• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Lazer Epil. Yapan Doktordan Bilgiler..

• Konu Sahibi Konu Sahibi dr.dido
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende koltuk altıma lazer epılasyon yaptırmak ıstıyorum tuglerım koyu renklı kendı rengım ıse ne cok beyaz ya da koyu alexandrite mi yoksa diode mı tavsıye edersınız bı de bır arkadasımın yakını koltuk altına lazer epılasyon yaptırdıktan sonra terleme daha dogrusu koku sıkıntısı yasamıs yanı cok kotu kokuyormus koltuk altları ama boyle bı sey mumkun olabılır mı tesekkurler

merhaba canım... bu tarz bir soruya daha önce dr. didonun verdiği cevap şöyleydi...
ama yine de sorunu gördüğünde o da yanıtlayacaktır...

"Selam kokudan ziyade ter artışı oluyor. Daha doğrusu kıl kökleri ve ter bezleri aynı yerden çıkabildiği için, kök yeri boşalınca ter daha rahat çıkıyor. Zamanla kök yeri daraldığı için bu olay normale dönüyor. Koku olayına gelince pudralı rooll-onlar yerine jel roll-onları kullanarak bu meseleyi halletmek mümkün.Herşeye çare var:) sevgiler."

mrb.
ben iki seans lazer epilasyon yaptırdım genital bölgeme. şimdi iki buçuk ay oldu iyice çıksınlar 3. seansa gidicem ama başka bi yer buldum. cihazları cynosure apogee elite. ilk gittiğim yerdeyse alexandrite 5500 vardı. kafam karıştı hiç değiştirmesem mi ?
bi de seans aralarında 3 ay olması olumsuz mu etkiler, en fazla 2 ay demişsiniz çünkü ama anca 3 ayda tamamen çıkmış oluyor benim :S

slm ben daha önce de sormuştum ama cevap yazmamışsınız gözden kaçmış sanırım. Bacaklarıma lazer epilasyon yaptırıyorum batıklar için. Dökülmeyen tüyler oldu ve siyah noktacıklar vardı. Kontrole gittiğimde derinin altında kalan tüylere ve siyah noktalar atış yapmadı ama doktorun işi vardı yardımcısı yaptı. Onlara atış yaparsa tedavinin seyrini etkilermiş sizce bu doğru mu?

yardım edin kızlar yaa...
bende alex ile yüzüme lazer yaptırdım şuan 6 seans oldu
çenemdeki ve bıyık bölgemdeki tüyler kalındı çok iyi etki etti hele çenemden hiç çıkmıyo artık ama yanak bölgemdeki tüylere pek etkisi olmadı yaa:1no2: daha ince oldugu için herhalde..
20 gün sonra gene gitcem alex görmüyo mu acep yanaklarımdaki tüyleri ne yapsam bilmiyorum...diode mi yaptırsam diyorum şimdi ama gittim merkez sadece alex yapıyo çok iyi bi merkezdir.ne yapsam yaa:bbo:
diode için baaşka bi merkze gidince yeni baştan başlamak gibi mi olcaksenağlama
doktor hanım görürüseniz cvp verin ne olurrr:a015:
yada tecrübeli arkadaşlar yardım edinn:çok üzgünüm:

DR DIDO MERHABA ...
ben poc hastasıyım..asırı kıllanma var ...dogum kont hapı ıle tedavıye basladım 4 gun once...artı dr tuy dokucu bı hap daha verdı..bunlarla bırlıkte lazere baslasam ne kadar fayda eder?yoksa bıraz zman gecmellımı?hap zaten tuylerı yok edıyomus ama bıraktıktan sonra tekrar baslıyomuş.napacagımı bılmıyorum..yardımcı olursan sevınırım...

bende koltuk altıma lazer epılasyon yaptırmak ıstıyorum tuglerım koyu renklı kendı rengım ıse ne cok beyaz ya da koyu alexandrite mi yoksa diode mı tavsıye edersınız bı de bır arkadasımın yakını koltuk altına lazer epılasyon yaptırdıktan sonra terleme daha dogrusu koku sıkıntısı yasamıs yanı cok kotu kokuyormus koltuk altları ama boyle bı sey mumkun olabılır mı tesekkurler
Selam arkadaşım. Diod etkisiz demiyorum ama onun dalga boyu kılrengine alexandrite kadar etkili değil. Alexandrite 755 nanometre dalga boyuyla kılköküne daha fazla enerji bırakarak daha etkin bir tahribat yaratıyor. Her sene en az bir kongreye katılıyorum lazerle ilgili ve kahve molalarında en çok duyduğum yorum; eskiden başka tip lazerle çalışan doktorların eninde sonunda alex.e geçtikleri. Bu neden mi önemli? Çünkü hastalara verdiğimiz sözü tutmak zorundayız. ..... Koku meselesine gelince; terbezleri çoğunlukla kılköküyle aynı yerden ter salgılar. Kıl gidince de ter daha kolay çıkar. Lazer sonrası ter salgısı artmaz, sadece çıkışı kolaylaşır. Kök yerleri daralır zamanla ve terleme normale döner. Yani bu 1-2 aylık geçici bir durumdur. Ayrıca terlemek ayrı kötü kokması ayrı şeylerdir. Bu dönemde de pudrasız jel roll-onlar yardımcı olabilir. :nazar: Sevgiler.

mrb.
ben iki seans lazer epilasyon yaptırdım genital bölgeme. şimdi iki buçuk ay oldu iyice çıksınlar 3. seansa gidicem ama başka bi yer buldum. cihazları cynosure apogee elite. ilk gittiğim yerdeyse alexandrite 5500 vardı. kafam karıştı hiç değiştirmesem mi ?
bi de seans aralarında 3 ay olması olumsuz mu etkiler, en fazla 2 ay demişsiniz çünkü ama anca 3 ayda tamamen çıkmış oluyor benim :S

slm. söylediğin her iki cihaz da alexandrite tipi lazer. Hatta yanılmıyorsam ikisi de cynosure firmasına ait. Lazer üretici firmalar neredeyse 6 ayda bir yenilikler ekleyerek bir üst model çıkarmaya çabalar. Anlayacağın bu sektörde gelişmeler çok hızlı yaşanır. :Saruboceq: Gittiğin yerin tecrübesine ve sorumluluk düzeyine güveniyorsan değiştirme bence. ...Seans aralıklarına gelince, bunu biraz açmam gerekecek. Her kıl sürekli uzamaz. uzama ve duraklama dönemleri vardır. kökü uzama döneminde yakalamak lazer açısından çok önemlidir. Çünkü maximum etki uzama döneminde olur. Ne kadar çok kökü uzama döneminde yakalarsak o kadar etkili bir seans olur. Lazer yaptırdın, 1-2 hafta sonra kıllar döküldü değil mi? Çıkmaya ne zaman başladılar: seanstan 6-7 hafta sonra değil mi? İşte tam zamanı! a.sa.s Yani ortalama 2 ay! a.s. Genelleme yaparsak tekrar çıkışlar başladıktan 2 hafta falan sonrası seans zamanı diyebiliriz. a.s. Sevgiler.

slm ben daha önce de sormuştum ama cevap yazmamışsınız gözden kaçmış sanırım. Bacaklarıma lazer epilasyon yaptırıyorum batıklar için. Dökülmeyen tüyler oldu ve siyah noktacıklar vardı. Kontrole gittiğimde derinin altında kalan tüylere ve siyah noktalar atış yapmadı ama doktorun işi vardı yardımcısı yaptı. Onlara atış yaparsa tedavinin seyrini etkilermiş sizce bu doğru mu?
Slm. a.s.Kusura bakma görmemişim. Epey de olmuş üstelik sen yazalı.:çok üzgünüm: Ah şu batıklar!! Kese yaparak da pek olmuyor değil mi? Sana vücut peelingi yapmanı önerebilirim. Vanish adlı bir ürününü ya da MD formulation adlı markanın face and body scrub adlı ürününü önerebilirim. Bacakta lazer sonrası en fazla 4 haftada dökülme biter. Ondan sonra kalanlar olmuşsa onlar lazer değmeyenlerdir. Siyah noktalar da lazerden etkilendiği halde deriyi geçip dışarı çıkmayı başaramayan kökler olabilir. Şu peeling önerimi kulak ardı etme derim.a.s. görüşmek üzere. sevgiler.

yardım edin kızlar yaa...
bende alex ile yüzüme lazer yaptırdım şuan 6 seans oldu
çenemdeki ve bıyık bölgemdeki tüyler kalındı çok iyi etki etti hele çenemden hiç çıkmıyo artık ama yanak bölgemdeki tüylere pek etkisi olmadı yaa:1no2: daha ince oldugu için herhalde..
20 gün sonra gene gitcem alex görmüyo mu acep yanaklarımdaki tüyleri ne yapsam bilmiyorum...diode mi yaptırsam diyorum şimdi ama gittim merkez sadece alex yapıyo çok iyi bi merkezdir.ne yapsam yaa:bbo:
diode için baaşka bi merkze gidince yeni baştan başlamak gibi mi olcaksenağlama
doktor hanım görürüseniz cvp verin ne olurrr:a015:
yada tecrübeli arkadaşlar yardım edinn:çok üzgünüm:

Slm. Bu konuyu gittiğin merkezin doktoruyla konuştun mu? mutlaka ona da aktar. Öncelikle sabırlı olman gerek, çünkü hangi cihaz olursa olsun; yüz çok dirençli bir bölgedir. Bu arada seanslara ayda bir gidiyorsun umarım. Moralini bozma tatlım. Merkeze güvenin tamsa devam et, bırakma. :nazar: sevgiler.

DR DIDO MERHABA ...
ben poc hastasıyım..asırı kıllanma var ...dogum kont hapı ıle tedavıye basladım 4 gun once...artı dr tuy dokucu bı hap daha verdı..bunlarla bırlıkte lazere baslasam ne kadar fayda eder?yoksa bıraz zman gecmellımı?hap zaten tuylerı yok edıyomus ama bıraktıktan sonra tekrar baslıyomuş.napacagımı bılmıyorum..yardımcı olursan sevınırım...
Slm . PCO (PoliKistik Over) demek istedin sanırım.a.s Verilen tedavi yeni kılların çıkmasını ve tüylerin kıla dönmesini engeller ama halihazırda çıkmış olanlara etki etmez.yasakkelime Yeni çıkşları ilaç tedavisiyle engellerken var olanları da lazerle halletmek gayet mantıklı bir kombinasyondur. Bu arada şu tüy dökücü hapın adını bana özel msg ile yazar mısın? Merak ettim asuuude'cim. Sevgiler.a.s.

merhaba dr.dido,
bu bölümü yeni keşfettim,bende bir lazer epilasyon hastasıyım.Koltuk altıma yaptırdım 6.seans kadar vede büyük oranda azalma var şuan,yani nerdeyse bitti sayılır, bu durumda ne kadar zaman sonra tekrar gitmem gerek,(en son seansım 20 haziranda yaptırdım) şuan çok ince ve seyrek tüylerim var,1 kere makasla kısalttım.Acaba jilet vursam seansa öyle mi gitsem diye size sormak istedim.Birde bu son seansımdan sonra bir k.altımda 1,5 cmlik bir leke oldu(muhtemelen yüksek dozajdan) geçer dediler ama rengi açıldı ama geçmedi.Ayrıca bende kronik olan birşey var ki, buda koltukaltı bölgelerimin koyu renkli olması,dermatologa danıştım,ne yazıkki bölge sıkıntılı olduğu için etkin bir tedavisi yokmuş,tabi lazer tedavisinin dışında,acaba bununla ilgili ne yapabilirim,veya leke tedavisinde ne gibi faklılıklar var epilasyona göre?
Çok soru sordum farkındayım ;) ama ufak bir ayrıntı belirteyim,Ben de İskenderunluyum,hatta tam bir Demirçelik çocuğuyum :)
Şimdiden ilginize teşekkür ederim

merhaba dr. dido
yüzüme lazer epilasyon yaptirmak istiyorum da bir sorum olacak; tüylerde tüyün kök rengi mi önemli kendi rengi mi? mesela bazı tüyleri çektiginizde tüyün kökü siyah bazı tüylerin kökü beyaz.tüyün kökü beyazsa ama rengi siyahsa(çok koyu degil) lazer görür mü o tüyü?yoksa kökü beyaz olan tüyler ayva tüyü mü oluyoCADIARZU favori bölgemdeki tüyler baya koyu ama yanak bölgemdekiler ince sayılır hangi lazeri yaptırmalıyım sizce?ne güzel ya bi doktor olması aramızda teşekkürler şimdidena.s.

Bende bu site sayesinde lazer epilasyon yaptırmaya karar verdim. Hemen adanadaki merkezleri tek tek araştırdım. Beyaz tenli ve siyah kalın tuylerim var sadece yuz bolgesını dusunuyorum hepsi baktıklarında lazer icin ideal oldugunu erken sonuc alınabilecegini soyledirler. Bazı merkezler bastan savma gıbıydı. Ama iki merkez arasında kaldım. Birinci merkezde bir dr bir tanede yardımcısı var. alex marka kullanıyorlar. Blueshine dedi hazıranda almıslar cok yeni. Ve dondurucusu en ust seviye dediler. Leke filan olasılıgı yok ayrıca kullanımdan sonra ekstra yuzune buz koymayacaklar. Bir de hem sekreter hem yardımcının yuz bacak ve kollarında kendileride uygulamıs gayet temız. Bebek cıldı gibi. Diger merkezde ise 3 tane doktor var bırı uzman doktor onlar bizzat yapacaklarmıs. Kullandıkları alet kaldera mı oyle bir sey tam hatırlayamıyorum. Alex de varmıs ama bu daha ıyı dedıler. Varıs tedavısındede onu kullanıyorlarmıs. Doktorlarla gorusmedim sekreterle gorustum. Alex ı seans aralarında kontrolde kullanacaklarmıs ucretsiz. Sımdı hangısıne gıdecegıme karar veremedim. Ikıncı merkez daha uygun gibi gorunuyor ama gorustugum bayanın koltuk altı kısmında baya bı tuy gormus kuzenım bana daha sonra soyledi. Cıdden kafam karıstı hanı komık olacak belkı ama kelın ılacı meselesi. Karar vermemde yardımcı olursanız cok sevinirim Bu hafta muhakkak yaptıracagım bırını secip. Sımdıden tesekkur ederım ılgılendıgınız ıcın..

Son düzenleme:
selam dr dido
ben daha önce yazmıstım ama qörmemişinnz galiba diode etkili değil diyor herkes. esmer tenli olduqum için bana gittiğim merkezde koltuk altı ve bkini için diode lazer uyquladılar yoksa derim yanarmıs 1 seans ve 1 kontrol qecti we kıllarım baya bi döküldü cıkmasıda yawasladı sanırım şimdi peki diode la dahamı fazla seansa qitmem qerekecek yada bu dökülen kıllar tekrarmı cıkacak yani etkisi olmıcakmı ....lütfen cevap werinnnn....:Saruboceq::Saruboceq:

selam dr dido
ben daha önce yazmıstım ama qörmemişinnz galiba diode etkili değil diyor herkes. esmer tenli olduqum için bana gittiğim merkezde koltuk altı ve bkini için diode lazer uyquladılar yoksa derim yanarmıs 1 seans ve 1 kontrol qecti we kıllarım baya bi döküldü cıkmasıda yawasladı sanırım şimdi peki diode la dahamı fazla seansa qitmem qerekecek yada bu dökülen kıllar tekrarmı cıkacak yani etkisi olmıcakmı ....lütfen cevap werinnnn....:Saruboceq::Saruboceq:

acıkcası bende koltuk altıma dıode ya da alexandrıteyle lazer yaptıracagım kararsızım yukarıdakı sorulara cevap alabılırsem ben de cok tesekkur ederım sımdıden :nazar:

merhaba dido
ben şubat ayından beri alex. ile koltuk altı ve genital bölgeye lazer epilasyon uygulatıyorum.
şimdiye kadar 4 seans gittim.
bugün tavsiye üzerine yeni bi merkezle görüştüm. hijyen acısından bi sakınca görmedim merkezde kullandıkları cihaz ıpl sistemi dedi verdiği fiyat bitene kadar 2.100,00 ytl içerdiği bölgeler belden aşağısı komple, koltuk altı ve göbiş
ben bu güne kadar sadece iki bölgeye 1.000,00 ytl verdim ve her seanstada belli bi miktar ödemeye devam edeceğim 8 seansta biterse 2.000,00 e mal olacak bana ama diğer merkezle kıyaslayınca maddi acıdan epey fark var
benim sorum sence şimdi ona geçsem ne gibi bir sakınca olur ve bu tarz merkezler neden böyle ucuz yapıyor? :1shok:

Cevap için şimdiden teşekkür ederim

merhaba dido
ben şubat ayından beri alex. ile koltuk altı ve genital bölgeye lazer epilasyon uygulatıyorum.
şimdiye kadar 4 seans gittim.
bugün tavsiye üzerine yeni bi merkezle görüştüm. hijyen acısından bi sakınca görmedim merkezde kullandıkları cihaz ıpl sistemi dedi verdiği fiyat bitene kadar 2.100,00 ytl içerdiği bölgeler belden aşağısı komple, koltuk altı ve göbiş
ben bu güne kadar sadece iki bölgeye 1.000,00 ytl verdim ve her seanstada belli bi miktar ödemeye devam edeceğim 8 seansta biterse 2.000,00 e mal olacak bana ama diğer merkezle kıyaslayınca maddi acıdan epey fark var
benim sorum sence şimdi ona geçsem ne gibi bir sakınca olur ve bu tarz merkezler neden böyle ucuz yapıyor? :1shok:

Cevap için şimdiden teşekkür ederim

alex ıle yaptırdıgın zamanlar durum nasıldı yanı kıllar gıttı mı memnunmusun tek sorun para mı yoksa makınayla alakalı da mı sorunların var :uhm::uhm:

alex ıle yaptırdıgın zamanlar durum nasıldı yanı kıllar gıttı mı memnunmusun tek sorun para mı yoksa makınayla alakalı da mı sorunların var :uhm::uhm:

koltuk altımda 5 6 tane tüy çıkıyor bitti gibi genital bölgede epeyce azaldı
doktorumda çok iyi azalma olduğunu söylüyor
benim sorunum maddi acıdan
eğer bu makinalar aynı işlevi yapıyorsa ben 2 bölgeye bu kadar ödiceme çok bölgeye bi seferde çok para ödemeyi tercih ederim
fark yoksa tabi

koltuk altımda 5 6 tane tüy çıkıyor bitti gibi genital bölgede epeyce azaldı
doktorumda çok iyi azalma olduğunu söylüyor
benim sorunum maddi acıdan
eğer bu makinalar aynı işlevi yapıyorsa ben 2 bölgeye bu kadar ödiceme çok bölgeye bi seferde çok para ödemeyi tercih ederim
fark yoksa tabi

bende koltuk altımı alex ıle yaptırmayı dusunuyorum da 4 seansta 5 6 tug cok ıyı sanırım 6 seansta tamamen bıter degıl mı yanı sen koltuk altı ıcın alex cıhazını tavsıye edersın ?? dıger bı secenegım ıse dıode cıhazı ama sanırım alex olacak mirmirmirmir

Back