- 20 Haziran 2011
- 334
- 15
-
- Konu Sahibi soguklarkralicesi
alt tarafta hıc bırsey yok,ust tarafada bakıyorum gorebıldıhım kaar bısey yok gozumude ovusturuyorum bır sey yok.senin yaşın kadar zamandır lens kullanıyorum ben canım... çok normal:))))
daha ne hikayeler var bende:)))
hiç endişelenme... gözündeyse göz bir şekilde atar onu dışarıya
bence göz en önemli organlardan biri bu nedenle ameliyat riskine giremiyorum... gözlerim miyop yaklaşık olarak 8 yıldır bozuk 4 yıldır da numarası sabit (1.25) kaç yıldır lens kullanıyordum ama kuruluk yapmaya başladı bu nedenle lenside bıraktım son 2 yıldır ne lens kullanıyorum nede gözlük... bakalım sonum ne olacak
alt tarafta hıc bırsey yok,ust tarafada bakıyorum gorebıldıhım kaar bısey yok gozumude ovusturuyorum bır sey yok.
alt tarafta hıc bırsey yok,ust tarafada bakıyorum gorebıldıhım kaar bısey yok gozumude ovusturuyorum bır sey yok.
cnm batam varmı gozunde
ddgım gıbı batma yoksa yere dusmus demekmıs genelde ole olurmus
ama yere dusmedıemınım dıyosun o zaman bayanın dedıgı gıbı bekle 2 gun falan kendı gelıverır onune belkı
ya da o da olmadı doktora gıt onlar cıkarsın
ameliyatı sordun mu doktoruna... bence sor.
benim ki doğuştan bozuk. üstelik de çok yüksek numara hipermetrop. benim doktorum (ki kendisi operatör doktor) bana tavsiye etmedi. en geç bir yıl sonra tekrarlar dedi.
ama senin hem miyop hem düşük numara hem de sonradan olmuş...
ben 1 yıl bile olsa şöyle gözlüksüz ve lenssiz yaşamayı istiyorum. ameliyat olan arkadaşlarım var senin gibi durumları.. hiç birinde de tekrarlamadı. benim doktorum yaptı ameliyatlarını da..
çok zor bi durum seni çok iyi anlıyorum ben birkaç yerle konuştum gel yaparız diyen de var bekle diyende... :44: ama sonuçta ameliyat bu az da olsa risk hep var... o yüzden ben yaptırmayı düşünmüyorum... zaten ne lens kullanıyorum nede gözlük 1 yıldır rahatım. senin gözlerin kaç numara
7 numara :))))
benimkinde yaş ilerledikçe numara düşüyor. 40 yaştan sonra da miyopa dönebilir ya da hipermetrobun başka bir çeşidi olabilir...
bekliyorum bakalım kısmetimde ne varmış:)))
bayan ben mi oluyorum:)))))
dinleyin tabii beni yavrularııııımmmmm:))))
uzun derken ne kadar uzun acaba kesın bı bılgınız varmı genel anlamda soruyorum ?
ben 9 yıldır falan kullnıyorum gozlugu artık sıkıldım dedıgınız gıbı kullnımı evet bı anlamda kolay cıkar tak ama
soguk karlı yagmurlu gunlerde sureklı ya buharlasıyo ya ıslanıyo sureklı sılmek zorunda kalıyosun
benımgıbı uzun sure gozluk kullnanların hemenhemen hepsının gozluklerı yamuktur meselazaten asıl bu durum benı lens almaya tesvık ettı
bırde duydugum kadarıyla lensın gorus derecesı gozluge gore daha ıyıymıs e yanı bı pencereden dunyaya bakmak var bırde seffaf yok gıbı bı aparattan bakmak var
sız hangı marka kullnıyosunuz pekı ?? ben seffaf b&l provısıon kullnıcam ınsallah becerebılırsem doktor onerısıyle
cnm bu arada okudugum bı bılgıyı paylasıyım :
lensler gozde kuruluk yapar dıye bısey yok aldıgınız markanın ozellıklerınden kaynaklanır dıyodu nette dogru bence
ben mesela sunı goz yası kullnıyorum sende kullnmayı den ole lens tak derım bana hıc doktor sende kuruluk var takma demedı demekkı buyuk bı sorun degıl bakımını yaptıktan sonra gunde 45 kez damlatırsan cok rahat edersın
gozlukde lens de kullnmıyorum dıyosun ama bas agrısı gozde dah acok yanma yapar
kesınlıkle ya gozluk takmalısın ya da lens bak kendınde dıyosun goz cok onemlıorgan dıye boleyaoarak daha cok ılerler gozun :26::26::26:
lazerden sonra dünya bambaşka görünüyo gözüne,lensle bu kadar net görmüyordum
ve acayip basit bi ameliyat girip çıkmam 10 dakika sürdü sürmedi
bu tekrarlayıp tekrarlamama konusunu bende bilmiyorum doktorum tekrarlamaz dedi,doğru şekilde yapıldığında tekrarlamazmış kesinlikle
zaten direk hadi yapalım demez heralde hiç bi doktor, ben istemiştim doktor yapamam şu anda tekrarlar dedi.dedikten 5 sene sonra kendisi dedi istersen yapalım artık lazer dedi.artık ilerlemez olmuştu numara
arkadaşım 18 yaşındayken olmuştu biraz gelişigüzel yapmışlar zaten uyuşturmayı dahi unutmuşlar falan şu anda tekrarlamış durumda
kadınlar kulubunde oldugumuza gore buyuk buyuk ıhtımal sızsınız o BAYAN
dınıyoruz ablacıgııııııııımmmmmmmmmmm dıyımbende
yasınız buyuk benden sanırımondna ole dedım kusura bakmayın :26:
yok canım şaka yaptım...
zaten ben kaşındım, sizin yaşınız kadar zamandır lens kullanıyorum diyerek:)))
yaşım ortaya çıktı hemen:)
Bnnucm : aynı durum bende de kac kez oldu hemdeyagmurda sırt bırt sılerım gozlugumu malesef
benım tırnaklarım uzun degıl zaten uzayamıyoo konuda sıkıntım yok
provısıondan genelde herkes memnun aynen ınsallah bende memnun kalırım
eksi yani miyop olanlar, hele de öyle 11-12 numara filan değillerse gidip hemen çizdirsinler bence...
aynı gün takıp güneş gözlüğünü çıkıyormuşsun hastaneden...
ahhh ahhhh...lens ya da gözlüksüz yaşamak...ne büyük bir lüks..değer valla verilen paraya da
inşallah canım rahatlığına alıştın mı bırakmazsın .ama dikkatli kullanmak lazım ben her eve gelişimde hemen çıkarırım her taktığımda da mutlaka solüsyonla iice ovalarım
lensim çizilmedi Allaha şükür numaram da ilerlemedi hiç bi sorun yok yani korkulcak birşey de yok 1 kere purevision aldım 3 yıldır purevision diorum takması falan da kolay ele çok yapışmıyor bi arkadaşım başka markalardan almış elimle tutamadım ki gözlerine takiim çok cıvık yapışkan birşeydi ama kendisi alışmış artık o ayrı
ha yanlış anlaşılmasın purevisionun reklamını yapmıorum ben rahat ettim sizde rahat edin die didim
Ben gece uyurkende kullanilabilecek lensler kullanmaya basladim 1 aydir.
valla dunya varmis, Goze yeterince oksijen giriyor bununla,
o yuzden gece cikarmaya gerek yok,
cok ince birsey, sanki gozlerimde lens yokmus gibi.
Gece saat kac oldu hala kurumadi gozlerim masallah