Lefkoşe Paylasim Alani(Tanisma)

niye kıbrısının yarısından çoğu lefkoşA diyemiyr da lefkoşE diyor çok merk edyrum.dilleri bazen dönmüyor bazı kelimeleredelikafadulden

Merhaba ben buranın yerlisiyim :)) Lefkoşada otururum Taşkınköyde.. Mutlaka metropol e alışverişe geldiniz :)) Bizim bu tarafları canlı olur genelde.. Açıkçası Lefkoşada bar ve restorantlardan fazla pek birşey yoktur.. bende pek fazla sevmiyorum.. Bunun için girneye giderim.. Ara sıra mağusaya giderim tarihi yerleri görürüm.. Olmadı sahile giderim bu beni çok dinlendirir.. Özellikle kış aylarında Güzelyurda gitmenizi tavsiye ederim.. OradaYüzlerce portokal ağaçları var ve köye girildiğinde o koku sizi çok büyüler.. Mutlaka her gittiğimde bir tane çalarım o portakallardan Allah affetsin hehe :))) Güney tarafında da çok gezip görülecek yer var ama TC vatandaşları maalesef geçemiyor..
Bir zamanlar güney tarafındaki topraklar bizimdi.. Savaştan sonra ele geçirdiler..
Bu arada G.yurtta görebileceğiniz yerler

Vuni Kalesi
Güzelyurt Müzesi
Soli Harabeleri
St. Mamas Manastırı

niye kıbrısının yarısından çoğu lefkoşA diyemiyr da lefkoşE diyor çok merk edyrum.dilleri bazen dönmüyor bazı kelimeleredelikafadulden

Malesef cnm benda anlamadım nedir bu iş.. Yüz yıllık Lefkoşa Lefkoşe oldu..
Millet kibarlıkdan gırılacak wallahi...
sırnaşık şey

bende 2 aydır lefkoşadayım.eşimin işi nedeniyle geldik.henüz çok yerini gezme fırsatım olmadı ama ben anlatılanlar kadar pahalı bulmadım yada çok gezemediğim için.ucuz yerleride var bilmiyorum türkiyedede pahalı yerler yokmu?benim için en büyük problem toplu ulaşımın olmaması arabada kullanamayınca kalıyosunuz birde türkiyede çalışıyordum şimdi çalışamıyorum çok sıkılıyorum.

merhaba bende 2 aydır lefkoşa dayım.. (iş sebebi ile) .
Buraya istanbul gibi buyuk bir sehirden gelen insan biraz sıkılabilir dogru. Bazı kalemler (özelikle giyim, ev/dekorasyon malzemeleri, elektronik v.b.) Türkiye'ye göre çok daha pahalı, buda doğru. Ve ilginçtirki Türkiyeli Türk'leri (en azından bazı insanlar bazı insanları) pek sevmiyorlar. Bunu daha önce duymuştum ama tahminimden daha çokmuş. Haklı sebepleri olabilir bilemiyorum.

Ama bütün bunlar Kıbrıs'ın güzel bir memleket olduğunu ve Kıbrıslı'ların genel olarak çok iyi, cana yakın, temiz insanlar olduğu gerçeğini (bana göre) değiştirmez... Evet istanbul gibi hareketlilik yok belki ama havası temiz, trafik çilesi yok, insanlar çok daha modern, saygılı (bence en güzel yönleri bu) kadınları sokakta taciz eden hödükler yok, istediginiz gibi giyinin rahatsız eden yok..
Gelmeden önce hiç ilgimi çeken bir yer değildi Kıbrıs, ama gelince gördüm ki, çok yaşanılası bir memleketmiş..
Birde denizi gerçekten çok güzel!!!!!
Tatil için hiç düşünmeden gelin derim.
Yaşamak için ise mutlaka önceden işinizi ayarlayın, emin olun, eşinizi ilk sene getiremiyorsunuz (akademik personel hariç) ve mutlaka önceden diğer tüm şartları araştırın derim.
Araba mutlaka olmazsa olmaziniz bunu unutmayın..
Yardımcı olabildiysem sevinirim.

oncelikle hepinizden yorumlarin hepsini okumadan cevap yazdigim icin ozur dilerim ama konu basligi beni biraz sinirlendirdi acikcasi! soyle ki Lefkose diye bir yer yokdur!! Lutfen yerlerin adini dogru kullanalim... dogrusu Lefkosa'dir. bunu soyleme nedenim kesinlikle kotu niyetten degil aksine yanlis bilinen birseyi duzeltmektir. ben dogma buyume Kibrisliyim ve bu konuda biraz hassasim... ne fark eder ha Lefkose ha Lefkosa diyecek olursaniz lutfen bir dusunun Ankara yerine Ankare dedigimizi.... henuz buralarda yeni oldugum icin bu konun eski oldugunu bilirim fakat gene da dikkate alacaginizi umarim...

gec duzeltme icin tekrardan ozur dilerim ama Kibris'in yarisindan cogu dedigin bolum Turkiyelelirden olusuyor yani Lefkose diyen 1 tek Kibrisliya dahi goremezsin eger gorursen anlaki o Kibrisli degil o kadar net konusuyorum! Kibarlikdan kirildigimizdan degil yani... bilip bilmeden yargilamayalim... tekrar tekrar belirtmek isterim amacim sadece yanlis bilinenleri duzeltmektir...

naparsınız guzucuklarım,ben 10 senedir lefkoşada yaşıyorum.burada öğrenciydim sonrada evlendim,kıbrısı çok seviyorum umarım uzun yıllar burada yaşarım eşimle birlikte.

Konu başlığını ben açtım gibi gözükür ama yönetici tarafından düzenlendi.. Benda cok rahatsız olurum lefkoşaya lefkoşe denilmesinden.. hatta ben lefgoşa derim kıbrıs ağzıynan.. burdan yöneticiye sesleniyorum lütfen orjinalini bozmayalım :)) kırk yıllık lefkoşa lefkoşe oldu :) efgarisdo barabolli

ben de çok rahatsız olurum aslı Lefkoşadır. bir de konuşmasını abardarak konuşanlardan çok rahatsız olurum. bazen farkında olmadan çok komik duruma düşerler. bu arada ben de kıbrıslıyım. Lefkoşaya evlendim Lefkoşalı oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…