Esasen ben değil kuzenim satın aldı; bizim sülalede miyopi genetik, ikimiz de çocukluktan beri lens kullanırız; ama renklilere geçmem onun sayesinde oldu. Hatta KK'da dönen lens muhabbetini benden önce o keşfetmişti, onun vesilesiyle girmiştim :1hug:
Bir erkek olarak canlı renkleri pek sevmediğinden mavilik taşıyan gri renkte boyama istedi. Hem benzer iris örnekleriyle hem de photoshop'tan renk alternatifleriyle gitti. ıstediğine yakın bir sonuç da elde edildi. Hatta ambalajından çıkartıp elimize aldığımzda adeta büyülendik çünkü resmen irisin kendine has dokusu birebir yansıtılmıştı, hatta gerçekliğine hayran kalırken bir taraftan da ürkmüştük; fakat heyecanımız göz takıldığında yerini biraz hüsrana bıraktı. Çünkü gözde o hayran bırakan doku iki boyutlu ve plastik kapak gibi duruyordu. Ben de denedim benim gözümde de aynı sonucu aldık; ama asıl sürprizi ertesi sabah gün ışığında yaşadık. Hani iris hastalıkları olan ya da gözünde irisin rengi hiç olmayan körlük türlerinde prostetik protezler takılır ya, aynı öyleydi. Gün ışığında muazzam sırıtıyordu. Bizim damarlı diye kızdığımız lenslerden ışık irise süzülüp içten doğal bir saydamlık yaratırken customlarda şişkin birer kütle vardı adeta.
Açıkcası çok büyük hayal kırıklığına uğradık. Ben de kendim için yaptırmaktan vazgeçtim. Halbuki forumlarda inceleyip yazılanları okudukça inanılmaz özeniyorduk ve en ideal lens şeklinin o olduğunu sanıyorduk. O günden beri lenslere feci soğudum.mafoldumben