korunmuyoruz canım, psikiyatristimle konuştum bu konuyu, artık bebeği ertelemek istemiyorum dedim. O da hamile kaldığımı öğrendiğim gün hemen kendisini aramamı ve durumuma göre ilacı bırakacağımı söyledi. Şu an için ilaç da alıyorum ve korunmuyorum da. Doktorumun dediği şu; ideal olanı ilaç kullanmadan hamileliği devam ettirmek. Ancak kötü olursan başka bir ilaca geçiş yapabiliriz, yani hamilelikte de kullanılan ilaçlar var. Ben şu an Cipralex kullanıyorum, ama dediğim gibi bir zararı olmayacağını söyledi doktorum. En azından hamile olduğum anlaşılıncaya kadar. Bir de bu tarz ilaçların bebek açısından zararı, eğer son aylarda kullanırsak bebek doğduktan sonra bebekte yoksunluk sendromuna yol açabiliyormuş, yani bebek ilacı istiyormuş, huzursuz oluyor ve ağlama nöbetleri, beslenmeme gibi durumlar oluyormuş. Ama her ilaçla değil, dediğim gibi hamilelikte güvenle kullanılan ve düşük dozda kullanalabilecek ilaçlar varmış.
Ben de kesinlikle inanıyorum herşey çok güzel olacak, inan polyannacılık değil bu... inanıyorum işte ve kendimi böyle hazırlıyorum hamileliğe, inşallah kısa zamanda müjdeli haberlerimizi de vermek nasip olur...
:lepi::lepi:İşte budurrrkesinlikle katılıyorummmm ilaçlardan nefret ediyorum anksiyete tedavisi gördüm ilaçlar beni mahvetti şimdi hiçbirini kullanmıyorum kullanmakta istemiyorumm arkadaşlar antidepresanları kullanmayın insanın psikologu yine kendisidir unutmayınlmaz:
balım bitanesi ve dier arkadaşlar unutmayınki tedavi sürecinin en önemli yanı insanın olan rahatsızlığını kabul etmesidir ve siz bunu bazıları(balım sen anladın o bazılarını) gibi utanmadan kabul etmişsiniz ve farkındasınız sıra bu rahatsızlıkla savaşmakta...ve ben biliyorum ki balımın ve dier tüm kızların bunu yapmaya gücü ve iradesi var...hadi kızlar gösterin kendinizi siz ondan deil o sizden korksun...gitsin panik ataklar gelsin bebişler...eeee savaş açmaya karar verenler elleri havada görem bakem ilki benden olsun:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:
Bugün kendime BONİBOONN aldım:roflol:İlaç yerine hergün 1 tane BONİOONNyutucam:roflol:
nasıl bari bonibonlar işe yaradı mı? :1hug:
Balsurat cok guzel bi yazi gercekten. Insallah bende kisa zamanda ilacsiz devam edecegim mucadeleme. Benimkide anksiyete. Ileri derecede. Hersey hamile kalmak istememle basladi aslinda. Uzun bi bekleyisten sonra sonunda hamile kaldim. 3 ay hersey cok guzeldi. 12 haftadan sonra bebegimi kaybettim. Kurtaj oldum ve cok kotu 4-5 gun gecirdim. 24 saat aglamali. Neyse tam iyiyim dedim bi aha hamile kalirim insallah kalkayimda bi temizlik yapayim. Buarada ben amerikada yasiyorum. Ailem herkes izmirde. Evlenip buraya geldim esim amerikali oldugu icin. Uzatmayayim kurtajdan sonra 1 hafta gecmistiki bi telefon izmirden babam vefat etmis beyin kanamasi sonucu. Hicbir rahatsizligi olmayan hic sikayet etmeyen adam bi anda gitti. Bikerecik son kez goremeden. Hemen izmire uctum tabi orda kaldim biraz. Sonra buraya dondum ve iste o zaman anksiyete tam yuzunu gosterdi. Evde duramiyordum. Inanilmaz bas agrilari. kalp carpintisi. kendimle ve dusuncelerimle surekli bi kavga hali. Aklima hep olmadik olmadik seyler geliyordu. Bebegi unuttum babami nasil boyle kaybettigime yogunlastim. Sonrada bebek korkusu geldi. Her ay insallah hamile degilimdir diye dua etmeye basladim. Cunku korkuyordum ya hamile kalirsam o da duserse ve bu seferde annemi kaybedersem gibi dusunceler. Baktim boyle olmayacak hemen doktora kostum. Acikcasi ilaclar ise yariyor simdilik. Bir ay kullandim tam kesecektim ki esimin isi geregi 8 ay baska bir ulkeye gidecegini ogrendik. Bide ustune 8 ay ayrilik. Doktora anlattim simdi kesmek istemiyorum ilaci dedi. Nasil tepki verecgini bilmiyoruz bi anda yalniz kalinca dedi. Insallah 1 ay daha kullanip birakicam ve dogal yollardan bu illetle savasicam.
:çok üzgünüm:Canım Çok geçmiş olsunn.Rabbim sabırlar versin sana :çok üzgünümforumlardan biliyordum ben hamile kalmak istediğin zamanları ama düşük yaptıgını burdan öğrendim:çok üzgünüm:Hayırlısı olsun rabbim sana şifalar versinde tekrar sağlıgına kavuşup hayırlı bir evlat nasip eder ...Bende ailemden uzaktayım senin gibi:çok üzgünüm:Rabbim hepimizee şifalar versinn.inşallahh dr 1 ay sonra keser ilacını ben uzun süre kullanmıştım 1 yıl işe yaradı ama sonra tekrar nüksetti.Bu illete yakalandınmii zor cıkıyo ınsanın beynınden.Bu hastalıgı yaşamayan bilemezzz...Allahım hepimize güç kuvvet versinn kolaylık versinn..:çok üzgünüm:
Sagolasin canim :1hug: Aileden uzakta oturmakta sanirim bi illeti tetikliyor. Her istediginde yasadiklarini paylasacak kimseyi bulamiyorsun. Herseyi kendi icinde kafanda kuruyorsun. Simdi tek korkum ilaclari kestikten sonra yine nuksetmesi. Ona firsat vermeden hemen kendimi mesgul edecek biseyler bulacagim. spor veya baska bi hobi gibi. Insallah hersey gonlumuzce olur. a.s.
bugün antidepresanımı almadım... çünkü dünevde gebelik testi yaptm ve pozitif çıktı.. Sanırım hamileyim diyebilmem için kan testi ve doktor muayenesini geçmem gerekecek :kedi:
duruma göre de psikiyatristimle konuşucam ama şu an için almamaya karar verdim. Gebelik ne zaman başladıysa alıyordum zaten ve doktorum hamileliği öğrenince haber ver demişti. Sanırım yani inşallah (Allah'ım güç ver diye dua ediyorum) ilaçsız baş edeceğim. Ama gece de çarpıntım oldu, karın ağrısıyla uyandım ve korkuyorum doğal olarak... hemen çarpıntı ve göğsümde yanma başladı... kalktım bulmaca çözdüm.. çok mu hassasım yav.. :bbo: kafam çok karışık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?