Kontakt Lens Lensin gözü çizmesi

ladyevilcm katılıyorum lens bence de buyuk kolaylık doktor ılk taktıgında hıssetmedım bıle harıka bı duyguymus bu keske onceden alsaydım dedım ama sol tarafda bı batam hıssı oldu rahatsızlık vermıstı umarımolmaz bu lenlerde ama ılk kullnımda normalmıs
ama cok zorlandım taktırmakta sen nasıl kullncan bu gıdısle dedı bana :KK43:
amaben nomraldede kuafore falan ozel gunlerde gıttıgımde goz kalemı surduremem kırpıstırır durururm o gunde ole olmustu lens takılırken :KK43:
kendım takarsam alısırım dıye dusunuyorum bakalım :KK14::KK14::KK14:

bu arada ben sunı goz yası damlası kullnıyorum gun ıcınde 4 5 kez yoksa gozerımde yanma oluyo sımdı ben bu lenlerı taktıktan sonra damla kullnırsam gozumden kayabılır gıbı gelıyo bana o yuzden dıyorum ya lenslerı takmadan 1 2 dk once damlatıyım ya da lenslerımı solusyonla ovaladıktan sonra bırde damla damlatıp ole takıyım
hangı alternaıtıfı degerelendırmelıyım sızce bayanlar ??????????

4 sene aralıksız lens kullandım allaha şükür hiç bi sorunla karşılaşmadım :KK6:

temizliğine çok dikkat ederdim,mutlaka ellerimi yıkar öyle takardım

her gece yatmadan önce mutlaka çıkartırdım

her seferinde yeni temizleme losyonu kullanmalısın ve asla kendi solüsyonundan hariç bişeye temas ettirmemelisin

uzun tırnaklar lense tahriş edebilir buna dikkat

lenslerini süresince kullanmalısın ben en fazla 30 35 gün kullanıyordum

en sonunda lazerle lens kullanmaktan da kurtulduum :KK12:

bısorun yasadınızm pekılazerdensonra ??
benım goz nom durdu bende lazerle amelıyat olmak ısıtoyurm ama once lensı deneyım dedım tırstım amelyattan
bırde bu lazer amelıyatı tekraralıyo denılıyo ne dusunuyosunuz bu konu hakkında ???

dün sabah lensimi takmaya calısıyorudum acelem vardı tam ıkorneamın altına yapısıyordu o sırada ben utuyu fıste bıraktıgım aklıma geldı lens yapıstı ne de olsa dedım utuye kostum dondugumde lens cıkmıştı acaba yeremı dustu yokd gozumu kırpınca ust tarafı katlanıp goz kapagımın ıcıne mı grıdı?gozumu kontrol ettım bır sey yok.yere de baktım lens yok.gozumun ıcınde olsa rahatsızlık dutyardım jheralde

cnm zaten lens gosun arkasına falan kaydıgında batam hıssedılıyomus o hıs yoksa yere dusurmussun demektır

bırde aceleyle taktım demıssınız ters takmıs olabılırsınız
bence bı ara cıkartıp deneyın duz takmayı olede kayıyosa ya doktorunuzda ya da gıttıgnız optıkcıde sorun var demektır :26::26::26:

benım goz nom durdu bende lazerle amelıyat olmak ısıtoyurm ama once lensı deneyım dedım tırstım amelyattan
bırde bu lazer amelıyatı tekraralıyo denılıyo ne dusunuyosunuz bu konu hakkında ???

ben ameliyat olayını araştırmıştım biraz. öğrendiğim kadarıyla tekrarlama ihtimali var bu ameliyatlar toplamda 4-5 kez yapılabiliyor bu nedenle ilerleyen yaşlarda ve yüksek numaralarda yapılması öneriliyormuş... zaten sanırım göz tam olarak düzelmiyor sadece numara küçülüyor... sonuç olarak ben ameliyatı riskli buluyorum, korkuyorum ve zorda kalmadıkça yaptırmayı düşünmüyorum... ama kuzenim yaptırdı ve çok da memnun...

büyük ihtimalle düşürmüşsündür..

ama göz kapağının arkasına bile kaçsa en geç birkaç gün sonra kendiliğinden çıkar...

bazen göz kapağının arkasına kaçsa bile rahatsız etmeyebiliyor. benim başıma gelmişti. bir iki gün sonra pıt diye gözümün önüne geliverdi:))))

bir başka sefer de yine göz kapağımın arkasına gitti. ben emindim düşmediğine. bu yüzden iyice gözümü açarak arayıp buldum hain lensi:)))parmağımın ucuyla hafifçe çekerek öne getirdim:))))))))

ben ameliyat olayını araştırmıştım biraz. öğrendiğim kadarıyla tekrarlama ihtimali var bu ameliyatlar toplamda 4-5 kez yapılabiliyor bu nedenle ilerleyen yaşlarda ve yüksek numaralarda yapılması öneriliyormuş... zaten sanırım göz tam olarak düzelmiyor sadece numara küçülüyor... sonuç olarak ben ameliyatı riskli buluyorum, korkuyorum ve zorda kalmadıkça yaptırmayı düşünmüyorum... ama kuzenim yaptırdı ve çok da memnun...

genelde miyoplarda daha iyi sonuç alınıyormuş.. hipermetroplarda tekrarlama ihtimali yüksek oluyormuş.

doktorunuz önermiyorsa hiç girişmeyin ameliyat işine... ben de çok istiyordum ameliyatı. doktorum da bana 1 yıl sonra tekrarlama ihtimali çok yüksek.. paran boşa gider, düşünme dedi...

buyuk numara derken benımkı 2.50 buyuk katagorısıne gırıyormu ???

zaten sımdı yaptırmayı hıc mı hıc dusunmuyorum (21 yasındayım )
ılerıde korkumu yenersem yaptırırım heralde bırde oyle ucuz dda degılkı amelıyat 2.000 tl dıye bılıyorum ben bı de 4 kez yaptırdıgını dusun ohoooooo hayatımı lens amelıyatı ıcın calısarak gecırmek ıstemıyorum :KK52::KK52:
umarım lens takma konusunda basarılı olursam tam gozume de uyarsa hıc dusunmeme gıbı gelıyo cunku bazılarında duyoyurm o kadar alıstımkılense sanıyemı almıyo dıye bazıları da aynaya bakmadan bıle takabılıyorum dıo :KK52::KK52::nazar:

ama göz kapağının arkasına bile kaçsa en geç birkaç gün sonra kendiliğinden çıkar...

bazen göz kapağının arkasına kaçsa bile rahatsız etmeyebiliyor. benim başıma gelmişti. bir iki gün sonra pıt diye gözümün önüne geliverdi:))))

bir başka sefer de yine göz kapağımın arkasına gitti. ben emindim düşmediğine. bu yüzden iyice gözümü açarak arayıp buldum hain lensi:)))parmağımın ucuyla hafifçe çekerek öne getirdim:))))))))

ya cnm en korktugum bu benım ya :KK43::KK43::KK43::KK43:
nasıl taa gozunun arkasında cıkarıp takabılıyosun ayakta alkıslayasım var senı vala :KK9::KK9::KK9::KK9:

ya düşmediyse.kontrol ettım ben gozumu gorunurde hıcbır sey yok.

Tam olarak anlayamadım soruyu ama uzun süreli lens kullanımı korneayı inceltiyormuş
Bir de yanlış takıp çıkarma yine korneaya zarar veriyormuş
Bir de eskiden sert lensler vardı yanlış takınca vs gözü çizerdi
Ama yumuşak lenslerde böyle bir sorun olmaz

Lensin miyop gözü kör edecek noktaya getirmesi de,lens gözle birebir temas ettiği için numarasının ilerlemesine neden oluyor
Gözlükte arada mesafe olduğu için bu sorun daha az
Bunu bana doktorum söylemişti,o yüzden numaralı lensler gözün gerçek numarasından 1 numara düşük veriliyor ve düşük numaralı gözlerde lens kullanımı önerilmiyor
Benim lenslerim hep gerçek numarasından bir numara düşük

Evet dogru, numarali lenslerin uzun süreli kullanimi gözleri görme derecesini daha fazla bozuyor..
8 yila yakindir lens kullanan biri olarak, ilerleme oldu..
Yanliz doktor gercek numaramizdan 1 numara daha düsük lens neden öneriyor?
Net görmeyerek gözü daha fazla yorma mantigini düsünürsek, daha fazla bozmaz mi ?

genelde miyoplarda daha iyi sonuç alınıyormuş.. hipermetroplarda tekrarlama ihtimali yüksek oluyormuş.

doktorunuz önermiyorsa hiç girişmeyin ameliyat işine... ben de çok istiyordum ameliyatı. doktorum da bana 1 yıl sonra tekrarlama ihtimali çok yüksek.. paran boşa gider, düşünme dedi...

bence göz en önemli organlardan biri bu nedenle ameliyat riskine giremiyorum... gözlerim miyop yaklaşık olarak 8 yıldır bozuk 4 yıldır da numarası sabit (1.25) kaç yıldır lens kullanıyordum ama kuruluk yapmaya başladı bu nedenle lenside bıraktım son 2 yıldır ne lens kullanıyorum nede gözlük... bakalım sonum ne olacak :KK1:

buyuk numara derken benımkı 2.50 buyuk katagorısıne gırıyormu ???

zaten sımdı yaptırmayı hıc mı hıc dusunmuyorum (21 yasındayım )
ılerıde korkumu yenersem yaptırırım heralde bırde oyle ucuz dda degılkı amelıyat 2.000 tl dıye bılıyorum ben bı de 4 kez yaptırdıgını dusun ohoooooo hayatımı lens amelıyatı ıcın calısarak gecırmek ıstemıyorum :KK52::KK52:
umarım lens takma konusunda basarılı olursam tam gozume de uyarsa hıc dusunmeme gıbı gelıyo cunku bazılarında duyoyurm o kadar alıstımkılense sanıyemı almıyo dıye bazıları da aynaya bakmadan bıle takabılıyorum dıo :KK52::KK52::nazar:

aynen ben de aynaya bakmaya bile gerek duymuyorum benim için çok kolay ruj sürmek gibi :KK1: 2.50 büyük bi numara değil tatlım... benimkisi 1.25 yaşım da 23 ameliyat olmayı hiç düşünmüyorum...

bence göz en önemli organlardan biri bu nedenle ameliyat riskine giremiyorum... gözlerim miyop yaklaşık olarak 8 yıldır bozuk 4 yıldır da numarası sabit (1.25) kaç yıldır lens kullanıyordum ama kuruluk yapmaya başladı bu nedenle lenside bıraktım son 2 yıldır ne lens kullanıyorum nede gözlük... bakalım sonum ne olacak :KK1:

cnm bu arada okudugum bı bılgıyı paylasıyım :
lensler gozde kuruluk yapar dıye bısey yok aldıgınız markanın ozellıklerınden kaynaklanır dıyodu nette dogru bence
ben mesela sunı goz yası kullnıyorum sende kullnmayı den ole lens tak derım bana hıc doktor sende kuruluk var takma demedı demekkı buyuk bı sorun degıl bakımını yaptıktan sonra gunde 45 kez damlatırsan cok rahat edersın

gozlukde lens de kullnmıyorum dıyosun ama bas agrısı gozde dah acok yanma yapar
kesınlıkle ya gozluk takmalısın ya da lens bak kendınde dıyosun goz cok onemlıorgan dıye boleyaoarak daha cok ılerler gozun :26::26::26:

lazerden sonra dünya bambaşka görünüyo gözüne,lensle bu kadar net görmüyordum :nazar:
ve acayip basit bi ameliyat girip çıkmam 10 dakika sürdü sürmedi
bu tekrarlayıp tekrarlamama konusunu bende bilmiyorum doktorum tekrarlamaz dedi,doğru şekilde yapıldığında tekrarlamazmış kesinlikle
zaten direk hadi yapalım demez heralde hiç bi doktor, ben istemiştim doktor yapamam şu anda tekrarlar dedi.dedikten 5 sene sonra kendisi dedi istersen yapalım artık lazer dedi.artık ilerlemez olmuştu numara
arkadaşım 18 yaşındayken olmuştu biraz gelişigüzel yapmışlar zaten uyuşturmayı dahi unutmuşlar falan şu anda tekrarlamış durumda
:KK50:

cnm bu arada okudugum bı bılgıyı paylasıyım :
lensler gozde kuruluk yapar dıye bısey yok aldıgınız markanın ozellıklerınden kaynaklanır dıyodu nette dogru bence
ben mesela sunı goz yası kullnıyorum sende kullnmayı den ole lens tak derım bana hıc doktor sende kuruluk var takma demedı demekkı buyuk bı sorun degıl bakımını yaptıktan sonra gunde 45 kez damlatırsan cok rahat edersın

gozlukde lens de kullnmıyorum dıyosun ama bas agrısı gozde dah acok yanma yapar
kesınlıkle ya gozluk takmalısın ya da lens bak kendınde dıyosun goz cok onemlıorgan dıye boleyaoarak daha cok ılerler gozun :26::26::26:

1 yıldır bişey kullanmıyorum birkaç yıldır da numarası sabit... göz yaşı damlası da kullandım ama pek işe yaramadı gibi :KK43: lensim 1 hafta gözde kalabilen lenslerdendi ama ben yine de eve gelir gelmez çıkartıyordum buna rağmen son zamanlarda iyice rahatsız olmaya başladım o yüzden de kullanmayı bıraktım... belki ileride devam ederim ama şimdilik durumumdan memnunum

lazerden sonra dünya bambaşka görünüyo gözüne,lensle bu kadar net görmüyordum :nazar:
ve acayip basit bi ameliyat girip çıkmam 10 dakika sürdü sürmedi
bu tekrarlayıp tekrarlamama konusunu bende bilmiyorum doktorum tekrarlamaz dedi,doğru şekilde yapıldığında tekrarlamazmış kesinlikle
zaten direk hadi yapalım demez heralde hiç bi doktor, ben istemiştim doktor yapamam şu anda tekrarlar dedi.dedikten 5 sene sonra kendisi dedi istersen yapalım artık lazer dedi.artık ilerlemez olmuştu numara
arkadaşım 18 yaşındayken olmuştu biraz gelişigüzel yapmışlar zaten uyuşturmayı dahi unutmuşlar falan şu anda tekrarlamış durumda
:KK50:

doktorunuz sıze onceden bılgıvermıs ne guzel bende ne dıyım vala ole doktora denk gelırım ınsallah :KK52:

1 yıldır bişey kullanmıyorum birkaç yıldır da numarası sabit... göz yaşı damlası da kullandım ama pek işe yaramadı gibi :KK43: lensim 1 hafta gözde kalabilen lenslerdendi ama ben yine de eve gelir gelmez çıkartıyordum buna rağmen son zamanlarda iyice rahatsız olmaya başladım o yüzden de kullanmayı bıraktım... belki ileride devam ederim ama şimdilik durumumdan memnunum

durumundan memnunsan tabıkısorun yok cnm daha ıyı hatta o zaman :KK34:

X