• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bır sorum daha olacak koltuk altına lazer epılasyon yapıldıgı taktırde ter mıktarında artıs aynı zamanda da kokuda artıs oldugu dogru mu ?

merhaba dido
ben şubat ayından beri alex. ile koltuk altı ve genital bölgeye lazer epilasyon uygulatıyorum.
şimdiye kadar 4 seans gittim.
bugün tavsiye üzerine yeni bi merkezle görüştüm. hijyen acısından bi sakınca görmedim merkezde kullandıkları cihaz ıpl sistemi dedi verdiği fiyat bitene kadar 2.100,00 ytl içerdiği bölgeler belden aşağısı komple, koltuk altı ve göbiş
ben bu güne kadar sadece iki bölgeye 1.000,00 ytl verdim ve her seanstada belli bi miktar ödemeye devam edeceğim 8 seansta biterse 2.000,00 e mal olacak bana ama diğer merkezle kıyaslayınca maddi acıdan epey fark var
benim sorum sence şimdi ona geçsem ne gibi bir sakınca olur ve bu tarz merkezler neden böyle ucuz yapıyor? :1shok:

Cevap için şimdiden teşekkür ederim
slm. IPL cihazı ve sarfı alex.den çok daha ucuz olan lazer benzeri bir sistemdir tatlım.Nasıl ki nofrost ile tek kapılı buzdolabını aynı fiyata alamazsan lazerde de iş böyledir. Asıl pahalıya gelen ödeme boşa giden ödemedir. yasakkelime Sevgiler.

slm. IPL cihazı ve sarfı alex.den çok daha ucuz olan lazer benzeri bir sistemdir tatlım.Nasıl ki nofrost ile tek kapılı buzdolabını aynı fiyata alamazsan lazerde de iş böyledir. Asıl pahalıya gelen ödeme boşa giden ödemedir. yasakkelime Sevgiler.

teşekkür ederim. süper bi anlatımdı
ya ben birde şeyi merak ediyorum
böyle söylemler duydum ama artık insanlar o kadar çok şey söylüyorki kimin ne dediği doğru bilemez oldum benneyaptımki
doğumdan sonra hormonlar değişirmiş ve tekrardan çıkabilirmiş
öyle bişe söz konusumu :1shok:

birde benim tüyler çok hafif çıktı ramazana giriyoruz diye geçtiğimiz hafta sonu gidicektim ama malum döneme rastladığı için gidemedim
oruçlu iken herhangi bi sakınca olurmu ?

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar bişe sorucam epilasyon yapanlara sizde de acı oluyomu epilasyon sırasında ben çok acı çektim acaba gittiğim yerdeki cihazdamı sorun var yani bütün markalar acıtıyomu bugün tekrar gidicem emla kremi önerdiler bilmiyorum ama
Slm. Eğer genital bölgeye lazer yaptırıyorsan mutlaka emla krem kullan boşuna acı çekme tatlım. Neticede kılköklerini yakmaktan bahsettiğimiz için az da olsa her yerde acı oluyor ama en çok genital ve dudak üstünde hassasiyet var. sevgiler. a.s.

ya peki sizin gittiğiniz cihazın markası ne acaba? Çok tereddüt ettim değiştirmeyi düşünüyorum gittiğim merkezi
Tekrar slm. Tatlım daha net söyleyeyim. IPl'i epilasyonda alexandrite'la kıyaslamak mümkün değil. Hatta kıyısından bile geçmez. Oh! dedim rahatladım!hihoyyyt sevgiler.

Merhaba dr dido,

Uzun zamandır epilasyon merkezi araştırıyorum.Cutera ve gemini sistemleri son geliştirilen nd yag lazerleriymiş ve çok pahalıymış.Siz de bir uzman olarak bu makinaların epilasyondaki etkinliğini araştırsanız?? biz nekadar araştırsakta uzman gözüyle olması farklı oluyor.

Bir de ben daha önce alexandrite ile 4-5 seans gitmiştim bi deişiklik olmamıştı kıllarımda ve bazı kıl köklerinde beyaz lekeler oldu.Cilt rengim beyaz tam alex cihazına göre.Bu neden olabilir sizce?
slm. günahlarını almayayım ama alex kullanıp da sonuç almadıysan ve beyaz tenli- siyah kıllıysan, bunu merkezin tecrübesi(zliği)ne bağladım maalesef.:1no2: Nd-YAg kullandım ama alex kadar kısa zamanda sonuç alamadığımı farkedince Nd-YAg'ı sadece kılcal varislerde kullanmaya başladım. Kılcallarda daha etkin. Gemini ve Cuterayı biraz daha araştıracağım, ama 4 senedir alex.da (yüzdeki tüyler hariç) gayet mutluyum. sevgiler.

Merhabalar drcumm ben lazeri genitalime yaptırıyorum 3 seans bitti 4.ye gidicem we çok az çıktı kıllarım acaba çıkmayanlar bitmişmidir bidaha çıkarmı bide koltukaltıma da yaptırıcam kaç seans da biter lazerden çok memnunum çıkaranlardan allah razı olsun Hayırlı Ramazanlara.s.
Slm. çıkmayanların maximum %10'unun tekrar çıkma olasılığı var tatlım. Sonraki seansına gitmeden önce 2-3 defa jiletle. var olanlar kalınlaşsın, daha etkilenebilir olsun. Koltuk altın da genitaldeki gibi etkilenir, 4-8 seansta. uygulayıcının ilk seanslarda biraz yüksek dozlarda çalışması sonucun daha çabuk gelmesi için çok önemli tabii. Sana ve herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum. :nazar: sevgiler.

benim de bi sorum var.yardımcı olursanız çok sevinicem.bana alex le yapıldı.bacaklarım o kadar acıdı ki anlatamam.halbuki çenem hiç acımadı.her gösterge 16-16 idi bir yerde de 2.5 yazıyodu makinede.ama çenemdeki kıllar 1 hafta olmasına rağmen dökülmedi.bir daha ki gidişimde akımı yükselttiriyim mi?sizce artık almalımıyım dipten,yoksa dökülmesini bekleyip şimdi biraz kısaltıyım mı?

ayrıca yüzüme girmedi yapan kişi.ısrar edip tüm yüzümede uygulatıyım mı alex le?sadece favori bölgelerin kıl değilde siyaha yakın uzun tüyler var.bunlara başka bir makineyle mi uygulama yapılması gerekiyor?sizce ne yapmalıyım?

çok sordum dimi..a.s.
Selam. Öncelikle dökülmeler hemen olmaz, telaş etme. Hatta bacakta dökülmeler 4 haftayı bulabilir. görmeden konuşmak zor ama bacakların koyuysa ya da oradaki kıllar kalınsa, acıması normal. Gene de dayanamıyorum dersen, :çok üzgünüm: emla krem kullanabilirsin. Emla kremi uyuşmasını istediğin her yerde kullanabilirsiniz. Ben de bacaklarıma emla krem uyguluyordum lazerden önce.hihoyyyt .....Yüzündekiler görüntü olarak seni rahatsız ediyorsa tüm yüze yaptırabilirsin. sevgiler.:nazar:

bende yüz bölgeme yaptırmayı düşünüyorum bugüne kadar yani 2 senedr fln sir ile favori bölgemi aldırıyordum fakat gittikçe daha siyahlaşmaya başladı tüyler bu yüzden kesin bi çözüm istiyorum seanslarını komple tamamlayıpta lazerden fayda görmedm diyen var mı?
çünkü yüz çok önemli yaptırıp yaptırıp öle kalırsa mahvoluruz.
selam. Kaygılanmanı anlıyorum. yüz bölgesi en zorlayan bölgedir, özellikle tüylerle uğraşacaksak. Bana yüzünde resmen sakalla gelenler hep daha memnun kalırken, tüylerden kurtulmak üzere başlayanların işi uzun sürmüştür. Vücutta 4-8 seansta biter ama yüz 8-15 seans sürebilir. Sizi çok çok rahatsız ediyorsa başlayın, yoksa dokunmayın. Ayrıca sir de yaptırsan lazer de ; mutlaka güneş koruyucu krem kullanmalısın ki, leke sorunu olmasın. :teselli: sevgiler.

SN:DR.DİDO; sımdıden cok tesekkur ederım verdıgınız cevaplar ıcın bende uzun zamandır epılasyon yaptırmak ıstıyorum fakat korkularım var ben bagzı konularda cok sansızım yanı kımseye olmaz gelır benı bulur bagzı seyler :) bundan bır kac sene once benım bır arkadasım kollarını ıgnelı epılasyon yaptırmıstı hep yara cıktı kollarında sonra gectı ama goruntu korkunctu ben lazer epılasyonda acı yok dıye bılıyordum ama burda okuduguma gore acı oluyormus :( benım sorum su ben ıstanbulda yasıyorum anadolu yakasında bana tavsıye edebılecegınız bır yer varmı gercı uzaktasınız ama sorumu mazur gorun cunku sız once ınsan sonra doktorsunuz bu bellı bızlere yardımcı oluyor uyarıyorsunuz ınsanları para hırsı sarmıs kımseye guven olmuyor ucuz dıye gıdemıyorsunuz ucuz etın yahnısı ıyı olmaz dıye ee pahalı yere gıdıyorsunuz adamlar ıyı ıs yapmıyo paranla rezıl oluyorsun her vucut tıpı farklı ama en azında sızın şurasını duydum ıyıdır dıyebılecegınız bır merkez varmı bırde ben genıtal bolgeye yaptırmak ıstıyorum tumune uygulanıyormu ben sadece ıkı uc defa agda yaptım hayatım boyunca hep jılet vurdum kıllarım sert ve sıyah ama ben butun bolgesıne ıstıyorum kople yanı yapılıyormu o sekılde bırde bunu cevaplarsanız cok sevınırım cok tesekkur ederım... saygılar...a.s.
Selam. Öncelikle maalesef büyük şehirlerde seçim yapmak gerçekten zor. Çünkü denetimsizlik ve potansiyel müşteri çokluğu titizliği azaltabiliyor. Üzgünüm merkez adı veremem: kurallara aykırı. Ama internetten araştırmanı ya da en az 6 aydır lazer yaptıran arkadaşların varsa onlardan fikir almanı önereceğim. Daha önce de yazdığım gibi doktoru olan ve en az 3-4 senedir bu işi yapanları baz olman iyi olur. Genital bölgeye tabii ki yaptırabilirsin tamamına. Zaten en çabuk sonuç genital ve k.altında görülüyor, siyah ve sert olduğu için. Lazer epilasyonda tek yasak bölge göz çukurudur. yasakkelime sevgiler.

merhabalar bende koltukaltıma ve genital bölgeme laser epilasyon yaptırıorum alex le koltukaltımda en son 4 üncü seansa gittim 4 ay önce arayı bilerek uzun tuttum ki kıllardaki etkisini göriim die yaz oldugu için haliyle çıkanlarıda jiletle kısalttım 10 gündür jiletle kısaltmayıda bıraktım şuan tüylerim çıktı.7-8 tane kalın kıl kökü war ama digerleri çok ince sanırım onları lazer görmicek sizce 2 seans daha dwm ediim mi yoksa igneliyemi geçiim gittigim merkezde koltuk altın için 2 seans daha gel dediler sizce napiim
Slm. Kesinlikle lazere devam et kedicik.a.s sevgiler.

doktor dıdo

sızı burda gormusken bı kac sey danısmak ıstıyorum koltuk altıma alex cıhazıyla yaptırcam kesın kararımı verdım kıllarım sıyah ve kıl koklerımde guclu dıye tahmın edıyorum kac seansta bıter sızce bı de 80 ytl odeyecegım her seans basına bu fıyat nasıl ?
selam. Öncelikle fiyat gayet normal genelde seans başı alex.de 75-120 ytl arasında değişiyor zaten. Gayet te memnun kalırsın. en kısa zamanda genitale de başlamak istersin.hihoyyyt sevgiler.

didoo bide şunu sorucam ;
benim göbeğimde bacaklarımda falan şu anda hep kabuklanma var büyük büyük.gören yakmışlar seni diyor ama ben öyle olduğunu üşünmüyorum.çok hafif bi bronzluğum kalmıştı yaparlarken.acaba bu kadar fazla kabuklanma normal mi?yoksa gerçeken beni yaktılarda ben doğal bi sonucu mu sanıyorum lazerin?:((:çok üzgünüm:
tekrar teşekkürlerr
Tatlım gittiğin merkezin doktoruyla görüş mutlaka. Benim buradan yorum yapmam yanlış olabilir. a.s.sevgiler.

bır sorum daha olacak koltuk altına lazer epılasyon yapıldıgı taktırde ter mıktarında artıs aynı zamanda da kokuda artıs oldugu dogru mu ?
Slm. -tatlicadiarzu- koku hijyenle ilgili bir şey. onu da deodorantlarla ve islak mendille silerek falan halletmek mümkün. hihoyyyt Ter miktarında geçici artış olabilir. Ama hayatım kokması kıl varken asıl kötü oluyor di mi? sevgiler.

teşekkür ederim. süper bi anlatımdı
ya ben birde şeyi merak ediyorum
böyle söylemler duydum ama artık insanlar o kadar çok şey söylüyorki kimin ne dediği doğru bilemez oldum benneyaptımki
doğumdan sonra hormonlar değişirmiş ve tekrardan çıkabilirmiş
öyle bişe söz konusumu :1shok:

birde benim tüyler çok hafif çıktı ramazana giriyoruz diye geçtiğimiz hafta sonu gidicektim ama malum döneme rastladığı için gidemedim
oruçlu iken herhangi bi sakınca olurmu ?
Tekrar selam. Gözümüzle gördüğümüz her kıl çevresinde birkaç tane daha kök potansiyeli vardır.Bu bize taaaa taş devrindeki atalarımızdan miras.:jeyyar: Hormonal bozukluklarda yeni çıkışlar bu nedenle görülür.Gebelikten önce seanslarını tamamlayan birinde maximum %10 kadar yeni çıkış olabilir. Ama benim 5 vakam oldu 4 seans falan yaptıktan sonra gebelik nedeniyle ara verdiğimiz; doğumdan birkaç ay sonra kalanları 2 seansta hallettik. Gebelik sırasında hiç artış yaşamadıklarını ifade ettiler. hihoyyyt Bir bayan 1 veya 2 seans yaptırıp birakırsa (gebelik ya da başka nedenle) illa ki epeyi geri çıkar. Bu nedenle birkaç ay sonra falan gebelik düşünenler lazer epilasyonu sonraya ertelesin.... Ayrıca seanslar bitti, tertemiz gittin, ama diyelim ki yumurtalık kisti oluştu ya da böbreküstü bezlerinde bir sorun çıktı (Allah etmesin ama) en başta dedim ya potansiyeller diye, onlar aktive olabilir. Umarım cevabım doyurucu olmuştur. yerimseniben sevgiler.

çok tatlısın didoo ..her soruya sabırla ve sevecenlikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.a.s.
öptüm
ama
çok.
kaydirigubbakcemile5

Merhaba dr dido,

cevaplarınız için çok teşekkürler.Şu ana kadar yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla mutlaka alexandrite ve tecrübeli bi yer tercih etmeliyiz.Peki alexandrite cihazlar da çeşit çeşit arion wave light, cynosure apogee 5500( en iyi epilasyon cihazı ödülü varmış),epicare lpx light age,...Bunlardan hangisini tercih etsek daha iyi sonuç alırız?Bir de istanbulda genelde güzellik uzmanı oluyor uygulama yapanlar bu konuda ne dşünüyorsunuz?

Slm. diode etkisiz demekten ziyade alex. kadar etkili değil demek daha doğru olur. Diod derinde olan köklere pek ulaşamıyor. Zenci ya da hintli tarzı bir koyuluktan bahsetmiyorsan eğer, alexandrite kullanmakta bir engel yok. Neden bu kadar eminim; çünkü deniz kıyısında bir kentte lazer yapıyorum çünkü tatlım.Doğru cihaz ve yeterli tecrübeyle yanık riskini bertaraf etmek mümkün. sevgiler.:nazar:

dr dido biliyorum cok oldum ama :utangac:son bi sorum daha war lütfen bunuda cevaplayın.buqun ikinci seansıma gittim we bu sefer alex le yaptılar alex derimi yakmazmı diyincede dozunu ona göre ayarlıyoruz dediler bu arada bacaqımada basladım ve broznslasmıs olan bacaqımıda alex le yaptılar istersen sonra diode a tekrar döneriz dediler hanqiisi daha etkili diyincede ikiside aynı etkili olmasa almayız makineyi dediler şimdi bana ne önerrsnz diger seanslara alex le dewam edeym deilmi ama dozunu eğer cok düşük weriyorlarsa daha cok seansa a qirmem qerekir heralde alex daha cok acıtıyo hem bide makinenn üstünde gentle laze yazıodu markası bu sanırım yani ya bunlar işlerini bilmiyo yada gercekten makineleri cok iyi ne önerirsiniz bana şimdidennn cok tesekkürler tavsiyeleriniz için

merhaba dr. dido
ben yüzüme lazer epil. yaptırıyorum bursada ünlü bir yer (est. int.) eminim duymuşsunuzdur ilk seansımda diode lazer yaptılar ikinci seansıma kadar yüzümü jiletle alsam bi faydası olur mu tüylerin kalınlaşmasına çünkü yüzümü devamlı almak zorundayım erk arkadaş olayları bilirsiniz:asigim: bi yerde okumuştum jiletle almak tüyleri kalınlaştırmıyomuş aslında biz yanlış biliyomuşuz siz bu konuda ne düşünüyosunuz cvplarsanız çok çok sevinirim teşekkürler şimdiden...

Back