Merhaba, ben diyebilirimki herhalde epilasyondaki her teknolojiyi ayrı ayrı denedim. Yıllar boyunca verdiğim paralarla sanırım 2. el bir araba alınırdı.Öncelikle kendimden bahsedeyim.Benim hiç bir hormonal sorunum, hastalığım yok.Fakat genetik olarak kıllı bir aileden geliyorum. Tenim esmer değil, son derece beyaz ama simsiyah, kökleri son derece güçlü, kalın adeta naylon gibi kıllarım var. Bacaklarım alınmasın, erkek bacağı gibi olur türden(di), koltuk altlarındaki kıllar da oyle(ydi). Ergenlik çağımda tüylenmeye ilk başladığım andan itibaren böyleydi. Ağda, sirle aldırdığımda kıl kökleri çok güçlü olduğundan kanar günlerce kan otururdu. Millet ağda yaptırıp ertesi gün denize girerken ben morarıkları gizlemek için bikini giyemezdim. Üstelik 2 hafta içinde yeni kıllar baş vermeye başlardı. sonra bir de iltihaplanıp kıl dönmesi olup, yara olurdu. O yüzden bir zaman sonra siri ağdayı bırakıp jilet yapmaya başladım. bu seferde ince derili kısımlar kıpkırmızı oluyordu.kıllar uzarken kendi kılım cildime batıp yara yapıyordu inanırmısınız. Yıllarca böyle bir kısırdöngüde yaşadım. hani deselerki şu hap bir daire parası ama içeceksin ve tüm kılarından kurtulacaksın gözümü kırpmadan varımı yoğumu satıp savıp üstüne banka kredisi falan çekip kabul ederdim teklifi. neyse gelelim bu kadar bunalmış bir insan olarak epilasyon maceralarına.
Bundan 14 yıl önce jelli epilasyon diye pazarlanan bir epilasyonla başladı. O zaman için İzmir'in çok ünlü bir güzellik salonunda her seansı deve yüküyle bir paraya gittim. Bikini bölgesi ve tüm bacağıma bir jel sürüp sonra bir cihazla elektrik dalgası gibi bir şey veriyorlardı. Sonuç tabii ki sıfır. Hani bir nebze bile azalma olmadıç Hala paralarımı helal etmiyorum.
Sonra 10 yıl kadar önce İzmir'de yine çoook ünlü bir merkezde(ünlü bir
estetik cerrah hanıma ait, halen de herkes gidiyordur eminim) üstelik de her seansı dolarla yine deve yüküyle para tutan lazer epilasyona başladım. Fakat benim lazer epilasyon sandığım ve bana lazer diye pazarlanan şey yıllar sonra anladımki fotoepilasyon yani ipl miş. O dönemde yeni yeni para kazanan biri olarak yemiyor içmiyor ödüyordum inanın. Kıllar seanstan sonra elimde kaldıkça seviniyordum. Fakat bir gün 4-5 seans yaptırmışken işimden ayrıldım ve param olmadığından bıraktım.3-4 ay sonra o da ne hepsi aynen geri çıktı. bırakın azalmayı hani sanki daha daha güçlenip çoğalmışlardı. Sanırım hayatımın en büyük enayiliğiydi. Merkeze gidip ortalığı yıksamda bana piskin pişkin seanslarımı tamamlamadığım için olduğunu söylediler.E iyi de kardeşim o kadar zamanda da hiç mi azalmazdı bu.
Sonra bir süre epilasyonu rafa kaldırdım.İstanbula taşındım, evlendim falan. 6 sene önce bir gün Kadıköy'de bir lazer epilasyon merkezinin ilanını elime tutuşturdular. 1 hafta sonra gitttim alexandrite cihazları vardı. O zaman buz üfleme falan yoktu ya da en azından bu cihaz eskiydi de yoktu belki de. Buzu lazerin atılacağı yere koyup hissizleştirip sonra atışları yapıyorlardı. İşlemi yapan bizzat doktor bir bayandı. Gözüm tutar gibi oldu, daha önce yediğim kazıkları düşünüp daha ucuz olan bölgelerden başlamayı uygun gördüm ve koltuk altı ve yüzüme başladım. Yine hiç de azımsanmayacak paralar veriyordum. 5 seans falan sonunda gittiğim yer karşıya taşınmaya karar verdi. Fakat bu arada koltukaltımdaki kıllar artık son derece azalıp kalanlar da cılızlaşmıştı. Yüzümdekileri de alexandrite 3. seanstan sonra görmüyordu, bırakmıştım zaten.Aynı civarda başka bir merkez bulup koltukaltım bir kaç seans da diode yaptırttım. Aynı yerde çeneme iğneli de yaptılar. Sonra evlendiğim için maddi olarak taksit vs. ödediğim bir döneme girdim ve devamını getirmedim.2-3 sene önce koltukaltımda yeniden tüyler çıkmaya başladı. Ama asla eskisiyle kıyaslanamaz. Muhtemelen o zaman uyuyan kıl kökleri canlandı. Böyle incecik, cansız, eskisine göre renkleri açık, sadece küçük bir bölgede çıkıyorlar.
Yüzüme gelince benim için tam bir pişmanlık oldu. Alexandrite'in yüze uygulanmaması gerektiğini resmen dene yanıl öğrendim. Alexandrite'den 1-2 sene sonra böyle kalın kalın simsiyah teller belirmeye başladı.Kesinlikle iğrençler. Evet tektük ve dağınık yerlerdeler hani cımbızla 30 saniyede tamamını koparabilirsiniz ama sinir bozucular.1 ay kadar önce artık dayanamayıp,iğneli epilasyona başladım.
Bundan 7-8 ay önce bir sitenin fırsat kuponunu gördüm. Yarım bacak 4 seans Alexandrite 98 TL'ydi üstelik de 6 tane falan merkezin arasından seçebiliyordun. Bu epilasyon maceralarına artık ihtiyatla yaklaşan ve olabildiğince az maddi zarar almaya çalışan biri olarak, denemeye karar verdim ve kuponu aldım.merkezleri tek tek aradım, makinalarını araştırdım. birini daha bir gözüm tuttu başladım.Hatta sırf bu yüzden bütün yaz bacaklarımı yakmadım. Denizden çıkıp hemen altıma uzun paroeler sardım. Buz atışlı amerikan malı bir cihaz kullanıyorlar. merkezdeki kişilerin hal ve tavrından kesinlikle memnun değilim. insanları bekletiyorlar, kuponla gelenlere diğerleri gibi güleryüz göstermiyorlar ama umurumda değil açıkçası.Daha ilk gidşimde müdavimlerden, personelden epilasyonda kimin daha özenli olduğunu öğrendim. Her defasında onun yapması için ısrarcı olmaya başladım. şimdiye kadar 3 esas seansa, 3defa da kontrole alt bacak epilasyona gittim. 1+1'de ekstra parasını ödeyip üst bacak yaptırdım. Kıllarım son derece siyah, yoğun ve kökleri derin olduğu için, yüksek bir dalga boyunu ayarlıyorlar, her defasında acı konusunda buz falan hikaye kalıyor. Hele kemiğe yakın yerler ve kasıklarda gözlerimden yaşlar geliyor. Ama daha 3 seansta alt bacaklarımın 4te 3ü temizlendi diyebilirim. Elimle dokunduğumda çoğu yer pürüzsüz, tek tük kıllar var. Onlarda cansızlaşmış halde. Tabi kıllarım çok siyah olduğu için Alexandrite için mükemmeldi o başka.Henüz 1 seans gittiğim üst bacaklara gelince onlarda da epey ilerleme var. Alt bacakta kupondan 1 seansım kaldı, ekstra ödedçğim Üsttede 2-3 kere daha yaptıracağım.yani her ikisinde de 4 seansı tamamladığımda sanırım kıllar nispeten incelmiş zayıflamış olacak. O zaman başka bir merkezde bir kaç seans diode'a gideceğim. sonra da kalanını iğneliyle temizletmeyi düşünüyorum.
İnsanlara tavsiyemse şu:1-Lazer epilasyonu çok çok araştırın. 2-Kendi kıl yapnınıza göre cihaz seçin 4-Merkezlerde her söylenene inanmayın. Kimse yoğurdum ekşi demez ne de olsa 5-Yüz ve diğer ince tüy yapısına sahip yerlere aman alexandrite yaptırmayın hatta bence direkt iğneli yaptırın 6-iğnelide çok hassas bir cildiniz yoksa ve bir kaç gün su değirmezseniz iz falan kalmıyor 7-hangi tip epilasyon yaptırırsanız işinin ehli insanlara yaptırdığınıza emin olun(ki buna hastaneler ve doktorlarda dahil, açın bakın interneti, hastanede epilasyon yaptırıp, cildi yanan insan dolu) 8-bir yerle peşin paraya paket anlaşmadan önce ısrarcı olun, cihaz ve personel iyimi kötümü, sizde işe yaracakmı, daha ucuz ve küçük bölgelerde deneyin. tüm bacaktan önce mesela tek seans alt bacak/koltukaltı falan yaptırın.