How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar benimde bi sorum olacak.bende 4 kere seansa gittim tüylerim bitmek üzere ve yeni öğrendim ki hamile kalırsam hormonlar değişeceği için tüyler tekrar çıkıyormuş.bu konuda bi bilgiye sahip olanınız var mı?

o konu kesin değil hamileleik her bayanı farklı etkiler..mesela bazıları mide bulantısı çeker bazıları çok rahat geçirir..yaa bu olay tamamen kişisel..kişiden kişiye farklılık var

aynen bende 4 seans gittim ve hamile kalmayı düşünüyorum. o yüzden ara verdim. Çıkan tüyleri napıcağıöı sordum,jilet yapma dedi. Makine yada ağda yağ dedi.

Merhabalar
Son sayfadan başlamak istedim 59 sayfa okumadım ama bi 20 sayfaya göz gezdirdim. Bir sürü problem ve bir sürü çözülmemiş sorunlar var gördüğüm kadarıyla: cihazlardan, kullanıcılardan, enerjilerden, uygulayacılardan ve hormonlardan dolayı. Bu konuda size yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Çok sevdiğim bi arkadaşım Türkiyede bu işin eğitimini yapıyor hem üniveristede eğitimini almış hemde yurt dışında. Şu an estetisyenlik kurslarında özel ders ve hastanelere eğitim veriyor. Ben söyledim burdaki siteyi ancak baylar üye olamıyor sanırsam. Bende sizin sorularınızı ona iletmek istedim. Benim ve arkadaşlarımızın tüm tüy sorunlarını haletti tüm cihazları ve sonuçlarını biliyor sorularınızı ise tek tek ileteceğim. burdan forumdan yazabilir yada bana özelden mesaj atabilirsiniz.

Ayrıca yüz bölgesine Alexandrite ile uygulama yapılması kıl köklerini aktive ediyormuş arkadaşım bunun ile ilgili literatür ve yazılı belgeler bana gösterdi yüz bölgesi için Nd:Yag lazerler diod ve bazı ipl cihazları daha iyi sonuç veriyormuş. Alexandrite ile yüz bölgesine kesinlikle kimse gitmesin dedi! benden söylemesi

Ayrıca gideceğiniz merkezdeki cihazların belgelerine isteyebilirmişsiniz bunları vermeleri gerekiyormuş FDA onayı olmayan cihazlar ile uygulama yaptırılmaması gerektiğini bu cihazların japn ve çin malı olup tüylenmenin artması ve cilt problemlerine sebebiyet verebileceğini öğrendim. FDA nın ise cihaz ile ilgili vermiş olduğu bir kaç farklı onay olduğunu da öğrendim bunlar ; Hair removal ve Long therm permanent hair reduction. şimdi ilk söylediğim onayda tüyler belli bir süre için uyur vaziyette kalıyor ancak ilerleyen zamanlarda geri cıkma ihtimali olan bir onaymış. diğerinde ise uzun dönemli kalıcı epilasyon yaptığı kanıtlanmış 5 yıl boyunca sonuçları takip edilmiş. Ayrıca uygulama yapan kişinin sertifikalarını isteyin her ne kadar işini yapsada sertifikası olmayan herhangi birisi sizin üzerinizde kalıcı cilt hasarları bırakabilir. Bunlara dikkat edersek daha mutlu olacağımıza eminim gün içinde okuyup cevapsız kalan soruları yanıtlayacağım . hadi kızlar kolay gelsin

Dr.Dido, lazer epilasyon hiç yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum.Batık tüylere nasıl bir uygulama yapıyorlar,çünkü benim bacaklarımdaki tüylerin bir kısmı batık tüy oluyor.Bunu sormak istiyorum.Bir de İzmir de tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı lazer epilasyon alanında?

Yaz tatilinin bitiminden 15 gün sonra lazere başlayabilirsiniz. diz altı batıkları için farklı bir uygulama yapılmıyor. Nd:Yag lazerle gitmenizi tavsiye ederim cilt altındaki sert tüyler için daha başarılı. Cildiniz açık tenli tüyleriniz siyah ise Alex de başarılı ancak yüz bölgesine uygulama kesinlikle Alex ile yaptırmayın. İzmir Alsancakda Myra var. Op Dr Ebru Durmuş Plastik Cerrah

Ayrıca gideceğiniz merkezdeki cihazların belgelerine isteyebilirmişsiniz bunları vermeleri gerekiyormuş FDA onayı olmayan cihazlar ile uygulama yaptırılmaması gerektiğini bu cihazların japn ve çin malı olup tüylenmenin artması ve cilt problemlerine sebebiyet verebileceğini öğrendim. FDA nın ise cihaz ile ilgili vermiş olduğu bir kaç farklı onay olduğunu da öğrendim bunlar ; Hair removal ve Long therm permanent hair reduction. şimdi ilk söylediğim onayda tüyler belli bir süre için uyur vaziyette kalıyor ancak ilerleyen zamanlarda geri cıkma ihtimali olan bir onaymış. diğerinde ise uzun dönemli kalıcı epilasyon yaptığı kanıtlanmış 5 yıl boyunca sonuçları takip edilmiş. Ayrıca uygulama yapan kişinin sertifikalarını isteyin her ne kadar işini yapsada sertifikası olmayan herhangi birisi sizin üzerinizde kalıcı cilt hasarları bırakabilir. Bunlara dikkat edersek daha mutlu olacağımıza eminim gün içinde okuyup cevapsız kalan soruları yanıtlayacağım . hadi kızlar kolay gelsin

neden sadece 5 yıl? uzun bır zamandır kullanılan bır yontem sanırım lazer epilasyon yanı 5 yıl kısa bı sure gıbı gelıyor cekılen acıları ve verılen paraları dusununce neden kesınlık kazanamamış sadece 5yılda kalmış..iğneli epilasyon için herkes rahatca kesın dıye garantı verebılıyor lazer için neden denileyemiyor(elbette kullanılan makıneye ve yapana gore degısır fakat ben alex ıcın yada daha ıyılerı ıcın soruyorum).

kısaca sunu soruyorum lazer epilasyonu boşuna yaptırmıyoruz değil mi? benım en korktugum sey 5 yıl sonra şuan epilasyon yaptırırken çektiğim acıyı bır daha cekmek istemeyeşimdir:1no2:

arkadaslar benim bi sorum olucak

lazer epilasyon yapılan yere daha sonra çıkan tüyleri almak sir yada ağda yapsam tekrar eskisi gibi mi çıkar yani lazer hiç yapılmamış gibimi çıkıcak ?

böyle bişi deneyen varmı?

Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.:nazar:

bende hatayda oturuyorum lazer yaptırmayı düşünüyorum geçen gün kuaförüme gittim anlattı bana yaptırmak itiyorum ama cesaret edemiorum yeni başlıyo yanında çalışan kızın yüz bölgesine yapıyor sonuç görmeden denemek istemedim napacam bilmiyorum sizin muayenenize gelmeyi düşündüm ama nasıl?????????

ben 20 yıldır iğneli epilasyon yapıyorum epilasyonda en etkili çözüm lazer değil iğneli epilasyon yapıldığı ve bittiği zaman o tüyler bir daha çıkmaz ama lazerde 5 yıl sonra tekrar etme ihtimali var hekim olunca bu işleri daha fazla bildiğiniz anlamına gelmiyor biz bizim uzmanlık alanımız bu işler oysa hekimler sonradan bu işlere girdiler biz uzman kadar tecrübeleri yok bu işlerde yinede en iyisini onlar biliyolarmış gibi konuşuyorlar lazerde cilltte yanmada oluyor ve o yanıkların geçmeme ihtimalide var ve kimbilir daha ne kadar yan etkisi çıkacak lazerin ilerleyen senelerde herkes iğneliye geçiyor artık insanlar lazerden korkmaya başladılar nette lazerin yan etk,leri diye girin görürsünüz sonuçları kime inanacağınıza siz karar verin işin gerçek uzmanınamı yoksa sonradan bu işe giren hekimleremi teşekkürler..

Bu işe sonradan girmiş olsa bile uzman bir tıp doktorunun en az 6 yıllık eğitim alt yapısı hiçe sayılmamalı. Ticari kaygıları ön planda tutmadığı sürece, bilimsel veriler ışığında fikir belirten bir hekim çok yanılmıyordur tahmin ediyorum.

Bir de bu mesele (iğneli mi lazer mi) ak ve kara olarak görülmemeli bence. Lazer teknolojisinin ışık enerjisini soğurarak kıl köklerine ulaştığı ve bu şekilde tahrip ettiği düşünülecek olursa, ve beyazın ışığı yansıtıp siyahın enerjiyi tamamen çektiğini düşünürseniz siyah yoğun kıl ve beyaz tenli kişiler için lazerin daha ekonomik ve daha etkin sonuçlar vereceği bir gerçek. ( ki yazın güneşte gezerken siyah kıyafetlerin güneş ışınlarını çekip bize sıcağı fazlasıyla hissettirdiğini, açık renklerin ise ışınlardan gelen ısıyı daha az tuttuğunu hepimiz fark ederiz )

Diğer yandan, genelde sarı, gri ve ince tüylerin bulunduğu yüz bölgesi gibi bölgelerde lazer epilasyonun kısa vadede ekonomik olarak yüz güldürücü sonuçlara ulaşmadığını, kimi zaman belki uzun vadede istenilen başarıların elde edildiğini forumda deneyimleyen arkadaşlarımız var. Bu durumlar için iğneli epilasyon tercih edilebilir gibi duruyor. Tabii bunlar kişisel görüşüm.

Ama dediğiniz bir şeye katılıyorum, o da yöntem ne olursa olsun uygulayıcının deneyimli, bilgili ve ticari kaygılarını geri planda tutacak kadar yaptığı işe saygılı olması gerektiğidir.

iyi günler.ben de lazer epilasyon yaptırmak istiyorum.oturduğum yerde sadece bir klinik var bu işi yapan.Endiak lazer kullanıyoruz dedi telefoda.bu nasıl bir makinedir bu konuda bir bilginiz var mı??birde seansları 3 haftada bir tekrarladıklarını söylediler.etrafımda başka şehirlerde yaptıran arkadaşlarım en az 6 haftada bir gidiyorlar sizce bu işte bir yanlışlık var mı??

Bu işe sonradan girmiş olsa bile uzman bir tıp doktorunun en az 6 yıllık eğitim alt yapısı hiçe sayılmamalı. Ticari kaygıları ön planda tutmadığı sürece, bilimsel veriler ışığında fikir belirten bir hekim çok yanılmıyordur tahmin ediyorum.

Bir de bu mesele (iğneli mi lazer mi) ak ve kara olarak görülmemeli bence. Lazer teknolojisinin ışık enerjisini soğurarak kıl köklerine ulaştığı ve bu şekilde tahrip ettiği düşünülecek olursa, ve beyazın ışığı yansıtıp siyahın enerjiyi tamamen çektiğini düşünürseniz siyah yoğun kıl ve beyaz tenli kişiler için lazerin daha ekonomik ve daha etkin sonuçlar vereceği bir gerçek. ( ki yazın güneşte gezerken siyah kıyafetlerin güneş ışınlarını çekip bize sıcağı fazlasıyla hissettirdiğini, açık renklerin ise ışınlardan gelen ısıyı daha az tuttuğunu hepimiz fark ederiz )

Diğer yandan, genelde sarı, gri ve ince tüylerin bulunduğu yüz bölgesi gibi bölgelerde lazer epilasyonun kısa vadede ekonomik olarak yüz güldürücü sonuçlara ulaşmadığını, kimi zaman belki uzun vadede istenilen başarıların elde edildiğini forumda deneyimleyen arkadaşlarımız var. Bu durumlar için iğneli epilasyon tercih edilebilir gibi duruyor. Tabii bunlar kişisel görüşüm.

Ama dediğiniz bir şeye katılıyorum, o da yöntem ne olursa olsun uygulayıcının deneyimli, bilgili ve ticari kaygılarını geri planda tutacak kadar yaptığı işe saygılı olması gerektiğidir.

Değerli arkadaşım yorumunuzu okudum ve özellikle uzman konusundaki son cümlenize 23 yıldır sadece iğneli epilasyon konusunda hizmet sunan birisi olarak kesinlikle katılıyorum. Ancak ben konuyu başka yönüylede değerlendirmek ve yorumlarınızı almak isterim. Herkesin bildiği gibi iğneli epilasyon en eski yöntem ve emek ve sabırla kesin çözüm sağlıyabiliyor. Kesin çözüm sağlıyamamış olsa ya da bazı handikapları (acı hissi-süre alması) lazer yöntemi ile kesin çözüme kavuşmuş olsa tamam ama lazer epilasyon yöntemine müraacat edip de memnun olmayan , bitmek tüketmek bilmez seanslara neticesinden bile emin olmadan katlanmaya devam eden onca insan varken temin ve işletimi tamamen yurtdışına bağlı ve iğneli epilasyon yöntemini uygulayan emekçilerin hayal bile etmesi mümkün olmayan çok ama çok büyük maliyetler gerektiren ve doğal olarak bu harcanan maliyetleri müraacat edenlerden çıkarma amacı taşıyan lazer epilasyon yönteminin maliyet müesseriyet değerlendirmesini yapmak gerekmezmi. Müraacat edenler açısından bu yöntem gerçekten arzulananı veriyormu? Yoksa arzulananı elde edenler gerçekte kimler? saygılar sunuyorum.

Merhaba dr.didonun yazısını gördüm roacutan kullananlar lazer yaptırmamalı diye. roacutanda 5. ayıma giriyorum ve lazerde 4.seansımı yaptırdım. Ne gibi zararı oluyor bilgi verirseniz sevinirim.

Arkadaşlar Apogee 5500 mü iyidir Candela mı? Nasıl karar vereceğiz?

sanırım candela çünkü gittiğim merkezde candelanın yenı bir makıne olduğunu ama şimdi tam hatırlamıyorum bir sebebten dolayı kullanamadıklarını sölediler benım gittim yerde apogee 5500 kullanılıyor .

sanırım candela çünkü gittiğim merkezde candelanın yenı bir makıne olduğunu ama şimdi tam hatırlamıyorum bir sebebten dolayı kullanamadıklarını sölediler benım gittim yerde apogee 5500 kullanılıyor .
peki sen memnun musun apogee 5500'den? seans sırasında tüylerin döküldüğü doğru mu? :uhm:

Merhaba dr.didonun yazısını gördüm roacutan kullananlar lazer yaptırmamalı diye. roacutanda 5. ayıma giriyorum ve lazerde 4.seansımı yaptırdım. Ne gibi zararı oluyor bilgi verirseniz sevinirim.

canım lazer merkezine roaccutane kullandığını söyledin mi ; ya da doktoruna lazer yaptırdığını söyledin mi... ikisine de sorarasan hangi tedavi senin için öncelikliyse ona devam etmeni söyleyeceklerdir...

roaccutane ben de kullanmıştım... o sıralar lazer epilasyon araştırdığımda gittiğim merkezde kullanmayı bıraktıktan 3 ay sonra gelmemi söylediler... ve sakın başka yerde de yaptırma dediller... bu 3 yıl kadar önceydi...

geçen hafta dermatolağa gittim ve daha önce roaccutane tedavisi gördüğümü söyledim... ilk önce küçük dozla tekrar başlayalım dedi ama ben lazere gittiğimi söylediğimde o zaman lazere devam et başka ilaç vereyim dedi...

yani iki taraf da bu konuda hassas...

bu arada roaccutanenın prospektüsünü okumuş olman gerekir ki orda da yazıyor ışın tedavisi ile ilgili birşeyler... ben o zamanlarda unuttuğum için sir yaptırmıştım ve dudak üstüm yandı... soyuldu ve iz kaldı...

yani neden dersen ; cilt çok hassas oluyor özellikle yüz bölgesi... senin yağ bezlerini küçültmek olduğu için amaç ciltte kuruluk en belirgin yan etki... lazer sırasında ise hassas olan cildin yanma riski çok fazla... zaten bilinçsiz yapılan yerlerde yanma olaylarını da duyuyoruz ki sen bu ilacı kullanırken daha da fazla risk almışsın...

bir an önce hem doktorunla hem de lazer merkezinle görüş... şimdiye kadar birşey olmamış ; en azından bundan sonrasında temkinli olmalısın...kaş yapayım derken göz çıkarma yani ... yerimseniben

merhaba. ben 9. seansımı yaptırdım. azalma var ama hala gayet iyi çıkıyor tüyler ince ince. benim aklıma takılan bir şey var. lazerden sonra tüyleri sirle almamı söylüyorlar bunun bir dezavantajı olabilir mi?

Back