• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oftalmoloji - Göz Hastalıkları Lazerle Göz ameliyatı olanların paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dunya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben 2 sene önce gözlerim için lazerle ameliat oldum. Gözlerimde miyop vardı. Tam hatırlamıyorum ama sanırım 5.8 di. Zaten lens kullanıyordum. Gözlükle yaşamam mümkün değil benim. Nefret ediyorum. Sonuçta artık lense ihtiyaç duymuyorum. Ama gözlerim için mükemmel diyemem. Şu anda sol gözümde 1.25 sağda da 0.75 bozukluk var. Bende astigmatta vardı.
Yine de yaptırdığım için pişman değilim en azından lensten kurtuldum.
Her sabah tak, toz gelse korkunç bir acı...
İyice araştırıp, düzgün bir hastanede yaptırabilirsin. Zaten doktor senin gözünü uygun bulursa bu ameliyat gerçekleşebilir.

Ayrıca abimde yaptırdı geçtiğimiz aylarda. Abim bana göre çok daha iyi görüyor...Memnun yani...

benim kzımda miyop oda yaşı gelince amiliyat olcak ama o da çok korkuyor internetten izlemiş çok iğrenç dedi şimdi olmucam diyo gençlik aklı işte gözlük kullanmaktan iidir ii bi doktor bulunca hiç problem yokk... geçmiş olsunnn....

Arkadaşlar bence bu ameliyatı olmadan önce çok ii düşnün.benim kardeşim mart ayında oldu istanbul göz hastanesinde.ilk bir hafta bulanık görebilirsin dediler ama kardeşimin bulanık görme sorunu bir ay oldu hala devam etti.doktor göz numarasının ameliyattan sonra sıfırlandığını ama her kontrole geldiğinde artış gösterdiğini söledi.Şu anda bize ikinci bi operasyon öneriyo ama ikinci operasyonun riskli olabileceğini bliyoruz.kardeşimin morali çok bozuk bizimde öle tabi.

Selam canim,

Bende lazerle ameliyat olanlardanim. 2005 yilinda ameliyat oldum aradan 3 yil gecti ve inan cok memnunum. Korkulacak hic birsey yok arkadasim. Ameliyattan once gozlere damlalar sIkIliyor zaten, uyusuyor, hic birsey hissetmiyorsun. Ameliyattan sonra bir iki hafta, dokundukca goz kapaklarim agrimisti sadece. Doktorum bunun normal oldugunu soylemisti zaten.
Hic korkma bence. Yanliz ameliyat olacagin hastaneyi iyi sec canim, goz sonucta bu herseyde onemli.
Ben de bu konu üzerinde çok duruyorum canım, Dünya göz hastanesi çok ideal gibi görünüyor aslında.. ama ben mersindeyim, yol sorunu var.. Adana yı düşünüyorum, ama bakalım artık..

Öncelikle geçmiş olsun.
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki...
Ortaokul 1. sınıfa giderken gözlük kullanmaya başladım ben de..
Yıllarca gözlük kullandıktan sonra 19 yaşımda lens kullanmaya başladım ve 9 yıl lens kullandım.
Üstelik göz numaralarım sağ 7,50 sol 6,50 idi.Ama bende astigmat yoktu, sadece miyoptum.
Düşün halimi...
1,5 yıl önce lazerle ameliyat oldum.
Allahıma bin şükür şu an gözlerim sıfırlandı ve dünyayı çok net görebiliyorum.
Çok memnunum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Senin numaraların daha düşük olduğu için çok iyi bir sonuç alacağını düşünüyorum.
Ameliyat olduğum hastane hakkında istersen özelden bilgi verebilirim.
Tekrar geçmiş olsun..
Canım hastane ve doktor konusunda bilgi verirsen çok sevinirim.. Bekleyeceğim!!

Bende laser oldum 3 yıl olacak ve çok memnunum dünya göz hastanesi etiler şubesinden dr efekan çoşkunsever beni ameliyat etti türkideye laseri getiren ilk adamdı hatta ben 4 hastasıydım bence ona görün canım geçmiş olsun

Sanırım aynı dönemde aynı doktorda olduk canım. Ben de çok memnunum herkese tavsiye ederim

göz doktorları genelde gözlük kullanır arkadaslar.göz doktorumuzun hemsiresiyle konustuğum zaman asla bu operasyonu önermediğğini söylemişti.ben de lens kullanıyorym.gözlerim 4.75-- 5 miyop.arada kullnmak içinde gözlüğüm var.napalım böyle işte Allah dermansız dert vermesin.yaptıran bir arkadasım pek mmenun değil puslanma ve parlama yaptığından söz etmişti geceleri.diğeri memnun.

benım sol gozum çocukluktan berı kayıyor sağ gozum normal. ve ben bundan cok rahatsızım sımdıye kdr bır cok doktora gttm 18yasndan once yapılmıyormus.benım 1senem kaldı . fakat sızden ogrenmek ıstedıgm sey bunu yaptran varsa bana lutfen bilgi versin cok ihtiyacım var kızlar bilgilere.

ben 20 yıl kullandım gözlük. geçen sene WAVEFRONT (Kişiye özel lazer uygulaması) yaptırdım. son 10 yıldır ilerlemesi durmuştu gözlerimin. biri 3.00 diğeri 3.30 tu. hipermetrop astiğmat vardı. hiç bir araştıma yapmadan aile dostumuz olan bir göz doktoruna rutin bir muayene gitmiştim o gün karar verdim ve 2 sonra tedavi oldum. ameliyathaneye girmeden formu okuyp imzalamam gerekiyordu ordaki bir maddede; gözünüzün şuanki görme kapasitesini tamamen kaybedip bir daha asla eskisi gibi göremeyebilirsiniz. bu korkunç bir riskti. % de bilmem kaç ihtimaldi ama ürkütücüydü.evet 15 dakika sürdü 2 gözün lazer tedavisi ama çok yıpratıcı ve zordu bence. aradan 1 yıl geçti şimdi iyiyim çok memnunum halimden ama 1 yıl zor geçti diyebilirim. belkide ben sürekli bilgisayar başında çalışmak zorunda olduğum içindir...yinede tavsiye ederim. gözlüksüz güzel günler dilerim...

göz ameliyatını buradan sorarak isteğinize göre olamıyorsunuz maalesef. benimde gözlerimde sorun var ve bende lenslerimden artık kurtulmak diğer insalar gibi görebilmek istedim tahlillerim testlerim yapıldı ama maalesef gözlerimin yapısı lazer ameliyatına izin vermiyor ömür boyu bu şekilde yaşamak zorundayım. ameliyat olmak istiyorsanız doktora gitmelisiniz o karar verebilir ancak ameliyat olup olamayacağınıza sevgiler:çok üzgünüm:

Merhaba kizlar! Turkiyede lazer amelyatinin fiyatini verebilirmisiniz ve bildigim kadariyla 35 yas siniri varmis gercek mi yoksa dr kendisi mi karar verir? onerdiginiz hastaneler var mi?Tsk ederim.Acil yardima ihtiyacim var.

yüksek miyop problemi (uzağı iyi görememek) olanların retina tabakaları zayıf olduğundan bu tür numara sıfırlama ameliyatları çok ciddi problemlere neden olabiliyor. gözlüklerden kurtulmak amaçlı doktora gittiğinizde ise yapılan testler genellikle kornea ile ilgili, yüksek miyopu olan hiç kimse, retinasını muayene etirmeden bu tür ameliyatlara karar vermesin.

Nergis canim retina muaynesini dr kendimiz mi isteyecegiz? Ben de gozluksuz gezmek istiyorum.Ama -5 numara ( uzagi goremiyorum) ben son iki senedir ayni numara olmasina ragmen her gozluk degisiminde lenslerde biraz alerji oluyor simdi dr olur diyor ama hangi testler yapilmali?

yaptıranlardan rica etsem de fiyatı söyleselr,kabaca kaç civarı olur onu öğrenmek istiyorum.yaklaşık 10 yıldır gözllük kullanıyorum ve 3 yıldır ilerlemiyor yaptırmak istiyorum ama fiyata bağlı,ailemi zora sokmak istemiyorum:(

elizab@,,beni duy lütfen!!!! bende ankarada yaptırmayı düşünüyorum orada öğrenci olduğum için. Senin hastaneden ne kadar memnun kaldığını ve bu ameliyatın sana ne kadara mal olduğunu öğrenebilir miyim??? Lütfen acil cevap bekliyorum,umarım birisinden cevap alırım yoksa küsecem artık kadınlar kulübüne:dilcikar:

Nergis canim retina muaynesini dr kendimiz mi isteyecegiz? Ben de gozluksuz gezmek istiyorum.Ama -5 numara ( uzagi goremiyorum) ben son iki senedir ayni numara olmasina ragmen her gozluk degisiminde lenslerde biraz alerji oluyor simdi dr olur diyor ama hangi testler yapilmali?

merhaba, özellikle retina; miyopisi -4 ve üzeri olanlarda incelmeye, gerilmeye başlıyor ve maalesef numaranız ne kadar ileri de olsa retina muayenesi çoğunlukla yapılmıyor. bu muayeneyi her 6 ayda bir mutlaka yaptırın, isteyin. ihmal edilirse yüksek miyoptan ötürü retinanız yırtılabilir ve bu durum ilerlerse ciddi ameliyatlar geçirebilirsiniz.
retinanızın muayene edilebilmesi için gözünüze gözbebeklerini genişleten bir damla damlatılıyor, 30- 45 dakika bekledikten sonra mercek yardımıyla muayene ediliyor, hiç acısız bir şey. sadece gözbebekleri genişletildiği için birkaç saat bulanık görüyorsunuz o da akşama kadar düzeliyor zaten. bu yüzden doktora giderken yanınızda bir yakınınız bulunsun ve o gün hiç araba kullanmayınız, bulanık göreceğiniz için.

Retina incelmesi varsa ameliyat olamıyor muyuz kızlar?Benimkinde incelme varda.....Ve gözümün biri 12 derece.Lens olmadan adım bile atamıyorum.

Back