- 20 Kasım 2010
- 4.834
- 8.779
-
- Konu Sahibi soguklarkralicesi
sagol cnm :)
ya evet haklısın bırde tanesı 25 30 tl bu solusyonların bende senın bu yazından sonra ıkı gundur tazelemıyorum solusyonunu
her taktıgımda lensı temızlıyorum demıssın ya sole mı yapıyosun :
lensı takıcan zaman ıste yıkıyosun elını kuruluyosun sonra acıyosun avcunu lensı alıyosun kabından bı damla solusyonh dokuyosun parmagınla 1 2 snye gezdırıyosun sonra takıyosun degılmı ??
ben bole yapıyorum da
ve bu arada sol gozume cok zor takıyorum ya sag tarafa bır ya da ıkıncı kez denememde oluyo ama sol gecen gun bayagı ugrasıtırdı bayagı gozlerım acıdı falan
bugun cok ugrasmadım ama gun gectıkce alısıcam ama bu goz acımaları normal dımı
bırde ara ara batma oluyo gerı gıdıyo hele ılk taktıgımda acayıop batıyo
bırde bazen bulanıklık oluyo gozlerım acıdıgında
canım iki damla falan dökmüorum biraz daha fazla doküyorum parmak ucuyla ovalıyorum ovaladıktan sonra biraz daha solüsyon döküyorum bu son döktüğümde içine parmağımı değdirmeden takıorum batmalar böyle daha az olu hatta hiç olmaya da bilio ....
lensin ilk zamanları batmalar normal ama çok uğraşıp acıtma fazla gözünü(
rahat ol takarken bişi olmuo ya altına koy koyduğun yere bak bittii :))
mervemervemerve; ilahi komiksin ya bende buğulanma bilgisayara çok bakınca oluo kuruyo biraz ondan bir de tozlu yerlerde de buğulanma oluo
ayy yok ya gözlükten kat kat rahat bana da garip gelmişti gözlüksüz kalınca ama ben gözlük istemiorum burnumda iz yapıodu :))
haydi hayırlı olsun inşallah yarın daha rahat takarsın
aa bu arada ben sol gözüme de sağ elle takıyorum
Kızlar kaç yaşınızda lens kullanmaya başladınız ?
16 yaşındayım ve doktorum bana sakıncalı olabileceğini söylüyor ama istersem yazabilirmiş :26: Ne yapmalıyım gözlerimde miyop var ?
cnm ben de kısa bı kesıt anlatıyım
ben ılk lensımı taktırmaya gıttıgım zaman bı kız ve babası gelmıslerdı kız da 15 yasındaymıs bayagı takıyomus lensı hemsıre ona lens veremeyız yası cok kucuk 20 yasından asagıdakılere lens vermıyoruz dedı
babası da ne yapsam ne etsem ıstemıyo gozluk alıyorum kırıyo sız yazmassanız ozele gıtcem kendım alıcam dedı hemsıreler de mecbur yazdı
tavısyem lens takma cok tıtızlık ıstıyo ben yenı basladım evde gozluk takıyorum dısarda lens takıyorum tozlu havada takmıyorum cok tehlıkelı yuzumu bıle yıkamıyorum lens varken gece yatmıyorum lensle zaten topu topu 3 4 saat lenslı kalıyorum
ama cok cok rahat alısınca gercekten alıstım sayılır ama sen daha 16 yasındasın cokcok kucuksun (ben 21)
cokcok dıkkat etmen gerekıyr lensın ustunde bı toz zerrecıgı bıle batma yapabılıyo
bence gozluk tak bı sure benım yasıma gelınce takarsın lensı gozluk sızın yasınız ıcın ıdeal bence ve alısıyosun golzuke zaten gozumde varken gozlukumu aradıgım olurdu benım
ama ıste bende sıkıldım artık kendıme guvenım geldı yapabılırım dedım aldım lensımı
helekı renklı sakın alma daha tehlıkelı denılıyo
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim . Lensi sadece okulda takmayı düşünüyordum . Eve gelince gözlükle idare ederim diye bir düşüncem vardı . Numaram o kadar büyük değil . Bir de insan gerçekten sonradan olan bir şeye alışamıyor gözlük takmamı gerektirecek bu durum küçüklüğümde ortaya çıksaydı belki bu kadar yadırgamazdım fakat göZümde gözlük olunca odaklanamıyorum . Dar bir pencereden bakmak hiç kolay değilmiş. Bilmem belki lens alırsam bu durumdan kurtulurum diye düşünmüştüm . Tavsiyelerinizi dinleyeceğim .Teşekkür ederim
15 yaşında lense başladım 22 yaşıma kadar kullandım. canım valla lensi ben artık bıraktım bişi okuyacağım zaman gözlük takıyorum gözlerim 15 yaşndayken 4 tü şimdi 2.5 a düştü bu yüzden rahatımlens bu 7 yıl içinde benim gözlerimi okadar çizdiki anlatamam. lensi gözümden çıkardığım anda gözüm acımaya başlıyordu. gözde kuruluk başlatıyor. tam 1 yılda anca gözlerim düzeldi diyebilirm. lensiz yaşayamıyordum resmen çıkardığım andaki gözümün havayla teması beni öldürüyrdu resmen gözümü kesiolardı. sakın bulaşma çok istiyorsan dışarı çıkacağın zaman titiz bir şekilde takabilirsin. ben ara ara öyle kullanmıyorm zararı dokunmuor
Geçmiş olsun numarınızın düşmesine sevindim . Doktorum bir de şu ihtimali söyledi . Gözlerim henüz gelişme evresinde olduğu için korneam incelebilirmiş bundan dolayı da ileride lazer ihtimali tamamen yok olabilirmiş . Bir seçim yapmam gerekecek şu anki rahatım için geleceğimi yok edebilirim . Gözlük de çok rahatsız ne yapsam bilemedim
Teşekkür ederim öneriniz için
lazeri çok araştırdım çok doktorla görüştüm hiç biri önermedi canım sende iyi düşün çok sağlıksız bir şey geçmiş olsn
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim . Lensi sadece okulda takmayı düşünüyordum . Eve gelince gözlükle idare ederim diye bir düşüncem vardı . Numaram o kadar büyük değil . Bir de insan gerçekten sonradan olan bir şeye alışamıyor gözlük takmamı gerektirecek bu durum küçüklüğümde ortaya çıksaydı belki bu kadar yadırgamazdım fakat göZümde gözlük olunca odaklanamıyorum . Alışırım dedim alışamadım da .Yüzümde sürekli bir ağırlık var gibi geliyor . Dar bir pencereden bakmak hiç kolay değilmiş. Bilmem belki lens alırsam bu durumdan kurtulurum diye düşünmüştüm . Tavsiyelerinizi dinleyeceğim .Teşekkür ederim
cnm bende senın gıbı sonradan takmıstım gozlugu ılk taktıgımda aynaya kustum resmen ıyyyyy bu ne ya dedım ve sonra yavas yavas alıstım hemen alısılmıyokı zaten lense de ole
bak sımıd de lense gectım bu ne ya gozlerım bı tuhaf gelıyo kuculdu gıbı dedım ama artık lense de alıstım aynı gelıyorum gozume
agırlık hıssı vermesı ılk taktıgınıcın cok cok normal bende de oluyodu ama sonradan dedıgım gıbı gozumde gozluk varken gozlugumu arardım bazen o kadar alsmıstım gozluge
ve ılk kez golzuk taktıgımda gulenler olmustu bana lıse cagımdaysa herkes golzuk sana yakısıyo derlerdı hatta bazıları gozluk kulln hep lense gecme derlerdı
ama ben ıstemıyodum lısede cocuksu bı hava verıyodu sankı bana bı de bılırsın ortaokulda ınek falan denılır gozluklulere bırde o yuzden lıseye gelınce ıstemedım
babam da lens pusuruklu ıs alamam derdı gercekten ole cok dıkkat ıstıyo ve temızlık gerektırıyo kesınlıkle lenslıyken elımı gozume degdırmıyorum (ıcıne yanı )
bu arada cnm benım goz numaram durdu benımde dusuk 2.50 ve durması duzenlı gozluk takmamdan kaynaklanıyo ıkı senedır durdu artık yaklasık 8 senedır gozlukluyum
durdugu ıcın de bıraz lens ıstedım cunku les takmak goz numarasını cok ılerletıyomus
ve ıyıkı lens kullnmamısımdıyorum
bu arada lazer dusunuyorum ama okul bıtınce omur boyulenslerle ugrasmak ıstemıyorum sanırım
rica ederim canım alışmışşan değiştirmemek en mantıklısı :)aynen bende de ız yapıyodu bırde yamukluk yok onumde perde gıbı bısey de yok yanı bende pek vazgecıcek gıbı degılım cnm lensten
bılgısayara zaten lensle hıc mı hıc bakamıyorum cok fena oluyorum o kadar alısamadım cnm zaten gozluk takarım bılgısayar basında sanırım
bana hemsıtre sola sol elle gosterdı cnm o yuzden bende artık ole alsıtım gıbı zar zor o yuzden aman taktıgı degıstırmeyım yenı ogrenmısken
tavısyelerın ıcın cok sagol cnm
Ben 3 senedir lens kullanıyorum miyop nedeniyle. Gözü çizmesi hakkında bir şeyler duymuştum lensi iyi temizlemeyip altında toz taneleri saç parçası kaldığında gözü çizmesi mümkün fakat gözü kör etmeyi ilk kez duyuyorum. Ayrıca benim gözlerim her 3 ayda bir sürekli ilerliyor bu konuda yapabildiğim bir şey yok sanırım. Lenslerimi de 1 haftalık kalmalı aldım fakat ben bu kurala pek uymuyorum göz konusunda çok üşengecim okula sabahın köründe gittiğim için akşam çıkartıp sabah takmak zor geliyorO yüzden aklıma geldikçe ya da rahatsız ettikçe çıkartıyorum. Ne kadar zararlı da olsa. 5. sınıftan 8. sınıfa kadar gözlük kullandım hiç sevmedim hiç sevemedim her fotoğraf çekilişimde çıkardım bazen evde unuttum kör gibi dolandım vs. vs. ama ilk lensleri taktığımda kendimi uzaktaki ayna da hem net hemde gözlüksüz görmenin verdiği zevki bir daha hiç yaşayamadım. Çok seviyorum lenslerimi çok İyi ki varlar. İki derdim arada gözüme bir şey kaçtığında sanki gözümü neşterle keserlermişçesine acı vermesi lensi temizleyene kadar Ve denizdeyken unutup gözlerimi açtığımda lenslerimin suda kaybolması Kimseyi korkutmak için söylemiyorum ama 40 yılda bir olabiliyor böyle bir şey.
22 yaşındayım ve lensle 3. yılımdayım sayılır orta okuldan beri gözlük kullandımKızlar kaç yaşınızda lens kullanmaya başladınız ?
16 yaşındayım ve doktorum bana sakıncalı olabileceğini söylüyor ama istersem yazabilirmiş :26: Ne yapmalıyım gözlerimde miyop var ?
En büyük problemim okul zaten kimsenin ne dediği umurumda değil fakat insan da bazı sözlere gerçekten alınıyor. Henüz bu sözlere maruz kalmadım fakat ne biliyim insan üzülür ya. Beni bunaltan en büyük problem tahtaya bakarken gözlerimi kasmak ve bu sayede de korkunç baş ağrılarına maruz kalmak . Gözlük iyi hoş da ya ne biliyim sanki böyle burnumun üzerine biri oturmuş gibi geliyor . Umarım en yakın sürede alışırım yoksa maalesef lens tek umudum olacak. Sözlerinizden anladığım kadarıyla daha kötü sonuçlar oluşabilir ama , of bilmiyorum
Lenslerin göz numarasını büyüttüğünü ilk defa duyuyorum. Bana doktor tavsiye etmişti. Bir senedir kullanıyorum. 1 derece miyobum. 2 hafta içinde yeni lens almam gerekiyor ama 1 yılım da doldu ilerlemiştir numarası acaba 1.25 mi alsam? Doktor randevum 1 ay sonra çünkü.
doktora giitmeden ilerlemiştir diye 1.25 almanı tavsiye etmem büyük numara kullanmaktansa doktorlar hep biraz küçüğünü verir
Benim 0.75di ama 1 vermişti. Zaten vazgeçtim. Yine 1 numara alacağım. Doktora gittikten sonraki lens alışımda değiştiririm. Zaten yazın çok kullanmıyorum. Okul olduğu zaman kullanıyorum. :)