyorum. " Aslın ne senin Türk olmadığın çok belli " cümlesi nasıl bir dayatmadır öyle?

Yukarıda da yazdım ; kendi fikrini savunduğunda kişi, kendince empati kurmak çalışınca aslı farklı mı olmalı ?

Konuştuğunuz kişinin hangi milletten olduğunu ne amaçla sorar ki insan ?

O okypete , işte tamda bundan söz ediyorum. " Aslın ne senin Türk olmadığın çok belli " cümlesi nasıl bir dayatmadır öyle?

Yukarıda da yazdım ; kendi fikrini savunduğunda kişi, kendince empati kurmak çalışınca aslı farklı mı olmalı ?

Konuştuğunuz kişinin hangi milletten olduğunu ne amaçla sorar ki insan ?
ben onu türk karşıtı mesajlar için yazdım. osmanlıyı ,selcukluyu türk devleti olarak görmeyen birine aslın ne diye sorarım. çünkü olan gerçeği ne amaçla yok sayar..
tek neden,
ya türk düşmanıdır,ya türk düşmanıdır

başka neden yok benim gözümde

Osmanlı Türkmü değilmi sorusuna çok fazla yazılar var bir tanesi de şöyle açıklamış bunu..
Linkide koyayımda sorun olmasın sonra..

Hepimiz bize çocukluğumuzdan beri dayatılan tarih öğretimiyle, Osmanlının torunları olmakla gurur duyarız. Peki, Osmanlı da Türk olmakla gurur duyuyor muydu, ya da kendini Türk olarak görüyor muydu?

Bu sorunun kesin cevabı Osmanlı’nın kendini Türk olarak nitelendirmediği hatta Türk kelimesinin anlamının Osmanlı için bir aşağılama terimi olmasıdır. Osmanlılar için Türk’ün sözlük anlamı idrak-ı bilhak idi (anlayış yoksunu, cahil). Eğer merak edip de Osmanlı belgelerini incelerseniz, Osmanlı hanedanının birçok yazılı belgede öz be öz Türkmen soyundan geldiği halde kendini Türk olarak nitelemekten özenle kaçındığını görürsünüz.

Gerçek şudur; Osmanlı hanedanı, biraz da saltanatının diğer soylu Türk ailelerince tehdit edilmemesi için, özellikle devletin üst kademelerine ve orduya Türk soylu halkın geçişini tamamen engelleme yoluna gitmiştir. Bunun yerine devlet adamı ihtiyacını Avrupa ülkelerinden 7 yılda bir ve her bölgeden en az 40 kişi olacak biçimde, 12-15 yaşlarındaki sağlıklı ve akıllı çocukları ailelerinden zorla koparıp Enderun ve Yeniçeri Ocağında yetiştirerek karşılama yolunu tercih etmiştir. Yani bahtsız Anadolu Türklüğüne kendi soyundan gelen bir devlette, hem ordu hem de devlet yönetimi yolu bizzat Osmanlı tarafından kapanmıştır.

http://muhendisguncesi.com/osmanli-turk-mudur/

Burada Türkiye ismi değiştirilecek diye soylenmiyor ki , Türk halkıyla " , Türkiye halkı arasındaki fark ne ve neden bu şekilde diretiliyor bunu merak ediyorum.

Türküm demek ırkçılık değil , "Türküm, bu vatan benim , ben ne dersem o olur . Kürtçe diye bir dil yok ben kabul etmiyorum demek ırkçılıktır.
Kürtçe diye bir dil var bunu kabul bile etmeyenler varken burada " Türkiye milleti" ifadesini tartışıyor olmamız çok yol olduğunu gösterir.

Bak sen de yazmışsın . ''Bağımsız düşünelim , hdp üzerinden konuşmuyorum , hdp ye objektif olamıyorum '' diye .

Mesele tam da bu .

Bu ülkede bir pkk , bir hdp gerçeği varken kimse bunlardan bağımsız konuşup , insan hakları levelına atlayamıyor 1sen .

Önce devlete savaş açan kısmı temizlemeden , ne yazık ki bu son derece insani haklar değerlendirilemiyor .Değerlendirmeye alınması da göze batıyor (bknz .çözüm süreci)

Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
Ne yaptı ki bu kadar karşı duruluyor ?
Türkiye milleti demek suç mu?

Birsen orada yazılı bir metin var ve ona sadık kalmak zorunda. Yani Baykal orada "ya önemli değil sen de böyle yemin et canın sağolsun" mu demeliydi.

Eğer bir sıkıntı varsa ilerleyen zamanda konuşulur, metin değişikliğine gidilsin denilir eğer red gelirse de öyle devam eder.

Ama amaç türklüğü inkar değil provakasyonsa ne olmuş canım ne olacak diyemezsin.

Çocuk oyuncağı değil bu, herşeyin bir yolu yordamı var.

Onca sene yüzlerce kürt milletvekili o yemini etti, kürtlüklerinden taviz mi verdiler ya da türkoğlu türk mü oldular, hainlik mi yaptılar kökenlerine?

ben onu türk karşıtı mesajlar için yazdım. osmanlıyı ,selcukluyu türk devleti olarak görmeyen birine aslın ne diye sorarım. çünkü olan gerçeği ne amaçla yok sayar..
tek neden,
ya türk düşmanıdır,ya türk düşmanıdır

başka neden yok benim gözümde

Osmanlı Devletinin bir Türk devleti olmadığını söyleyen Türk oğlu Türk tarihçilerde var.
Bu bir fikirdir. Osmanlının içinde Türk Devletlerininde olduğu karma bir imparatorluktur.

Osmanlı bir Türk Devleti değildir dediği için düşman mı sayılıyor ? Ve ne olursa olsun " Hımm sen Türk değilsin , aslın ne senin " diye sorulamaz.

Ben sana böyle bir soru sorsaydım " iftira atma, iftira kötü birşey, yanlış yönlere çekme düşüncelerimi " demez miydin ?

Nefret ediyorum " sen Türk değilsin " ifadelerinden ? Turk olmasa ne oluyor ?

Ne yapmış ki , Metni Kürtçe mi okumak istedi ? Kürt halkı mı demek istedi ? Atatürk ismini mi çıkarmak istedi ?
Evet metni doğru okumamak suçtur.
Atatürk bile ne mutlu Türk'üm diyene demiştir.
Benim laz gürcü çerkez arkadaşlarım vardı okulda hiçbiri de bundan gocunmazdı her seferinde "Ne mutlu Türküm diyene" derlerdi.
Zaten Atamız bile bir çatı altında toplamış bizi, Türk milleti demek ırkçılık olsaydı Ne mutlu Türk olana derdi.

bu arada osmanlı hanedanından değil osmanlı imparatorluğundan ve selçukludan bahsediyoruz biz.
kendileri osmanlı devleti türk devleti değil islam devletidiri savunuyordu

Osmanlı Devletinin bir Türk devleti olmadığını söyleyen Türk oğlu Türk tarihçilerde var.
Bu bir fikirdir. Osmanlının içinde Türk Devletlerininde olduğu karma bir imparatorluktur.

Osmanlı bir Türk Devleti değildir dediği için düşman mı sayılıyor ? Ve ne olursa olsun " Hımm sen Türk değilsin , aslın ne senin " diye sorulamaz.

Ben sana böyle bir soru sorsaydım " iftira atma, iftira kötü birşey, yanlış yönlere çekme düşüncelerimi " demez miydin ?

Nefret ediyorum " sen Türk değilsin " ifadelerinden ? Turk olmasa ne oluyor ?
isteyen istediğini der. ama bunda artniyet bellidir. evet benim gözümde türk islam devleti olan osmanlı imparatorluğunu türk olarak görmemekte bir ihanettir ,sadece islam devleti diye nitelendirmekte artniyetin dik alasıdır
sen nefret et. ama bunu savunanlarda niyeti ben görüyorum
keza selcuklu içinde veriken cevap aynıydı. oda türk sayılmadı

Birsen orada yazılı bir metin var ve ona sadık kalmak zorunda. Yani Baykal orada "ya önemli değil sen de böyle yemin et canın sağolsun" mu demeliydi.

Eğer bir sıkıntı varsa ilerleyen zamanda konuşulur, metin değişikliğine gidilsin denilir eğer red gelirse de öyle devam eder.

Ama amaç türklüğü inkar değil provakasyonsa ne olmuş canım ne olacak diyemezsin.

Çocuk oyuncağı değil bu, herşeyin bir yolu yordamı var.

Onca sene yüzlerce kürt milletvekili o yemini etti, kürtlüklerinden taviz mi verdiler ya da türkoğlu türk mü oldular, hainlik mi yaptılar kökenlerine?

Bu kökenine hainlik ettiği için değil ki , tamamen insani olan bir hak için bir talep.

Zamanlama konusuna kesinlikle katılıyorum .
Sonra konuşulsa acaba masaya yatırırlar mıydı diye de düşünüyorum ?

şimdi osmanlıya bakalım. kozmopolitti. şu an bizdeki gibi.
lazı musevisi yahudisi ermenisi kürdü,çerkesi gürcüsü vs.
şu an türkiyeye bakalım.
aynı .fark yok
türkiye, türk devletimi değilmi.
önce bunu konuşalım.
aynı mozaik yine geçerli.
eğer derseniz türkiye, türk devleti değil bir sürü ırk var içinde..
. ha o zaman osmanlıda değildir diyeceksiniz ki,
her iki seçeneğide ben kabul etmiyorum o ayrı.
kısaca bunu savunanlar türkiyeninde türk devleti olmadığını savunuyor olayın aslı bu

isteyen istediğini der. ama bunda artniyet bellidir. evet benim gözümde türk islam devleti olan osmanlı imparatorluğunu türk olarak görmemekte bir ihanettir ,sadece islam devleti diye nitelendirmekte artniyetin dikalasıdır
sen nefret et. ama bunu savunanlarda niyeti ben görüyorum
keza selcuklu içinde veriken cevap aynıydı. oda türk sayılmadı

Osmanlı hakkında çok bilgim yok. Bildiğim Selçuklu Türk devletidir..

Seni rahatsız eden " Türk islam Devletidir " de ki islam kelimesini mi kullanmak ?
Herneyse okypete , sen " Türkiye milleti" denilse yarın İsmini de değiştirmek isterlere kadar çektin konuyu .

Oysa her zaman ki gibi asıl konuyu konuşmayıp başka konulara yöneliyoruz.

Olur ya da olmaz , meclise girmiş bir vekilin elbette sesi olacak. Ki bu istek ne ülkeyi böler ne de hainlik yaptırır.

kimse ben Türk'üm bu vatan benim ben ne dersem o oolur demiyo zaten.
onlar da Türkiye'de yaşıyolarsa Türkiye'nin kurallarına göre hareket edicekler.
beğenmiyolarsa da defolup gidicekler..
özerklik, dil,bayrak uydurmak da neyin nesi...

ya bu kadını neden bu kadar masumlaştırıyosunuz yorumlarınızla ben onu anlamadım ....

Back