- 28 Haziran 2011
- 59.157
- 149.271
Doğru tercih minnosumbende aldım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doğru tercih minnosumbende aldım
Üzdün beni nevoşYok canım
Kankirellam hadi seni bekliyorum cok tesekkur ederim ❤Kankiliş döktürmüşsün, eline sağlık
ben ilk defa gördüm desem nevoş annem hiç yapmaz ki bunuAntep çorbası bu canım
ama çeyize kattımDoğru tercih minnosum
Benim 1 sini var annem verdi ,oda yeni verdiÜzdün beni nevoş
Ama sizin yöreye aitben ilk defa gördüm desem nevoş annem hiç yapmaz ki bunu
Ellerine emeğine sağlık Çok lezzetli görünüyor Yarışmada bol şans diliyorum.Merhaba Değerli KK Kadınları
Size yöresel,çok lezzetli bir çorba yapıyorum. Ilk defa yaptım ve tadına bayıldım. Kesinlikle denemelisiniz
Malzemeler
Eki Görüntüle 2842928
2 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 şu bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı ün
100 gr labne
5,5 su bardağı su
1 bardak kemik suyu
tuz ( çorba piştikten sonra ekliyoruz kesilmemesi için)
Köftesi için:
200 gr kıyma
orta boy soğan
tuz, karabiber
kızartmak için tereyağ ve biraz sıvı yağ
Not: Çorba piştikten sonra biraz kuru nane ekledim, köftelere koymadım naneyi. Üzerine kirmizi pul biber kavurdum bir miktar.
Yapılışı:
pirinci iki bardak suda biraz haşliyoruz. Üzerine haşlanmış nohutu, kemik suyunu ,5,5 bardak suyu ekliyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2842933
ayrı bir yerde yoğurt, labne, unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan çorbamızın suyundan azar azar alıp sosu ılıştırıyoruz çorbaya eklemeden önce. Bu çorbanın kesilmesini önlemek için. Ve çorbamıza yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuzunu ekliyoruz. Biraz kaynatıp özleşmesini sağlıyoruz.
Eki Görüntüle 2842936
kıyma, soğan, tuz, karabiberi güzelce yoğuruyoruz. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıyoruz.
Eki Görüntüle 2842945
tereyağ ve sıvı yağ da kızartıyoruz. Çorbamız ile birleştiriyoruz.
Eki Görüntüle 2842950
çorbamız hazıırrr
haydi sunuma ❤
Eki Görüntüle 2842951
Eki Görüntüle 2842953
Eki Görüntüle 2842954
Eki Görüntüle 2842955
Eki Görüntüle 2842956
Eki Görüntüle 2842958
Eki Görüntüle 2842959
Eki Görüntüle 2842960
Eve gidip hemen yap, anne sana yeni bir çorba ogretcem deben ilk defa gördüm desem nevoş annem hiç yapmaz ki bunu
sen antepte tattın mı bunu diyarbakır yemeği diye gördümAma sizin yöreye ait
eve gidince çorbamı yapıcamEve gidip hemen yap, anne sana yeni bir çorba ogretcem de
Diyarbakırda yapıyor ama Antep yöresine ait canımsen antepte tattın mı bunu diyarbakır yemeği diye gördüm
Off sinilerde çok değerli nevoş, bizimkiler çakma zatenBenim 1 sini var annem verdi ,oda yeni verdi
Birde yağlama kullandığım tepsinin küçüğünü annemden bu ay aldım.Bende kalacak.Büyüğü annemin lazım olunca alırım
Başka yok
Aynen canım bendeki çok eski en az 50 yıllıkOff sinilerde çok değerli nevoş, bizimkiler çakma zaten
Caniiimmm,nevosumun kardeşceziii cok tesekkür ederim allah razı olsun canım ❤Ellerine emeğine sağlık Çok lezzetli görünüyor Yarışmada bol şans diliyorum.
Bekle kanka geliyom açtım konuyu bende beklemedeyimKankirellam hadi seni bekliyorum cok tesekkur ederim ❤
Filizkom çok teşekkür ederim beybi allah razı olsun ❤Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş başarılar diliyorum
Rica ederim canım benimCaniiimmm,nevosumun kardeşceziii cok tesekkür ederim allah razı olsun canım ❤