- 26 Temmuz 2009
- 24
- 0
- 50
-
- Konu Sahibi white_girl
selam kızlar bizde eşimle kıbrısa taşınmayı düşünüyoruz eşim iş başvurusu yaptı büyük ihtimallede olacak.eğer olursa gelicez ama kıbrısı hiç bilimiyoruz orda yaşayan arkadaşlardan fikirler bekliyorum.şimdi orda yaşayabilirmiyiz yaşam kalitesi ve maddi olarak nasıl.ayrıca ev kiraları nasıl biz taşınsak eşyalarımızı getirelimmi ?orda dayalı döşeli evler varmış sanırsam.kiralar nasıl.lütfen yardımcı olun ben kıbrısı seviyorum ama korkuyorumda:)
Gardaşcım çok teşekkür ederimm yorumun için..
canım türkiyenin bir çok yerine gittim ama molehiya bilinmiyor. sanırım orada molehiya yetişiyor ama hayvanların beslenmesi için tüketiliyor..
Hellim de yok. Türkiyeden bazı arkadaşlarım hellimi çok merak ettiler postayla falan gönderemedim yasakmış..
Ancak Kıbrıs'a özgü şeftali kebabı yapabilirsin.. tarifini istersen resim anlatımlı bir şekilde paylaşırım...
molehayı bılmemek eksıklık dııl burasını ole bır anlattınkı kac yıldır yasadıgım yerı bende cennet sandım ama dııl.madmavı denızımı var :bbo: mavı denız ıcın fethıye oludenıze gıt bence turkıyenın topragını yıyım.kocamı kandırsam hemen burdan gıdıcem:a015:
tam bir kıbrıs aşığıyımmmm.. her karış toprağını özenle gezdimmmm..
o suyun maviliği büyüledi beni, yok böle bi güzellik.. el değmemiş karpaz sahili ve uçsuz bucaksız cam gibi denizi tam seyirlik...
tarih desen heryer buram buram tarih kokuo zaten.. beni en çok etkileyen salamis harabeleri, mavi köşk ve mavi köşk yolundaki yer altı şehri.. süper ötesi..
canım ağzından bal damladı.. burasının diğer adı cennet ada..
tabi gezip görme olanağı bulamayanlar bilemezler bu güzellikleri !
Mavi köşk bizim şu ünlü casusçumuz hehehe :)) baya ilginç hikayeleri var mavi köşkün herkese gitmesini tavsiye ederim..
Salamisi dersen o benim vazgeçilmez tatil yapma mekanımdır..
Eğer burada değilsen yine bekleriz canımcım.. St.Hilarion kalesine gece en uca çıkıp türkiyenin ışıklarını seyretmeni tavsiye ederim...
Sevgiler.. :1hug:
Karpaz resmini paylaştığın içinde teşekkürler :1hug:
gerçekten cennet gibi biyer ama cnm..
St.Hilarion kalesine gitmemmi ya, süper ötesi bi güzellik.. gündüz ayrı bi güzel gece ayrı.. yine ordaki mahzen ve tarihi eserlerde çok güzel, ve kilise tabiki..
beni bide magosadaki maraş bölgesi çok etkiledi, ordaki oteller ve binalar hala yaşananların izlerini taşıo, çok etkileyici gerçekten :sinifsinif:
yine magosada kale içindeki gezintilerin tadı damağımda resmen..
off anlat anlat bitirememki..
yaa benim için 7days kruvasan ye olurmu içi beyaz kremalı olanlardan(eğer seviosan)kaydirigubbakcemile3 inan çok özledim ve burda yok malesefkaydirigubbakcemile3
bende lefkoşada yaşıyorum. hamitköy girişindeyim..
sen ne taraftasın cnm
Meraba bende yorumlari okudum,cevap yazmayi dusunmuyordum.haklisiniz denizi,turistik yerleri cok guzel ama bide biraz daha guler yuzlu olunsa daha iyi olurdu.Kurdugum cumlelerle kirmakta, yanlis anlasilmakta istemiyorum.Guler yuzluluk cok uzun surmuyor,on yargili olundugunu dusunuyorum.
mesela burda yapilan yorumlarda bile arkadasi direk yargiladiniz.yoruma acik degilsiniz.zevkler ve renkler tartisilmaz ve herkesin dogdugu,buyudugu yer o kisinin cennetidir. siz direk begenmi yorsan git diyorsunuz. Kira,hayat pahaliligi,toplu tasimanin cok az olmasi ve benzinin ucuz olmasina ragmen taksi ucretlerinin ucuk olmasida cabasi.mesela markete,magazaya gidiyorsunuz ordaki gorevlilerin cocuklu ailelere olan tavirlari cok rahatsiz edici,surekli takip halindeler,keske biraz daha hosgorulu olunsa ama insan onada alisiyor
hirsizlik,gasp olmamasi gercekten mukemmel,arabayi kilitlememe,yolda yururken cantaya sarilmama burda en cok bunlara alistik Turkiye'ye gidince bunda zorlanicam.
Ben en cok Degirmenlik tarafinda,dag yolundan Girne'ye gidise bayiliyorum.asagi inerken manzara yokmu mukemmel,gerci Lefkosa,dan giderken asagi inisteki manzarada mukemmel,hava acikken Turkiye'nin gorunmesi super.KIBRIS gercekten guzel bir yer
buyuk harfle yazdim cunku I lar i oluyor,yanlis anlasilmasin turkbayragiolumunekankayizsmile
slm bende kıbrıstayım 2 yıldır ama bir türlü alışamadım cografi olarak mükembel bir yer özellikle mart nisan mayıs ayları cok güzel oluyor burda bol yeşillik heryer insanın içi açılıyor ama yazına gelince cok kurak ve sıcak evden çıkamıyoruz.2 yıldır burdayım ama gezilecek nereleri var bilmiyorum kıbrısın bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi kızım var 10 aylık hayvanları cok seviyor hayvanat bahçesine götürmek istiyorum onu ama kktc de varmı hayvanat bahçesi bilmiyorum.benim bulundugum yerde komşuluk yok arkadaşımda yok vakit geçirebilecegim kızımla geçiyor bütün günüm.her yerin oldugu gibi buranında var artı ve eksileri ama genel olarak sakin ve şirin bir ada
kıbrısa tayinimiz çıktı lefkoşaya :) 5 yıl kısmetse ordayız :)