D
dr.dido
Ziyaretçi
- Konu Sahibi dr.dido
-
Tatlım ilerleyen seanslardaki tecrübelerini benimle paylaşırsan çok sevinirim. Ben de biraz daha araştırayım o zaman. sevgiler.merhaan ii günler dr. dido siz gemini lazerin alexandrite lazerdn daha etkisiz olduğunu sölemişsisiniz size katılmıorum..ben elexandrite ilede yaptırdım gemini lazerlede yaptırdım..alexandrite lazerler hemen dökülmüştü çok sevinmiştim ama 3 ay sonra tekrar çıkıodu ama daha ince olarak...yaptırdığım yerde ankarada duyulmuş bi yer bana seans süresinin artması lazım dedi..gemini duydum ve gemini kulllanan bi yer seçtim dün 4. seansıma gittim..siz ağrı verdiğini acıttığını sölediniz alexandriteden çooook daha az acı verio..ve deri altına yaklaşık 7 mm girio direk kıl köküne gidio ışınlar o yüzden kıllar hemen dökülmüo..ama alexandrite 1.5 mm deri altına indiği için kıl gövdesine etki ediğo ve o yüzden kıl kırılıp oan dökülüğü ama tekarar çıkıo aynı kıl..artı gemini lazer şuanda dünyada üretilmiş en gelişmiş lazerdir..çook pahalı oldğunu için şuan belli başlı merkezlerde..ben bunu ABD deki sitelerde araştırdım orada en ideal lazer olarak gözüküo diğer lazerle ayva tüyü kıllara etki etmio ama gemini lazer %40 %70 arasında etki edio...alexandrite bildğiniz gibi eski lazer sistemidir yurt dışında...alexandrite ile 6 seansta görmediğim etkiyi geminiyle 4 seansala ondan daha fazla gördüm...doktor değilim ama 2 senedir lazer epilasyon yaptırıyorum..ben bildiğimi ban etki edni söledim..tabi siz doktorsunuz benden çok daha fazla bigiye sahipsiniz ama ben gemini lazerin en güvenli en ideal lazer olduğunu düşüyorum ve hiç acı duymadım gerçekten çok güzel bi soğutucu sistemi var..alexandritede uyuşturucu krem kullanıodum....
Slm. 4 yıldır bir güzellik merkezinde hekimim. Hem bir hekim hem de bir bayan olarak bazı bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyacagım. 1. epilasyonda en etkili kazer kesinlikle ve kesinlikle alexandrite. 2.Yapan kişinin tecrübesi doğru dozajlamalar açısından çok önemli. 3. Yüzünüze lazer yaptıracaksanız çok sabırlı olmak gerek. çünkü yüzdeki kıllar çok dirençli ve uykudaki kıl folikülleri hareketlenebilir. 4. Olmaması gereken yerdeki kıllardan (göğüsarası, göbek altı gibi) muzdaripseniz jinekologa gitmeli ve hormon bozukluğu ihtimalini araştırmalısınız. 5. Lazerde tek yasak bölge gözçevresidir. 6. lazer epilasyonda kılın siyah ve tonları olması şarttır. Maalesef kızıl sarı veya beyaza etkili değildir. 7.Cinsiyet ayrımı yoktur. Beyler de lazer epilasyonu keşfettiler zaten. 8.Sadece kıla renk veren melanin pigmentine etki eder. Terbezleri, yumurtalıklar, lenf bezleri gibi deri altı oluşumlara etki etmez. 9.epilepsi, diabet (AKŞ:150 üstü), kalp pili olanlar ve roacutan kullananlar yaptırmamalı. İlk anda aklıma gelenler bu kadar. Eğer sorularınız ve katkılarınınz olursa ilk fırsatta cevaplamaya çalışırım. Aşkla kalın.
selam. Düzenli devam edebileceksen başla canım. Ayrıca yüzünü görmeden yorum yapmam pek doğru değil, ama seni çok rahatsız etmiyorsa, yüzüne dokunma. sevgiler.a.s.dr dido yakın bi arkadaşımı görsem ancak bu kadar sevinirdim:dance:
benim geçen hafta ablamın bi arkadaşı epilasyonu aklıma soktu
o çok memnun kalmış.koltukaltıma ve bacaklarıma yaptıracam
ama yüzüm konusunda tereddütlüyüm.
yüzümdeki kıllar sert değil.yani tüy şeklindeler ama beni rahatsız ediyorlar.bıyıklarımın sertliğindeler hemen hemen
4-5 sene önce bi doktora sormuştum.bunlar tüy alet bunları önce uyarıp kalınlaştırır sonra işlem başlar demişti
yani şimdi aletler gelişti diye düşünüp tekrar kafam karıştı:çok üzgünüm:
bide acaba kaç seans sürür.okulum olduğu için 2 ay sonra istanbula dönecem.sonra da 2 ay kalıp kurban bayramında ancak gelirim.hiç başlamasam mı acaba:çok üzgünüm:
şimdiden çok teşekkürlera.s.a.s.a.s.a.s. burda olmanıza çooook sevindim:dance::teytey:
Selam. Roaccutan ve muadili zoretanin tablet ciltte incelme ve hassaslaşma yapar. İlk başlandığında değil ama ilerleyen haftalarda her türlü tahrişe savunmasız kalır. Belki düşük dozlarla lazer yapılabilir. Ama o da istenen kıl azalmasını ne kadar sağlar bilemem.mrb ben de lazer yaptırıyorum ve roaccutane kullanıyorum fakat cilt doktorum bi sorun olmadığını söyledi hangi açıdan zararlı acaba bilgilendirrseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler
Alex ya da IPL arasında seçim yapacaksan, kesinlikle alexandrite. Sevgiler.ya bıde alexandra mı ıyı yoksa ıpl photo mu??
Selam. Mesajın üzerine biraz internette bakındım dediğim cihaza. Evet, alexandrite tipi lazer. Ne yazık ki, bazı yerler önceliğini ticari kazanca verebiliyor. Ama eğer yüz bölgesiyse lazer yapılan bölgen ayda bir çağrılman normal. Yok vücutta ise haklısın :sm_confused: Alexandrite terimini buzdolabının nofrost olması gibi düşün. Apogee ya da candela ise arçelik bosch.... vs gibi. Umarım yeni gittiğin merkezde sonuçlar gönlüne göre olur.merhaba dr. dido, ben izmirde yaşıyorum geçen yıl alexandrate apogee5500 ile epilasyon yaptırdım kontrol seansı vermemeleri ve her ay seans için çağırmalarını FAZLA ticari bulduğum için o merkezde epilasyon yaptırmayı bıraktım. Açıkcası bende bu tip yerlere karşı ön yargı oluştu ve araştırmak için ara verdim tabi bu arada geçen yıl verdiğim parada boşa gitmiş oldu. 2 hafta önce yine bu kez başka bir merkezde lazer yaptırdım. Bu seferde doktor bey,açık ten ve koyu renk tüye sahip olduğum için bana CANDELA GENTLASE' nin daha uygun olacağını daha az acı duyacağımı ve bu cihazın alex(apooge5500)den daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olduğunu söyledi. Benim sizden öğrenmek istediğim, candela gentlase bir alexandrate lazer midir yada o kadar etkili midir? Geçen yılki lazerde 1 hafta kadar bacaklarımın kızarıklığı geçmemişti, bu kez daha az acı duydum ve ertesi gün hiçbirşey yoktu.
Şimdiden çok teşekkürler.......
mrb ben de lazer yaptırıyorum ve roaccutane kullanıyorum fakat cilt doktorum bi sorun olmadığını söyledi hangi açıdan zararlı acaba bilgilendirrseniz sevinirim
şimdiden teşekkürler
Selam Böcük'cüm. dökülmeler 2-3 haftaya kadar gecikebilir. Jiletlemende de bir mahsur yok canım. 3. seansın ne derecede etkili olduğunu ancak dökülmeler tamamlandıktan sonra değerlendirebilirsin. Lütfen güneş koruyucu kremini 2 saat en az arayla tazele. Zaten biliyorsun ki güneş artık hiç de dostumuz değil. yasakkelime Buna rağmen bronzlaşırsan da sonraki seansından önce 2 hafta süreyle her gece expigment %4 krem kullanarak ten rengini açman mümkün. Sana iyi tatiller ve eğlenceler, sevgiler.a.s.didocum ya sana yine bir sorum olacak... :) geçen hafta 3. seansıma gittim... bu hafta dökülmeler oldu ama tuttuğumda oldukça sağlam ama zayıf tüyler çok fazlaca kalmıştı... bu sefer kontrol seansı yapmayalım dediler zaten tatile de çıkacağım için ben de pek istemedim... nolur ne olmaz ... krem kullanacağım ama... ben de onları jiletle almak durumunda kaldım... pek dökülecek gibi görünmüyorlardı...
yanlış bir şey yapmadım değil mi :)
bitti mi senin tatil bu arada ? ben de nihayet senelik iznimdeyim :)
Selam Böcük'cüm. dökülmeler 2-3 haftaya kadar gecikebilir. Jiletlemende de bir mahsur yok canım. 3. seansın ne derecede etkili olduğunu ancak dökülmeler tamamlandıktan sonra değerlendirebilirsin. Lütfen güneş koruyucu kremini 2 saat en az arayla tazele. Zaten biliyorsun ki güneş artık hiç de dostumuz değil. yasakkelime Buna rağmen bronzlaşırsan da sonraki seansından önce 2 hafta süreyle her gece expigment %4 krem kullanarak ten rengini açman mümkün. Sana iyi tatiller ve eğlenceler, sevgiler.a.s.
Tekrar selam. roaccutan ve zoretanin tablet reçeteleme yetkisi sadece Dermatologlara verilmiştir. İlaçtaki bu sınırlamanın en önemli sebebi ilacın gözardı edilemeyek yan etkileri ve kullanılmaması gereken durumların atlanmadan özenle hasta takibi sağlamaktır. Kullanmaya başlamadan önce tüm rutin tetkiklerin yapılması ve karaciğer ve diğer organların değerlendirilmesi gerekmektedir. Kadın hastaların gebe olmadığının ve tedavi bitiminden sonra 2-3 ay hamile kalmayacağının garanti altına alınması önemlidir. Tedavi devam ederken de ayda bir tetkiklerin tekrarı gerekir. Bunların yanısıra hastanın bilgilendirildiğine dair bir form imzalaması istenir. Kullanan arkadaşlar sanırım prospektüsü de okumuşlardır. Ama ben de hatırlatmış olayım, ciltte tahriş edici uygulamalardan en az 3 ay korunmak gerekir; peeling, sıcak uygulamalar, sir ağda, lazer uygulamaları gibi... İçindeki etken madde A vitamin türevidir ve A vitamini vücutta birikme yaptığı (özellikle karaciğerde) için tedavi bittikten sonra da en az 1 ay daha etkileri ve yan etkileri devam eder. Kullanan arkadaşların prospektüsü tekra okumalarını ve bilgilerini tazelemelerini rica ediyorum. a.s. Tıpta ilk kural ''Primum nil nocere'' yani ''Önce zarar verme'' uyarısıdır. herkese sevgiler.
maalesef prospektüste sadece tahriş edici uygulamalar şeklinde yazmış, ayrıntıya girmeyerek gerisini hastaların hayal dünyasına bırakmışlar:))ben o sir kısmını okumamışım ve bıyık bölgemde sir sonrası yanık izi oluşmuştu... neyseki şimdi biraz azaldı... ama evet çok dikkat etmek gerek... kan vermek de yasak... sen hemen hemen hepsini yazmışsın zaten didocum yerimseniben
Selam. Hirsutizm dediğimiz aşırı kıllanmada hormon tedavisi yenilerinin çıkışını engeller, halihazırda çıkmış köklere bir şey yapmaz. Yani dökülme falan beklenmez. Var olanları da lazer epil. tedavisine başlayarak yok etmek gerekir. Yüzde hangi lazer konusuna gelince merkez ve lazer tipi konusunda doktorundan yardım iste ve çevrende en az 6-8 aydır yüzüne lazer yaptıran tanıdıkların varsa onlardan da fikir al tatlım. Ben alexandrite kullanıyorum ve üzerine de senelerin tecrübesini koyunca sonuçlar tatmin edici oluyor.merhabalr...benimde size bir sorun olacak.ben de yüzümdeki tüylerden şikayetçiyidm.doktora gidip muayene oldum ve hormonlarımda yumurtalıklarımda dengesizlik çıktı.doktor 6ay diane 35 kullanmmı önerdi.tabi ilaç ilk haftalrda yan etki depresyon yaptı.bunun yanı sıra cildiyeye gittim 2 ayrı merhem verdi çünkü tüyleri iple aldıktan sonra cildim hassas olduğu için iz kalıyordu.şimdide lazer düşünüyorum fakat ilaç tedavim bitmeden gitmemin bir faydası olurmu? ilçlarım bittikten sonramı lazere gitmeliyim yoksa şmdide gitsem yararı olurmu?ayrıca yüz için ne tür lazer önerirsiniz? fiyatlar hakındada bilgilendrirseniz sevinirim.. teşekkğrler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?