lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize


  • Ankete Katılan
    314
arkadaşlar bende de var bu durumlar,yılların birikimi sonunda aynı şekilde patlak verdi,gece aşırı kalp atışıyla uyanıp acile zor yetişme,panik atak anksiyete bozukluğu.
yıllarca bu tür ilaçlara karşıydım ama mecbur kaldım,bu ilaçların yan etkileri çok kötü yaptı beni,kollarda ve göğüste aşırı yanmalar,mutsuzluk isteksizlik iç sıkıntı allahım o günleri düşününce delirir gibi oluyorum.
tam 3 doktor değiştirdim hiç birinden memnun kalmadım,sonuncusu benden daha hasta ama ilacımı değiştirdi panik atak geçmez ne kadar geçer desek yalan demiş oluruz dedi,bencede öyle kendi kafanda yeneceksin dedi ve bana mantıklı geldi,ilaçlara devam ediyorum.
şuan bende de ağrılar var herhalde nörolojik başka bir doktora mı gitsem bilemiyorum.
arkadaşlar aşk acısını yenmek için yanlış şeyler yapıp kendinizi daha da yıpratmayın,sonuçta erkek her zaman yıpratıcı olur ve kadının ömrünü törpüler.
daha rahat kafayla herşeyi zamana bırakarak hareket edin,ben sizden büyüğüm benden bir tavsiye.
herkese sağlıklı günler.
 
3 sene panik atakla mücadele ettim sonra obsesif tanısı kondu yıllarca çok ağır ilaçlar kullandım bu ilaçları hamile oluğumu öğrenir öğrenmez bıraktım.senelerce bırakmaya çalıştığımve bırakamadığım ilaçları annelikhaberi bir anda bıraktırdı..şimdi sürekli ağlıyorum,aşırı duygusallaştım,panik ataklarım ağırlaştı buda bende kanama yapıyor sıkıntı ve stresin ve yıllarca kullandığım ilaçların çok büyük bu kanamalara neden olduğunu biliyorum..bu yüzden çocuğumu kaybedecem sanırım ne yapacağımı bilmiyorumm
 
Çok güzel bir makaleydi paylaşımınız için çok teşekkürler bende 2 aydır panik atak hastasıyım ilaç 4 gün kullandım ama çok kötüydü zaten ilaca bağımlı olmaktan da korktum ve doktorumun ısrarına rağmen kullanmıyorum ve kendimi baya topladım. Aslında ;Herşeyin bende başlayıp bende bittiğini anladım. Bu hastalığın çözümü şu ;aslında negatif herşeyi (bu herşeyin içerisinde müzik kitap film arkadaş..... olabilir)hayatından çıkarıyorsun , yerine pozitif düşünceleri , pozitif insanları hayatına alıyorsun ve kendini çoook seviyorsun
Bu hastalıpı yaşayan herkese acil şifalar panik ataksız güzel günler dilerim
 
incimnaz,sana da geçmiş olsun tabiki bu tür hastalıkları önce kendi beyninde bitirmen lazım bende yıllarca ilaca karşıydım fakat vücüt artık pes ediyor ve hastalık belirtileri veriyor.
bu tür ilaçlar beyinde eksilen sıvıyı yerine getiriyor,bana doktorun dediği şey,keşke şebekesuyuna katabilsek de herkes mutlu olsa.
tabiki ilaç 2. planda olmalı önce pozitif düşünceler gerçekten ne düşünüyorsan vücut onu yaşıyor,örneğin limonu ısırdığını düşündüğünde nasıl da insanın içi fena oluyor.
neyse herkese geçmiş olsun kimseye allah böyle hastalıklar vermesin ama son olarak b vitamininin önemi büyük bence herkes öncelikle vitamin ve şeker testi yaptırmalı.sağlıklı günler.
 
merhaba kızlar ben siteye yeni üye oldum ve bu başlık dikkatimi çekti.

uzun bir süredir pasiflora kullanıyordum en osn doktora gittiğimde passiflora yetmyior dedim test yaptı ve antidepresan verdi lustrol 100mg .ailem ve seviglim istemesede başladım. işin çelişkili yanı ben antidepresan kullananlara hep beyininz uyuşuyo içme derdim ama kendimi hayatdan okdar soyutladımki bide benim sorunum kafamda sürekli kurmam düşünmem herşeyi aşırı takmam çok takıyorum ama insanlara anlatamıyorum anltsamda anlaşılmıyo.çok geriyiorumkendimi. bilmiyorum nolcak
 
geçmiş olsun gridgecropse,öncelikle hoş geldin.
bende yeni sayılırım,ilk önce bende hevesle yazmaya başladım ama pek kimseden yanıt alamayınca bakmamaya başladım.
b u tür rahatsızlıklarda genelde ilk başta ilaç tedavisi uygulanıyor,tabiki bende yıllarca karşı olmama rağmen ilaç kullanıyorum şuan fakat ilaçlar beni daha da sıktı bir süre sonra bırakmayı düşünüyorum.
tabiki düzelme var daha önce felaket panikatack dım.
ama bence ilacına bir süre devam et sonra bırak kendi kendine yenebiliyosan bu tür rahatsızlıkları hiç devam etme.
öncelikle kendi doktorun olmalısın vücudunu en iyi sen tanıyorsun.sevgiler.
 
Dr. David Burns un ' İYİ HİSSETMEK' adlı kitabını şiddetle öneriyorum tamamen psikolojiyle alakalı bir kitap zaten gittiğim doktor önerdi inanılmaz etkili onu okuyarak kendi kendinizin doktoru olacaksınız zaten kitabın başında ' depresyonun etkinliği klinik olarak kanıtlanmış ilaçsız tedavisi ' diye yazıyor17.50 lira okuyun lütfen bir an evvel
 

arkadaşım aynı durum bende de vardı ki hala da var sürekli herşeyi takıyorum ve sürekli düşünüyorum kuruyorum.önce devlet hastanesine sonra özele gittim aynı teşhis anksiyete bozukluğu yani aşırı kaygılanma tabi sen yine de git bir doktora görüş ve bence öyle herkesle paylaşma çünkü psikoloji çok farklı bişey insanlar anlamaz kolay kolay ancak bu durumları yaşayanlar bilir :) ben de bir ilaç kullandım en hafifi dedi ama çok da bi faydası olmadı zaten söylemişti de sadece rahatlatır sorunlar geçmez die psikoterapi en iyisi olabilr şu durumda
 

Arkadaşlar ben şu an 4 aylık hamileyim ve anksiyetelerim tavan yaptı. Ben klasik PA yaşamıyorum benimki en kötü türü bence gerçeklikten kopukluk hissi biz niye geldik dünyaya gerçekmiyiz v.s diye içinden çıkılmayacak saçma sapan sorular soruyorum kendime her seferinde insanız doğduk ölücez yanıtını versem de yine bu düşüncelerden arınamıyorum. Piskiyatrımla görüştüm Anksiyete nöbetlerinde ve depresyon vakalarında sık rastladığımız bir konu üstüne gitmezsen korkmazsın dedi ama bu tarz saçma şeyleri düşünmek bile insana ben deli miyim sorusunu sorduruyor:S çok araştırdım bu tarz PA, anksiyete v.s en iyi Antidepresanlar ve piskoterapiyle düzeliyormuş o yüzden hamile olmayan arkadaşlar boşuna işkence çektirmeyin kendinize Antidepresan kimseyi öldürmüyor aksine ters giden bir şeyler varsa düzeltiyor.
Bu tabi benim düşüncem:)

Sevgiler...
 
ALLAHIM kimsenin düşmanımın başına vermesin. panik atak çok korkunc bişeymiş üç aydır sıkıntı yasıyorum.neredeyse dünyadan elimi etegimi çektim ama atlatacagım İNŞALLAH sadece beloc içiyorum onuda kesmeyi düşünüyorum yavas yavas... bir kadının basına gelecek en kötü şeylerden birisi panik atak denen bu ruhsal sıkıntısıdır.sıkıntıyı yasayan bayanlara ve kendime acil şifalar diliyorum.(AMİN) BİRDE ESKİ SAGLIKLI GÜNLERİN KIYMETİNİ BİLEMEMİŞİM...
 
1buçuk yıl ilaç tedavisi gördüm. şimdi bırakamıyorum ilaçları... cinnet geçiricem. bırakmak istiyorum bırakamıyorum ya! of!
 
süper bir yazı olmuş, tebrik ederim. ayrıca güzel ve detaylı açıklamalar için teşekkürler, herkesin bir umudu olmalıdır, umutlu güzel günler dilerim herkese.:26::2:
 
bu yazıyı okuyan arkadaslar panik atak vb türevlerini yüzde elli atlaşmış sayılırr... paylaştıgınız için çok çok tşkler
Hasta olmasanız bile bilim adamları üzüntüden dolayı beyin gücünün vücutda her türlü ağrıyı oluşturabileceğini ıspatlamış.....Bu yüzden umudunuz olsun her ağrı demekki bir hastalık belirtisi değil!!! Kendimizi bir daha gözden geçirmemizi sağlayan bir etken olmalı...Umudunda tüm psikolojik ağrıların giderdiğinide unutmayın ...Ağrı yaşamamak için umutla yaşamasınıda öğrenin.
benm durumum budur malesef:18:
 

Bende de var bu durum
 
Toplumda birçok insanın psikolojik sorunları var, ben de dahil. Yaşamımız, beslenme,genetik etkiler vs bunların etkileri çok büyük ama aşılmayacak hiçbir şey yoktur.
Bazı şeylerden tamamen kurtulmak zor da olsa azaltmanın yoluna bakmak gerek. Ben daha önce çok sıkıntı çektim, intihar eğilimi olan bir insandım size gerçekten etkisi gördüğüm bir terapi olan bilişsel terapiyi öneririm. Sadece bir kitap.. Önce önyargısız okuyun. Bu kitapta kendinizi iyi hissetmenin düşünceler aracılığıyla olduğu anlatılır. Depresyon tedavisine yönelik psikolojik testler yapılmış ve bilişsel terapi gören hastalardaki gelişim gerçekten çok iyi. Bende ilaç kullandım, çok şeyler yaşadım ama ilaç etkisini yitirene kadar iyi. Tabiki ilaç kullanmayın gibi birşey söylemiyorum. Ama şunu düşünün birçok şey bizim düşünme eğilimimizden kaynaklanıyor yani olayları nasıl algıladığımızla ilgili.
Kitabın ismi : iyi hissetmek
Yazar: David Burns

Açıkcası daha önce bu foruma hiç yazmadım, ama burdan çok faydalandım. Size faydası olmasını içtenlikle söylüyorum, çok isterim.
 
nasıl oluyor canım online terapi biraz bilgi verir misin

cevap biraz geç oldu kusura bakmayın, online terapi de tıpkı yüzyüze terapi gibi psikologla görüşülerek yapılıyor. msn üzerinden yazışma,seli görüşme veya görüntülü görüşme seçenekleri sunuyorlar.Bana göre yüzyüzeden pek eksik kalır yanı yok özellikle zaman açısından ve rahatlık açısından güzel.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bende panik atak yok ama psikolojik gerilimden kaynaklanan fiziksel rahatsızlıklar yaşıyorum.çok zor durumdayım.çalışıyorum 2 yaşında bi kızım var ama ne evime ne eşime nede öğrencilerime yeterli oluyorum.doktor çok düşük dozda antidepresan verdi ama çok kötü etkiliyor beni.bulantı ve kafam uyuşuk ağrılı sürekli.çıkış yolu bulamıyorum.mutsuz ve sağlıksızım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…