Selam herkese,
Dün Radio Hits 3 mile'i yaptım... sonuçları söylüyorum streching dahil , 45 dk da 237 kalori yakmışım... %38 yağlardan gitmiş diyor...
Mega Miles'e göre daha az kalori yakılmış , niye diye sorarsanız söyle birşey va Radio hits Hiit Kardio'da nabız çok yükseliyor...nabız seviyesi çok artınca o çalışma da yağ yakımı azalıyor kondisyon seviyesi artıyor... mesela benim nabız aralığım 115-130 arasında olması yağ yakımı için en iyi seviye... 130'u geçince yağ yakımı azalıyor... Ama tabi Hiit Kardioda da çalışmadan sonrada yağ yakımı devam ediyormuş diyorlar...
''Yaşınıza göre maksimum antrenman nabzı ve sonra nabız eşiklerini hesaplamak için, basit bir formül kullanılır;
Min. Max.
Maksimum Antrenman Nabzı = Erkekler için: (220-yaş) x %60 %70
Maksimum Antrenman Nabzı = Bayanlar için: (224-yaş) x %60 %70
Canlandırma / Recovery Eşiği %50'ye kadardır. 200*0,50= 100 Atım/Dk.(Bpm)
Düşük Aerobik Seviye; Metabolizmanın oksijen ve yağ kullanarak kaslara enerji sağladığı seviyedir. %60'a kadardır
Yüksek Aerobik Seviye; Metabolizmanın bol oksijen ve karbonhidrat kullanarak kaslara enerji sağladığı seviyedir.%70'e kadardır.
Bu sınırların dışına çıkacak olan egzersiz, anaerobik egzersiz olarak sınıflandırılmakta olup tavsiye edilen değerlerin altında egzersiz yetersiz olduğu için, üzerine çıkıldığında ise kaslarda laktik asit (yorgunluk maddesi) birikimi olup, kaslar oksijensiz kaldığı ve protein yıkımı başladığından yağ yakımı efektif olmamakta ve vücudumuz için zorlayıcı olmaktadır. ''
Burada nabız aralığı hesabı var;
http://www.taylankumeli.com/nabiz_hesaplama.asp