- 6 Nisan 2014
- 1.704
- 1.735
- 133
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
Irkçı olmaktan iyidir.işte senin olayın bu.. sen ümmetçisin. o yüzden millet düşüncesi sende yok. olay bu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Irkçı olmaktan iyidir.işte senin olayın bu.. sen ümmetçisin. o yüzden millet düşüncesi sende yok. olay bu
ikiside kötüIrkçı olmaktan iyidir.
Anladım. Özel konuşmalarda ırkını ifade etmek ırkçılık değil ama bi meclis yemininde ırkçılık bence. 'Irk' gibi doğuştan secemedigimiz birseydense, islamiyet bizim ortak noktamız diye düşünüyorum ben. Vatanimizin birleştirici unsuru, ortak noktamız, islamiyet... osmanlı da olduğu gibi... neyse; burda fark kavramlardan ne çıkardığımız. Her bir kavram hepimizin beyninde farklı kodlanmış. Şimdi bu yorumum da çok tepki alabilir. Ama arkadaşlar söylediğim şeylerin hepsi benim fikrim sadece. İslamiyet birleştirici unsur dedim ya, ona çok tepki olabilir. Evet %100 müslüman değil ülkemiz ama bence islamiyet ırk tan daha birleştirici bişey.
"Ümmetçi" olmak dediğin şeyi bilmiyorum ama dinimiz birleştirici unsur demenin neresi kötü? Bunu demek mi ümmetçilik?ikiside kötü
boşuna açıklıyorsun,Mesela Kurtuluş Savaşı'nda insanları bir araya getiren din değil vatan ve millet aşkıydı. İman gücü zafer kazanmada etken olabilir ama öncelik yurdu düşmandan temizlemekti, İslami cihad değil. Her dinden, kökenden insan tek vücut oldu ne için vatan için, millet için.
Padişahların hristiyan topraklarda yaptığı savaşlar mesela o İslami cihad ama o da birlik için değil dini yaymak içindi.
Ülke birliğini sağlayan din olamaz, bütünlüğü pekiştirir ama din bağlayıcı olsaydı hristiyanların, müslümanların hepsi tek vücud olurdu ama gördüğün gibi Araplar müslümanım diye bana ayılıp bayılmıyor, bende onlara keza. Ya da müslüman ülke liderleri müslüman diye diğerini bağrına basmıyor, herkes önce vatanım diyor. Demek ki din değil millet birleştiriyor herkesi.
boşuna açıklıyorsun zaten ümmetçi olduğunu kabul etti.
bu düşüncede milliyet önemli değil, din önemli.
o yüzdende osmanlıya türk islam devleti dememekle israr ediyor. bakış açısı bu.
anlatabiliyormuyuz saatlerdir. çünkü düşüncesi bu. değiştirmez. yanlış düşünüyor ama yapacak şey yok.Osmanlı Türk değilse bu kadar türk nereden geldi acaba, ağaçta mı yetişti. Ataları kim ki bu türklerin
Türkiye değil Osmaniye olsaydı ülkenin adı o zaman kimseye batmazdı belki..
Osmanlı Türk değilse bu kadar türk nereden geldi acaba, ağaçta mı yetişti. Ataları kim ki bu türklerin
Kırmızı yaptığım cümlen... tamamen o kadar farklı düşünüyoruz ki... beslendigimiz kaynaklar farklı ki bu kadar farklı düşünebiliyoruz...yani senin A dediğin benim için B ve tam tersi de gecerli. "Millet" derken kastın nedir? Yani benim ifademle "ırk" demek istiyorsan, ırk asla birleştirici olamaz. Yok eğer ırk demek istemiyorsan ne demek istiyorsun? "Millet" kelimesi kullanandan kullanana değişen bir kavram. Mesela Tayyip Erdoğan da 'tek millet' diyor. Ama onun kastettiği ile senin kastettiğin aynı değilMesela Kurtuluş Savaşı'nda insanları bir araya getiren din değil vatan ve millet aşkıydı. İman gücü zafer kazanmada etken olabilir ama öncelik yurdu düşmandan temizlemekti, İslami cihad değil. Her dinden, kökenden insan tek vücut oldu ne için vatan için, millet için.
Padişahların hristiyan topraklarda yaptığı savaşlar mesela o İslami cihad ama o da birlik için değil dini yaymak içindi.
Ülke birliğini sağlayan din olamaz, bütünlüğü pekiştirir ama din bağlayıcı olsaydı hristiyanların, müslümanların hepsi tek vücud olurdu ama gördüğün gibi Araplar müslümanım diye bana ayılıp bayılmıyor, bende onlara keza. Ya da müslüman ülke liderleri müslüman diye diğerini bağrına basmıyor, herkes önce vatanım diyor. Demek ki din değil millet birleştiriyor herkesi.
Kırmızı yaptığım cümlen... tamamen o kadar farklı düşünüyoruz ki... beslendigimiz kaynaklar farklı ki bu kadar farklı düşünebiliyoruz...yani senin A dediğin benim için B ve tam tersi de gecerli. "Millet" derken kastın nedir? Yani benim ifademle "ırk" demek istiyorsan, ırk asla birleştirici olamaz. Yok eğer ırk demek istemiyorsan ne demek istiyorsun? "Millet" kelimesi kullanandan kullanana değişen bir kavram. Mesela Tayyip Erdoğan da 'tek millet' diyor. Ama onun kastettiği ile senin kastettiğin aynı değil
sen millet diğerek arabistan halkıyla kendini bir tutuyorsan yada dubaidekilere aynı olduğunu düşünüyorsan ne diyelim sana artık. aynı dinden olan insanlar yüzyıllardır savaşıyorlar onu bir düşün önce. birbirlerindende ölesiye nefret ediyorlar
üstelik ırkları ve dinleri aynı olmasına rağmen. al ırak kuveyt. al iran ırak.
benim dedelerimden bri subaymış.osmanlı arap savaşında, arapların elinde ne işkenceler yaşamış. susuz bırakılmış su yerine at idrarı içirmişler. o yüzden bu sözler bana çok uçuk geliyor. araplar biz osmanlı döneminde ,onlara hükmettiğimizden beri bize pek sevgi duymazlar. nede olsa işgalimiz altındaydılar yüzyıllarca.Aynen, Osmanlı Arap savaşları ne için yapıldı bana izahat etsin biri. Hani İslami cihad da değil.
İslami birlik olsa araplarla elele kolkola olmalıydık, var mı böyle birşey hayır. Müslüman bir ülkenin başı sıkışsa ilk diğer müslümanlar çelme takıyor. Suriye'ye ilk kazık kimden geldi acaba ve hiç yardım etmeyen hangi ülkeler acaba![]()
benim dedelerimden bri subaymış.osmanlı arap savaşında, arapların elinde ne işkenceler yaşamış. susuz bırakılmış su yerine at idrarı içirmişler. o yüzden bu sözler bana çok uçuk geliyor. araplar biz osmanlı dönemimde onlara hükmettiğimizden beri bize pek sevgi duymazlar. nede olsa işgalimiz altındaydılar yüzyıllarca.
Osmanlı Türk değilse bu kadar türk nereden geldi acaba, ağaçta mı yetişti. Ataları kim ki bu türklerin
mecliste türk kelimesi ırk olarak değil millet olarak kullanılıyor. aradaki farkı hala anlamamaya çalışmakta ilginç artık
işte senin olayın bu.. sen ümmetçisin. o yüzden millet düşüncesi sende yok. olay bu
Zey ben 1920'lerin 1930'ların Türkiyesi ile şu anı kıyaslamayı çok mümkün görmüyorum.Marilyn Atatürk "Ne mutlu Türküm diyene" derken ırkçılık mı yaptı. Bunu da ırkçılığa yoran bir güruhtan bahsediyoruz.
Atatürk şu ülkede ırkçılık yapacak en son insan. O bile oradaki Türk kavramını türk kökeni, saf kan türk olarak söylememiş. Yani Türk kavramı Türkiye vatandaşı olarak algılansa böyle sonuçlar doğurmaz. "Ne mutlu Türkiyeliyim" diyene ne kadar abes geliyor.
Bakın Turgut Özal hatta ondan önce İsmet İnönü kürt kökenli liderler. İsmet İnönü istese ırkçılık kokuyor diye türk kavramını her yerden silerdi ama silmedi çünkü Türk kavramını etnik kökene indirgemedi. Turgut Özal da keza ben kürdüm, bu şekilde yemin edemem demedi. Bunlar C. Başkanı oldukları için verdiğim örnekler, onlarca MV ve bakan geldi geçti.
Neden sadece HDP bunu sorun yapıp böyle mide bulandırdı?
Kürt olanlar ırkçılığı göremedi de Zana mı bi gördü?
İşte istedikleri bu ırkçılığa inandırmak ki başardılar.
Hani Türkiyeliyim deseler ondan da hoşnut değiller ki, adamların Türk olan herşeye garezi var. Kürdistanlı olsa o zaman huzura erecekler...
Osmanlı literatürde bir Türk-İslam Devleti olarak geçer, atarlı genşler bilmez ama. Türk değil diyenlere bakmamak lazım. hayır hayır, benim millet kavramımım yok, bence X daha birleştirici unsur diyenlere bakmayın, onlar da başka çeşit bir ırkçı.Sizin kaynaklar nelermis ? Attiniz ortaya bir sav destekleyin.Buyuk Selcuklu da Turk devleti degilmis diyolar? Kesin onlarda Turk degil Islam devletiydi degil mi ?
e saf Türk yok, 1sen, saf İngiliz de yok. imparatorluk kurmuş hiçbir kavimde, boyda saflık olmaz hele de göçebeyse. Orta Asya Türk'ü dediğin kısa boylu, geniş omuzlu, kalın bacaklı, çekik gözlü.Nasıl yani saf Türk yoktur. Yani Türk ırkı yok mudur ? Samimi soruyorum.
birleştirici olan neydi, Kurtuluş Savaşında, İslam mı?Kırmızı yaptığım cümlen... tamamen o kadar farklı düşünüyoruz ki... beslendigimiz kaynaklar farklı ki bu kadar farklı düşünebiliyoruz...yani senin A dediğin benim için B ve tam tersi de gecerli. "Millet" derken kastın nedir? Yani benim ifademle "ırk" demek istiyorsan, ırk asla birleştirici olamaz. Yok eğer ırk demek istemiyorsan ne demek istiyorsun? "Millet" kelimesi kullanandan kullanana değişen bir kavram. Mesela Tayyip Erdoğan da 'tek millet' diyor. Ama onun kastettiği ile senin kastettiğin aynı değil