• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de aynı durumdayım .lens kullanıyorum ama bıran once amelıyat olmak ıstıyorum aynı korku ben de var:(

ankarada özl doktorda..inanın derecesini şuan bilmiyorum ama gözlük camı kalındı..isterseniz yarın öğrenirim ve size haber veririm...
sevgiler...

ankarada özl doktorda..inanın derecesini şuan bilmiyorum ama gözlük camı kalındı..isterseniz yarın öğrenirim ve size haber veririm...
sevgiler...
Çok teşekkür ederim canım.. Etrafımda kim varsa soruyorum, Göz, çok hassas bi konu!! Karar verebilirsem temmuz veya en geç ağustosta ameliyat istiyorum.. Mersinde ve Adanada özel hastaneler var!! Bakalım ne olacak!!

Çok teşekkür ederim canım.. Etrafımda kim varsa soruyorum, Göz, çok hassas bi konu!! Karar verebilirsem temmuz veya en geç ağustosta ameliyat istiyorum.. Mersinde ve Adanada özel hastaneler var!! Bakalım ne olacak!!

inşallah biran önce olur ve kurtulursunuz..şimdiden geçmiş olsun...
sevgiler...

ben yaptırdım canım..
lazeri yaptırıp yaptıramycağına doktorun karar verebilir.. özellikle astigmat olanlarda pek tercih edilmiyo sanırım.. bi de yaşına ve derecenin ilerleyip ilerlemediğine bakıyolar. ilerleme durmuşsa lazer yapılabiliyor. yani sonuçta önce bi göz doktoruna görünmek gerek.
derece sıfırlanıyo, ileri derecedeki hastalarda geri gelebiliyomuş yavaş yavaş ama senin numaran çok yüksek değil gelmeyebilir de.. benim 4.75di mesela, 2yıl oldu yaptıralı şu an 0,25gözlerim..
ameliyat gözün dış kısmındaki şeffaf kısmın daire şeklinde kapak gibi kaldırılarak, lazerle çizik atılmasından oluşuyo.. her iki göz için 3-4dakika dan en fazla 10dakikada bitiyo.. ameliyat sırasında ayık oluyosun yani doktorla konuşabiliyosun.. işlemden sonra da ayağa kalkıp yürüyebiliyosun rahat rahat.. ilk bikaç gün ışığa hassas oluyosun, bikaç saat bulanık görebiliyosun 1hafta içinde de herşeyi süper görüyosun.. 1hafta denize girmek, gözünü ovuşturmak ve makyaj yapmak yasak.. 3ay kadar da hergün damla kullanıyosun..
benim ameliyatımı da anlatym..beklerken gözüme damla damlattılar önce.. sonra ameliyat kıyafeti giydim kendi kıyafetimin üstüne (ben o zaman çok korkmuştum da söylemek istedim:çok üzgünüm:) sonra bi muayene koltuğuna yatırdılar yine damla damlattılar gözüme ve uyuşturdular.. daha sonra gözlerimi açık tutmak için bişile tutturdular.. ben onda da çok tedirgin olmuştum ama acıttığından fln değil kesinlikle..benim gerginliğimden kaynaklanıyo.. sonra çok ince uçlu bişile müdahale etti doktor ama ben bulanık gördüğümden ve gözüm uyuşturulduğundan hiçbişi anlamadım.. sorduğumda gözünü temizliyorum yok bişey demişti meğerse o sırada o şeffaf tabakayı kaldırıyomuş.. daha sonra makine gibi bişeyi benim başımın üzerine getirdi, kıpırdamadan ordaki ışığa bakmamı söyledi.. sanırım 1dakika kadar.. ve böylece sağ göz bitti.. aynısını sol göz için de yaptı ve ben tamamen gözlüklerimden kurtulmuş oldum =)))

ben yaptırdım canım..
lazeri yaptırıp yaptıramycağına doktorun karar verebilir.. özellikle astigmat olanlarda pek tercih edilmiyo sanırım.. bi de yaşına ve derecenin ilerleyip ilerlemediğine bakıyolar. ilerleme durmuşsa lazer yapılabiliyor. yani sonuçta önce bi göz doktoruna görünmek gerek.
derece sıfırlanıyo, ileri derecedeki hastalarda geri gelebiliyomuş yavaş yavaş ama senin numaran çok yüksek değil gelmeyebilir de.. benim 4.75di mesela, 2yıl oldu yaptıralı şu an 0,25gözlerim..
ameliyat gözün dış kısmındaki şeffaf kısmın daire şeklinde kapak gibi kaldırılarak, lazerle çizik atılmasından oluşuyo.. her iki göz için 3-4dakika dan en fazla 10dakikada bitiyo.. ameliyat sırasında ayık oluyosun yani doktorla konuşabiliyosun.. işlemden sonra da ayağa kalkıp yürüyebiliyosun rahat rahat.. ilk bikaç gün ışığa hassas oluyosun, bikaç saat bulanık görebiliyosun 1hafta içinde de herşeyi süper görüyosun.. 1hafta denize girmek, gözünü ovuşturmak ve makyaj yapmak yasak.. 3ay kadar da hergün damla kullanıyosun..
benim ameliyatımı da anlatym..beklerken gözüme damla damlattılar önce.. sonra ameliyat kıyafeti giydim kendi kıyafetimin üstüne (ben o zaman çok korkmuştum da söylemek istedim:çok üzgünüm:) sonra bi muayene koltuğuna yatırdılar yine damla damlattılar gözüme ve uyuşturdular.. daha sonra gözlerimi açık tutmak için bişile tutturdular.. ben onda da çok tedirgin olmuştum ama acıttığından fln değil kesinlikle..benim gerginliğimden kaynaklanıyo.. sonra çok ince uçlu bişile müdahale etti doktor ama ben bulanık gördüğümden ve gözüm uyuşturulduğundan hiçbişi anlamadım.. sorduğumda gözünü temizliyorum yok bişey demişti meğerse o sırada o şeffaf tabakayı kaldırıyomuş.. daha sonra makine gibi bişeyi benim başımın üzerine getirdi, kıpırdamadan ordaki ışığa bakmamı söyledi.. sanırım 1dakika kadar.. ve böylece sağ göz bitti.. aynısını sol göz için de yaptı ve ben tamamen gözlüklerimden kurtulmuş oldum =)))
Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım..
Merak ettim.. senin gözün 4.75 derece astiğmat varmıydı, yoksa sadece miyop mu??
Birde nerede ameliyat oldun?

rica ederim..
4.75 miyoptu.. bi de üstüne astigmat vardı ama sadece sol gözümdeydi sanırım :uhm:
istanbul nisa hastanesinde oldum..orayla anlaşmalı olan bi doktordu.. fiyat konusunda da yardımcı olmak isterdim ama babamın bi meslektaşı yaptı ameliyatı, sadece hastane masrafı ödetti o yüzden sağolsun..

Son düzenleme:
Gecmis olsun canIm ama..benim hep kafama takilan bi konu var..

göz doktorlarinin hatta benim tanidigim bazi doktorlarin hepsi gözlüklü

kardesimde boyle bir sorun cikinca sormustuk yaptiralimmi diye?

ve bize cogunun verdigi cvp bence bekleyin oldu...

cünkü lazerle tedavinin sonu bilinmiyor,yani ilerde ne olucagini doktorlar

bilmiyor...ve onca doktoru gözlüklü gordukten sonra biz vazgectik yaptirmaktan..

ama sen yinede konus guvendigin doktorlarla..

ben de kararlıyım amelıyat olmaya ama nerde hangı doktora olacagıma karar veremıyorum.bır de bugün göz ameliyatı ile ilgili videoları izleyince korkum daha da arttı:(((

ben de kararlıyım amelıyat olmaya ama nerde hangı doktora olacagıma karar veremıyorum.bır de bugün göz ameliyatı ile ilgili videoları izleyince korkum daha da arttı:(((

korkulcak bişey yok aslında gerçekten..
ama ben de çok tedirgindim tabi ameliyattan önce.. en çok istediğim şey gözlüklerden kurtulmaktı ve ben lens kullanmaktan korktuğum için bu operasyonu istedim =)))
bi de bişi anlatym size.. saat 9buçukta olcaktı operasyon.. doktorum aradı biraz gecikeceğini söyledi.. ben zaten gerilmişim, korkuyorum.. baba vazgeçsek mi bak doktor da gecikti belki bu işarettir diye mızmızlanıyorum.. nys o arada gidip kahvaltı edelim dedik.. hemen hastanenin yanında bi pastane vardı oraya gittik, ben hala korkuyorum tabi.. derken kafamı kaldırdım, bi baktım pastanenin adı köroğlu pastanesi!!! başladım ağlamaya.. sinilerim bozuldu=))) insan göz hastanesinin yanına köroğlu diye pastane mi açar ya! psikolojimi bozdular ayaküstü=))))

bu arada lazerle göz ameliyatının sonu bilinmiyo doğru, ama tam olarak değil.. yani allah korusun kör olma gibi bi risk yok.. en fazla sıfırlattığın derece geri gelir, o da zaten benim için hiç sorun değildi.. en azından öyle bi durumla karşılaşana kadar gözlüksüz gezmeyi tercih ederdim ben.. 2senedir de çok bi ilerleme olmadı çok şükür, sürekli bilgisayar ve çizim masası başında olmama rağmen :nazar:

uyusturuyorlar bılıyorum ama hıssedıyor musun gozunde bır seylerın oldugunu?hangı hastanede amelıyat oldun bır de onu ogrenebılır mıyım?

Merhaba arkadaşlar..
Yaklaşık 10 yıldır gözlük kullanıyorum. Miyop ve astiğmatım var. 3 numara.. Gözlüğüm benim koltuk değneğim gibi, onsuz adım atamıyorum..
Lazerle göz ameliyatı olmak istiyorum ama korkuyorum.. Derece sıfırlanır mı, sıfırlansa bile ilerde tekrar yeniler mi, riski var mı?
Yardımınıza ihtiyacım var.. Aranızda yada çevrenizde Lazerle ameliyat olan varmı? Neler yaşadılar? Sizce ameliyat olmalımıyım?? şakkıdı

canım ben 2008 ocakta ameliyat oldum.
istanbul altunıza dunya göz hastanesınde oldum.
ameliyattan önce 2 ay kadar fıyat ve kalıte araştırması yaptım. ve benım için en hesaplısı ve kalıte bakımından hiçbir farkı olmayan son derece ıyı teknolojıyle çalıştığını anladığım dunya gözhastanesinde oldum. seda sayan bıle orasıyla anlaşmalı bılıyorsun:)
gözumde hem mıyop hem astıgmat vardı 2.5 ,2.75 yaklaşık 10 yıldır gözlük ve seffaf lens kullanıyordum.
her ameliyatta olduğu gibi bunda da risk var. ama rıskı olmayan bır ameliyat yok zaten.
muayene ve ameliyat toplam 1.400 ytl cıvarı tuttu.
ilk gun 3 saat kadar acıdan kafamı duvarlara çarpmak ıstedım:) sonuçta ameliyattan bı saat kadar sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçiyor. ama ertesi gun pırıl prıl görmek kadar guzel bırşey yok. ilk bır hafta kusursuz goruyordum. ancak bır haftadan sonra gözumde 0.25 derece ilerleme olmuş. ki bunuda zaten belirttiler. belli bır ilerleme olucaktır mutlaka dıye.
ama şükrediyorum olduğum için.gözlük lens çok uğraştırıcı çünkü

ilk gun 3 saat kadar acıdan kafamı duvarlara çarpmak ıstedım:) sonuçta ameliyattan bı saat kadar sonra uyuşturucu damlanın etkisi geçiyor.

ciddi misin :1shok::1shok::1shok:
ben kesinlikle en ufak bi yanma batma bile hissetmedim.. lazerle müdahaleydi dimi senin de??

+ameliyat sırasında da gerçekten hiçbişey hissetmedim. dediğim gibi tek hissettiğim şey gözlerimi kapatmym diye tutturdukları şeydi.. onun dışında doktor o kdr oynadı elindeki ince uçlu şeyle.. ben onu bile hissetmedim çok garip bi duyguydu.. istanbul nisa hastanesinde oldum ben.. ama oranın kadrolu doktoru değil.. orayla orta çlşan bi doktordu..

ciddi misin :1shok::1shok::1shok:
ben kesinlikle en ufak bi yanma batma bile hissetmedim.. lazerle müdahaleydi dimi senin de??

+ameliyat sırasında da gerçekten hiçbişey hissetmedim. dediğim gibi tek hissettiğim şey gözlerimi kapatmym diye tutturdukları şeydi.. onun dışında doktor o kdr oynadı elindeki ince uçlu şeyle.. ben onu bile hissetmedim çok garip bi duyguydu.. istanbul nisa hastanesinde oldum ben.. ama oranın kadrolu doktoru değil.. orayla orta çlşan bi doktordu..

canım ben ameliyattan önce bızzat sakınleştirici hapta ıstedım. oldukça stres yapmıştım çünkü. bende ameliyat sırasında acı hıssetmedim ama bılıncım yerınde olduğu için ister istemez oldukça korkmuştum.
ve bılıyorsun kı ameliyattan once uyuşturu damla damlatılıyor. eve geldiğimde hem onun etkisi hemde sakınleştirici hapın etkisi geçtiğinde ne yapacağımı saşırdım acıdan. acı bıber surulmuş gibi yanmıştı gözum. ama senin acı çekmemen banada tuhaf geldi. çünkü okumadığım yazı vs... kalmadı çoğu az yada çok bıraz acı yaşadığını yazmış çünkü. ben normalde koyu gözlü koyu tenl olmama ragmende cildim ve gözlerim çok hassas. 2 yılda bır cıldıyeye giderim. guneşe gözlüksüz yada sapkasız çıkmaıyorum.çünkü gözümü açamıyorum guneşli havalarda.göz bebegim aşırı buyuduğunden guneş çok rahatsız ediyor. belki bunlarla baglantıldır acı çekmemde.ama ertesi gun oldukça iyiydim.

Öncelikle geçmiş olsun.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Ortaokul 1. sınıfa giderken gözlük kullanmaya başladım ben de..
Yıllarca gözlük kullandıktan sonra 19 yaşımda lens kullanmaya başladım ve 9 yıl lens kullandım.
Üstelik göz numaralarım sağ 7,50 sol 6,50 idi.Ama bende astigmat yoktu, sadece miyoptum.
Düşün halimi...
1,5 yıl önce lazerle ameliyat oldum.
Allahıma bin şükür şu an gözlerim sıfırlandı ve dünyayı çok net görebiliyorum.
Çok memnunum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Senin numaraların daha düşük olduğu için çok iyi bir sonuç alacağını düşünüyorum.
Ameliyat olduğum hastane hakkında istersen özelden bilgi verebilirim.
Tekrar geçmiş olsun..

canım ben ameliyattan önce bızzat sakınleştirici hapta ıstedım. oldukça stres yapmıştım çünkü. bende ameliyat sırasında acı hıssetmedim ama bılıncım yerınde olduğu için ister istemez oldukça korkmuştum.
ve bılıyorsun kı ameliyattan once uyuşturu damla damlatılıyor. eve geldiğimde hem onun etkisi hemde sakınleştirici hapın etkisi geçtiğinde ne yapacağımı saşırdım acıdan. acı bıber surulmuş gibi yanmıştı gözum. ama senin acı çekmemen banada tuhaf geldi. çünkü okumadığım yazı vs... kalmadı çoğu az yada çok bıraz acı yaşadığını yazmış çünkü. ben normalde koyu gözlü koyu tenl olmama ragmende cildim ve gözlerim çok hassas. 2 yılda bır cıldıyeye giderim. guneşe gözlüksüz yada sapkasız çıkmaıyorum.çünkü gözümü açamıyorum guneşli havalarda.göz bebegim aşırı buyuduğunden guneş çok rahatsız ediyor. belki bunlarla baglantıldır acı çekmemde.ama ertesi gun oldukça iyiydim.

bi kere daha şükredym o zaman ben =)))
ameliyat sırasında sen de bişey hissetmemişsin, acı daha sonra oldu diyosun.. sanırım ameliyat sonrası oluşan bi komplikasyon ya da gözün damlalara karşı verdiği bi tepki.. başka mantıklı bi açıklaması gelmiyo aklıma :uhm:

Selam canim,

Bende lazerle ameliyat olanlardanim. 2005 yilinda ameliyat oldum aradan 3 yil gecti ve inan cok memnunum. Korkulacak hic birsey yok arkadasim. Ameliyattan once gozlere damlalar sIkIliyor zaten, uyusuyor, hic birsey hissetmiyorsun. Ameliyattan sonra bir iki hafta, dokundukca goz kapaklarim agrimisti sadece. Doktorum bunun normal oldugunu soylemisti zaten.
Hic korkma bence. Yanliz ameliyat olacagin hastaneyi iyi sec canim, goz sonucta bu herseyde onemli.

Back