• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Leyla Zana yemin edemedi!.

Okulda okuduğumuz kitapların kaynağı da batı; MALESEF... Buna çok üzülüyorum. Neyse...
evet evet evrekaa osmanlı devleti türk devleti değildir. osmanlı devleti zimbabbve devletidir. oldumu şeker..:KK59::KK59:

birde bunlara osmanlının türk devleti olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. neler göreceksek bu forumda:KK62:

aslın ne senin. türk olmadığın bellide

Oky komik olma istersen! Tarihi kaynaklarda, tarihi kimin yazdığı da önemli. Senin okuduğun batı kaynaklı kitapların yazdığı tarihe (Wikipedia da batı kaynağı) ben hiç mi hiç itibar etmiyorum. Tekrar alıntı yapma lütfen, neye inanirsan inan, beni ilgilendirmiyor.

Sizin kaynaklar nelermis ? Attiniz ortaya bir sav destekleyin.Buyuk Selcuklu da Turk devleti degilmis diyolar? Kesin onlarda Turk degil Islam devletiydi degil mi ?

myadesmom myadesmom , Kürtçe, oradan buradan uydurulmuş bir dil değil. Bir milletin ana dili için böyle dememeniz gerekiyor.
Yemini Türkçe okumak konusunda hemfikirim. Türkiye ' nin ana dili Türkçe. Ancak ana ırkı Türk değil.
...

O okypete , konu "Büyük Türk milleti önünde and içerim " Burada ki Türk 'ün Türkiye olması.

Ülkenin adı değişmeye kadar gider bu düşüncesine boşuna giriliyor. Böyle birşey olamaz.. Ve gerek yok böyle düşüncelere.

......
Diğer ulkelerle kıyaslayanlara şaşırıyorum.. Mesela fransa bir ırk adımıdır ?
..

Lütfen L.Zanadan bağımsız düşünerek neden Türkiye milleti demek bu kadar sorun oldu ,fikirlerinizi merak ediyorum.. Neden Türk diyeceksin diye diretiliyor ?
Ee işte bu ırkçılık olmuyor mu ? Bu ülke birlikte kazanıldı. Diğer bütün halkları neden içeren bir ifade olmasın ki metinde ?
Sanki bizler ülkenin asıl sahipleriyiz ve Kürtlerin ve diğer halkların da sahipleriyiz , istediğimiz gibi hareket etmeliler, istediğimiz kurala uymak zorundalar.
...

Birde Kürtleri savunan kişiler nedense Ben Türküm ama diye not düşmek zorunda kalıyor. İşte bu da yine karşı tarafın baskısından kaynaklanıyor.
Şimdi ben savunuyorum ya bende belirtmem lazım mı ?

kürtçe benim için ordan burdan uydurulmuş bir dildir.
bayrak diye dalgalandırmaya kalktıkları çaput da çaputtur...
ben sizin düşüncenize saygı duyarım bu da benim düşüncem.

Ülkenin adını değiştirmeye kalkan da zaten kendileridir.
diğer ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamanız da çok manidar olmuş.
zira bu ülke için o kadar kan döküldü.
tek dil tek bayrak uğruna ne canlar yandı.
ben fransanın tarihinde böyle bir şey olduğunu bilmiyorum..

Türk diye diretmek ırkçlık ama onların kürtüm de kürtüm demesi ırkçılık değil öyle mi ?
ben bozkurt kaldırdım ben ırkçıyım ama o benim şerefli bayrağımı indirmeye kalktı o çok barışçıl. ooo bu ne güzel dünya..

ne düşündüğünüzü tam olarak anlayamadım.
yanlış anlamayın sizi de suçlamıyorum.
kendi fikirlerimi söylüyorum merak ettim dediğiniz için.

evet evet evrekaa osmanlı devleti türk devleti değildir. osmanlı devleti zimbabbve devletidir. oldumu şeker..:KK59::KK59:

birde bunlara osmanlının türk devleti olduğunu kanıtlamaya çalışıyoruz. neler göreceksek bu forumda:KK62:

aslın ne senin. türk olmadığın bellide
Birincisi Türküm. İkincisi Türk olmasaydım, ne farkederdi? "Türk olmadığın belli de" derken, o nasıl bir ifade öyle ? Türk olmamak kötü biseymis gibi. Ayrıca esas meseleden sapıp başka şeylerle saldırmak da ne güzel bir üslup.

Birincisi Türküm. İkincisi Türk olmasaydım, ne farkederdi? "Türk olmadığın belli de" derken, o nasıl bir ifade öyle ? Türk olmamak kötü biseymis gibi. Ayrıca esas meseleden sapıp başka şeylerle saldırmak da ne güzel bir üslup.
türksün ama türk devletleri yok demeye getiriyorsun ki bu dahada kötüymüş..
türk olmasanda farketmez benim için. ırkçı değilim.

ama türklere karşı olan ırkçılar gibi yazdığından olabilirmi bu.. diye sorsamda yine sen bildiğini okyacaksın

saçmalıyor ya.. onada patagonya devleti , türk değil, der şimdi bu..
Saygılı konuş! Şurda farklı fikirler ifade ederek tartışıyoruz, ama sen sürekli saygısızca yazıyorsun, benim sana 1 tane saygısız ifademi bulamazsın. "Sacmaliyor, bişey bilmiyor, hehe zaten sen Türk değilsin kesin..." biliyor musun; alıntı yapıp cevap vermeye degmezsin...

Saygılı konuş! Şurda farklı fikirler ifade ederek tartışıyoruz, ama sen sürekli saygısızca yazıyorsun, benim sana 1 tane saygısız ifademi bulamazsın. "Sacmaliyor, bişey bilmiyor, hehe zaten sen Türk değilsin kesin..." biliyor musun; alıntı yapıp cevap vermeye degmezsin...
kalkıp tarihi değiştirmeye türklerin devletlerini nedensiz yok saymaya kalkışırsan ona göre yazarım

Sizin kaynaklar nelermis ? Attiniz ortaya bir sav destekleyin.Buyuk Selcuklu da Turk devleti degilmis diyolar? Kesin onlarda Turk degil Islam devletiydi degil mi ?
Herşeyi burda açıklamama gerek yok; gidin her iki görüşten de farklı farklı kitap bulabilirsiniz, hepsini okuyup kararınızı verebilirsiniz...

Ağrı Milletvekili Leyla Zana yemin metnine sadık kalmayınca yemin edemedi.
HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, 24 yıl sonra TBMM’de yine yemin krizi yarattı. TBMM’deki yeminine Kürtçe başlayan Zana daha sonra yemin metini de değiştirerek “Türk milleti” yerine “Türkiye milleti” dedi.

Birleşimi yöneten Başkanvekili Deniz Baykal, Zana’nın metin dışına çıktığını belirterek ‘’Yemin metni aynen okunmadı. Yemin metini kişisel anlayışlarınıza göre değiştiremezsiniz’’ dedi. Bu sırada TBMM Genel kurul salonundaki dinleyici localarından alkış sesleri yükseldi. Baykal da dinleyicileri sükunet içinde olmalarını ve alkış ya da başka bir biçimde tepki göstermemeleri konusunda uyardı.

YEMİNİ GEÇERSİZ
Baykal Zana’yı yeniden yemin için kürsüye davet etti ancak Zana yerine oturarak tekrar yemin etmedi. Baykal da yeminin geçerli olmadığını açıkladı.

Zana 1991’de de genel seçimler sonrası Diyarbakır milletvekili seçilmiş ve 6 Kasım 1991′deki yemin törenine, başında Kürt bayrağının renkleri olan bir bantla katılmıştı. Türkçe başladığı yemini Kürtçe sürdüren Zana, ”Bu yemini Türk ve Kürt halklarının kardeşliği adına ediyorum” cümlesiyle tamamlamış büyük tepki görmüştü.

Zana’nın dokunulmazlığı 2 Mart 1994′te HEP milletvekilleri Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mahmut Alınak’la birlikte kaldırılmış ve gözaltına alınıp yargılama sonucu hapse mahkum edilmişti.

ANAYASAYA GÖRE MİLLETVEKİLİ YEMİNİ
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim.”

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/leyla-zana-yemin-edemedi-988327/
1991'de soz dinliyormus simdi dik baslilik edip cekip gitti, hem hapse atilmis hemde yeniden milletvekili olmus. niye cikarmislar onu oraya !!!

Sadece Leyla Zana değil mesele , önce Hdp ve vekilleri rüştlerini ispatlayacaklar . Silvanda askere küfür eden siyasetçi , bugün mecliste büyük Türk milleti adına yemin etse ne ; etmese ne ?

Bunun adı ırkçılık değil . Taviz tavizi doğurur , evet biz Türkler kürtlerin büyük ağabeysi değiliz ama kürtlerde bizim her ağladığında şeker verip susturacağımız küçük kardeşimiz değil .

Yıllardır bir kürt mücadelesi var doğuda ; ne ile , kim ile ve ne için mücadele ? Bu mücadelenin nirvanası ; bize mecliste Türk milleti adına yemin ettirmesinler yeter , andımız okumasın kafi mi ? Nerede son bulup ,kazanılmış olacak bu mücadele ???

Hep olaya Türk milliyetçiliğinden , Türk ırkçılığından yana bakılıyor .Oysa fanatik milliyetçilik kürtlerde yok mu ? Fanatik bir milliyetçilik ve hatta ırkçılık olmasa Pkk neden var ?

Ha gelelim işin insan hakları boyutuna . Bir kürt neden Büyük Türk milleti adına yemin ettirilsin ? Dönüyoruz başa , rüşt ispatı gerek . Bu isimler hakların mücadelesi adı altında , girdikleri ilişkilerin , yaptıkları destek ve yardımların hesabını versin önce.

Leyla Zana , o , şu , bu ... Kürt olduğu için ötelenmiyor . Ne hadle ?

Bu isimlerin geçmişi Türkiye üzerine kurulu kirli oyunlarla dolu olmasın , kirli ilişkileri ortaya dökülmüş olamasın ... Bizim ülkemizde de bu konu olmazdı , merak etmeyin .

Aday olma hakkını kullanmış sadece,o hakkıda kazanıp kürsüde böyle terbiyesizce davranma hakkını elde etti..

terbiyesizlikten daha fazlasi. 1991de tekrar etmis sabah haberlerde gordum basinda pkk bayragiyla. ama simdi utanmadan turkiye milleti diyip ve de tekrar etmeden kalkti gitti. yuzunden belli ne oldugu !!!

az önce yazmışsın, bence de metin buram buram ırkçılık kokuyor.
Türkiye Halkları, Türk Milleti yerine bence daha doğru bir ifade. çünkü örneğin Türkiye ABD gibi bir ülke adı değil, Türkiye bir ırk adından türemiş bir ad.
o yüzden Türkiyeli de Amerikalıyı karşılamıyor.
ben Türk'üm, bunu söylemekte bir beis görmüyorum ama Bulgaristanda yaşayan bir Türk olsaydım, bana "Bulgar Milleti Adına" dedirtilmesinden hoşlanmazdım.
kaldı ki biz Türkler, Kürtlerin "büyük abisi" değiliz.
bu memleket hepimizin, hani nasıl AKP'liyi, CHP'liyi falan kovamıyoruz ya Suudi Arabistan'a ya da Avrupa'ya falan, Kürtleri de Kürdistan'a kovamayız.
bu memlekette, bu memleketin meselelerinde en az bizler kadar hakları var.
burada elbette PKK'lıları kastetmediğim (PKK'lıdan kastım, bizzat dağda kurşun sıkan adam, sempatizandan bahsetmiyorum) açıktır.
yalnız, doğudaki halkı kolluk kuvveti ve silahlı örgüt arasına sıkıştırmanın iyi bir fikir olmadığını 30 yılda anlamış olmalıydık.
evet onlar devletin bölünmezliğine, Devletin egemenliğine saygılı olmak zorundalar, ancak bizler de onların milli kimlik ve benliklerine saygılı olmalıyız.
bir Laz ya da Çerkez ben Türküm demekten gocunmuyor olabilir, bu da onların "problemi", milliyetçi biri olmama rağmen ve her tür milliyetçiliğe uzak olmama rağmen, bir insanın öz benliğine sahip çıkmasında bir sorun görmüyorum, dediğim gibi ben X ülkenin vatandaşı bir Türk olsa idim, X milleti adına diye yemin etmek istemezdim.
X ülkesi hakları adına. diye bir yemin isterdim.

Marilyn Atatürk "Ne mutlu Türküm diyene" derken ırkçılık mı yaptı. Bunu da ırkçılığa yoran bir güruhtan bahsediyoruz.

Atatürk şu ülkede ırkçılık yapacak en son insan. O bile oradaki Türk kavramını türk kökeni, saf kan türk olarak söylememiş. Yani Türk kavramı Türkiye vatandaşı olarak algılansa böyle sonuçlar doğurmaz. "Ne mutlu Türkiyeliyim" diyene ne kadar abes geliyor.

Bakın Turgut Özal hatta ondan önce İsmet İnönü kürt kökenli liderler. İsmet İnönü istese ırkçılık kokuyor diye türk kavramını her yerden silerdi ama silmedi çünkü Türk kavramını etnik kökene indirgemedi. Turgut Özal da keza ben kürdüm, bu şekilde yemin edemem demedi. Bunlar C. Başkanı oldukları için verdiğim örnekler, onlarca MV ve bakan geldi geçti.

Neden sadece HDP bunu sorun yapıp böyle mide bulandırdı?

Kürt olanlar ırkçılığı göremedi de Zana mı bi gördü?

İşte istedikleri bu ırkçılığa inandırmak ki başardılar.

Hani Türkiyeliyim deseler ondan da hoşnut değiller ki, adamların Türk olan herşeye garezi var. Kürdistanlı olsa o zaman huzura erecekler...

Back