• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lavabo sorunu..

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.667
498
Merhaba..
Mutfak lavabom tıkandı geçen şakır şakır bütün pis su boru kendini atınca halıyı ıslattı sinir krizi geçirdim.
Neyse çağırdık 120 tl verdik lavabo açan görevliye. iki gün geçti yine aynı contası gevşemiştir borunun diye aldık taktık boru kendi kendine çıkmasın diye yok yine olmuyor su sızıyor. Lavabo aç attık olmuyor adamı geçen aradık döncem size dedi telefonu kapAlı. Tanıdığımız tesisatçı var arıyoruz geçen gelip yapamadı şimdi de açmıyor. Öteki adamın da telwfonu kapalı.
Bulaşık makinasını çalıştırıncada su geliyor. Bulaşık da yıkayamıyorum elimde lavaboda.. Üst katında bi aydır tıkalıymış bir sürü para verip adam getirtmişler olmamış onların tesisat bzmle ayrı imiş ama ndnse bzmkide olmuyor.. Ne yapacağım?
Çok zorlanıyorum eşim de elinden geldiğince yardım etmeye çAlışıyor yarın tekrar arıycm diyor ama işte hallolcakmı bakalım.. Zaten ev sobalı şimdi mutfak halımı da yıkamaya verdim bu durumdan dolayı seremiyorum. Doğalgaz yok bu sorunlar ayrı dert yazın durum olmadı taşınamadık bıktım bu evin sorunlarından 700 tl verip rezil oluyoruz resmsn. Rutubeti ayrı böceği ayrı dert tıkanma sorunu ayrı dert. Bi tek yeri ve içi gzl kapılar hariç ama napayım güzelliğini sürekli sıkıntı yaşadıktan sonra.
Lavabo aç döktüm olmuyor tuz ruhu döktük olmuyor su gidip geri geliyor bulaşık makinasını açınca lavabo fokurduyor... Allah aşkına bi fikrş olan yardım etsn

Merhaba..
Mutfak lavabom tıkandı geçen şakır şakır bütün pis su boru kendini atınca halıyı ıslattı sinir krizi geçirdim.
Neyse çağırdık 120 tl verdik lavabo açan görevliye. iki gün geçti yine aynı contası gevşemiştir borunun diye aldık taktık boru kendi kendine çıkmasın diye yok yine olmuyor su sızıyor. Lavabo aç attık olmuyor adamı geçen aradık döncem size dedi telefonu kapAlı. Tanıdığımız tesisatçı var arıyoruz geçen gelip yapamadı şimdi de açmıyor. Öteki adamın da telwfonu kapalı.
Bulaşık makinasını çalıştırıncada su geliyor. Bulaşık da yıkayamıyorum elimde lavaboda.. Üst katında bi aydır tıkalıymış bir sürü para verip adam getirtmişler olmamış onların tesisat bzmle ayrı imiş ama ndnse bzmkide olmuyor.. Ne yapacağım?
Çok zorlanıyorum eşim de elinden geldiğince yardım etmeye çAlışıyor yarın tekrar arıycm diyor ama işte hallolcakmı bakalım.. Zaten ev sobalı şimdi mutfak halımı da yıkamaya verdim bu durumdan dolayı seremiyorum. Doğalgaz yok bu sorunlar ayrı dert yazın durum olmadı taşınamadık bıktım bu evin sorunlarından 700 tl verip rezil oluyoruz resmsn. Rutubeti ayrı böceği ayrı dert tıkanma sorunu ayrı dert. Bi tek yeri ve içi gzl kapılar hariç ama napayım güzelliğini sürekli sıkıntı yaşadıktan sonra.
Lavabo aç döktüm olmuyor tuz ruhu döktük olmuyor su gidip geri geliyor bulaşık makinasını açınca lavabo fokurduyor... Allah aşkına bi fikrş olan yardım etsn
Sanırım bütün apartmanın borusu tıkanmış mutfak boruları iyi bir usta bulmanız şart lavabo aç falan fayda vermez.Eski oturduğum yerde de banyo boruları tıkanmıştı ev 1. Kattı üst katların bütün suları bizim evden çıkardı bizim kullandığımız su giderdi usta geldi baktı temizledi üst katlardan gelen borular tıkanmış bizim boruda tıkanma yok adam bir yaptı bir sürü pislik çıktı hayır bide bize inanmayan komşular vardı para vermemek için banyoyu kullanmıyoruz diyende :) en son çıkan pis suları kendileride gördü.

Sanırım bütün apartmanın borusu tıkanmış mutfak boruları iyi bir usta bulmanız şart lavabo aç falan fayda vermez.Eski oturduğum yerde de banyo boruları tıkanmıştı ev 1. Kattı üst katların bütün suları bizim evden çıkardı bizim kullandığımız su giderdi usta geldi baktı temizledi üst katlardan gelen borular tıkanmış bizim boruda tıkanma yok adam bir yaptı bir sürü pislik çıktı hayır bide bize inanmayan komşular vardı para vermemek için banyoyu kullanmıyoruz diyende :) en son çıkan pis suları kendileride gördü.

Bizim apartman değil müstakil üstte bi kat var o kdr alttaki ev küçücük zaten

Bizim apartman değil müstakil üstte bi kat var o kdr alttaki ev küçücük zaten
Ama üst kattakide aynı sorunu yaşıyormuş sonuçta boruların bağlantı yönü aynı yerdendir mutfaklarınız aynı yerdedir,alt katta oturan yok mu peki üst kattakilerin suları gitmezse alt kattan çıkıyor başımıza geldi yukarıda yazdığım gibi.

Ben nöbetçi tesisatçıyım geliyim mi abla ?:KK53:

Yani burdan nasıl çare bulalım,
Tanıdık tesisatçıyı da öbürünüde boşverip işten anlayan birini bulun sorunu çözene kadarda parasını vermeyin.

Ama üst kattakide aynı sorunu yaşıyormuş sonuçta boruların bağlantı yönü aynı yerdendir mutfaklarınız aynı yerdedir,alt katta oturan yok mu peki üst kattakilerin suları gitmezse alt kattan çıkıyor başımıza geldi yukarıda yazdığım gibi.

Üst kattakininki bzden çkmıyo mutfaktaki yani alt kAt bodrum 1+1 bzmki 2+1. Tesisatı farkkıymş mutfak lavabolarının onlarnki bzden çkmıo bnde Anlmdm noluck böyle

Üst kattakininki bzden çkmıyo mutfaktaki yani alt kAt bodrum 1+1 bzmki 2+1. Tesisatı farkkıymş mutfak lavabolarının onlarnki bzden çkmıo bnde Anlmdm noluck böyle
Nereye gidiyor ki o kadar su alt kat boşmu peki bodrum katı onlardan çıkmasın sonra,hatta yine bir tanıdığımda üst katların tuvalet lavabosu tıkanmış üst katların kullandıkları su 1.kattaki kadının lavabosundan çıkıyordu,bence bütün tesisat gözden geçirilmeli.

Biz kimseyi cagirmadik bir tane şiş var uzunca onu lavabo giderinden sokuyon şişin ucundaki demiri cekirdikce telin ucu gidiyo gittigi yere kadar gidip tikanan yere ulasinca ordaki pislik telin ucuna takiliyo teli cekince o pislikte cikiyo iki uc kere yapti eşim pislikler çıkınca açıldı sonra birdaha tikanmadi

Aynı şey lojmanda otururken başıma gelmişti. Üst kattakiler Çeşme’yi çok az açsa dahi su giderlerden gitmiyordu
Elimize bir hortum alıp giderin içine doğru itmeye başladık, tıkanıklığın nerede olduğunu tespit ettik
Tam mutfak penceresinden sonra borunun içinde hortum ilerlemedi
Orayı bir tesisatçı kırdı ve gider Borusuna eğim verilmediğinden, yemek yağlarının taşlaşmış olduğunu ve tüm boruyu beton haline getirmiş olduğunu tüm lojman gördü
Bu olaydan sonra asla yemek yağlarını mutfak lavabomdan dökmedim ve yemek artıklarını da

Biraz karışık oldu ama inşaallah anlatabilmişimdir

Dışarıda birleşen boruda sorun oluyordur
Ya da vidanjör çağırıp kazdırmak lazım
Belediye yapıyor bu hizmeti

Merhaba..
Uzunca bir hortum bulun. Giderden hortumu gitmesi için zorlayın. Sonra hortumu musluğa takın suyu hızlıca açın. Bu çözüm getirmezse eğer bir kolay kıvrılıp bükülebilen tel veya demir bulun. Ucunu giderden gönderin. Biraz zorlayın ki biriken pislikler iyice açılsın gitsin. Boru açılınca dikkat edin çay posalarını limon çekirdeklerini atmayın lavaboya.
Bazen inşaat pisliği de olabilir borularda tıkayabiliyor onuda en iyi yukardaki dediğim yöntemler çözüyor. Tesisatçı vs işe yaramıyor.

Acilen başka eve geçin araştırın .. yaşadığınız şehire bağlı tabi fiyatları ama bizim burda sobalı evler 250 tl fln...
gerekirse daha küçk eve geçin ama kaloriferli olsn. Bu skıntıyı çekmeyin

Yapıldıkdan sonra aynı sorunu yaşamak istemiyorsanız lavabo içine ayrı takılan süzgeç kullanın. Yoksa sonu gelmez

Back
X