Örneğin genelde açık tenli insanların tenleri; genellikle, güneşte bronzlaşmaz, kırmızılaşır.
Koyu tenli insanlara göre, yedikleri bazı besinlerden (meyve, sebze ve ya bir yemek türü v.b..) dolayı, alerji olma riskleri, daha fazladır.
Bu bir kaç örnek gibi, daha çok örnekte vardır.
Açık tenli insanların tenleri, hassas bir tendir.
Genelde; beyaz tenlilerin, tenleri çok hassas olduğundan dolayı, lazer uygulamasında, uzman arkadaşlar daha bir çok dikkat etmektedirler.
merhaba arkadaşlar;
benim siteye ilk msjım, gördüm ki kafama takılan soruların hemen hemen hepsinin cevabı bu sitede mevcut, hemen üye olayım dedim.
lazer epilasyon hakkında birçok şey yazılmış, söylenmiş. Benim kafama takılan soruya cevaben bişey bulamadığımdan ayrıca sormak istedim.
ben henüz bekarım. lazer epilasyon düşünüyorum ve bunun araştırmasını epey bi yaptım. fakat annemle anlaşamadığımız bir nokta var. lazer epilasyonu özellikle genital bölgeye uygulamak istiyorum ama annem bunun ileride doğurganlığı etkilyeceğini, ışınların yumurtalıklara zarar vereceğini kafasına takmış durumda. bir çok doktora ve güzellik merkezine sordum bunu, çoğunlukla annem de yanımdaydı ama yine de ikna olmadı, o'na göre hiç kimse "malım kötü" deyipte gerçek zararını söylemezmiş...
bildiğim şu: epilasyon tedavisi, uygulandığı sürece hamile kalmayı engellermiş ama kalıcı olarak böyle sorunlara yol açmazmış.
arkadaşlar ne olur yardım?! bu tedaviyi uyguladıktan sonra bu tip sorun yaşayanınız (allah korusun) var mı? ailemin tek çocuğuyum, ve açıkçası bu korkudan dolayı bende çekimser kalıyorum artık epilasyona.. bana şöyle, "ben epilasyona gittim, ardından da nur topu gibi çocuklarım oldu" diyecek kişiler lazım kafamçokkarıştı
merhaba arkadaşlar;
benim siteye ilk msjım, gördüm ki kafama takılan soruların hemen hemen hepsinin cevabı bu sitede mevcut, hemen üye olayım dedim.
lazer epilasyon hakkında birçok şey yazılmış, söylenmiş. Benim kafama takılan soruya cevaben bişey bulamadığımdan ayrıca sormak istedim.
ben henüz bekarım. lazer epilasyon düşünüyorum ve bunun araştırmasını epey bi yaptım. fakat annemle anlaşamadığımız bir nokta var. lazer epilasyonu özellikle genital bölgeye uygulamak istiyorum ama annem bunun ileride doğurganlığı etkilyeceğini, ışınların yumurtalıklara zarar vereceğini kafasına takmış durumda. bir çok doktora ve güzellik merkezine sordum bunu, çoğunlukla annem de yanımdaydı ama yine de ikna olmadı, o'na göre hiç kimse "malım kötü" deyipte gerçek zararını söylemezmiş...
bildiğim şu: epilasyon tedavisi, uygulandığı sürece hamile kalmayı engellermiş ama kalıcı olarak böyle sorunlara yol açmazmış.
arkadaşlar ne olur yardım?! bu tedaviyi uyguladıktan sonra bu tip sorun yaşayanınız (allah korusun) var mı? ailemin tek çocuğuyum, ve açıkçası bu korkudan dolayı bende çekimser kalıyorum artık epilasyona.. bana şöyle, "ben epilasyona gittim, ardından da nur topu gibi çocuklarım oldu" diyecek kişiler lazım kafamçokkarıştı
Bu kısınla ilgili bilgileri nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?Çünkü çoğu yanlış.Cilt: tiplerine göre 6 çeşittir. Tip 1 cilt kuzey avrupa ırklarında olduğu gibi bembeyaz tenli; sarı, kızıl saç renginde ; güneşlendiği zaman hiçbir şekilde bronzlaşmayan,güneşte aşırı kızarıklık oluşup yanıklar oluşabilen ( güneşte) cilt tipidir. Tip 2 yine beyaz tenli ( açık buğday)olup tip bir kadar güneşten kötü etkilenmeyen tiptir. Tüylenmesi, saç rangi, tip 1 e göre daha koyudur. Tip 3 koyu buğday diye de tariflediğimiz güneşlendiğizaman çok da yanık oluşmayan, fakat bronzlaşabilen bir tiptir. Türk halkının genel olarak cilt rengi bu tipin tonları arasında değişir.(asya tipi de denebilir) Tip 4 bizim esmer olarak nitelendirdiğimiz güneşleince iyice koyulşan uzun süre güneşlenme ile yanık oluşmadan bronzlaşan tiptir. Ti5 biraz daha koyu olan tiptir.(Mexika güney amerika tipi) Tip 6 de zenci rengi olarak geçer. Türk halkında az olmak üzere tip 2 ve tip 4 yoğun olarak da tip 3 bulunur.
Konumuz lazer epilasyon olduğuna göre;
açık tenli kişierin güneşe karşı hassasiyeti vardır evet ama bu lazere karşı hassasiyeti olduğu anlşamına gelmez. Özellikle açık ciltler lazerde hiçbir hassasiyet ve risk göstermeden uygun kılları da varsa güvanle tedavi edilebilir.Koyu ciltler ise tip 3ve üstü) güneşte hassasiyet göstermese bile lazerde oldukça hassas olup belli lazer tiplerinde uygunsuz tedavilerle ciddi yanıklar oluşturabilirDOLAYISI İLE LAZERDE RİSKLİ CİLT TİPİ KOYULAR OLUP BEYAZ TENLİLERE ORANLA DAHA DİKKATLİ TEDAVİ YAPMAK GEREKİR.
Koyu ciltlerin yedikleribesinlerden (bazı) allerji olma riski daha çok demişsiniz. Bunun hiçbir tıp literatüründe olduğunu zannetmiyorum (yine de araştıracağım)Kişilerin allerjik olmasının lazerle alakası yoktur. Tek özel durum güneş allerjisidir (güneşe hassasiyet değil kastettiğim) bu da yine beyaz tenlilerde lazer uygulamasında sorun yaratmaz, ama koyu olup güneş allerjisi olanda sorun yaratabilir.Roacuttane gibi akne tedavisinde kullanılan bazı ilaçlarda da hassasitet oluşabilir ama yine burada da esasriskli koyu cilt tipindekilerdir.
Siz ne mezunusunuz? Kusura bakmayın merak ettim doğrusu, burada iddialaştığınız kişilerden biri doktor da bu yüzden sordum bilmiyorumkismile Ayrıca lazer uygulaması için en ideal ten renginin beyaz ten olduğunu artık bilmeyen kalmadı, bence herkesi boşuna meşgul ediyorsunuz.. biraz araştırmanızı tavsiye ederim.
yarın 3. seansım var şimdiden korku başladı bile eyvahedigeldismile
koltuk altı acımıyor ama dediğiniz gibi genital felaket yok böyle bi acı ağlıyorum resmen:sinifsinif:
bu arada BEYAZ TENLİ yim ve kıllarım SERT VE SİYAH tı epilasyon yaptırana kadar şimdi yarısından çoğu çıkmıyor ve çıkanlarda çok ince opuyorumnanaktan
Merhabalar, bir süre önce, vucudumun bazı bölgeleri için, lazer epilasyon yaptırtmak istedim.
Lazer epilasyon hakkında, (nasıl uygulanır, hangi tip ciltte daha iyi sonuç verir, kaç çeşit makinası vardır, uygularken hangi noktalara dikkat edilmeli v.b...) konuları araştırmak ve bilgi sahibi olmak için, çeşitli kaynak kitaplar edinip, okudum.
Ve yeteri kadarda bilgi sahibi oldum.
Üstelik, benden yaşça büyük olan kuzenim, ızmir'de, son derece kaliteli olan, lazer epilasyon merkezinin sahibidir.
Ve eğitimini, yurt dışında son derece iyi bir şekilde alıp, Türkiye'de tam anlamı ile, lazer epilasyon sektörüne adım atmıştır. (yıllar oluyor tabi).
Lazer epilasyon konusunda: bu şekilde bilgi edindim.
Tabi bir de; çeşitli bölgelerim için, lazer epilasyon uygulattıktan sonra, bazı sorunlar oluştu (örneğin, lekelenme gibi..) bu sorunlarla karşılaştıkça, bilgi edinmek için, daha bir detaya takıldım. Ve daha kaliteli bir şekilde bilgi sahibi oldum.
Bakınız; Sadece, koyu tenli ve beyaz tenli insanlar yoktur. Bunu ben de çok iyi biliyorum.
Fakat forum mesajında yazdığım zaman, detaya takılmadan, bilgi derecesindeki, yazılarımı yazıp, paylaşıyorum.
Örneğin; cilt tipleri 6 çeşittir. 1. cilt tipine sahip olanlarda şu rekasiyonlar kendini ön safhada göstermektir. Bilmem 2.ci cilt tipi şöyle, 3 böyle... detaya takılıp yazmak yerine; kısaca konuyu toparlatıp yazıyorum.
Her detayı, ince ayrıntısına kadar yazıp, mesajı uzatırsam; zannetmiyorum ki; çok kişi okusun.
Ve ben hiçbir zaman: ''lazer epilasyon, koyu tenlilerde daha etkilidir'' hiçbir zaman yazmadım.
''genellikle:lazer epilasyon, koyu tenlilerde daha etkilidir.
Çünkü;genellikle:koyu tene sahip olanların, kılları sert ve siyahtır bundan ötürü''.
Bakınız, genellikle kelimesinin anlamnı biliyorsak, sorun yoktur demektir.
Bakınız; yazdıklarımız farklı olasalarda, ''lzer epilasyon'' hakkında yazdıklarımız aynı anlama gelmektedir.
Ve daha önceden, lazer epilasyon ile ilgili forum mesajlarımın altında, daima; yazılışları farklı, anlamları aynı anlama gelen, cümlelerle, forum mesajlarıma ekleme yapıyordunuz.
Ben de, ''aynı bilgileri ben de yazıyorum, aynısını tekrar forum mesajlarıma yazmanız gereksiz değil midir'' diye yazdım.
Konu uzayıp buraya kadar geldi.
Sanırım, konun özüne dönmemiz gerek. Konumuzun özüde; lazer epilasyon hakkında, bililerimizi paylaşmak ve bilgi edinmektir.
ıyi günler diliyorum size... ış yaşantınızda başarılar dilerim...
Ne güzel işte şanlısınız: hem beyaz tenlisiniz, hem de kıllarınız; siyah ve sert.:lepi:
Bence; genital bölgeniz iiçin, yapılan lazer uygulamasında, çok fazla ağrı hissedip, dayanamıyor iseniz; Lazer uygulamasından 40 dakika önce; genital bölgenize, ''emla'' sürerseniz; lazer sırasında hiç ağrı hissetmessiniz.
Tavsiye ederim, deyim yerindeyse: dokunulduğunu bile hissetmiyorsunuz .. (kendimde bizzat kullanıyorumopuyorumnanaktan)
merhaba gittiğiniz yerde eğer faydasını görüyorsanız ismini ve adresini yazarsanız çok sevinirim ii günler:)ben de yaptırıyorum, genital bölge+bikini+kol altı 150 milyon. 15 gün falan oldu daha yeni dökülmeye başladı ama epey seyreldiler. batık falan da oluyo bende. bi an önce kurtulurum umarım
Ben ikinci seansi yaptirdim 3 hafta once ama ilkinde sonuc aldim. Ben bacak ve ozel bolgeye de yaptirdim, ozel bolgeye yaptirali 2 ay oldu, tek tuk ince tuyler cikti, boyle devam ederse bi daha orama yaptirmiicam.
:hooray: Kendine iyi bak, tuysuz gunler diliyorum :)
Bence bu konuyu siz uzatıyorsunuz. Bu yazışmalarınızdan bu sektörde bir yerde çalıştığınız ve konuyu oralara getireceğiniz hissi oluşuyor haberiniz olsun. size de meslek hayatınızda başarılar dilerim. Ayrıca bu konu ile ilgili piyasada kaynak kitap yok . Nelermiş onlar paylaşında herkes okusun. Biliyorsunuz bu işler 2 kitap okumayla olmuyor ama ne yazıkki bizim ülkemizde herkez tıp profesörü. Ben bu forma bu sebeple girdim çünkü bir kaç kere öyle yanlış beyanlarla karşılaştım ki (bunu yazanlar da aynı sizin gibi profesör edası ile takılıyorlardı). Artık birinin buna dur demesi lazımdı. Onun için lütfen o kaynak kitaplarınızı burada herkesle paylaşın, hepimiz faydalanalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?