• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lasz (Antidepresansz)Yaam isteyenlerin paylam alan

İlaçsız yaşam isteyenlerr yada yapamam diyenler buyrunn anketimize

• Ankete Katılan
    314
Sarıkantoron çayı içmek isteyen varmı:içelim:Ben şimdi demledim içiyorum bile:içelim:şifa olsun doğalantidepresanım:içelim:kaydirigubbakcemile3

ALINTIDIR...
Dr. Kaçar, bitkinin mutluluk hormonu olarak adlandırılan "seratonin"in yanı sıra vücudun kendini iyi hissetmesi için gerekli olan "dopamin" ve "norepineprin" hormonlarının salgılanmasını da yan etkisiz olarak teşvik ettiğine dikkati çekti. "Hypericin"in uyku esnasında kişide "derin düşünce, meditasyon, memnuniyet verici ve yaratıcı düşüncelerin çoğalmasını sağladığını" ifade eden Dr. Kaçar, bu maddenin bazı bakterilere karşı da antibakteriyel etkiye sahip olduğunun belirlendiğine değindi. Bitkinin, Avrupa ve ABD'de preparat haline getirilerek birçok hastalığın tedavisinde yaygın olarak kullanıldığını dile getiren Dr. Kaçar, Türkiye'de 9 çeşidi bulunan ottan henüz ilaç olarak yararlanılmadığını, halk arasında genelde çay olarak tüketildiğini vurguladı

3 yıldır PA'lıyım, anksiyete bozukluğuna bağlı ataklar yaşadım. En başlarda kendime konduramadım nasıl olurdu bu? hayır diyordum kesin bende birşey var, bu doktorlar tanı koyamıyor, birşeyi atlıyorlar... çocukluğum, ilk gençlik yıllarım çok zor geçmişti, tam evlenip mutlu olduğum dönemde artık nihayet huzurluyum ve hayatımda ilk defa herşey yolunda gidiyor dediğim dönemde kapımı çaldı ataklar...tabi antidepresana başladım ama her ilaç herkese iyi gelmiyor, 3. kez değiştiğinde ancak bana iyi geleni bulduk ha bi de psikoterapi tabii ve psikologla görüşmemizde altta yatan tek nedenin eşime olan bağlılığım olduğu ortaya çıktı. Onu babam yerine koymuştum ve aynı babam gibi onu çok genç yaşta kaybedeceğim korkusu bilinçaltıma yerleşmişti. Ama o babam değildi ve kader tekrar etmek zorunda da değildi. Bunu anlamam ya da kabul etmem, tüm hücrelerime kabul ettirmem zaman aldı ama başardım. Anlattıklarımı dinlerken psikoloğumun bile ağladığını hatırlıyorum şimdi. Neyse ataksız günler sonunda doktorumla birlikte antidepresanı bırakmaya karar verdik, sıkıntısız atlattım o günleri de.

Ta ki bu senenin başlarında baş ağrısı nedeniyle bir nöroloğa gidinceye kadar. İş yerimde müdürümle yaşadığım sıkıntılar baş ve boyun ağrıları olarak geri döndü, ben de kafaya takma konusunda oldukça başarılıyım böyle şeyleri, hayır rahat ol biraz di mi...

Nörolog emin olamk için bir MR istedi. MR'a girdim, hiç sorun yok. Sonuçlar geldi hipofizde mikroadenom vardı (aslında çok korkulacak birşey değilmiş ama ben yine abarttım, korktum, ağladım) doktor bu kez ilaçlı MR istedi emin olmak için. Randevu aldım, gittim. Teknisyen damar yolumu açtı MR'a girdim, sanırım 10-15 dk olmuştu ki kalp çarpıntılarım başladı, yattığım yer zangır zangır sallanıyordu, nefes alamadım, herhalde ilaç bana bişey yaptı, allerjik bi durum oldu diye düşündüm ve elimdeki düğmeye bastım. Çıkınca da yaklaşık yarım sat kendime zor geldim. O gün ve sonrasında 1 hafta boyunca panik atak kabusu tekrarlamıştı, hergün günde 1-2 kere ataklar geliyordu, hortamıştı işte yine. Hatta acile bile gitmek orunda kaldım EKG falan aman Allahım dedim yine mi, öğrendiğim, bildiğim tüm teknikler soğukkanlılığım, okuduğum onca kitap, yazı... herşey boşunaymış, başedemiyorum işte...

Soluğu tekrar psikiyatristimde aldım, sağolsun konuştuk, beni çok iyi karşıladı, yanında ağldaım salya sümük... sonuç ilaca başladım, bu kez daha düşük dozda... Aralık ayına kadar kullanıcam ve sonra bırakıcaz. Şimdi iyiyim, marttan beri ilaç alıyorum, PA yok.... MR'ı iptal ettim, başka doktorlarla görüştüm, gerek yok dediler, hormon tahlilleri ile takip ediyoruz, bir sorun yok, 2 mm'lik zaten küçük bi şey, onunla yaşamayı öğrendim, seviyorum onu, o kadar boşuna dert etmişim kendime...

Bir yandan da hamile kalmaya çalışıyorum, PA ile nasıl hamile kalınır çok araştırdım, çok sordum, ve en azında kendim için iyi olacağına inanıyorum. Bebeğimin iyi olması için kendimi dinlemeyeceğimi, ön planda onu tutacağımı biliyorum, Allahım da kuvvetini verir diye dua ediyorum.

Bu arada benim her atağımda istisnasız benimle birlikte nefes alıp veren, benimle konuşan, gözyaşlarımı silen biricik eşimin de yardımları olmasa atakların üstesinden gelemezdim, bunu da biliyorum.

Allah hepimize şifa versin, uzun oldu biliyorum ama paylaşmak istedim. PA'lının halinden ancak PA'lı anlar..

Sevgilerimle a.s.a.s.

reses çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin inşallahhh:Saruboceq:Sende benim gibi bebek düşünüyorsunn ne güzell bende hamile kaldığın zaman ve çocuğun olduğu zaman herşey geride kalıcakk.Çünküü seni hayata bağlayan en güzell duygu anneliği yaşıyacaksın .Bende bebek düşünüyorum 3 yıldır.Fakat yıllar önce antidepresan alırken 1 yıl korunmak zorunda kalmıştım.Çok acı vericiydi.Halbuki benim bu hastalığımı tetikleyen bebe olmayışıydı..Tabi bebe tedavisine başlayınca 7 ay önce tekrar nüksetti .Ve kadın doğumcum bana şunları söyledii.Sen hamile kalınca çocuğun olunca hiç-bir-şeyin-kalmıcakkkkk dedi.Peki sen ilaç alırken korunuyormusun dr bişi demedimi sana.

korunmuyoruz canım, psikiyatristimle konuştum bu konuyu, artık bebeği ertelemek istemiyorum dedim. O da hamile kaldığımı öğrendiğim gün hemen kendisini aramamı ve durumuma göre ilacı bırakacağımı söyledi. Şu an için ilaç da alıyorum ve korunmuyorum da. Doktorumun dediği şu; ideal olanı ilaç kullanmadan hamileliği devam ettirmek. Ancak kötü olursan başka bir ilaca geçiş yapabiliriz, yani hamilelikte de kullanılan ilaçlar var. Ben şu an Cipralex kullanıyorum, ama dediğim gibi bir zararı olmayacağını söyledi doktorum. En azından hamile olduğum anlaşılıncaya kadar. Bir de bu tarz ilaçların bebek açısından zararı, eğer son aylarda kullanırsak bebek doğduktan sonra bebekte yoksunluk sendromuna yol açabiliyormuş, yani bebek ilacı istiyormuş, huzursuz oluyor ve ağlama nöbetleri, beslenmeme gibi durumlar oluyormuş. Ama her ilaçla değil, dediğim gibi hamilelikte güvenle kullanılan ve düşük dozda kullanalabilecek ilaçlar varmış.

korunmuyoruz canım, psikiyatristimle konuştum bu konuyu, artık bebeği ertelemek istemiyorum dedim. O da hamile kaldığımı öğrendiğim gün hemen kendisini aramamı ve durumuma göre ilacı bırakacağımı söyledi. Şu an için ilaç da alıyorum ve korunmuyorum da. Doktorumun dediği şu; ideal olanı ilaç kullanmadan hamileliği devam ettirmek. Ancak kötü olursan başka bir ilaca geçiş yapabiliriz, yani hamilelikte de kullanılan ilaçlar var. Ben şu an Cipralex kullanıyorum, ama dediğim gibi bir zararı olmayacağını söyledi doktorum. En azından hamile olduğum anlaşılıncaya kadar. Bir de bu tarz ilaçların bebek açısından zararı, eğer son aylarda kullanırsak bebek doğduktan sonra bebekte yoksunluk sendromuna yol açabiliyormuş, yani bebek ilacı istiyormuş, huzursuz oluyor ve ağlama nöbetleri, beslenmeme gibi durumlar oluyormuş. Ama her ilaçla değil, dediğim gibi hamilelikte güvenle kullanılan ve düşük dozda kullanalabilecek ilaçlar varmış.

Evet bencede korunmamakla en iyisini yapıyorsunn.Yıllar önceki o salak prof.bana korun demesine sinir oluyorum boşuna 1 yıl havaya uçtu zaten hamile kalamıyorumkaydirigubbakcemile3Evet banada kadın doğumcum dedi ilaçlar hamile kalınca kesilebiliyormuş.Ve çok kötü hastalarımız olduğunda hamilikte kullanılacak ilaçlarr veriliyormuş.Offf ilaç nedir başlıcam ilaçlarınaa beyni uyuştumaktan başka bişi değill.Bence hamile kalınca bak görüceksin hiçbirşeyimiz kalmıycakkk :)doktorum öyle demiştikaydirigubbakcemile5

Ben de kesinlikle inanıyorum herşey çok güzel olacak, inan polyannacılık değil bu... inanıyorum işte ve kendimi böyle hazırlıyorum hamileliğe, inşallah kısa zamanda müjdeli haberlerimizi de vermek nasip olur...

Ben de kesinlikle inanıyorum herşey çok güzel olacak, inan polyannacılık değil bu... inanıyorum işte ve kendimi böyle hazırlıyorum hamileliğe, inşallah kısa zamanda müjdeli haberlerimizi de vermek nasip olur...

iNŞAllahhh en kısa zamanda Rabbimmm yüzümüzü güldürür ve bu büyük sınavıı başarılı bir şekilde geçeriz:sm_cool::sm_cool:

balım bitanesi ve dier arkadaşlar unutmayınki tedavi sürecinin en önemli yanı insanın olan rahatsızlığını kabul etmesidir ve siz bunu bazıları(balım sen anladın o bazılarını) gibi utanmadan kabul etmişsiniz ve farkındasınız sıra bu rahatsızlıkla savaşmakta...ve ben biliyorum ki balımın ve dier tüm kızların bunu yapmaya gücü ve iradesi var...hadi kızlar gösterin kendinizi siz ondan deil o sizden korksun...gitsin panik ataklar gelsin bebişler...eeee savaş açmaya karar verenler elleri havada görem bakem ilki benden olsun:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

kesinlikle katılıyorummmm ilaçlardan nefret ediyorum anksiyete tedavisi gördüm ilaçlar beni mahvetti şimdi hiçbirini kullanmıyorum kullanmakta istemiyorumm arkadaşlar antidepresanları kullanmayın insanın psikologu yine kendisidir unutmayın:olmaz:

kesinlikle katılıyorummmm ilaçlardan nefret ediyorum anksiyete tedavisi gördüm ilaçlar beni mahvetti şimdi hiçbirini kullanmıyorum kullanmakta istemiyorumm arkadaşlar antidepresanları kullanmayın insanın psikologu yine kendisidir unutmayın:olmaz:
:lepi::lepi:İşte budurrr
balım bitanesi ve dier arkadaşlar unutmayınki tedavi sürecinin en önemli yanı insanın olan rahatsızlığını kabul etmesidir ve siz bunu bazıları(balım sen anladın o bazılarını) gibi utanmadan kabul etmişsiniz ve farkındasınız sıra bu rahatsızlıkla savaşmakta...ve ben biliyorum ki balımın ve dier tüm kızların bunu yapmaya gücü ve iradesi var...hadi kızlar gösterin kendinizi siz ondan deil o sizden korksun...gitsin panik ataklar gelsin bebişler...eeee savaş açmaya karar verenler elleri havada görem bakem ilki benden olsun:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Runummm delüm benimmmm ben elleri kaldırdım bilee :lepi: :lepi: :lepi: :lepi:

Bugün kendime BONıBOONN aldım:roflol:ılaç yerine hergün 1 tane BONıOONNyutucam:roflol:
439047924_ff4b518084.jpg

nasıl bari bonibonlar işe yaradı mı? :1hug:

kaydirigubbakcemile3Yok canım daha yeni başladım hemen etkkisini göstermedi sanırımkaydirigubbakcemile3Eşim yine 1 kutu almış bana .Diyoki hepsini birden yeme hergün birer taneee çok komik yaaa nelere kaldım:roflol:

Balsurat cok guzel bi yazi gercekten. Insallah bende kisa zamanda ilacsiz devam edecegim mucadeleme. Benimkide anksiyete. Ileri derecede. Hersey hamile kalmak istememle basladi aslinda. Uzun bi bekleyisten sonra sonunda hamile kaldim. 3 ay hersey cok guzeldi. 12 haftadan sonra bebegimi kaybettim. Kurtaj oldum ve cok kotu 4-5 gun gecirdim. 24 saat aglamali. Neyse tam iyiyim dedim bi aha hamile kalirim insallah kalkayimda bi temizlik yapayim. Buarada ben amerikada yasiyorum. Ailem herkes izmirde. Evlenip buraya geldim esim amerikali oldugu icin. Uzatmayayim kurtajdan sonra 1 hafta gecmistiki bi telefon izmirden babam vefat etmis beyin kanamasi sonucu. Hicbir rahatsizligi olmayan hic sikayet etmeyen adam bi anda gitti. Bikerecik son kez goremeden. Hemen izmire uctum tabi orda kaldim biraz. Sonra buraya dondum ve iste o zaman anksiyete tam yuzunu gosterdi. Evde duramiyordum. Inanilmaz bas agrilari. kalp carpintisi. kendimle ve dusuncelerimle surekli bi kavga hali. Aklima hep olmadik olmadik seyler geliyordu. Bebegi unuttum babami nasil boyle kaybettigime yogunlastim. Sonrada bebek korkusu geldi. Her ay insallah hamile degilimdir diye dua etmeye basladim. Cunku korkuyordum ya hamile kalirsam o da duserse ve bu seferde annemi kaybedersem gibi dusunceler. Baktim boyle olmayacak hemen doktora kostum. Acikcasi ilaclar ise yariyor simdilik. Bir ay kullandim tam kesecektim ki esimin isi geregi 8 ay baska bir ulkeye gidecegini ogrendik. Bide ustune 8 ay ayrilik. Doktora anlattim simdi kesmek istemiyorum ilaci dedi. Nasil tepki verecgini bilmiyoruz bi anda yalniz kalinca dedi. Insallah 1 ay daha kullanip birakicam ve dogal yollardan bu illetle savasicam.

Balsurat cok guzel bi yazi gercekten. Insallah bende kisa zamanda ilacsiz devam edecegim mucadeleme. Benimkide anksiyete. Ileri derecede. Hersey hamile kalmak istememle basladi aslinda. Uzun bi bekleyisten sonra sonunda hamile kaldim. 3 ay hersey cok guzeldi. 12 haftadan sonra bebegimi kaybettim. Kurtaj oldum ve cok kotu 4-5 gun gecirdim. 24 saat aglamali. Neyse tam iyiyim dedim bi aha hamile kalirim insallah kalkayimda bi temizlik yapayim. Buarada ben amerikada yasiyorum. Ailem herkes izmirde. Evlenip buraya geldim esim amerikali oldugu icin. Uzatmayayim kurtajdan sonra 1 hafta gecmistiki bi telefon izmirden babam vefat etmis beyin kanamasi sonucu. Hicbir rahatsizligi olmayan hic sikayet etmeyen adam bi anda gitti. Bikerecik son kez goremeden. Hemen izmire uctum tabi orda kaldim biraz. Sonra buraya dondum ve iste o zaman anksiyete tam yuzunu gosterdi. Evde duramiyordum. Inanilmaz bas agrilari. kalp carpintisi. kendimle ve dusuncelerimle surekli bi kavga hali. Aklima hep olmadik olmadik seyler geliyordu. Bebegi unuttum babami nasil boyle kaybettigime yogunlastim. Sonrada bebek korkusu geldi. Her ay insallah hamile degilimdir diye dua etmeye basladim. Cunku korkuyordum ya hamile kalirsam o da duserse ve bu seferde annemi kaybedersem gibi dusunceler. Baktim boyle olmayacak hemen doktora kostum. Acikcasi ilaclar ise yariyor simdilik. Bir ay kullandim tam kesecektim ki esimin isi geregi 8 ay baska bir ulkeye gidecegini ogrendik. Bide ustune 8 ay ayrilik. Doktora anlattim simdi kesmek istemiyorum ilaci dedi. Nasil tepki verecgini bilmiyoruz bi anda yalniz kalinca dedi. Insallah 1 ay daha kullanip birakicam ve dogal yollardan bu illetle savasicam.

:çok üzgünüm:Canım Çok geçmiş olsunn.Rabbim sabırlar versin sana :çok üzgünümforumlardan biliyordum ben hamile kalmak istediğin zamanları ama düşük yaptıgını burdan öğrendim:çok üzgünüm:Hayırlısı olsun rabbim sana şifalar versinde tekrar sağlıgına kavuşup hayırlı bir evlat nasip eder ...Bende ailemden uzaktayım senin gibi:çok üzgünüm:Rabbim hepimizee şifalar versinn.inşallahh dr 1 ay sonra keser ilacını ben uzun süre kullanmıştım 1 yıl işe yaradı ama sonra tekrar nüksetti.Bu illete yakalandınmii zor cıkıyo ınsanın beynınden.Bu hastalıgı yaşamayan bilemezzz...Allahım hepimize güç kuvvet versinn kolaylık versinn..:çok üzgünüm:

:çok üzgünüm:Canım Çok geçmiş olsunn.Rabbim sabırlar versin sana :çok üzgünümforumlardan biliyordum ben hamile kalmak istediğin zamanları ama düşük yaptıgını burdan öğrendim:çok üzgünüm:Hayırlısı olsun rabbim sana şifalar versinde tekrar sağlıgına kavuşup hayırlı bir evlat nasip eder ...Bende ailemden uzaktayım senin gibi:çok üzgünüm:Rabbim hepimizee şifalar versinn.inşallahh dr 1 ay sonra keser ilacını ben uzun süre kullanmıştım 1 yıl işe yaradı ama sonra tekrar nüksetti.Bu illete yakalandınmii zor cıkıyo ınsanın beynınden.Bu hastalıgı yaşamayan bilemezzz...Allahım hepimize güç kuvvet versinn kolaylık versinn..:çok üzgünüm:

Sagolasin canim :1hug: Aileden uzakta oturmakta sanirim bi illeti tetikliyor. Her istediginde yasadiklarini paylasacak kimseyi bulamiyorsun. Herseyi kendi icinde kafanda kuruyorsun. Simdi tek korkum ilaclari kestikten sonra yine nuksetmesi. Ona firsat vermeden hemen kendimi mesgul edecek biseyler bulacagim. spor veya baska bi hobi gibi. Insallah hersey gonlumuzce olur. a.s.

Sagolasin canim :1hug: Aileden uzakta oturmakta sanirim bi illeti tetikliyor. Her istediginde yasadiklarini paylasacak kimseyi bulamiyorsun. Herseyi kendi icinde kafanda kuruyorsun. Simdi tek korkum ilaclari kestikten sonra yine nuksetmesi. Ona firsat vermeden hemen kendimi mesgul edecek biseyler bulacagim. spor veya baska bi hobi gibi. Insallah hersey gonlumuzce olur. a.s.

Evvet ilaçsız yaşamaya alışmamız lazım yoksaçHayatta her önümüze cıkan zorlukta ilaç alırsak bu genç yaşta halimiz ne olurr.Geçen gün prof.konuştu tvde %20 etkisi oluyor ilaçların iyileştirmede %80 ınsan kendı kendını iyi etmesi lazımmış..Çokk zor olsada başarıcaz inşallahh bol boll dua edellimm rabbim bu mübarek aylarda sıkıntılarımızı alsınn.:Saruboceq:

bugün antidepresanımı almadım... çünkü dünevde gebelik testi yaptm ve pozitif çıktı.. Sanırım hamileyim diyebilmem için kan testi ve doktor muayenesini geçmem gerekecek :kedi:
duruma göre de psikiyatristimle konuşucam ama şu an için almamaya karar verdim. Gebelik ne zaman başladıysa alıyordum zaten ve doktorum hamileliği öğrenince haber ver demişti. Sanırım yani inşallah (Allah'ım güç ver diye dua ediyorum) ilaçsız baş edeceğim. Ama gece de çarpıntım oldu, karın ağrısıyla uyandım ve korkuyorum doğal olarak... hemen çarpıntı ve göğsümde yanma başladı... kalktım bulmaca çözdüm.. çok mu hassasım yav.. :bbo: kafam çok karışık..

bugün antidepresanımı almadım... çünkü dünevde gebelik testi yaptm ve pozitif çıktı.. Sanırım hamileyim diyebilmem için kan testi ve doktor muayenesini geçmem gerekecek :kedi:
duruma göre de psikiyatristimle konuşucam ama şu an için almamaya karar verdim. Gebelik ne zaman başladıysa alıyordum zaten ve doktorum hamileliği öğrenince haber ver demişti. Sanırım yani inşallah (Allah'ım güç ver diye dua ediyorum) ilaçsız baş edeceğim. Ama gece de çarpıntım oldu, karın ağrısıyla uyandım ve korkuyorum doğal olarak... hemen çarpıntı ve göğsümde yanma başladı... kalktım bulmaca çözdüm.. çok mu hassasım yav.. :bbo: kafam çok karışık..

resesss harika bir haberr buuu tabikide hamilesinn:dance:testinn pozitiff çıkmışş:dance:Tebrikk ederimmopuyorumnanaktanRabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallahhhh:Saruboceq:Rabbim kolaylıgınıı vericek sana .Ne güzell mübarek aylarda rabbim meleğini gönderdi sana..İnşallahh o sıkıntılarında üstesinden geliceksin ilaçsızzz..Bence bu bebek sana ilaç gibi gelicekk hele onun usgde kalp atışlarını duy bak panik falan kalmıcak sende Allahın i,zniyleee..Bende 2 gündür iyi değilim başdönmelerim varr rabbim ramazanda oruçluyken kolaylıgını verir inşallahhmafoldumbenRabbim benimde yüzümü bebekle güldürürde insallh bu ılletten kurtulurum:1rolleyes:

inşallah canım sen de Allah'ın izniyle en kısa zamanda kavuşursun bebeğine.. inan dua ediyorum isteyen herkes için.. :1hug: kimseye de birşey söyleyemiyorum çok erken diye, şu kan sonucunu alayım, yok doktora da gideyim bi baksın... boşlukta gibiyim, sadece ben mi.. eşim de.. ikimiz de salaklaştık... işteyim ama gördüğün gibi çalışmak yerine KK'dayım.. durumumu sizlerle paylaşıyorum. Gören de çalışıyorum zannediyordur :kedi:

Back