Arkadaşlar ben de üniversite döneminde 6 ay boyunca kullandım şu an adını bile hatırlamadığım bir antidepresanı. Okulun psikiyatrına gitmiştim, ilacı dayamıştı hemen.Hakaret edicem zor tutuyorum kendimi.Derdim ne, neden böyle oldum hiçbir şey sorgulamadan "o zaman bir antidepresanla başlayalım" cümlesini duyduğumda anlamıştım bu psikiyatr dünyasının yalan olduğunu, sadece sektör olduğunu. İlaçların çok çok ağır vakalar için faydalı olacagını yadsıyamam.Yataktan bile çıkamayan birisi için, ya da hayaller gören birisi için faydalıdır tabii. Ama beni kendimden geçirmişti o ilaçlar. Bir de ilaçları kullandıkça kendime güvenimi kaybetmiştim.hİÇBİR şeyi kendi başına yapamayan, hayatla başedemeyen bi insan oalrak görmeye başamıştım kendimi. O kadar ki, 5 yaşında bir çocugun bile yapabileceği şeylere bile bakıp ben bunu yapamam diye düşünürken bulmuştum kendimi. İlaçları kendi kendime azaltarak bıraktım 6. ayın sonunda. Ama bunun için beyninizdeki bazı şeyleri çözmeniz ve etrafınızda sizi depresyona iten fiziksel koşullardan en az birini değiştirecek gücü de bulmanız lazım kendinizde. Benim en büyük depresyon nedenim evde mutsuz ve rahatsız olmaktı.Okulu bitirince ne yapacagımı bilememek ve okuduğum bölümü zulüm olarak okumaktı.Ama en önemlisi ruhsal, duygusal, her yönden kendime yakın hissettiğim, birlikte olmaktan keyif aldığım bir kişi dışında hiç kimse olmamasıydı. Ailenin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. Ailesinde huzurlu ve mutlu olabilen kişinin ne antidepresana ihtiyacı oluyor, ne de hayatı boyu tekrarlayan depresyonlara düşüyor.
kesinlikle AİLE çok çok önemli.ailesin de sevgi eksikliği yaşayıp sevgi eksikliği ile büyüyenler bu tarz psikolojik hastalıklara daha çabuk yakalanıyolar.ve kolay da atlatamıyolar
Canım o kadar önemli ki, hayatta paran, başarın, entellektüel bi bakışın olmasa bile, birlikte sohbet etmekten hoşlandığın, içinde huzurlu olabildiğin, aynı sosyokültürel sınıfta olduğun insanlardan oluşan bi ailen varsa, hiçbir şeyin önemi yok gerçekten. O halde bile insan depresyona giremez mi ? gİREr tabii ki ama kolay atlatır. O şartlar ortadan kalktığı anda atlatır. Ama aileden gelen bi dünyaya pozitif bakış yoksa, aileyle paylaşım yoksa, dünyada maddi ve entellektüel neyin olursa olsun hayat tatsız ve anlamsız geliyor. İşte o "herşeyim var ama bi türlü mutlu değilim", "sebebi yok ama mutsuzum"ların en temel sebebi bu bence.
İkinci en büyük neden de inanç sisteminin zayıflığı.Ben onu güçlendirebildiğim zamanlarda inanın hiçbir şey koymaz oluyor. Çook mutlu olsam ne olacak, çok mutsuz olsam ne? Kaç yıllık ömrüm kaldı diyorum. 30 sene daha kalmış olsa nolacak? Sonunda bitecek işte, 30 sene yaşadım, bu kadar daha yaşanıp bitecek. Öteki tarafı düşünüp öteki tarafa üzülmek ya da sevinmek daha doğru olduğunu farkedince insanı kolay kolay yıkamıyor başına gelenler.
Arkadaşlar ben de üniversite döneminde 6 ay boyunca kullandım şu an adını bile hatırlamadığım bir antidepresanı. Okulun psikiyatrına gitmiştim, ilacı dayamıştı hemen.Hakaret edicem zor tutuyorum kendimi.Derdim ne, neden böyle oldum hiçbir şey sorgulamadan "o zaman bir antidepresanla başlayalım" cümlesini duyduğumda anlamıştım bu psikiyatr dünyasının yalan olduğunu, sadece sektör olduğunu. İlaçların çok çok ağır vakalar için faydalı olacagını yadsıyamam.Yataktan bile çıkamayan birisi için, ya da hayaller gören birisi için faydalıdır tabii. Ama beni kendimden geçirmişti o ilaçlar. Bir de ilaçları kullandıkça kendime güvenimi kaybetmiştim.hİÇBİR şeyi kendi başına yapamayan, hayatla başedemeyen bi insan oalrak görmeye başamıştım kendimi. O kadar ki, 5 yaşında bir çocugun bile yapabileceği şeylere bile bakıp ben bunu yapamam diye düşünürken bulmuştum kendimi. İlaçları kendi kendime azaltarak bıraktım 6. ayın sonunda. Ama bunun için beyninizdeki bazı şeyleri çözmeniz ve etrafınızda sizi depresyona iten fiziksel koşullardan en az birini değiştirecek gücü de bulmanız lazım kendinizde. Benim en büyük depresyon nedenim evde mutsuz ve rahatsız olmaktı.Okulu bitirince ne yapacagımı bilememek ve okuduğum bölümü zulüm olarak okumaktı.Ama en önemlisi ruhsal, duygusal, her yönden kendime yakın hissettiğim, birlikte olmaktan keyif aldığım bir kişi dışında hiç kimse olmamasıydı. Ailenin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben. Ailesinde huzurlu ve mutlu olabilen kişinin ne antidepresana ihtiyacı oluyor, ne de hayatı boyu tekrarlayan depresyonlara düşüyor.
neden bu kadar karamsarsin...uzulme herseey duzelirmafoldumben
Aynılarını bende yaşıyorum şu an..
4 gündür anttidepresan kullanıyorum iyice sersemleştim..
Kendime olan güvenim tamamen gitti.. Duygusuz, sarhoş birşey oldum..
hiçbirşeye konsantre olamıyorum.. Uyumaya çalıştğımda bunalıyorum..
Ne dışarıya çıkasım var ne de evde oturasım..
Sersem birşey oldum yaa.. mafoldumben
Ailemle mutsuzum.. sinir krizleri geçirtiriyorlar bana..
Çok zorlandığım bir okulda okuyorum..
Karamsar oldum.. Geleceğimi iyi görmüyorum..
mafoldumben
mafoldumben
bugün 10 gün bitti 6 yıldır içtiğim ilacımı tamamen keseli.zaten son bir aydır hafta da 2 gün içiyodum.şimdilik çok sıkılıp ve bunalırsam pasiflora veya sarı kantaron çayı yapıp içiyorum.terapilerim de 15 günde bir e düştü.ALLAH'ım lütfen herkese yardım et ilacı bırakmak isteyen ŞİFA isteyen herkese RABBİM
Allah tamamına erdirsin inşallah.
Bence sadece kantaron ya da sadece passiflorayı kullan.
Hatta kantaronu önce kullanman daha iyi.
Sonra passiflora'ya geçersin.
ben geldim kızlarrrrrrrrrrrrr:çok üzgünüm:
ehh haliceden iyiyi sayılırr senn
: )) Üzerine üzerine gidiyorum kaygılarımın.
Bakalım neler olacak : )
Sen nasılsın meliscim?
ehh haliceden iyiyi sayılırr senn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?