İğneli Epilasyon Lazer ve İğneli Epilasyon hakkında son noktayı koyuyorum...Herşey burada....

Doktor muayenehanesinde hangi hitap şeklini tercih edersiniz.?

• Hasta

OY: 10 83,3%
  • Müşteri

OY: 2 16,7%

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

size yüzünüze tek bir seans dahi lazeri tavsiye etmiyorum tek seansta bile lazer yüzünüzdeki ince tüyleri aktifler nasıl olupda uzmanlar lazeri tavsiye edebiliyor anlıyamıyorum lazerle kurtulmak isterken daha kötü bir duruma düşersiniz birde lazerin aktifledikleri yüzünden hem paranız gider hemde canınız fazlasıyla yanar asla tavsiye etmiyorum lazeri vücuttta ince tüy olan hiçbir bölgeye yapılmaz ben size iyi bir uzman bulup iğneliye başlamanızı öneririm benim işyerimde lazer ve iğneli yapılıyor ama biz asla bu bölgelere lazer yapmayız para için insanları mağdur edemeyiz..

merhabalar herkese.

Elimden geldiğince yanlızca aydınlatmak ve sorularınıza açıkça cevap vermek için bu topiği açmış bulunmaktayım.yukardaki örnekteki gibi bien yadan bilmeyen , uzman olan yada olmayan hiçkimsenin cevabına kefil olmadığım gibi yazdıklarındanda mesul olmadığımı belirtmek isterim.

Sağlıklı güzel günler diliyorum...

Size söyleyebileceğim şudur.Lazeri küçük bir alanda deneyin 2-3 seans.Eğer acısını ve sıcağını minumum hissediyorsanız yani çok çok hafif,kontrol seansı yapılıyor ise yani 15 gün sonrası dökülmeyenlere ücretsiz atış yapılıyorsa ve dökülmeyi gerçekten gözünüzle farkediyorsanız,kıllarınız koyu ten renginiz açıksa daha sonra bacak ve paket bölgesine geçin.ama lütfen ısısına dikkat edin aman....

İğneli için kol ve yüzünüze yaptırabilirsiniz.Eğer lazerden memnun kalırsanız kol kıllarıda müsaitse bikaçseans koluda yumuşatıp iğneliye öyle geçin.Yüzündede foyl kısmında ufak bir yerde çalıştırın,Bakın bakalım leke,delik yada başka rahatsızlık oluyormu.Eğer sorun yoksa tüm yüzünüzüde iğneli yaptırın,hiç lazer değdirmeyin.Ancak uzmanın elinin hızı iğne cinsi ilk sayfada yazmıştım dikkat edin bunlara.iyigünler.

Ayrıca açtığım sayfada reklam amaçlı kişilerden emin olmayınız lütfen.Deneyin ve test edin.

Bende bugun yüzüm için lazere başladım. açıkçası yorumları okuynca moralim bozuldu. Lazer epilasyon sonrasında tüyler tekrar çıkıyrmuş. Hemde ince tüyleri bile kalınlaştırıyrmuş.Lazer Kalıcı değilmiş.Kıllar 2-3 yıldan sonra tekrar kendini yeniliyrmuş..Bu doğru mu?

yüze asla lazer olmaz vazgeçin derim sonrasında çok uğraşırsınız aktiflenen kıllarla diyorum çünki tüyler aktiflenince sakal gibi çıkıyorlar iğneli epilasyon bu tür kıllarda uzun sürebiliyor kıllarınız bitsin diye para ödüceksiniz aktiflenicek iğnelide daha çok para ödemek zorunda kalıcaksınız yani kılın bitmesi için 2 defa para ödemek zorunda kalıcaksınız hiçbir lazer makinası yüzdeki tüy ve kılları görmez burda aktiflenen arkadaşlar varsa buraya yazmasını rica ediyorum yazınki başka insanlar aynı hataya düşmesinler.

ben yazdığıma kefilim kefile ihtiyacım yok insanlarıda yanlış yönlendirmeyin lütfen benim bu konularda yeterince deneyimim var uzun yıllardır uzmanlık yapmaktayım neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilicek kadar tecrübem bir okadarda bunları yaşayan müşterilerim var.

Merhabalar..

Lazer epilasyon gerçekten yüz bölgesini mahvediyor.. naz1970 kesinlikle bu konuda söylediklerinde haklısın.. Lazerin ilk seanslarında bunu anlamayabiliyorsun ama sonrası bi felaket.. Eğer erkek gibi çok sert ve sık kıllar değilse yüzünüz, lazere gittiğiniz sürece bu kıvama gelmeye meyilli oluyor.. Yüzünüzü geçin boynunuza kadar bunlar hep yayılıyor isterse oraya ışın verilmesin hatta..

Ben 8 seans lazere gittim. Sonuç mu berbat bi yüz.. Sakın ha bulaşmayın buna. Yüz için direkt iğneliye gidin derim.. Hatta lazer için diğer bölgelere giden tanıdıklarım var. Koltukaltına gidipte bittikten sonra 4 ay sonrasında tekrar aynı şekilde çıkmışlar.. Bu kadar kötü örnekler varken lazer için iyi düşünüp taşın derim..

açıkçası yüzde lazerin kılları azdırmasının en büyük sebebi makine ile traşlanmasıdır.Benim Hacettepe hastanesine gidip lazer yaptırdıktan sonra,erkek suratı gibi dahada kıllanmış suratlarla gelen hastalarım oldu.iğneli güzel çalışılırsa leke ve iz bırakmadan kesin ve net olan çözümdür.Ben yüzü ancak simsiyah sert olan kıllara sahip hastalarda tıraşlama asla yapmadan birkaç seans lazer uyguladığım oluyor,bu durumda bir zararını görmedim açıkçası.

merhaba... lütfen kendinize bir sayfa açarak dilediğiniz kişiye dilediğiniz cevabı verebilirsiniz.Ben sizinle polemiğe girmem.Yüze lazer yapmanında kuralları vardır.Bilmeyen ve yüzü ince kalın demeden tüm alanı traşlayan ve uzmanım diyen insanlar mahvediyor.
Ben 4 yıl farmakoloji eğitimi almış 1 sene kadın doğum ve dermatoloji eğitimi almış Gazi üniversitesi mezunu bir estetisyenim Ankarada önemli bie güven sağlamış bir dermatogla beraber çalışmaktayım.

bu sebepten size ilk ve son cevabım olacaktır.keskin cevaplarla insanları etkileyeceğinizi düşünebilirsiniz,reklam açısından yerinizi ve yaptığınız işleride açık etmişsiniz,ancak artık hanımlar çok bilinçli.Burada çok ısrarla yerimi öğrenmek istemeyen hiçbir kimseyede numaramı ve muayene adresimi vermem.Hatta emin olduğum başka yerleride tavsiye etmekten çekinmem.umarım anlayabilmişsinizdir.Size sorulmamış sorulara cevap vermenizde sizi boşuna yormasın,çünkü aynı soruyu bana özelden yönlendiriyorlar.

Size iyigünler diliyorum,

Merhaba...Lütfen moralinizi bozmayın,herşeyden önce artık herşeyin çözümü var.lazer epilasyonda biten tüylerin,hormonel bir bozukluk oladığı sürece tekrar çıkması mümkün değildir.Tüylerinize gelince eğer ince ve açık renkli isler lazer hiçbirşekilde işinize yaramadığı gibi,lazeden önce yapılan tıraşlama yani alma işlemiyle dahada sertleşecektir.Eğer ilk sayfada yazdığım türde kıllarınız yoksa sert koyu ve köklü lazeri hemen keserek iğneli epilasyona dönmenizi tavsiye ederim.Eğer uygunsada asla yüzünüze tıraş makinesi yada herhengi bir aletle kılarınızı almalarına müsade etmeyin.eğer alan darsa küçük makaslada kısaltıp üzerlerine lazer atımı yaptırabilirsiniz.

iyigünler,yinede kesin çözüme kısa yoldan ulaşmanın en iyi yolu iğneli epilasyondur. umarım yardımcı olmuşumdur iyigünler.

İlginiz için çok saolun gerçekten dediğiniz gibi küçük alanda deneyeceğim ama bu aralar başlayamıyorum malesef zoretanin isimli ilacı bırakalı 1 ay oldu daha üstünden 6 ay falan geçmesi lazımmış sanırım.Bilmiyorum ama çokta geç kalsın istemiyorum 4. ay bitince yüzüme başlasam diyorum tabi gittiğim yere durumumu söyleyeceğim.Peki bu durumda düşük atışlar olursa boşa yapılmış olmaz değil mi?Hoş bide lekeler içinde ilaç kullanıyorum lazere başlamak için çok mu erken davranıyorum anlamadım valla :44:

selamlar,
yıllardır ağda yaptırırım...şimdi tüylerim gerçekten çok az ve cansız renksiz bişey
tamamen kurtulmak mümkünmü bu ne kadar doğru bilemiyorum
lazer düşündüm ama benim tüylerimi görmez diye vazgeçtim
iğneli lazer benim için uygunmudur yani cansız ve renksiz tüyler için faydalı olurmu
bu işlem sırası boyunca tüyleri hangi yöntemle almak gerekiyor
sanırım diğer lazer uygulamada traş etmek gerekiyor iğneli eğilasyonda da bu durum varmı
bilgi verirseniz sevirinim
ben adanada yaşıyorum

bence bu iş disiplini filan değil hastam terimini sadece doktor ünvanını almış kişiler kullanabilir tabiikide bizler müşteri sizlerde güzellik uzmanısınız

size katılıyorum kimse hasta değil sadece kıl tüy sorunundan kurtulmak isteyen sağlıklı insanlar hepsi doktor belgesi olmadanda insanlar kendilerini doktor sanabiliyorlar demekgüzel iş vallahi doktorlar boşuna o kadar yıl okuyorlar o zaman

ben burada reklamımı falan yapmıyorum insanların yanlış yönledirilmesine itiraz ediyorum uzun zamandır yazmıyordum taki siz insanları yanlış yönlendirene kadar lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin sizin yanlışlarınızla insanlar mağdur oluyorlar maddi manevi insanlara özürlü yada hasta muamelesi yapamayız gayet sağlıklılar sorun sadece kıl tüy güzellik uzmanıysak uzman olalım doktorsak doktor ikisi birden olmuyor bende polimiğe girmeyi sevmiyorum susamam bu dediklerinize

Merhaba,
Öncelikle kadınlar kulubü iğneli epilasyon bölümüne hoşgeldiniz. Giriş yazınızın iğneli epilasyon bölümünde ’’piyasada bu işi yapan eski elle sayılacak kadar az kişi mevcut’’ ifadenizdeki kişilerden birisi olarak iki yılı aşkın süredir burada kendi açtığım sayfamda iğneli epilasyon konusunda deneyimlerimi paylaşarak hem iğneli epilasyonun tanıtımını yapmaya çalışmakta hem de ihtiyaç duyanlara yardımcı olmaya çalışmaktayım. Bu nedenle sizin yazılarınızı da sayfanızı açmış olduğunuz günden itibaren dikkatle takip ediyorum.
Yazılarınız kapsamında gerek vermiş olduğunuz bilgilerde gerekse düşüncelerinizde, katılmadığım birkaç husus olsa da (hem konuyu dağıtmak hem de bir tartışma ortamı yaratmak istemediğimden bunlara burada değinmeyeceğim) genel olarak faydalı katılımlarınız ile herkes için önemli bir kazanç olacağınız kanaatindeyim. Sayfa başlığı seçiminizde hem lazer hem de iğneli epilasyon yöntemi için Son Noktayı koyma konusundaki son derece iddialı tercihinizin (ki nacizane tavsiyem gelişmeye açık olabilmek için son noktayı koymamanız olacak) dayanağının, almış olduğunuz eğitimlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Nede olsa bilgi güçtür. Bu nedenle de sizi eğitim esaslı sorularım ile yoracağım. Bu sorular ile kendi merak ettiklerime cevap aramanın yanı sıra esas olarak hem uygulama ihtiyacı duyan kişilerin araştırmalarında kendilerine bir yol çizmelerinde hem de meslek olarak seçmeyi düşünenlere yardımcı olmayı hedeflediğimi de belirtmek isterim.
Ancak bunlardan önce öğrenmek istediğim başka bir husus var cevaplarsanız memnun olurum. Gerek eğitimlerinizde gerekse faaliyetlerinizde hem iğneli epilasyon hem de diğer yöntemler olmasına rağmen yazılarınız için Lazer epilasyon bölümünü değil de iğneli epilasyon bölümünü tercih etmenizin nedeni eğitim ve faaliyetlerinizde iğneli epilasyonun ağırlıklı olarak yer alması mıdır. Ya da böyle olmamasına rağmen iğneli epilasyon yöntemine daha fazla mı güven duyuyorsunuz? Yoksa iğneli epilasyon yöntemine olan ilgi ve bilgiden mi hoşnut değilsiniz. Neyse soru tipi olarak çoktan seçmeliyi tercih etmeyeyim klasik olarak siz cevaplarsanız daha iyi olacak galiba. Bu arada sorum nedeni ile tercihinizden dolayı rahatsız olduğumu düşünmeyin sakın, tam tersine bundan memnun olduğumdan emin olabilirsiniz.
Yazılarınızda 4 sene pfizer da görev yaptığınızı, 4 sene farmakoloji bir sene de kadın doğum ve dermatoloji eğitimi aldığınızı , uzmanlık alanınızı iğneli epilasyon ve lazer epilasyon üzerine devam ettirdiğinizi ve bence hepsinden önemlisi gazi üniversitesinden estetiysen ustalık usta öğretici belgesine sahip olduğunuzu belirtmişsiniz.
Siz açıklamamışsınız ama belki bilmeyenler olabilir düşüncesi ile farmakolojinin hata yapmamak adına internetten aldığım tanımını paylaşmak istiyorum. Farmakoloji: İlaçların yapımından kullanıma sunulmasına, ilaçlar ile biyolojik dizgeler arasındaki etkileşimleri inceleyen bilim dalıdır. Bu konuda almış olduğunuz eğitimin size pfizer da görev yaptığınız dönemde çok önemli katkıları olmuştur mutlaka ama özellikle iğneli epilasyon yöntemi için herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşılmadığı durumlarda sıfır katkı demek haksızlığında bulunmayayım ama önemli bir katkısı olmadığı inancındayım bu nedenle bu eğitiminize de saygı duymakla birlikte konumuzun dışında tutacağım. Sorularım esas olarak dermatoloji eğitiminiz, Lazer ve iğneli epilasyon üzerine devam ettirdiğinizi belirttiğiniz uzmanlık alanınız ve en önemlisi de Gazi Üniversitesinden aldığınız Estetiysen Ustalık Usta Öğretici Belgesine nasıl sahip olduğunuz konularında olacak.
Bu sayfaları takip edenlerin büyük oranda bilgi sahibi olduğuna inanıyorum ama yine de dermatolojinin de tanımını hatırlatalım. Dermatoloji: Cilt hastalıkları ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalı. Halen bir dermatolog ile birlikte faaliyette bulunduğunuzu belirtmişsiniz. Sanırım bu zorunluluktan kaynaklanıyor ama bu zorunluluğun bulunmadığı işletmelerde dahi sizin almış olduğunuz seviyede bir yıllık bir temel eğitimin sonsuz yararları olacaktır. Temel eğitim derken bilmem doğrumu söylüyorum. Lütfen bu eğitimi nasıl aldığınızı biraz açarmısınız. Nasıl bu eğitim alınabilmektedir yani eğitime başlayabilmenin şartları nelerdir. Eğitim nerelerde, kimler tarafından ne kadar süreli olarak verilmektedir? Eğitim sonunda geçerliliği ne olan nasıl bir belgeye sahip olunmaktadır?
Uzmanlık alanınızın Lazer ve iğneli epilasyon olduğunu belirtmişsiniz ama bu konuda da sanırım nasıl, nerede, ne zaman gibi soruların cevabı büyük önem taşımakta.
Gazi Üniversitesinden aldığınızı belirttiğiniz Estetiysen Ustalık Usta Öğretici Belgesine ait yukarıdaki aynı sorulara ait cevapların belki ilk anda uygulama ihtiyacında olanlardan çok, bu konuda meslek tercihi olanları ilgilendireceği akla gelebilir ama onca olumsuzluğun yaşandığı sektördeki duruma detaylı bakıldığında bu konunun ne derece önem taşıdığı gerçeği yadsınamaz değil mi.
Tüm bu sorularım içerisinde benim kişisel olarak da cevabını en çok merak ettiğim ise özellikle iğneli epilasyon konusunda uygulamalı eğitimlerin nasıl ve hangi süreyle verilip yeterliliğinin nasıl tespit edildiği konusu. Kitabi bilgileri elbette çok önemsiyorum ama özellikle uygulama eksikliği olduğu taktirde vahim sonuçlarla karşılaşmak maalesef kaçınılmaz oluyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

okadar uzun ve emek vererek yazmışsınızki,cevap vermemek çok hoş olmaz diye düşünüyorum açıkçası. ŞÖYLEKİ ALDIĞIM EĞİTİMLERİN AÇILIMINI YAPMIŞSINIZ, BENDE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM FARMAKOLOJİ DERMATOLOJİ VE KADIN DOĞUM BİR BÜTÜN BENİM İÇİN.çünkü deriyi,cildi,yapısını,katmanlarını,kılı,cinsini,hangi dönemde olduğunu bilmek için dermatoloji bilmeli insan,yine anatomi ve kullandığı ilaçların kıla herhangi bir etkisi olup olmadığını anlamak için farmakoloji,hormonlarını hastanın hangi döneminde olduğunu algılamak içinde kadın doğum gereklidir. yani eskisi gibi dışardan kıla bakıpta işte siyah koyu köklüdür demek yetmiyor.Hastalar yıllarca neden bitmediğini bu yüzden öğrenemediler,eğitimsizlikten.

meslekteki tecrübeme fiili olarak aldığım teorik eğitime gelirsek ben 10 yaşından bu yana birebir kendi salonumuzda (ailemin ) yani işin birebir içinde büyüdüm.ama buna rağmen herşeyin en iyisini yapmak ve öğrenmek için eğitimlerlede yıllarca destekledim.

umarım cevap yeterlidir,ayrıca haklısınız öğrenmeye herzaman açık olunmalı ki ben hala çok şey öğreniyorum.

iyigünler.

Merhaba,şayet bukadar cansız ve renksiz hallerinden rahatsızlık duymuyorsanız hiç dokunmayın derim.ama mutlaka alınmalı diyorsanız ağda,tıraş yada lazer öneremem.Yapıcağınız en iyi şey güvenilir bir yerde iğneli epilasyon yaptırmanız olur.eğer emin olmadığınız bir yere gidecekseniz ufak bir alanda eneyin ve sonucu görün,leke kalıp kalmadığını ,kabuklanma varsa şayet nekadar sürede iyileştiğini kontrol edin.
ayrıca iğnelide siz hiçbişekilde kıla dokunmazsınız,sadece uzman kılı yakar ve alır.
iyigünler

ufak bir alanda deneyin derken,örn sadece kol altını deneyin 23 seans gelişimi ve ısısını kontrol edin.ancak hekiminiz 6 ay geçmeli demişse, ki zoretanin ve ruakutan gibi ilaçlar ciddi nem kaybı ve deride hassasiyet yaratır mutlaka sabırlı olun ve sürenin geçmesini bekleyin,aksi halde cilt hasar görebilir.atışın derecesini zaten işi yapan uzman deri ve kıl yapınıza göre ayarlayacaktır.

Bir bireyin uzmanlık alanının kadın doğum olması için; önce tıp fakültesini bitirip sora o dalda uzmanlaşması gerekmiyor mu? Eğer atladığım bir nokta var ise düzeltiniz lütfen.

Bir bireyin uzmanlık alanının kadın doğum olması için; önce tıp fakültesini bitirip sora o dalda uzmanlaşması gerekmiyor mu? Eğer atladığım bir nokta var ise düzeltiniz lütfen.

yanlışınız şurda,ben kadın hastalıkları,doğum,menepoz ve hormonlar ile ilgili eğitim aldım,derin ve kapsamlı. Çünkü kadın doğum doktorlarıyla menepoz ve hormon ilaçları üzerine çalıştım bir süre,onlarla karşılıklı diyalog için bu konuda herşeyi bilmelisinizki doktorla bunları tartışıp ikna edebilesiniz.

yani kadın doğum doktoru değilim ben.doktor tıp fakultesini bitirir tus a girer ve üzerine uzmanlık okur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…