- 7 Nisan 2008
- 25
- 0
-
- Konu Sahibi white_girl
arkadaşlar ben kulbe yani üye oldum.eşimin tayini kıbrısa çıktı çok merak edıyoruz lefkoşaya yakınmış gideceğimiz yer bilgi werırısenız çok sevinirimma.s.
şööle lefkoşada kop kop yağabileceğimiz bi yer varmı güzel?
selam kızlar bizde eşimle kıbrısa taşınmayı düşünüyoruz eşim iş başvurusu yaptı büyük ihtimallede olacak.eğer olursa gelicez ama kıbrısı hiç bilimiyoruz orda yaşayan arkadaşlardan fikirler bekliyorum.şimdi orda yaşayabilirmiyiz yaşam kalitesi ve maddi olarak nasıl.ayrıca ev kiraları nasıl biz taşınsak eşyalarımızı getirelimmi ?orda dayalı döşeli evler varmış sanırsam.kiralar nasıl.lütfen yardımcı olun ben kıbrısı seviyorum ama korkuyorumda:)
canım selam kıbrısı hiç bılmıyoruz nasıl bır yer demişsin.. kıbrıslılat kusura bakmasın ama kıbırs turkıyeden buraya gelenler için köy gibi kalıyo. gezebılıceğin yerleri maksımum 3 saatte gezersın.ben şahsen burayı hiç sevmedım ve beğenmedım.eşımın tayın sebebıyle geldik. lefkoşaya 10 dk mesafedeyız ama burası çok ölü bı yer benım için. alışveriş merkezlerı fılan yok.yazın sıcakta eve tıkılıp kalıyosun.turkıede hava sıcak bıle olsa kapalı mekanlar olduğu için gidebılıyosun dışarı ama hava kararmadan yazın dışarı çıkamıyosun.ev kıraları pahalı. bız lojmanda oturuyoz gerçi ama kırada oturan ark.lardan bılıyorum 600 lıraya kapıcı dairesi gibi bır evde oturuyolar bınanın zemın katında. kıralar fılan oldukça pahalı. asgraı ucret yuksek 1.200 ama yaşam standartı pahalı. ebze meyve uçuyo zaten.domatesın kılosunun 3 mılyon olduğu bı yer burası.düşünn sen artık dığer sebzel meyvelerı.toplu taşıma olayı çok az çunku herkesın özel arabası var o şekılde ulaşmın sağlıyo çoğu ınsan.arabasız sakın gelmeyın yada buraya gelınce burdan ucuz bı araba alın derim. çunku arabasız hiç bir yere gidilmıyo.turkıye gibi otobus ve mınıbus cennetı diil burası.taksıye para vermekten ev arıcam derken elınızdekı paranın bı kısmını yollarda harcarsınızzaten.bilmeden, görmeden böyle bır rıske girmeyın derdım. eşinle bırlıkte once gelın görun sonra kararınızı verın. çunku çok onemlı bı karar bu. bız 2 yıl sonra gidicez inşallah ama siz yerleşmeyı duşunuyosunuz anladığım kadarıyla o yuzden tedarıklı hareket edın canım.buyuk rısk çunku.ben turkıyeye donmeyı dort gözle beklıyorum.turkıye bı harıka çunku!turkıyeden buraya insanlar tatıle nıye gelıyolar anlamıyorum.tek bı sebebı vardır o da rahatlıkla casınolara gdilebılmesi herhalde. kumarhaneler yuzunden yanı.onunda hiç bır cazıp yanı yok memur ailleler için.burda çok sıkılırsın sana söylıyım.hakkınızda hayırlısı olsun.tanıdığım tum turkıyeden buraya gelen insanlar burdan gitmek için dört gözle beklıyolar.hoşçakal bye bye
Ben istanbulda yaşıyorum. Benim de rahmetli annem kıbrıslı idi. ben kıbrısı çok seviyorum. Kusura bakma ama daisy25 söylediklerine katılmıyorum. Kusura bakmayın ama white girl dediği gibi
orda herhengibir kötü olay milyonda bir idi. Ama ne yazık ki buradaki bazı çirkin olayları oraya da götürdüler. Ve orasını da bozmaya çalışıyorlar.Evet kıbrısta hırsızlık olayları hiç görülmezdi fakat buradan giden bazı kişilerde orada hırsızlıklara başladılar artık insanlar güvenemiyorlar.Herkes kapı kilitlemeyi bilmiyorlardı şimdi ise durum farklı.Evet hayat pahalı ama orası sonuçta hem gelir seviyesi yüksek hem de turistik bir yer. Türkiyede bir antalya marmaristeki fiyatla bir adana veya kayseride fiyat aynı mıdır? Benim de bir sorum olacak ben bazı kıbrısa has yiyecekleri istanbulda bulabileceğim biryer varmı acaba?Mesela muluhiya ve nor bunları çok istiyorum fakat burada bulamadım acaba bilgisi olan varmı ?
tabiki isterim gönderirsen sevinirim. Biraz biliyorum karın iç yağı (banna) denilen içine kıyma,maydanoz,karabiber ile yapıp kömürde pişirin.ama sen yinde gönderirsen sevinirim. Ayrıca gül şurubu için kıbrısa geldiğim zaman esansı ve rengini alıp burada yaptım ama onlarda burada yok.acaba bu nor, hellim, gül şurubu malzemelerini kargoyla gönderme mümkün mü? kargoyu karşı taraf yani ben karşılasam, hellim ve noruda ücretini de bankaya size yatırsam olur mu? Yalnız hellim köy hellimi naneli isterim.Eskiden babam yeşilada feribotunda çalışıyordu oradan bize sık sık getiriyordu bidonlarla.şimdi burada bulmamız imkansız.Ayrıca sende kıbrıs yemekleri tarifleri varsa sevinirim.örneğin hellimli pidda, börülce salatası,ceviz ve karpuz kabuğu macunu, piruhu,aklıma geldikçe yazarım.muluhiye ve kolakası biliyorum.burdan kıbrısa
sevgilerle
bu hafta balayına kıbrısa gidicez. neresini tavsiye edersiniz????