Çorbalar Lebeniye Çorbası

28 Haziran 2011
59.431
149.933
Merhaba Değerli KK Kadınları

Size yöresel,çok lezzetli bir çorba yapıyorum. Ilk defa yaptım ve tadına bayıldım. Kesinlikle denemelisiniz

Malzemeler

2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 şu bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı ün
100 gr labne
5,5 su bardağı su
1 bardak kemik suyu
tuz ( çorba piştikten sonra ekliyoruz kesilmemesi için)

Köftesi için:

200 gr kıyma
orta boy soğan
tuz, karabiber
kızartmak için tereyağ ve biraz sıvı yağ

Not: Çorba piştikten sonra biraz kuru nane ekledim, köftelere koymadım naneyi. Üzerine kirmizi pul biber kavurdum bir miktar.

Yapılışı:

pirinci iki bardak suda biraz haşliyoruz. Üzerine haşlanmış nohutu, kemik suyunu ,5,5 bardak suyu ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.

ayrı bir yerde yoğurt, labne, unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan çorbamızın suyundan azar azar alıp sosu ılıştırıyoruz çorbaya eklemeden önce. Bu çorbanın kesilmesini önlemek için. Ve çorbamıza yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Biraz kaynatıp özleşmesini sağlıyoruz.

kıyma, soğan, tuz, karabiberi güzelce yoğuruyoruz. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.

tereyağ ve sıvı yağ da kızartıyoruz. Çorbamız ile birleştiriyoruz.

çorbamız hazıırrr
haydi sunuma

ellerine sağlık canımmm of offf canım çekti bende hiç denemedim mutlaka denenecekler listesine ekledim ellerine sağlık bol şans diliyorum

Sosyalimm ellerine sağlık kuşumm meshur lebenıye buymus demek başarılar dilerimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…