Bu işe sonradan girmiş olsa bile uzman bir tıp doktorunun en az 6 yıllık eğitim alt yapısı hiçe sayılmamalı. Ticari kaygıları ön planda tutmadığı sürece, bilimsel veriler ışığında fikir belirten bir hekim çok yanılmıyordur tahmin ediyorum.
Bir de bu mesele (iğneli mi lazer mi) ak ve kara olarak görülmemeli bence. Lazer teknolojisinin ışık enerjisini soğurarak kıl köklerine ulaştığı ve bu şekilde tahrip ettiği düşünülecek olursa, ve beyazın ışığı yansıtıp siyahın enerjiyi tamamen çektiğini düşünürseniz siyah yoğun kıl ve beyaz tenli kişiler için lazerin daha ekonomik ve daha etkin sonuçlar vereceği bir gerçek. ( ki yazın güneşte gezerken siyah kıyafetlerin güneş ışınlarını çekip bize sıcağı fazlasıyla hissettirdiğini, açık renklerin ise ışınlardan gelen ısıyı daha az tuttuğunu hepimiz fark ederiz )
Diğer yandan, genelde sarı, gri ve ince tüylerin bulunduğu yüz bölgesi gibi bölgelerde lazer epilasyonun kısa vadede ekonomik olarak yüz güldürücü sonuçlara ulaşmadığını, kimi zaman belki uzun vadede istenilen başarıların elde edildiğini forumda deneyimleyen arkadaşlarımız var. Bu durumlar için iğneli epilasyon tercih edilebilir gibi duruyor. Tabii bunlar kişisel görüşüm.
Ama dediğiniz bir şeye katılıyorum, o da yöntem ne olursa olsun uygulayıcının deneyimli, bilgili ve ticari kaygılarını geri planda tutacak kadar yaptığı işe saygılı olması gerektiğidir.