Lefkoşe Paylasim Alani(Tanisma)

burası cok pahalı bıyer ev kıraları ucuk pısman olmayın-tatlicadiarzu-

molehayı bılmemek eksıklık dııl burasını ole bır anlattınkı kac yıldır yasadıgım yerı bende cennet sandım ama dııl.madmavı denızımı var :bbo: mavı denız ıcın fethıye oludenıze gıt bence turkıyenın topragını yıyım.kocamı kandırsam hemen burdan gıdıcem:a015:

Evet benim memleketim Cennettir ! Sen kaç yıldır yaşıyosan ben doğduğumdan beri yaşıyorum !

nedir sizin kıbrısla alıp veremediğiniz ? her sözünüzden biri yok çirkin yok beğenmedim.. deniz yokmus yok o yokmuşş
sen gezdin mi kıbrısı doyasıya ? deniz istiyosan girneye git 15 dk uzaklıkta araba ile..
Walla ben türkiyenin çok denizlerine gittim kusura bakma ama kıbrısın denizi gibi temiz ve berrak bir deniz göremedim..
Kıbrısın denizleri çook sevilir.. çok beğenilir..

ha çok sıkılıyorsan seni tutan yok burda.. şikayet edeceğine dönersin memleketine sende rahat bizde ! Kal kal diye bayılmadık bizde ztn..

Son düzenleme:
tam bir kıbrıs aşığıyımmmm.. her karış toprağını özenle gezdimmmm..

o suyun maviliği büyüledi beni, yok böle bi güzellik.. el değmemiş karpaz sahili ve uçsuz bucaksız cam gibi denizi tam seyirlik...

tarih desen heryer buram buram tarih kokuo zaten.. beni en çok etkileyen salamis harabeleri, mavi köşk ve mavi köşk yolundaki yer altı şehri.. süper ötesi..

bide 7days kruvasanı çok özlediiimmm olsada yesem şöle peşpeşe 3-4 tane delikafadulden

canım ağzından bal damladı.. burasının diğer adı cennet ada..

tabi gezip görme olanağı bulamayanlar bilemezler bu güzellikleri !

Mavi köşk bizim şu ünlü casusçumuz hehehe :)) baya ilginç hikayeleri var mavi köşkün herkese gitmesini tavsiye ederim..
Salamisi dersen o benim vazgeçilmez tatil yapma mekanımdır..

Eğer burada değilsen yine bekleriz canımcım.. St.Hilarion kalesine gece en uca çıkıp türkiyenin ışıklarını seyretmeni tavsiye ederim...

Sevgiler.. :1hug:
Karpaz resmini paylaştığın içinde teşekkürler :1hug:

gerçekten cennet gibi biyer ama cnm..
St.Hilarion kalesine gitmemmi ya, süper ötesi bi güzellik.. gündüz ayrı bi güzel gece ayrı.. yine ordaki mahzen ve tarihi eserlerde çok güzel, ve kilise tabiki..

beni bide magosadaki maraş bölgesi çok etkiledi, ordaki oteller ve binalar hala yaşananların izlerini taşıo, çok etkileyici gerçekten :sinifsinif:
yine magosada kale içindeki gezintilerin tadı damağımda resmen..

off anlat anlat bitirememki..

yaa benim için 7days kruvasan ye olurmu içi beyaz kremalı olanlardan(eğer seviosan)kaydirigubbakcemile3 inan çok özledim ve burda yok malesefkaydirigubbakcemile3

kapalı maraş hayalet kentler arasında gerçekten :)) hala bir sonuca varılamadı.. inşallah yine yaşama açılır..

7 days ohh ohh vanilya kremalısına hastayım orada yok mu kıs ? hehe gönderirim benn sana kaydirigubbakcemile3

Eğer gelirsen beklerim canımcım.. gelde dağıtalım birazz yaz geceleri bilirsin başka olur buralarda :lepi:

Meraba bende yorumlari okudum,cevap yazmayi dusunmuyordum.haklisiniz denizi,turistik yerleri cok guzel ama bide biraz daha guler yuzlu olunsa daha iyi olurdu.Kurdugum cumlelerle kirmakta, yanlis anlasilmakta istemiyorum.Guler yuzluluk cok uzun surmuyor,on yargili olundugunu dusunuyorum.
mesela burda yapilan yorumlarda bile arkadasi direk yargiladiniz.yoruma acik degilsiniz.zevkler ve renkler tartisilmaz ve herkesin dogdugu,buyudugu yer o kisinin cennetidir. siz direk begenmi yorsan git diyorsunuz. Kira,hayat pahaliligi,toplu tasimanin cok az olmasi ve benzinin ucuz olmasina ragmen taksi ucretlerinin ucuk olmasida cabasi.mesela markete,magazaya gidiyorsunuz ordaki gorevlilerin cocuklu ailelere olan tavirlari cok rahatsiz edici,surekli takip halindeler,keske biraz daha hosgorulu olunsa ama insan onada alisiyor

hirsizlik,gasp olmamasi gercekten mukemmel,arabayi kilitlememe,yolda yururken cantaya sarilmama burda en cok bunlara alistik Turkiye'ye gidince bunda zorlanicam.

Ben en cok Degirmenlik tarafinda,dag yolundan Girne'ye gidise bayiliyorum.asagi inerken manzara yokmu mukemmel,gerci Lefkosa,dan giderken asagi inisteki manzarada mukemmel,hava acikken Turkiye'nin gorunmesi super.KIBRIS gercekten guzel bir yer
buyuk harfle yazdim cunku I lar i oluyor,yanlis anlasilmasin turkbayragiolumunekankayizsmile

slm bende kıbrıstayım 2 yıldır ama bir türlü alışamadım cografi olarak mükembel bir yer özellikle mart nisan mayıs ayları cok güzel oluyor burda bol yeşillik heryer insanın içi açılıyor ama yazına gelince cok kurak ve sıcak evden çıkamıyoruz.2 yıldır burdayım ama gezilecek nereleri var bilmiyorum kıbrısın bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi kızım var 10 aylık hayvanları cok seviyor hayvanat bahçesine götürmek istiyorum onu ama kktc de varmı hayvanat bahçesi bilmiyorum.benim bulundugum yerde komşuluk yok arkadaşımda yok vakit geçirebilecegim kızımla geçiyor bütün günüm.her yerin oldugu gibi buranında var artı ve eksileri ama genel olarak sakin ve şirin bir ada

kıbrısa tayinimiz çıktı lefkoşaya :) 5 yıl kısmetse ordayız :)

Estağfurullah ben burda olan eksilerin aksini savunmadım.. Sonuç olarak burası benim vatanım beğenmeye bilir ama esas ön yargıyı ben yapmadım.. gelmeyiin buraya burası çirkindir fln da ne demek oluyor ? kimse insanları bu şekilde yönlendiremez.. insanların kafasın böyle cehennem gibidir tarzında ön yargılarla doldurulursa buraya hiç bir insan gelmek istemez değil mi ?

Güler yüzlülük konusuna gelince soğuk insanlar inanın her yerde var...
Geçen haftalarda istanbula gittik yürümekten yorulduk ve bir yerde 2 3 kişi soluklanalım dedik..
adam dükkandan çıktı ve durmayın burda dükkanın önünü kapatıyorsunuz diye azarladı bizi.. o vakit ağzımı açıp bişey dememek için kendimi zor tuttum... Aynı şekil gittiğim bir mazada inan kadın benimle soyunma kabinine bile girecekti utanmasa..

Dediğiniz gibi burası gerçekten pahalı.. ama Türkiyeye oranla buradaki maaşlarda yüksek diye dengeyi sağlamaya çalışıyor insanlar.. Bu da adamızdaki ambargo ! yani adaya gelen mallara yüklü miktarda gümrük ödüyorlar.. Bu sefer esnaf fiyatları yükseltmeye mecbur kalıyor..
Ulaşım zorluğu var.. taksiler çok çok pahalı doğrudur.. bunun da nedeni her ailenin mutlaka bir aracı vardır.. Böyle olunca taksilere ihtiyaç kalmıyor, ihtiyaç oluncada taksiciler bindiriyor :))))

Burayı beğendiğinize sevindim.. her zaman bekleriz :))
Ana vatana çok şey borçluyuz... :1hug: turkbayragi

Merhaba :) Kalabalık bir şehirden geldiyseniz buraya alışmanız zaman alacak.. Ve kıbrıs henüz yeterince gelişmedi.. öyle büyük alış veriş merkezleri yok.. ama gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ben bir konu açmıştım oraya bakarsanız bir nebze bilgi sahibi olabilirsiniz.. TIKLAYINNN

kıbrısa tayinimiz çıktı lefkoşaya :) 5 yıl kısmetse ordayız :)

Hayırlısı olsunn inşallah hemen adapte olursunuz :1hug:

merhaba kızlar,
ben de evlenip izmir'den lefkoşaya taşındım. dereboyu'nda deep blue'nun hemen arkasındaki apartmanda oturuyorum. daha önce 2005 yılında çalışmak için gelmiştim. ama o zaman 4 ay kadar kısa bi süre kaldım. o süre içerisinde Girnede kalmıştım ve orayı lefkoşadan çok sevmiştim. burda lemar ve önder dışında zaman geçirebilecek bi yer bulamadık. dereboyunda oturuyosun demeyin bana çünkü barlardan çok hoşlanmıyoruz eşimle. buranın yerlilerinden gezilecek biyerler tavsiye edebilecek biri varsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…