- 14 Aralık 2012
- 4.588
- 3.315
Kızlar bir şey soracağım, aklıma çok takıldı. Dün gece biraz sporla ilgili başlıklara, ve kilo verme deneyimlerine göz attım. Bir kaç farklı kişiden şöyle bir şey okudum : "kilo verilmek isteniyorsa, sporla diyet aynı anda yapılmazmış. çünkü o zaman yağlar kasa dönüşürmüş, ama kilo verme olmazmış. önce diyetle fazla kiloların büyük bölümünü vermek lazımmış, üstüne sporlar sıkılaştırmak lazımmış."
şimdi bu benim çok kafamı karıştırdı ve biraz da moralimi bozdu.. doğruluğu var mı bu söylenenin?
benim normal şartlarda 10 kilo vermem lazım aslında, o nedenle diyete başladım ve hem kilo vermememi hızlandırsın, hem de kilo verirken sıkılaştırsın düşüncesiyle de spor yapıyorum. ama kas yapmalıyım, düşüncem henüz yok. zaten lömbür lömbür her yerim. kilo vermek önceliğim benim.
yukarıda belirttiğim düşünceye göre yanlış yapıyor oluyorum, o fikir doğru mu acaba?
Sevgili chloen öyle olsaydi ben sporla 7 kg veremezdim ve her yanim kas icinde olurdu. Kilo vermek icin dengeli beslenme ile kardioya agirlik vereceksin canim ki leslie bir kardio programi ama ayni anda vücudun cesitli bölümlerini calistiriyor. Leslie nin yanisira bölgesel kisa calismalar da yapabilirsin yaglar eridikce bir yandan da kaslarin güclensin daha toparlanmis bir görüntü olsun diye ancak ilk etapta kardio geliyor. Kadinlarin erkekler gibi kasli olmasi o kadar zor bir sey ki... Sen moralini bozma ve sporuna devam et asiri diet de degil dengeli beslen, sekeri ve karbonhidrati azalt. Göreceksin yakinda ilk sonuclari almaya baslayacaksin. Ben basladigimda hemen sonuc göreyim diye her gün aynaya bakiyordum sonra spor egitmeni olan bir tanidigim dedi ki spora baslayinca ilk sonuclari 4 hafta icinde almaya baslarsin ancak. Gercekten de ilk ayin sonunda hizla degisim görmeye basladim.