aynen canım 8 ay oldu benim de hep yazıyorum ama yine yazayım ben yazmaktan bıkmadım kiloda kalmaktan :)
boy:170
hamile kalınan kg:65
doğum kilosu:82
Doğum sonrası:75
lohusalık sonrası:82
şu an 74-75 arasında gidip geliyorum
benimde nomral olma imkanı yoktu veririm inşallah
slm kızlar cumartesi pazar yapamadım vicdan azabından öldüm ama çok işim vardı cumartesi eşimle gezdik eğlendik yoruldum akşam uyudum kaldım pazarda ütü temzilik yemek bebek banyosu vs. iki gündür 3 mil hit radio mu ne varya işte onu yapıyorum. meraqk ettiğim şu avaba 3 mil hit mi daha çok kalori yaktırıyor yoksa bu kalasik 4 mil fast mı kızlar ?
Selam günaydın herkese,
dünkü gazla 4 fast mile leslie yaptım ( 300 kalori yaktım ) , üstüne de eliptik yaptım 40 dk...
bakalım bu gazla ne kadar devam ederim...
Selam herkese,
Dün Radio Hits 3 mile'i yaptım... sonuçları söylüyorum streching dahil , 45 dk da 237 kalori yakmışım... %38 yağlardan gitmiş diyor...
Mega Miles'e göre daha az kalori yakılmış , niye diye sorarsanız söyle birşey va Radio hits Hiit Kardio'da nabız çok yükseliyor...nabız seviyesi çok artınca o çalışma da yağ yakımı azalıyor kondisyon seviyesi artıyor... mesela benim nabız aralığım 115-130 arasında olması yağ yakımı için en iyi seviye... 130'u geçince yağ yakımı azalıyor... Ama tabi Hiit Kardioda da çalışmadan sonrada yağ yakımı devam ediyormuş diyorlar...
''Yaşınıza göre maksimum antrenman nabzı ve sonra nabız eşiklerini hesaplamak için, basit bir formül kullanılır;
Min. Max.
Maksimum Antrenman Nabzı = Erkekler için: (220-yaş) x %60 %70
Maksimum Antrenman Nabzı = Bayanlar için: (224-yaş) x %60 %70
Canlandırma / Recovery Eşiği %50'ye kadardır. 200*0,50= 100 Atım/Dk.(Bpm)
Düşük Aerobik Seviye; Metabolizmanın oksijen ve yağ kullanarak kaslara enerji sağladığı seviyedir. %60'a kadardır
Yüksek Aerobik Seviye; Metabolizmanın bol oksijen ve karbonhidrat kullanarak kaslara enerji sağladığı seviyedir.%70'e kadardır.
Bu sınırların dışına çıkacak olan egzersiz, anaerobik egzersiz olarak sınıflandırılmakta olup tavsiye edilen değerlerin altında egzersiz yetersiz olduğu için, üzerine çıkıldığında ise kaslarda laktik asit (yorgunluk maddesi) birikimi olup, kaslar oksijensiz kaldığı ve protein yıkımı başladığından yağ yakımı efektif olmamakta ve vücudumuz için zorlayıcı olmaktadır. ''
Burada nabız aralığı hesabı var;
http://www.taylankumeli.com/nabiz_hesaplama.asp
Yanlış hatırlamıyorsam 'nosee' isminde bir arkadaş yazmıştı kalorileri. radio hits 237 idi 4 fast miles 300'dü (doğru hatırlıyorumdur inşallah). Ama 4 fast miles daha tempolu olduğu için video bittikten sonra da kalori yakımı devam ediyor.
Arkadaslar bilgileri dogru vermeye calisalim. Radio hits de bit interval calismasi ve yag + kalori yakimi gün icinde devam ediyor. Ayrica kalori hesabina göre radio hits 4 fast miles dan neredeyse 30 kalori daha fazla yaktiriyor. Biri 3 biri 4 mil radio hits i de bir mil fazladan yapsaniz kalori harcamasinin digerine göre daha fazla oldugunu göreceksiniz. Sonucta bunlarin hepsi kendine göre cok iyi kardio calismalari. Kalori harcamasina o kadar takilmayin önemli olan verdigi sonuc.
Tabii ki benim de her zaman savundugum herkesin kendine en faydali oldugunu düsündügü videoyu yapmasi cünkü inanarak yapinca basari oranimiz artiyor. Ben sadece interval calisma konusundaki bilgiyi vermek istedim. Aradaki 5 dk farki yabana atmamak lazim 5 dakikada interval calismayla 40-50 kalori fazladan yakilabilir ama sonucta basariyi ve devamliligi saglamak icin sevdigimiz videolara devam... Ben de hepsini degistire degistire yapiyorum.İkisi de iyi evet ama işte önemli olan süre .. İkisinin de hemen hemen süreleri aynı . Benim tercihim 4 fast miles oluyor 47 dakikada 300 kalori yakmak varken niye daha az yakayım diye düşünüyorum.
Tabii ki benim de her zaman savundugum herkesin kendine en faydali oldugunu düsündügü videoyu yapmasi cünkü inanarak yapinca basari oranimiz artiyor. Ben sadece interval calisma konusundaki bilgiyi vermek istedim. Aradaki 5 dk farki yabana atmamak lazim 5 dakikada interval calismayla 40-50 kalori fazladan yakilabilir ama sonucta basariyi ve devamliligi saglamak icin sevdigimiz videolara devam... Ben de hepsini degistire degistire yapiyorum.
benim annem bakıyor canım bebeğe :)boy aynı,
hamile kalınan kilo aşağı yukarı aynı,
sadece aldığım kilo çok fazla.
ama vereceğiz inşallah.
bir de merak ettim;
sen spor yaparken bebeğin ne yapıyor?
benimki bazen sıkılıyor, bağırıyor.
bazen de gülümseyerek beni izliyor
anladım canım ben de 4 fast mili çok yaptım ama 3 mil radio hit daha çol sevdim ondan daha çok eğleniyorumArkadaslar bilgileri dogru vermeye calisalim. Radio hits de bit interval calismasi ve yag + kalori yakimi gün icinde devam ediyor. Ayrica kalori hesabina göre radio hits 4 fast miles dan neredeyse 30 kalori daha fazla yaktiriyor. Biri 3 biri 4 mil radio hits i de bir mil fazladan yapsaniz kalori harcamasinin digerine göre daha fazla oldugunu göreceksiniz. Sonucta bunlarin hepsi kendine göre cok iyi kardio calismalari. Kalori harcamasina o kadar takilmayin önemli olan verdigi sonuc.
bu leslie harika bir şey ,ben 1 ay iki mille yaptım şu anda 10 gündür yapamıyorum parmağım kırık olduğu için ama demekki metabolizmam hızlandıki spor yapmadığım halde kilo vermeye devam ediyorum..çünki ben biliyorum spor yapmadan kilo veremiyorum ben...birkaç gün daha bekleyip yapmaya başlayacağım artık yavaş yavaş....
kızım uyuyunca 3 mil hit radio remix yaptım bugün 6 mil olduumarım meyvelerini toplarım cumadan sonra ara vermek zorundayım kayınvalidem gidince tam gaz devam ara vermek istemiyorum ama olsun telafi edeceğim
Merhaba 3 mil hit radio remix videoyu göremedim linki var mı?Nasıl bir şey youtube den arattım bulamadım da...
Maalesef cok kisa bir süre you tube a sizdi ve silindi. Yetisebilenler indirdik bilgisayarlara ama ne yazik ki göndermeye kalkinca tamami gitmiyor.
Merhaba 3 mil hit radio remix videoyu göremedim linki var mı?Nasıl bir şey youtube den arattım bulamadım da...