Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
IPL mi alex mi daha iyi kızlar ya??:uhm:
Bu iki cihazda piyasanın en iyilerinden biridir ve apogee cihazıda alextir. Size uygun doz çalışılmadığı için yanmışsınızdır.Geçmiş olsunMerhabalar ben 2 yıl önce İstanbul'da bir merkezde Cynosure Apogee Elite Alexandrite Lazer(sitelerinde böyle yazıyordu) adlı cihazla çalışan ve sadece bu işi yaptığıyla övünen bir merkezde lazer yaptırmak istedim.Ten rengim çok koyu değil ancak cayır cayır yandım.doktor beklemediğim bir durum oluştu siz bizim cihazımıza uygun değilsiniz isterseniz dozu düşürerek yapalım ama birşeye yaramaz diyerek tabir-i caizse resmen savuşturdu beni.Bugün ise candela gentlelase adlı cihazı kullanan bir merkezle görüşmeye gittim.Yaşadığımı anlattım onların kullandığı cihaz alex. falan değil asıl alex bizimkisi dedi.Ben de buradan öğrendiklerimi söyledim.Eğer şimdiye kadar yanlış okumadıysam alex. bir lazer türü ve bu lazer türünden çeşitli markalar olabilir dedim.Kendi kullandıkları candelanın başlığını gösterdi.Hakikaten önceki gittiğim yerle farklıydı.Önceki gittiğim yerde lehim makinası havyaya benzer bir başlık varken şimdikinin(candela) ucu küçük bir daire şeklinde şeklindeydi.Doz olarak sizde 12 veya 14 ile çalışabiliriz dediler.Çok uzattım ama özetlersek:
Cynosure Apogee Elite ile candela gentlelase makinelerinin birbirine göre herhangi bir üstünlüğü var mı?Yukarıda belirttiğim dozlar epilasyon için yeterli mi?Çok kararsız kaldım
ıpl ile lazerin kıl üzerindeki etkisi nedir yda şöyle soyliyim farkı nedir,ıpl tüyleri döküp tekrar çıkartır mı şahsen bende olduğu için soruyorum lazerde de aynı şey olur mu tekrar çıkma gibi?
Lazer epilasyon sonrası tüyler yeniden çıkıyorsa zaten o tedavi bitmemiştir. Lazerde tamamen bitenlerin yanı sıra birkısım hastalarda tüyler tamamen bitmez çok seyrelir azalır fakat 6-12 aylık aralarla tekrar çıkabilir bunları ara ara temizletmek gerekebilir. (Benim çoğu hastam bunu bilerek lazere başladıkları için o çıkan bir kısım kılları da pek dert etmiyorlar doğrusu, yaz önceleri toparlama şeklinde kısa tedaviler yeterli oluyor. Ama tamamen biten de çok var doğrusu. İşin sırrı bu sonuçları önceden tahmin edecek (öngörecek) Deneyimli merkezler bulmak. Ipl ile ilgili ise yorum yapmak istemiyorum doğrusu. :umursamaz:
uzun vadede sonuç aldığınız somut örnekler var mı mesela yıllardır toparlama dediğiniz işlem dışında müdahale gerekmedi diyebileceğiniz,burda başka bi başlıkta gemini lazerden bahsederken bazıları alex.in tüyleri uyku dönemine soktuğunu doğal olarak bizlerde de bitti psikolojisini uyandırdıgını yazmışlar ne düşünüyorsunuz bu konuda bilmiyorumkismile , fazla sormuş olabilirm cvp için teşekkürler..
10 senelik süreçte sayısını hatırlamadığım kadar, tüyü tamamen biten hastam oldu. Uyku vb. laflar bu cihazları üreten firmaların lafları die düşünüyorum. Çünkü bana lazer tanıtımı için gelen firmaların söylediklerine inansam bütün lazerleri satın almam lazım, mübarek hepsi tıpta çığır açmış cihazlar (-tatlicadiarzu-) Lazer tedavisinde doğru olan şey bir kılın nasıl sonuç vereceğini önceden kestirebilmektir. Ben de bu işe ilk başladığımda teorik bilgi ne var ne yoksa silip süpürmüştüm. Ama bu işe girip tedavi yaptıkça her bireyin, her kıl kökünün , her cildin ... ayrı ayrı dğerlendirilmesi gerektiğini gördüm. Bu forumda bu yüzden bu işi deneyimli kişiler yapsın diyorum, çünkü bu iş 2 okuma ile hele ki lazeri satan firmaların size verdiği bilgilerle ne yazık ki yürümüyor. Firma size diyor ki bak bu cihaz çok iyi , şu üniversitelerde çalışmalar var diyor ama çalışmalara bir bakıyorsunuz 2005-2006 yıllarından kalma 60-70 hasta üzerinde yapılmış çalışmalar. Ben bir doktor olarak bu durumu asla kabul etmiyorum. Özellikle lazer epilasyonda 60-70 hastalık çalışmanın genelleme de kullanılabileceği durumunu da uygun bulmuyorum.
Bu işte doğru şudur:
İyi bir merkezde bu işte deneyimli doktor ya da hemşire-estetisyen kimse kişinin lazerde nasıl sonuç vereceğini öngörebilmelidir. Tüyü bitecek hasta, tüyü incelecek hasta, tüyü yayılacak hasta, tüyü koyulaşacak hasta , 2-3 seansta bitecek hasta, 10-15... sürecek hasta, yanabilecek, cildi reaksiyon gösterebilecek hasta tamamen başta belli olur. Tedaviye bu riskler bilinerek başlanacaksa başlayan da başlatan da pişman olmaz. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde çoğu şeyde olduğu gibi bu işin de cılkı çıktı. Adım başı lazer yapan yer, adım başı lazer profesörü insanlar var. Dolayısıyla bu işe başlamış ya da başlayacak olanlara Allah sabır versin. Bir de iyi insanlarla karşılaştırsın.a.s.
peki tüyü hemen bitecek hastayı neye göre ayırıyorsunuz?kılların koyu oluşu ,yaş vs gibi mi ,bizi de aydınlatırsanız gerçekten çok memnun olurum yeni başlamış biri olarak
genital bölgeye yapılan lazer sonrası hissizlik oluşuyormuş bu konuda ne düşünüyorsunuz
genital bölgeye yapılan lazer sonrası hissizlik oluşuyormuş bu konuda ne düşünüyorsunuz
ben bir de şunu merak ediyorum ıpl ile uygulanan yöntem aslında geçici bir yok olma sağlıyor da ondan mı memnunlar,yani bir süre kılsız gezip sonra tekrar başlıyor mu (çok soran var bu aleti),çünkü 3 -5seansta bittiği falan söyleniyo