- 20 Haziran 2011
- 334
- 15
-
- Konu Sahibi soguklarkralicesi
gozu kor etmesı mı ılk kez duyudum ve zaten tırsıyorum lens ılk defa aldım doktoruma taktırcam salı gunu ınsallah ıyıce tırstım bunları okuyunca
3 aylık aldımben umarım bende kotu bı sonuc vermez yaaaaaaaaaaa
bende bı soru sorum : benım goz numaram ıkı yıldır durdu artık ılerlemıyo pekı ben lensı kullnmaya baslıcam o zaman ılerleme olurmu yanı???????
goz nom 2.50 bu arada
Kör etmez tabii ki de dediğim gibi numarasını yükseltebiliyor
Ve uzun süreli kullanımda olabilecek bir şey
Kesinlikle ilerler diyemem ama bende ilerleme olmuştu
Hala da oluyor ama lensin rahatlığına alıştığım için kullanıyorum
Tam olarak anlayamadım soruyu ama uzun süreli lens kullanımı korneayı inceltiyormuş
Bir de yanlış takıp çıkarma yine korneaya zarar veriyormuş
Bir de eskiden sert lensler vardı yanlış takınca vs gözü çizerdi
Ama yumuşak lenslerde böyle bir sorun olmaz
Lensin miyop gözü kör edecek noktaya getirmesi de,lens gözle birebir temas ettiği için numarasının ilerlemesine neden oluyor
Gözlükte arada mesafe olduğu için bu sorun daha az
Bunu bana doktorum söylemişti,o yüzden numaralı lensler gözün gerçek numarasından 1 numara düşük veriliyor ve düşük numaralı gözlerde lens kullanımı önerilmiyor
Benim lenslerim hep gerçek numarasından bir numara düşük
kullandığım lens korneayı cepecevre sarmıyor yanı lensın bır kısmı gozun korneasının dısında kalıyor,yanı beyazına kayıyor.bunu nasıl onlerım.
ben doktora gıttım goz capımın olculmesı ıcın bana gerek yok dedıb optıkcıye gıt gozluk recetenle alabılırsın dedı bende gıttım almaya lensi taktım korneanın dısına tasıyor lens.ve cıkardıgımda sunu farkettım tastıgı kısım,lensin seklini almış gibi.(ben bu doktoru anlayamıyorum)cnm sen sanırım gozunun capına gore lens mı almadın kaymaması lazım dıye bılıyorum
ya da yanlıs mı verdıler sana
doktor tavsıyesıyle almanını onerırım sende ılk kullnıcaksan
ben doktora gıttım goz capımın olculmesı ıcın bana gerek yok dedıb optıkcıye gıt gozluk recetenle alabılırsın dedı bende gıttım almaya lensi taktım korneanın dısına tasıyor lens.ve cıkardıgımda sunu farkettım tastıgı kısım,lensin seklini almış gibi.(ben bu doktoru anlayamıyorum)
ankarada yasamıyorum. ılk kez kullanıyorum,cnm ankarada oturuyosun sana gıtmenı tavsıye edıcem hastane soleyebılırım cok ıyı ılgılenıyolar
hemde devlet hastanesı
bende anlamıyorum bu doktorların bazılarını am acnm sen onceden de kullnıyomuydun lens
ankarada yasamıyorum. ılk kez kullanıyorum,
ters duz nasıl anlayacagımı da bılmıyorum ben .cnm ters de takmıs olabılırsın bı de ole bı ıhtımal var lens ıce donukse duz dıye bılıyorum cnmben
ama bırde ılkkez kullnıyomussunuz doktor nasıl gerek yok dedı anlamadım nasıl bı doktor bu yaaa capı mapı yazmadan gonderdı yanı sızı
uzun derken ne kadar uzun acaba kesın bı bılgınız varmı genel anlamda soruyorum ?
ben 9 yıldır falan kullnıyorum gozlugu artık sıkıldım dedıgınız gıbı kullnımı evet bı anlamda kolay cıkar tak ama
soguk karlı yagmurlu gunlerde sureklı ya buharlasıyo ya ıslanıyo sureklı sılmek zorunda kalıyosun
benımgıbı uzun sure gozluk kullnanların hemenhemen hepsının gozluklerı yamuktur meselazaten asıl bu durum benı lens almaya tesvık ettı
bırde duydugum kadarıyla lensın gorus derecesı gozluge gore daha ıyıymıs e yanı bı pencereden dunyaya bakmak var bırde seffaf yok gıbı bı aparattan bakmak var
sız hangı marka kullnıyosunuz pekı ?? ben seffaf b&l provısıon kullnıcam ınsallah becerebılırsem doktor onerısıyle
kullandığım lens korneayı cepecevre sarmıyor yanı lensın bır kısmı gozun korneasının dısında kalıyor,yanı beyazına kayıyor.bunu nasıl onlerım.
ters duz nasıl anlayacagımı da bılmıyorum ben .
ters duz nasıl anlayacagımı da bılmıyorum ben .