merhaba bende 2 aydır lefkoşa dayım.. (iş sebebi ile) .
Buraya istanbul gibi buyuk bir sehirden gelen insan biraz sıkılabilir dogru. Bazı kalemler (özelikle giyim, ev/dekorasyon malzemeleri, elektronik v.b.) Türkiye'ye göre çok daha pahalı, buda doğru. Ve ilginçtirki Türkiyeli Türk'leri (en azından bazı insanlar bazı insanları) pek sevmiyorlar. Bunu daha önce duymuştum ama tahminimden daha çokmuş. Haklı sebepleri olabilir bilemiyorum.
Ama bütün bunlar Kıbrıs'ın güzel bir memleket olduğunu ve Kıbrıslı'ların genel olarak çok iyi, cana yakın, temiz insanlar olduğu gerçeğini (bana göre) değiştirmez... Evet istanbul gibi hareketlilik yok belki ama havası temiz, trafik çilesi yok, insanlar çok daha modern, saygılı (bence en güzel yönleri bu) kadınları sokakta taciz eden hödükler yok, istediginiz gibi giyinin rahatsız eden yok..
Gelmeden önce hiç ilgimi çeken bir yer değildi Kıbrıs, ama gelince gördüm ki, çok yaşanılası bir memleketmiş..
Birde denizi gerçekten çok güzel!!!!!
Tatil için hiç düşünmeden gelin derim.
Yaşamak için ise mutlaka önceden işinizi ayarlayın, emin olun, eşinizi ilk sene getiremiyorsunuz (akademik personel hariç) ve mutlaka önceden diğer tüm şartları araştırın derim.
Araba mutlaka olmazsa olmaziniz bunu unutmayın..
Yardımcı olabildiysem sevinirim.