leke ve kanamaların riskinden kaç günde kurtuluruz ?

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
15
298
Adana
kızlar biliyorum bikaç konum var ama panik oldum. eşim de çok stresli

kahverengi leke görmüştük, bir kere oldu pazar akşamı, çok az, sonraki gün sabah peçeteyle o bölgeyi sildiğimde belli belirsiz vardı yine.

ve bugün tam 21. gün tekrar olmadı.(jel ve proluton depot iğne kullandım)

ve lekeden 1 gün sonra keseye iyi dedi doktor.

5 gün sonra kalp atışını gördük yine iyi dedi.

tekrar 5 gün daha geçti, yine bakıldı yine kalp atıışını gördük yine iyi dedi.

9-10 gündür kontrol olmadık.

kızlar atlattık değil mi Allah'ız izniyle.

yalnız bir detayı hep sormayı unuttum doktora. kese gelişimi ve bebek boyu, ilk kalp atışını duyduğumuzda 7.4 mm demişti bebek için

Son düzenleme:
çok şükür kızlar benim 22 gündür lekem bişeyim yok.

kontrolde bugün 9+2 dedi doktor. kalp atışları hızla devam ediyor:) hareket ettiğini bile gördüm nasıl güzel bir duygu. çok şkür

maşaallah canım... inşaallah bir daha hamileliğinde hiçbir sorun yaşamazsın... içini ferah tut.. Allah büyüktür.. inşaallah sağlıkla sıhhatle bebeğini kucağına alır güzel güzel büyütürsün..

bugün ağır olmasada epey iş yaptım. eşim engellemeye çalıştıkça sanırım biraz da inat ettim:(

dinlen sen diyor bana ama artık sıkıldım ya kaç gün oldu

Canım 3 dusuk yaptım. 4.dogurdum çok sukur :) dusukler lekeyle basladı hep ama benim lekelerim hiç gecmedi... Seninki gecmiş çok sukur... 3 gebelikte de kalp atısı alamadım oglumda aldım.. Sen de almışsın !! Lutfen panık yapma. Tekrarlamadıysa bebişin içerde iyidir,seninledir!stres yapma,içinde takla atmaya baslayınca rahatlıyor insan... İyi olacak inş hep oyle dusun...

Canım 3 dusuk yaptım. 4.dogurdum çok sukur :) dusukler lekeyle basladı hep ama benim lekelerim hiç gecmedi... Seninki gecmiş çok sukur... 3 gebelikte de kalp atısı alamadım oglumda aldım.. Sen de almışsın !! Lutfen panık yapma. Tekrarlamadıysa bebişin içerde iyidir,seninledir!stres yapma,içinde takla atmaya baslayınca rahatlıyor insan... İyi olacak inş hep oyle dusun...

canım ya valla çok sevinim seinn adına. bizim aslında stresimiz hem bebeğimizi kaybetme korkusu hem de eşimde sperm sayı problemi var. zor oldu yani bu hamileliklerim. biri yaklaşık 9ayda diğeri 6ayda oldu. doktorlara kalırsa iki hamilelikte şans, bi nasip diyoruz.
aslında sanırım asıl korkumuz bu. allah korusun bizi. çok dua ediyoruz ama işte vesvese oluyor hep.
eşimin de psikolojisi biraz bozuldu, belli etmemeye çalışsa da belli oluyor. pek iyi değil garibim, hala tedirgin

şuan 10+0 inşallah, en son ptesi muayenede kalp atışını ve hareketini görmüştük bebeğimizin:)

canım senin lekelerin devam ederken peki, sana proluton iğne (rahim kasılmalarını azaltıyor,haftalık 1veya 2kere yapılıyor dozuna göre) yapıldı mı? birde bana 1 aylık crinone jel verildi. vajinal yldan kullanılıyor. sana iğne,ilaç herhangi bişey verilmiş miydi?

acaba benim lekelerimi bitiren bu iğneler,jeller mi oldu?

oyle inatlasip is yapmayacaksin canim. isler yapilir..Yapilmazsa kalir. Doguma kadar cektim ben. 37. hafta dogum yaptim. Pşesanta previa vardi bende gerci. 3 kere kanamam oldu az az. Yani surekli kanama olmayacagi bri daha olmayacagi anlamina gelmiyor. bu herkes icin bir risk tabi. Sadece senin icin degil. Ozellikle 3 ay cok onemli.
Birak is guc. Naz yap, yat dinlen. Keyfini sur. Hayatta kac kere hamilelik yasiyoruz .. ben yapmadim bunlari cok pismanim.
ilkinde calisiyodum. ikincide de agir ve sancili bir gebelikti. Bi de kizimla da ilgilenmem gerekiyodu vs.

kızlar biliyorum bikaç konum var ama panik oldum. eşim de çok stresli

kahverengi leke görmüştük, bir kere oldu pazar akşamı, çok az, sonraki gün sabah peçeteyle o bölgeyi sildiğimde belli belirsiz vardı yine.

ve bugün tam 21. gün tekrar olmadı.(jel ve proluton depot iğne kullandım)

ve lekeden 1 gün sonra keseye iyi dedi doktor.

5 gün sonra kalp atışını gördük yine iyi dedi.

tekrar 5 gün daha geçti, yine bakıldı yine kalp atıışını gördük yine iyi dedi.

9-10 gündür kontrol olmadık.

kızlar atlattık değil mi Allah'ız izniyle.

yalnız bir detayı hep sormayı unuttum doktora. kese gelişimi ve bebek boyu, ilk kalp atışını duyduğumuzda 7.4 mm demişti bebek için

Canim bir ayı bulur tahminimce..
Ben de düşük tehtidi atlattım.. 10. haftamda yoğun kanama ile.. Akıntılar lekelenmeler asla geçmicekmiş gibi geldi. Hep yattım varis bile oldu bacaklarımda.
Fakat 1 ay sonra yani 14. haftamda bi anda kesilmişti lekelenmeler kanama.. Düsük tehtidim de yok olmuştu..
İş yapma bol bol su iç ve dinlen. Büyük tuvaletini yaparken sakın ıkınma. Ve bol bol dua et. Elektrikli süpürge kullanma. Bdbeği çok sarsıyormuş..
Perinatolog doktorumun bana söylediği bu söz hala kulaklarımda:
"eğer bebeğin genetiği sağlamsa, bebek sağlıklıysa zaten tutunur. Bir sürü tehlike ve kanama atlatsa bile.. Ama bebek sağlıksızsa, genetiği bozuksa ne yapsak da engel olamayız düşer."
Beni nasıl da çaresizliğe sürüklemişti bu söz ama ne kadar da doğru halbuki.. Simdi 20. haftamdayim. Allaha bin şükùr bebeğim gayet saglikli ve tehlikem de bitti.. Boll bol su iç unutma. Allah yardimcin olacaktir canim..

Canim bir ayı bulur tahminimce..
Ben de düşük tehtidi atlattım.. 10. haftamda yoğun kanama ile.. Akıntılar lekelenmeler asla geçmicekmiş gibi geldi. Hep yattım varis bile oldu bacaklarımda.
Fakat 1 ay sonra yani 14. haftamda bi anda kesilmişti lekelenmeler kanama.. Düsük tehtidim de yok olmuştu..
İş yapma bol bol su iç ve dinlen. Büyük tuvaletini yaparken sakın ıkınma. Ve bol bol dua et. Elektrikli süpürge kullanma. Bdbeği çok sarsıyormuş..
Perinatolog doktorumun bana söylediği bu söz hala kulaklarımda:
"eğer bebeğin genetiği sağlamsa, bebek sağlıklıysa zaten tutunur. Bir sürü tehlike ve kanama atlatsa bile.. Ama bebek sağlıksızsa, genetiği bozuksa ne yapsak da engel olamayız düşer."
Beni nasıl da çaresizliğe sürüklemişti bu söz ama ne kadar da doğru halbuki.. Simdi 20. haftamdayim. Allaha bin şükùr bebeğim gayet saglikli ve tehlikem de bitti.. Boll bol su iç unutma. Allah yardimcin olacaktir canim..

çok teşekkürler canım öneriler için.

sanırım haftaya ptesi günü okula başlayacağım, hayırlısı artık inşallah .

Back
X