• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar,
Vücudumun her yerindeki tüyler son derece ince olmasına rağmen ve lazerin görmesi mümkün olmadığı halde bıyık bölgesindekiler oldukça sert ve alınmadığında çok belirgin görünen cinstenler... Ancak etrafımda lazerden sonuç alamayan hatta yüz bölgesinde küçücük bir yere yaptırayım derken boynuna kadar tüyleri artan ve yayılan o kadar çok insan var ki çok korkuyorum açıkçası.
Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.

ben doktor değilim ama öğrendiklerimi paylaşim en az 2 ay öncesinden jiletle almanız gerekir çünkü bazı kllar her ay çıkarken bazları daha pasif olup 2 ay da çıkabiliyor hepsine aynı anda ulaşabilmek için jiletle alınması gerektiğiniz biliyorum.

lazer olduğunuzdada ilk ay kılar dökülüyo ama hemen bitmiyo zayıflıyo daha sonraki seyanslarda gidiyo

diye biliyorum

benim merak ettiğimde yumurtlıklara zarar veriyor ve bütün cinse hayat arkadaşın dediği gibi kısırlık gibi olaylara neden olduğu doğrumu cidden (doğruysa neden yasaklamazlar anlamadım :s)

Merhabalar,
Vücudumun her yerindeki tüyler son derece ince olmasına rağmen ve lazerin görmesi mümkün olmadığı halde bıyık bölgesindekiler oldukça sert ve alınmadığında çok belirgin görünen cinstenler... Ancak etrafımda lazerden sonuç alamayan hatta yüz bölgesinde küçücük bir yere yaptırayım derken boynuna kadar tüyleri artan ve yayılan o kadar çok insan var ki çok korkuyorum açıkçası.
Bu konuda fikirlerinizi almak isterim.

Sadece bıyık bölgesi ise rahatlıkla yaptırabilirsiniz. Yüzde tek yayılmayan bölge bıyık. Tüyler çok sert ve siyahsa bir kaç seansta tedavinin gidişatına göre tüyler azalıp incelirse lazerle devam edersiniz, ama sadece incelip sayıca azalmazsa iğneli ile devam edebilirsiniz. Önemli olan uygun ve cildinizi lekelemeyecek doğru bir merkez bulmakta.a.s.

ben doktor değilim ama öğrendiklerimi paylaşim en az 2 ay öncesinden jiletle almanız gerekir çünkü bazı kllar her ay çıkarken bazları daha pasif olup 2 ay da çıkabiliyor hepsine aynı anda ulaşabilmek için jiletle alınması gerektiğiniz biliyorum.

lazer olduğunuzdada ilk ay kılar dökülüyo ama hemen bitmiyo zayıflıyo daha sonraki seyanslarda gidiyo

diye biliyorum

benim merak ettiğimde yumurtlıklara zarar veriyor ve bütün cinse hayat arkadaşın dediği gibi kısırlık gibi olaylara neden olduğu doğrumu cidden (doğruysa neden yasaklamazlar anlamadım :s)

Yüz bölgesine zorda kalmadıkça jilet önermiyorum. Çünkü tüyleri kalınlaştırmak için yapılan jilet lazerde işin kolaylaşmasını tedavinin daha iyi olmasını sağlamıyor bence.(bu durum yüz için geçerli) Bıyıkları iple alıyorsanız 1 hafta sonra lazer yaptırabilirsiniz. Çünkü lazer çıkmak üzere olan tüyleri de görecektir. Zaten çoğu yer yüz bölgesine 7-10 gün içinde kontrol seansı da düzenlediği için o zaman da kalanlar alınır. Genelde bir sonraki seansta hepsi aynı anda çıkar hale geliyorlar.

ben 2 ayrı yerde Lazer epLs. uyguLattım
iLk beLimdeki doğuştn beri oLan bi tüyLenme vardı ona yaptırdım biyerde 4-5 seans sürmüştü(bıyık ve koLtuk aLtınada yaptırdım)
sonrada başka biyerde bacak-koL-koLtuk aLtı-bıyık-beL böLgesinde yaptırdım
beLimde anCa o zaman bi azaLma oLdu ama çok az.
2 seans yaptırdım acıya dayanamayıp bıraktım.
1 senedir düzenLi ağda yaptıyorum.azaLma oLdu ama o kdr süre yapan birinde en azındn inceLirdi biraz oLsa bnde hep aynı jiLetLe aLınmş gibi çıkıyo.
1 ay fLn önce ağdacım sayesinde biyere daha gittim
beLine yapiyim bak dedi ve yaptı çok küçük bi böLgede çıktı şimdi
annemLe baya şaşırdık..şimdi heryerime yaptırmak istiyorum ama ciddn çok acıyo ve dayanamıyorum :çok üzgünüm:
emLa kremide denedim ama bişeye yaramadı.
uyuşturmak için sprey türü bişeyLer yokmu aCaba :/
kurtuLmak istiyorm artık gencecik yaşımda bu kdr tüy fazLa bana mafoldumben

ben 2 ayrı yerde Lazer epLs. uyguLattım
iLk beLimdeki doğuştn beri oLan bi tüyLenme vardı ona yaptırdım biyerde 4-5 seans sürmüştü(bıyık ve koLtuk aLtınada yaptırdım)
sonrada başka biyerde bacak-koL-koLtuk aLtı-bıyık-beL böLgesinde yaptırdım
beLimde anCa o zaman bi azaLma oLdu ama çok az.
2 seans yaptırdım acıya dayanamayıp bıraktım.
1 senedir düzenLi ağda yaptıyorum.azaLma oLdu ama o kdr süre yapan birinde en azındn inceLirdi biraz oLsa bnde hep aynı jiLetLe aLınmş gibi çıkıyo.
1 ay fLn önce ağdacım sayesinde biyere daha gittim
beLine yapiyim bak dedi ve yaptı çok küçük bi böLgede çıktı şimdi
annemLe baya şaşırdık..şimdi heryerime yaptırmak istiyorum ama ciddn çok acıyo ve dayanamıyorum :çok üzgünüm:
emLa kremide denedim ama bişeye yaramadı.
uyuşturmak için sprey türü bişeyLer yokmu aCaba :/
kurtuLmak istiyorm artık gencecik yaşımda bu kdr tüy fazLa bana mafoldumben

1 ayda sonuç verdi demek için çokçok erkrn bence. en az 1,5 ay daha bekleyin derim ben. Ona göre karar verin.

merhabalar

ben 5 seans lazere gittim makine alexandırdı
genital bölgeye son gittiğim seansta malesef başıma şu olay geldi

emla sürüp gitmiştim malesef fazla sürmüşüm ve biraz yanma hissetmiştim
seansı tamamladıktan sonra 1 gün işe bile gidemedim
çünkü yanık olmuştum
yüzüstü yattım evde bütün gün

benim hatam emlayı fazla kaçırmam
yaptırdığım yerin hatasıda akımı fazla vermeleri oldu
üstünden 7 ay geçti
ve popo bölgesinde biraz kararma kaldı

bu karartının geçmesi için yapabileceğim bişey varmı?

7 ay oldu
halen kararma duruyor

yardımcı olursanıç çok sevinrim

mutlusenelr mirmirmirmir

merhabalar,
Doktorumuz sorumu cevaplarsa sevinirim.Bende yaza evlenıyorum.genıtal bölgeme lazer yaptırmak istıyorum yan etkısı yoksa eğer.acaba yaza kadar bıtermı?:kedi:

merhabalar

ben 5 seans lazere gittim makine alexandırdı
genital bölgeye son gittiğim seansta malesef başıma şu olay geldi

emla sürüp gitmiştim malesef fazla sürmüşüm ve biraz yanma hissetmiştim
seansı tamamladıktan sonra 1 gün işe bile gidemedim
çünkü yanık olmuştum
yüzüstü yattım evde bütün gün

benim hatam emlayı fazla kaçırmam
yaptırdığım yerin hatasıda akımı fazla vermeleri oldu
üstünden 7 ay geçti
ve popo bölgesinde biraz kararma kaldı

bu karartının geçmesi için yapabileceğim bişey varmı?

7 ay oldu
halen kararma duruyor

yardımcı olursanıç çok sevinrim

mutlusenelr mirmirmirmir
Genital bölge lekelndi mi biraz zor düzelen bir bölge doğrusu, çünkü kararmaya çok müsait. Normal şartlar altında uygun doz çalışmalarında yanık ve buna bağlı leke olmaması lazım. Emla vb. uyuşturucu kremler acıyı çok engelleyerek ciltte yanığa bağlı acıyı da engellediği için ne yazık ki lazer uygulayan kişiyi de yanıltabiliyor.Dolayısı ile ben tedavilerimde emlayı çok da tercih etmiyorum doğrusu. Ama artık olmuş bir kere,iyileşme için tek ihtiyacınız olan şey zaman. Bölge olarak popo içi çok da ilaçla ya da özelürünlerle leke tedavisi uygulanabilecek bir bölge değil. Dolayısıyla beklemkten başka çareniz yok. Biraz sabredeceksiniz çünkü lekelerin iyileşmesi 1 seneye kadar uzayabilir.Geçmiş olsun.vereliniortak

merhabalar,
Doktorumuz sorumu cevaplarsa sevinirim.Bende yaza evlenıyorum.genıtal bölgeme lazer yaptırmak istıyorum yan etkısı yoksa eğer.acaba yaza kadar bıtermı?:kedi:

Bu dönem başlarsanız yaza kadar 3-4 seans yapılabilir. eğer cilt ve kılınıza uygun bir lazerle doğru tedavi yapılırsa tüylerinizde bayağı azalma olması lazım.Ama yaza kadar tamamen bir bitme olmaz ne yazık ki. Çünkü lazerde özellikle genital bölge içkısımlarının tamamen bitmesi için en az 6-8 seans gerekebilir. Ön kısımlar ve bikini hattındaki tüyler çok hızlı sonuç verir . Ben olsam yine de uygulamaya başlar, evlendikten sonra da devam ederim. Yaza kadar oldukça yol alırsınız bence. Uygun bir tedavi yapıldığında yan etki hemen hemen hiç yok gibidir.vereliniortakSevgiler.

Genital bölge lekelndi mi biraz zor düzelen bir bölge doğrusu, çünkü kararmaya çok müsait. Normal şartlar altında uygun doz çalışmalarında yanık ve buna bağlı leke olmaması lazım. Emla vb. uyuşturucu kremler acıyı çok engelleyerek ciltte yanığa bağlı acıyı da engellediği için ne yazık ki lazer uygulayan kişiyi de yanıltabiliyor.Dolayısı ile ben tedavilerimde emlayı çok da tercih etmiyorum doğrusu. Ama artık olmuş bir kere,iyileşme için tek ihtiyacınız olan şey zaman. Bölge olarak popo içi çok da ilaçla ya da özelürünlerle leke tedavisi uygulanabilecek bir bölge değil. Dolayısıyla beklemkten başka çareniz yok. Biraz sabredeceksiniz çünkü lekelerin iyileşmesi 1 seneye kadar uzayabilir.Geçmiş olsun.vereliniortak

çok teşekkür ederim
yeterki iyileşsin rengi düzelsin 2 yıla bile razıyım
sağolun:a015:

Benim bir sorum var doktorumuza... Şöyle ki bir güzellik merkezinde ilk seansıma girdim 2 gün önce , Alex cihaz kullanıyorlardı modeli candela idi. Acı eşiğim yüksek olduğu için yüksek doz uygulayabileceklerini söyledim, tabikii cildimin müsade ettiği ölçüde... onlarda beyaz tenli olduğum için 18 jull uyguladılar, maximum 20 olduğunu söylediler o cihazın, fakat ben gerçekten çok az acı hissettim yok denilecek kadar azdı bilmiyorumkismile merak ettiğim şu o model cihazın maximum jull değeri 20 mi ? birde sadece yüz bölgemde acı hissettim ve kızarıklık yaşadım, vücudumda herhangi bir reaksiyon yoktu, bu biraz ilginç değil mi ? Şimdiden çok teşekkür ederim...

Benim bir sorum var doktorumuza... Şöyle ki bir güzellik merkezinde ilk seansıma girdim 2 gün önce , Alex cihaz kullanıyorlardı modeli candela idi. Acı eşiğim yüksek olduğu için yüksek doz uygulayabileceklerini söyledim, tabikii cildimin müsade ettiği ölçüde... onlarda beyaz tenli olduğum için 18 jull uyguladılar, maximum 20 olduğunu söylediler o cihazın, fakat ben gerçekten çok az acı hissettim yok denilecek kadar azdı bilmiyorumkismile merak ettiğim şu o model cihazın maximum jull değeri 20 mi ? birde sadece yüz bölgemde acı hissettim ve kızarıklık yaşadım, vücudumda herhangi bir reaksiyon yoktu, bu biraz ilginç değil mi ? Şimdiden çok teşekkür ederim...

18mm başlıktaki max. doz 20joule diyerek doğru söylemişler. Vücutta hiç kızarıklık vb. bir durum olmadı ise 20j bile çalışılabilirmiş doğrusu. Sanırım cilt renginiz bayağı beyaz. Canınızın acımaması sanırım ağrı eşiğinizle ilgili bir durum. Sizin adınıza sevindim. Yüz bölgesi dier alanlara göre daha hassas . Umarım yüzde sadece siyah ve kalın kıllar vardır ve sadece onlara tedavi yapılmıştır çünkü alexler ince açık renkli tüylerde yüz bölgesinde biraz uğraştırabiliyorlar. Ayrıca size kullanılan lazer en iyilerden biri, onunla devam edin derim ben:lepi:

Çok teşekkür ederim ilginize... evet cilt rengim beyaz, ikinci seansımda 20 joule ile çalışmalarını isteyebilirim öyleyse... çok az acı hissettiğim için açıkçası düşük dozda çalıştıklarını düşündüm. Yüzümdeki kıllarda evet siyah ve sert kıllardı, açık renkli olanlara kesinlikle olmaz dediler. fisfisfis Birde şunu sormak istiyorum kollarımdaki kıllarda siyaha yakın renkteydi tam siyah değillerdi, 2 gün oldu seansım yapılalı oradaki tüyler şuanda yakından baktığımda beyaz gibi gözüküyor :/ resmen bildiğiniz beyaz küçük küçük tüyler :/ bacaklarımdakiler henüz çıkmış değiller artı yüzümdekiler uzadılar, bu bölgeye göre farklılık neden oluyor acaba? benim durumum normal mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkür ederim ilginize... evet cilt rengim beyaz, ikinci seansımda 20 joule ile çalışmalarını isteyebilirim öyleyse... çok az acı hissettiğim için açıkçası düşük dozda çalıştıklarını düşündüm. Yüzümdeki kıllarda evet siyah ve sert kıllardı, açık renkli olanlara kesinlikle olmaz dediler. fisfisfis Birde şunu sormak istiyorum kollarımdaki kıllarda siyaha yakın renkteydi tam siyah değillerdi, 2 gün oldu seansım yapılalı oradaki tüyler şuanda yakından baktığımda beyaz gibi gözüküyor :/ resmen bildiğiniz beyaz küçük küçük tüyler :/ bacaklarımdakiler henüz çıkmış değiller artı yüzümdekiler uzadılar, bu bölgeye göre farklılık neden oluyor acaba? benim durumum normal mi ?

18j için düşük doz tanımlamasını kullanmak çok da doğru değil sanırım.yerimseniben Bazı durumlarda bazı kıl tipleri ilk tedavilerden sonra çabuk incelebiliyor. Dolayısıyla zorlayıcı bir dozu yedekte bulundurmak da gerekebiliyor. Belki bunu hesap edip bu uygulamayı da yapmış olabilirler die şu an aklıma geldi doğrusu. Kol seansınız 2 gün olduysa eğer beyaz gibi gördüğünüz kıllar yanık olanlar olup 2-3 hafta içinde dökülecektir zaten. Çok da dert etmeye gerek yok doğrusu. Ya da siyahlardan sonra lazeri görmeyen ayva tüyleri de olabilir ki bence onları da dert etmeye gerek yok.:dance: Lazer epilasyonda yüz tüyleri vücuda oranla daha nçabuk çıkar.(nerdeyse 2. bacak tedavinize kadar arada 1 kez yüze gitmeniz normaldir,)ani bacağın 2. seansında yüze 3. seansa gitmiş olursunuz. Bu yeni başlayan bütün tedavilerde olağan bir durumdur.:lepi:

Beni bilgilendirdiğiniz için ve değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederima.s.

Hocam merhabalar,
bugün lazer yapan bır merkeze başvurup bılgi aldım .soğutmalı alexondrıte adlı makıneyle yapıyorlarmış genıtal bölgeye 150 dediler fıyatını.ama ağda gibi pürüzsüz olmuyor sonra tüyler yok oluyor dediler.bılgi verirsenız sevinirim.param boşa gitmez inşallah daha yaptırmadım bılgi aldım sadece.:a015:

Hocam merhabalar,
bugün lazer yapan bır merkeze başvurup bılgi aldım .soğutmalı alexondrıte adlı makıneyle yapıyorlarmış genıtal bölgeye 150 dediler fıyatını.ama ağda gibi pürüzsüz olmuyor sonra tüyler yok oluyor dediler.bılgi verirsenız sevinirim.param boşa gitmez inşallah daha yaptırmadım bılgi aldım sadece.:a015:

Soğutmalı olarak bir hava soğutmalı, bir de gaz soğutmalı var. ıki cihazda çok çok iyi cihazlar ve doğru yapılırsa ve tüy yapınız uygunsa sonuç vermemesi için bir sebep yok doğrusu. Uygulama esnasında cildin yüzeyindeki tüyler yanar, fakat cilt altında ki tüyler yansa bile hemen dökülemez.Özellikle genital bölge tüyleri cilt altında 7 mm derine kadar inebildikleri için dökülmeleri 3 haftaya kadar uzayabilir. Bu süreden ve rötüş seansından sonra cildin tamamen pürüzsüz olması gerekir. ılerleyen her tedaviden sonra cilt daha çabuk ve daha pürüzsüz de olacaktır. tedirgin olmadan başlamanızda( gideceğiniz merkezde deneyimli bir doktor varsa) bir sakınca yok. Umarım memnun kalırsınız.a.s.

merhaba doktorcuğum benimde ir sorum olacak genital ve kol altımda 4.seansımı oldum 16 aralık 26 aralık kontrol seansı şimdi ben bu bölgeler için tüyler çıkınca gitsem olurmu?güzellik merkezi 40 gün sonra gel diyor?birde ben komple bacakta yaptırdım 2 seans ve 2 kontrol oldu bacak içinde çıkınca gitsem olurmu?anlıcanız baya paralara mal oluyo bana maliye bakanıyla :) aramızı açıyo bu durum bende başladım bırakmayıda istemiyorum verdiğim paralar boşa gitmein diye.cihaz alex bu arada teşekkürler

Back