• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ilk önce ıpl ile başladım ve 1 seans uygulandı,1 ay sonra da başka bir merkezde alex ile geçen cts devam ettim ,ıpl ile kollarımın hepsi döküldü ama bacaklardan verim alamadım,acaba ıpl nin şimdiki sisteme bi zararı olur mu(ayrıca ıpl de pek acı hissetmedim ama alex de bayağı hissettim,umarım doğru bi karar vermişimdir )şimdi büyük ihtimalle alex ile devam etmeyi düşünüyorum ama memnun kalırsam,2 hafta sonra dökülür dediler

ben ilk önce ıpl ile başladım ve 1 seans uygulandı,1 ay sonra da başka bir merkezde alex ile geçen cts devam ettim ,ıpl ile kollarımın hepsi döküldü ama bacaklardan verim alamadım,acaba ıpl nin şimdiki sisteme bi zararı olur mu(ayrıca ıpl de pek acı hissetmedim ama alex de bayağı hissettim,umarım doğru bi karar vermişimdir )şimdi büyük ihtimalle alex ile devam etmeyi düşünüyorum ama memnun kalırsam,2 hafta sonra dökülür dediler

Lazer epilasyonun etkili olup olmayacağı 2-3 seansta belli olur. Dolayısı ile bir seanstaki memnuniyete ya da memnuniyetsizliğe bağlı olarak cihaz değişikliğine gitmek hiç doğru değildir. Her tedavide değişik lazerle uygulama yapılması tedavinin başarısını olumsuz yönde etkileyen bir faktördür. 1 tedaviden hemen sonra tüylerin tamamen dökülmesi tedavinin başarılı oılduğu anlamına gelmez sadece tarayan kişinin titiz olup ince çalıştığını, özenli çalıştığını gösterir. Tedavinin başarısı tüyler dökülüp de belli bir süre (en az 1,5-2 ay) geçtikten sonra çıkan tüylerle değerlendirilir. Lazer tedavilerinde eğer doğru ve özenli tedavi yapıldı ise 2 aydan önce tüy çıkmaması gerekir. Tüylerin tamamı çıktıktan sonra tedavi yapılırsa daha uygun bir tedavi olur çünkü bu sayede daha uzun süre tüysüz gezersiniz. Dolayısı ile Ipl den sonra 1 ay sonra tedavi yaptırmanız bence erken olmuş. Çünkü ıpl ile dökülenlerden 1 ayda uzamayanlar alex ile tedavide etkilenemeyecaği için arada çıkabilirler. 3.seansınızda tüm tüylerin çıkmasını beklerseniz daha iyi olacaktır. Bir de kol tüyleri ince olduğu için tedaviye daha geç yanıt verir.

doktorcum,sen kızıyosun ıpl ye biliyorumda ,
ıpl elips daha iyi dedi,
inandın mı de,
inanmadım.
ama alex i bakanlık toplatıyor dedi.

doktorcum,sen kızıyosun ıpl ye biliyorumda ,
ıpl elips daha iyi dedi,
inandın mı de,
inanmadım.
ama alex i bakanlık toplatıyor dedi.

Hangi merkez dediyse siz bana özelden yazın da ben sağlık bakanlığına şikayet edeyim. Bu piyasadaki abuk subuk yerlerin yalanlarına lütfen artık dur diyelim.

evet ben de bugün duydum doktor olmadan ıpl hariç diğer lazerler yasakmış bu ocak ayından itibaren,

Böyle bi kanun var mı?hangi madde açık açık bulabileceğimiz yer var mı önce ben hakkımı arıycam da,yardım lütfen..

Böyle bi kanun var mı?hangi madde açık açık bulabileceğimiz yer var mı önce ben hakkımı arıycam da,yardım lütfen..

Bu durumla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapıldı.1 ocak 2010 tarihi itibari ile. Ama daha önceden de Güzellik ve estetik amaçlı açılan merkezlerle ilgili yönetmelik zaten bu merkezlerde doktor olma zorunluluğu koymuştu yasal olarak. Ama çoğu merkez buna da kendince ayarlar yapmıştı.

15.02.2008 tarihli 26788 sayılı resmi gazetede yayınlanan ‘’AYAKTA TEŞHıS VE TEDAVı YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELıK’’ te yazıyor dediğiniz gibi ocak itibariyle kapanması konusu,teşekkürler.

Bi soru daha geldi şimdi aklıma bu konuyla ilgilenen birim kimdir acaba?nasıl bir yol izlenmeli?

Bi soru daha geldi şimdi aklıma bu konuyla ilgilenen birim kimdir acaba?nasıl bir yol izlenmeli?

Sağlık müdürlüğü bu konuda yardımcı olur, ama bu değişiklikten dolayı şu an hangi birim ilgileniyor inanın bende bilmiyorum.

anladım ..tekrar teşekkürler

Bu durumla ilgili yeni bir yasal düzenleme yapıldı.1 ocak 2010 tarihi itibari ile. Ama daha önceden de Güzellik ve estetik amaçlı açılan merkezlerle ilgili yönetmelik zaten bu merkezlerde doktor olma zorunluluğu koymuştu yasal olarak. Ama çoğu merkez buna da kendince ayarlar yapmıştı.

merhaba yeni farkettim bu başlıgı bnmde sorularım war cewplarsanız eger benı mutlu etmiş olursunuz...benm sorunum yüzümde tüylenmenin artması.kalın degil nce tüy ama o kadar cogaldı ki artık psıkolojimi bozuyo.dr gitmiştim hormon bozuklugu için ilaçlar werdi dogum kontrol hapları hormon düzenleyiciler vs.ben hap içemiyorum buna ragmen kendimi zorladım kullandım fakat etkisini göremedim bende epilasyon yaptırmayı düşünüyorum çaresiz semtimde hemen hemen her güzellik salonunda uygulanıyor ama korkutuyor acıkcası ya daha cok cogalmasına neden olursa yada ne kadar saglıklı yaparlar banada yardımcı olursanız sewinirim tesekkurler...:çok üzgünüm:

merhaba yeni farkettim bu başlıgı bnmde sorularım war cewplarsanız eger benı mutlu etmiş olursunuz...benm sorunum yüzümde tüylenmenin artması.kalın degil nce tüy ama o kadar cogaldı ki artık psıkolojimi bozuyo.dr gitmiştim hormon bozuklugu için ilaçlar werdi dogum kontrol hapları hormon düzenleyiciler vs.ben hap içemiyorum buna ragmen kendimi zorladım kullandım fakat etkisini göremedim bende epilasyon yaptırmayı düşünüyorum çaresiz semtimde hemen hemen her güzellik salonunda uygulanıyor ama korkutuyor acıkcası ya daha cok cogalmasına neden olursa yada ne kadar saglıklı yaparlar banada yardımcı olursanız sewinirim tesekkurler...:çok üzgünüm:

İnce tüy ise iğneli epilasyon öneriyorum. Lazerle problem yaşayabilirsiniz.Hormon tedavisi yeni tüy çıkışını engeller ama çıkmış olanları azaltamaz ne yazı ki. Bu sebeple sizin onlara çözüm bulmanız gerekir. Şu an için de buna tek yol iğneli epilasyon gözüküyor.a.s.

İnce tüy ise iğneli epilasyon öneriyorum. Lazerle problem yaşayabilirsiniz.Hormon tedavisi yeni tüy çıkışını engeller ama çıkmış olanları azaltamaz ne yazı ki. Bu sebeple sizin onlara çözüm bulmanız gerekir. Şu an için de buna tek yol iğneli epilasyon gözüküyor.a.s.
cok tesekkur ederım ilginiz için..pekı bişey daha sormak istiyorum igneli epilasyonda ilk önce tüyleri agda ile alıp daha sonra mı işlem uyguluyorlar hiç bi fikrim yok ne kadar faydasını görürüm?? :uhm:şimdiden tesekkurler

İğneli epilasyon konusu benim uzmanlığım olduğuna göre bu soruya ben yanıt vermeliyim galiba:) Sorunuzun yanıtı hayır. Değil ağda yapıp gitmek tam tersine ne kadar uzatırsanız o kadar iyi. Uzmanını bulduğunuz taktirde de kesin sonuç alacağınızdan şüpheniz olmasın. Bu arada detaylı bilgi almak isterseniz iğneli epilasyon linkinde '' iğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı'' başlıklı bir sayfa açmıştım. Okursanız faydalanacağınızı sanıyorum. Sağlıklı günler dilerim.

Doktor hanım size bir kaç sorum var, öncelikle medlite diye bir lazer duydum, bu lazer ne kadar etkilidir ?
Birde doktor bulunan bi güzellik merkezinde bir kampanya var 8 seanslık peşin 2000 tl ödeme, ve 1,5 ayda bir gidilecekmiş, , kontrol seansı yokmuş. Böyle bir merkeze güvenebilirmiyim?(buranın cihazı Alexandrite)

Doktor hanım size bir kaç sorum var, öncelikle medlite diye bir lazer duydum, bu lazer ne kadar etkilidir ?
Birde doktor bulunan bi güzellik merkezinde bir kampanya var 8 seanslık peşin 2000 tl ödeme, ve 1,5 ayda bir gidilecekmiş, , kontrol seansı yokmuş. Böyle bir merkeze güvenebilirmiyim?(buranın cihazı Alexandrite)

Medlite eğer epilasyon içinse 1064 nm dalga boylu Nd Yag lazerdir. Nd yag lazerle ilgili forumda tartışmalar mevcut, etkinliği ile ilgili oradan aydınlanabilirsiniz.
Alexandrite lazerde ilk 2-3 tedavi 2-2,5 aylık aralarla yapılırken ilerleyen seanslarda ara 3-4-5 aya kadar çıkması lazım. Onun için yüz bölgesi dışında 1,5 aylık aralar aslında çok kısa .Ama her merkezin tedavi protokolleri değişir ve istedikleri gibi uygulama yapabilirler. 8 seans için 2000 tl fiyat alexle tedavi yapan bir yer için çok ucuz bir fiyat bence. Tüy yapınız uygun ve merkze de güven duydu iseniz yaptırmanızda bir sakınca yok.Ana tedavi eğer itinalı yapılırsa kalan olmayacağı için kontrol seansı yapılmasa da olur. Dediğim gibi bu merkezin kendi çalışma prensipidir.

Cevabınız için teşekkür ederim doktor hanım. Ticari kaygıları olan bir yer izlenimi verdi bana, peşin 2000 tl dedikleri için... Merkezde çalışan estetisyenin verdiği cevaplarda tatmin etmedi. Gittiğim merkez Dr. Oğuz Uçarın kliniği, Seanslara doktor girerse sanırım cihazda alex olunca başarılı olunabilir. Referansla gitmediğim için kararsız kaldım.

Cevabınız için teşekkür ederim doktor hanım. Ticari kaygıları olan bir yer izlenimi verdi bana, peşin 2000 tl dedikleri için... Merkezde çalışan estetisyenin verdiği cevaplarda tatmin etmedi. Gittiğim merkez Dr. Oğuz Uçarın kliniği, Seanslara doktor girerse sanırım cihazda alex olunca başarılı olunabilir. Referansla gitmediğim için kararsız kaldım.

Dr.Beyi tanımıyorum, ama talep ettiğiniz taktirde doktorun tedavilere girmesi gerekir bence.

ben bu gün yine iki yerden fiyat aldım doktorcum,
ikisininde cihaz alex
biri alexin en iyi modeliymiş,
adını söyledi ama unuttum.
kampanya varmış birinde
koltukaltı,genital ve tüm bacak peşin 1600 tl dedi. 8 seans
doktorla konuştum ama kendisi yapmıyormuş.
diğer merkez seans başına ücret alıyoruz dedi koltukaltı,genital 200 tl dedi
ıpl ye bakmıyorum ve yazmıyorum artık sana sevgili doktorum.
a.s.

Back